![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
קפיצה לעמוד (2) [1] 2 קפיצה לעמוד ![]() |
|
פורסם ב: Feb 27 2024, 19:11 PM
|
||
![]() Believers Never Die ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
היי לכם. אני מתנצלת בפני מי שעלול להיפגע בדיון הזה.
מה דעתכם בנושא התבוללות? האם זה בסדר לפתח מערכות יחסים עם בני דתות אחרות? לדתיים - איך הדת שלכם תופשת את הנושא? האם אתם יכולים לראות את עצמכם מתבוללים בעתיד? אני נולדתי כתוצאה מהתבוללות והמשיכה שלי מחייבת אותי להתבולל בעצמי. אשמח לשמוע את דעתכם בנושא. -------------------- They say the captain goes down with the ship" "?So when the world ends will God go down with it Fall Out Boy — † --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Feb 27 2024, 21:20 PM
|
||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
1-2. דעתי היא שהתבוללות היא נוראית. אפשר לשמור על קשרים, אבל על העמים לשמור על גבולות כל שהם בניהם. גם למדינות בעלות ברית שכנות יש גבול.
3. היהדות אוסרת את התבוללות. על היהודים להיות קדושים ורק ישראל נקראים קדושים. 4. לא. בכל פעם שאני רואה ערבייה בכביש אני אומר לעצמי: "ערבייה ארורה". ככה אני מאז השביעי באוקטובר. -------------------- יהודה🦁10🦁רייבנקלו 🍋🍋🍋אם יש לך לימונים, אל תעשה מהם לימונדה, הם הכי טעימים ככה. 🍋🍋🍋 💀💀💀אין ילד רע, יש ילד רע מאוד!💀💀💀 --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Feb 28 2024, 18:01 PM
|
||
![]() Just feel the rock ![]() ![]() |
1-2. דעתי היא שזה ממש דפוק הקטע הזה שאסור לאנשים מדתות שונות להיות במערכת יחסים וכל מה שנכלל בזה. אני יודעת שזה נשמע קלישאתי ומוזר, אבל העיקר ששני אנשים אוהבים אחד את השני, וכל השאר לא משנה. מה זה משנה זה אם הם מדתות שונות. לדעתי זה לגמרי בסדר לפתח מערכות יחסים עם אנשים מדתות שונות.
3. על זה אני לא אענה כי אני לא דתייה. 4. אני לא יודעת. הכל יכול לקרות. בשבילי זה ממש לא פרט שישנה משהו. -------------------- Sam•He/they•Loser, baby~♫ ![]() "Us weirdos got to stick together" ![]() ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Feb 28 2024, 18:49 PM
|
||
![]() לילה3> ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
האם זה בסדר לפתח מערכות יחסים עם בני דתות אחרות? לא, ממש לא. א, אסור לפי התורה. ב, זה סתם מעיק ומציק לילדים.
לדתיים - איך הדת שלכם תופסת את הנושא? אובייסלי אסור פשוט. האם אתם יכולים לראות את עצמכם מתבוללים בעתיד? לא. -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Feb 28 2024, 21:42 PM
|
||
כן אמ אני לא מבינה בזה בכלל אבל הדבר הראשון שאני רוצה להבין זה למה בעצם התבוללות זה דבר אסור?
כאילו איזה מין סיבה יש לאסור את זה? אני ממש לא רוצה לזלזל או לפגוע, רק מנסה להבין כי קשה לי עם זה שאני לא מבינה למה ואני מאוד אשמח לדעת את נקודת המבט שלכם (כל מי שאמר שהתבוללות זה אסור ולא טוב) בצורה יותר טובה ומפורטת. :) -------------------- Sam•He/they•Loser, baby~♫ ![]() "Us weirdos got to stick together" ![]() ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Feb 28 2024, 22:08 PM
|
||||
עם ישראל הוא עם סגולה, התבללות לוקחת את העם סגולה -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Feb 29 2024, 00:26 AM
|
||||
![]() סקיב ![]() |
את צודקת שצריך להבין, לכן ממליץ לחקור על הנושא. אנסה להסביר כאן מה שמצאתי: נישואים של יהודי עם גויה או גויה עם יהודי נחשבים לנשואי תערובת. מבחינת ההלכה זה דבר אסור. כשיהודי מתחתן עם גויה או ההפך, אטומית מתחילים להתנהג כמו הגויים וכך היהודי מתרחק מהיהדות ומהעם שלו. התורה חוששת שהגויים יסיטו את עם ישראל מהיהדות,יובלו את עם ישראל לעבודת אלילים,ויסיטו אותם מהיהדות. לכן אסור לנו מבחינה הלכתית לקיים יחסי אישות עם גויים. אלה אם כן יתגיירו. לעם ישראל יש מחוייבות לקיים מצוות ולא כמו שאר העולם שמחוייבים רק בשבע מצוות בני נוח לכן כדי שהאומה היהודית תוכל להמשיך להתקיים עלינו להינשא רק ליהודים ועל ידי כך להרבות את הזרע שלנו. מקווה שהסברתי טוב ושוב ניתן למצוא היום תשובות רבות אין שום דבר רע בגויים רק שעם ישראל לא כמו כל הגויים -------------------- עם ישראל חי! כולנו אחים -נועם|דתי|מקרב לבבות- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Feb 29 2024, 15:21 PM
|
||||
הכוונה שלי היא כאילו למה שתהיה סיבה לזה למה רק בגלל שנגיד יהודי מתחתן עם גויה זה הופך אותו לפחות קרוב ליהדות? וואי נו איך אני מסבירה את זה בצורה מובנת בכללי פשוט אני לא מצליחה להשתכנע שהתבוללות זה דבר כזה נוראי. -------------------- Sam•He/they•Loser, baby~♫ ![]() "Us weirdos got to stick together" ![]() ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Feb 29 2024, 15:24 PM
|
||||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני אסביר לך איך זה קורה. היהודי מתחתן עם גויה. הגויה רק חוגגת את החגים שלה ומדי פעם מחללת שבת. לאט לאט היהודי מצטרף לחגיגות החגים ומחלל שבת כי הוא רואה שזה לא נורא. לאט לאט הוא מתחיל להתנהג כמו הגוים, דבר שהתורה אוסרת. -------------------- יהודה🦁10🦁רייבנקלו 🍋🍋🍋אם יש לך לימונים, אל תעשה מהם לימונדה, הם הכי טעימים ככה. 🍋🍋🍋 💀💀💀אין ילד רע, יש ילד רע מאוד!💀💀💀 --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Feb 29 2024, 15:51 PM
|
||
![]() Believers Never Die ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
מה שאתם אומרים לא מדויק במיוחד.
אמא שלי ז"ל למשל הייתה חרדית וגם כשהיא התחתנה עם האבא הנוצרי שלי היא לא שינתה את אורח החיים שלה ונשארה נאמנה לדת היהודית עד יום מותה. זה לא מחייב שבהתבוללות אחד הצדדים ישנה את פניו. מה שכן קורה וזה מה שמפריע לי בתור אחת שנולדה מהתבוללות, זה שלא לוקחים בחשבון ילדים. אם אתם לא רוצים ילדים תתבוללו כמה שבא לכם, אבל ברגע שילדים נכנסים לתמונה צריך לשמור על אחידות בדת ובתפישת החיים כי אז הילדים סובלים. אני נולדתי לאם יהודייה ואב נוצרי, נמצאת במשבר קיומי מטורף, לפי היהדות אני נחשבת יהודייה ולפי הנצרות נחשבת נוצרייה. כל צד מנסה למשוך אותי אליו וזה הורס את הנשמה, משחיר אותה ומשאיר אותה ריקה ומתוסכלת. לפי הדתות התבוללות אסורה בכל הדתות. אני בוחרת לשים את זה לרגע אחד בצד כי חינוך הילדים שלנו חשוב קצת יותר, ואם יש לנו הזדמנות לא להרוס לילדים שלנו את החיים צריך לפעול כך. התבוללות עם ילדים זה אסון בקנה מידה שאי אפשר להסביר אותו. זה ממש מקלקל את הילדים ואת החיים שלהם. הייתי שמחה אם ההורים שלי לא היו מתבוללים ואז החיים שלי היו הרבה יותר קלים. אני לצערי נמשכת לאוכלוסייה שונה ממני ואם אני ארצה זוגיות חדשה באיזשהו שלב, סביר להניח שאני אתבולל. אם כך יקרה, אני לא אביא ילדים. אבל אם יקרה נס ואני אמצא מישהי שמשתייכת ליהדות או לנצרות האירופאית - אוכל להביא ילדים בלי בעיה. -------------------- They say the captain goes down with the ship" "?So when the world ends will God go down with it Fall Out Boy — † --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Feb 29 2024, 15:53 PM
|
||||
מסכימה עם כל מילה לדעתי התבוללות זה לא דבר ככ נוראי אם לא רוצים ילדים, אבל אם יש ילדים זה יכול ממש לדפוק אותם. -------------------- Sam•He/they•Loser, baby~♫ ![]() "Us weirdos got to stick together" ![]() ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Feb 29 2024, 18:49 PM
|
||||
רק לפרוטוקול. איש גוי ואישה יהודה לא נחשב התבוללות. לעומת זאת אם הבעל יהודי והאישה גויה זה אסור בגלל שלאדם הזה היו יכולים ליהיות ילדים יהודיים ובמקומם יש גוים. מה שכן, ילדים של אמא יהודיה ואבא לא נחשבים ממזרים אם אני לא טועה. אל תתפסו אותי במילה. -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Feb 29 2024, 19:04 PM
|
||||
![]() סקיב ![]() |
הדבר ה"רע" כיבכול זה שהיהודי מחכה את מנהגי הגויים.ואין לנו לחכות את המנהגים שלהם אנחנו מאוד מכבדים את הגויים,ויש גויים טובים אבל יהודי לא צריך להיות גוי. כמו שעל גוי נאסר לקיים מצוות יהודיות-כך גם על היהודי נאסר להיות כמו הגוי. הדבר הבעייתי יותר זה במידה ויהודי מתחתן עם גויה, מכיוון שהאישה יולדת ילדים ומוצא הילדים הם כומצא האם-שהיא גויה ולפיכך גם הם גויים וכך אין המשך לעם היהודי. אתה צודק שטוץ טעות שלי,בדקתי באינטרנט וזו הייתה ההגדרה.. -------------------- עם ישראל חי! כולנו אחים -נועם|דתי|מקרב לבבות- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Feb 29 2024, 20:55 PM
|
||||
![]() קוסם מצטיין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
גם נישואים של איש גוי ואישה יהודיה אסורים לפי התורה. האם זה נחשב להתבוללות? זה תלוי בתפיסה ואפשר לדון על זה, אי אפשר להגיד באופן חד משמעי שלא- ככל הידוע לי המילה "התבוללות" היא חדשה יחסית -------------------- ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Mar 1 2024, 18:50 PM
|
||
נכנסתם לעניין הדתי שבזה. יש לציין שגם ביהדות וגם בנצרות אוסרים על התבוללות, באסלאם זה מקובל בתנאים מגבילים ורק לגברים מותר להתבולל.
אני מאמינה שיש מקום להבין את הטענות הדתיות, שכן התבוללות היא הרס וחורבן. מאבדים מאמינים חדשים (תינוקות שנולדים) לדתות אחרות ובכך מעגל המאמינים קטן יותר ולא גדל. בנצרות ובאסלאם זה עוד לא נורא כל כך אבל היהדות היא דת קטנה ויכולה להיעלם בקלות אם בכל דור יתבוללו יותר מ-50% מהמאמינים. חשוב לזכור את הילדים המסכנים שחייהם הופכים לגיהינום ברגעים האלה. לחגוג חנוכריסמס אולי נשמע אחלה כרעיון, אבל בפועל להדליק חנוכייה עם עץ אשוח ברקע זה מאוד קשה. וכך גם במסורות הדתיות והטקסים הדתיים עצמם, יש התנגשות מאוד ברורה בין חוקי הדת וזה יוצר בעיות. ילד שנולד בהתבוללות לא יודע באיזו מסורת לבחור ובאיזו צורה הוא צריך לחיות את חייו. שלא נדבר על זה שהמשפחות דוחפות אותו כל אחת לצד שלה, מה שקורע את הנשמה למיליון חתיכות. מניסיון אישי שלי. אני לא אומרת את זה חלילה מגזענות, אבל יש לדעתי מקום לטפל בהתבוללות (עם ילדים כמובן) כדי למנוע מצבים כמו שלי. שוב, אם מתבוללים בלי ילדים הסכנה פחותה יותר. -------------------- They say the captain goes down with the ship" "?So when the world ends will God go down with it Fall Out Boy — † --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() ![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |