האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

קפיצה לעמוד (2) 1 [2]  קפיצה לעמוד V    ( עבור להודעה החדשה ביותר שלא קראת )
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

חסימת הטיקטוק? || דיון
פורסם ב: Mar 25 2024, 08:56 AM
צטט הודעה

Believers Never Die

פרטי משתמש
קבוצה: סלית'רין
חרמשים: 736575
מגדר:female
משתמש מספר: 30194
חפצי המשתמש: צפה

בסופו של דבר אינטרנט זה אינטרנט ומה שלא יהיה בטיקטוק יגיע לפלטרפורמה אחרת, כי ככה זה עובד. זה יהיה טיפשי לחסום, הרי תגיע בשנים הקרובות עוד המצאה גאונית שתהיה פתוחה לעולם ואולי אפילו יותר גרועה מטיקטוק. העולם קורס ואנחנו מתעסקים בחרא, זה פשוט מדהים.

--------------------

They say the captain goes down with the ship"
"?So when the world ends will God go down with it
Fall Out Boy —

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Mar 25 2024, 14:21 PM
צטט הודעה

מוגל

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 18
משתמש מספר: 71804

QUOTE (I Love Fall Out Boy @ Mar 25 2024, 06:56 AM)
בסופו של דבר אינטרנט זה אינטרנט ומה שלא יהיה בטיקטוק יגיע לפלטרפורמה אחרת, כי ככה זה עובד. זה יהיה טיפשי לחסום, הרי תגיע בשנים הקרובות עוד המצאה גאונית שתהיה פתוחה לעולם ואולי אפילו יותר גרועה מטיקטוק. העולם קורס ואנחנו מתעסקים בחרא, זה פשוט מדהים.

הכוונה היא לא על עצם קיומו של הטיקטוק, לזה יש תחליפים.
רוצים למחוק את הטיקטוק כי זו תכנת רוגלה סינית.לכן רוצים לחסום ולא כי זו תכנה מטומטמת למרות שזה אכן מה שזה

--------------------
אז מי אני? עוד אחת מתוסבכת. מנסה להתרגל זה שאני הולכת להיות בת 16. דוסית. אה כן אני גם צמחונית
אל תבקשו שיהיה לכם טוב. תבקשו להיות שמחים. אם לא תהיו שמחים לא ישנה אם יהיה לכם טוב או רע
תתעלמו מהפאנפיקים שלי. כואב הלב למחוק אותם כי נוסטלגיה אבל כן זה קרינג

---------
פורסם ב: Mar 29 2024, 13:10 PM
צטט הודעה

.Everything that kills me makes me feel alive

פרטי משתמש
קבוצה: מסדר מרלין
חרמשים: 104081
משתמש מספר: 40399

QUOTE (רוזוש @ Mar 24 2024, 18:12 PM)
טיקטוק של סין. זאת תכנת רוגלה. יש כבר תחליפים כמו reals או shorts. אז כן הגיוננ לחסום את טיקטוק

מבחינת תוכן אין שם שום תוכנה זדונית שמטרתה לרגל.
הטענות לריגול נובעות מצפייה במשתמשים ובתכנים שהם מעלים.
גם אלי אקספרס זה סיני, גם שיין, אולי נפסיק להזמין גם משם?

--------------------
♣ לא קוראים לי אני באה לבד ♣ דברים לשעבר ♣

"הוודאות שנפסיד במאבק, לא תמנע מאיתנו לתמוך בעניין שבעינינו הוא צודק."

---------
פורסם ב: Jun 21 2024, 18:51 PM
צטט הודעה

Life's Too Short To Even Care At All

פרטי משתמש
קבוצה: מסדר מרלין
חרמשים: 102349
מגדר:male
משתמש מספר: 23545

עברתי על רוב התגובות בשרשור, אני מקווה שלא פספסתי מישהו שעומד להגיד את הדברים שאני מתכוון להוסיף לדיון כאן. האמת היא שאני מרגיש שהדיון כאן הלך לכמה כיוונים שונים, ואולי במידה מסוימת עורבבו פה כמה נושאים וכמה עניינים, ואני חושב שנכתבו כאן בחלק התגובות אי דיוקים.

אני חושב שמשהו שיכול לסייע לדיון הזה, יהיה לזכור שבממשל הקודם, של הנשיא לשעבר טראמפ - הובילו את המהלך הזה בדיוק. הטענה הייתה שטיקטוק היא שחקן פעיל בכל מה שקשור לדעת הקהל, והיעדר התשובות מצד החברה והקשר למפלגה הקומוניסטית בסין - מאיימים על היכולת לשלוט על הפעילות שלה בארצות הברית. ולכן, טראמפ קידם לחלוטין את זה - או שטיקטוק תירכש על ידי חברה אמריקאית (לימים זה כמעט קרה על ידי ענקית טכנולוגיה שניצחה במכרז, אבל בסוף ממשל ביידן ביטל). למה זה מאוד חשוב? כי אם חברה אמריקאית תרכוש את הפעילות של החברה בארצות הברית (לא את הפעילות באופן כללי בכל העולם, כמו גם נגיד לא בישראל), אז יהיה אפשר לוודא שהמידע של האמריקאים נשאר בארצות הברית ונשמר בצורה בטוחה. זה כמובן לא מחייב שההשפעה על דעת הקהל תמנע, אבל זה יכול להיות מושפע הלכה למעשה.

עזבו שאותו ממשל שביטל ברגע האחרון את הרכישה, הוא זה שעכשיו שמקדם בדיוק את אותו התהליך. יותר מזה, אותו הנשיא שעמד בראש הממשל שקידם את זה והתבטא בחריפות על החברה הזו, החליט לפתוח כעת חשבון טיקטוק ופתאום הפך את עורו ביחס לאותה האפליקציה.

אני חושב שמה שמעניין במובן הזה, שיש פה מורכבות הרבה יותר גדולה מסתם אפליקציה שנחסמת או נרכשת על ידי חברה האמריקאית. גם בגלל ההקשר, אבל גם בגלל התזמון. הדיון הזה עלה שוב בארצות הברית, גם סביב המלחמה, והתפקיד של הרשת החברתית כדי לנהל את התכנים ולהסיר פייק ניוז שקשור למלחמה. וגם עם או בלי קשר, אין ספק שסוגיית החסימה היא סוגיה חשובה שצריך לדון עליה, והדעה האישית שלי פחות חשובה בכל מה שאני כותב. אני רוצה להוסיף כיווני חשיבה שיכולים לסייע לכם בדיון החשוב הזה.

כמה שיקולים שאני חושב שנעדרים מהתגובות השונות שנכתבו, מבלי לגרוע בשאלות הקשות שצריך להפנות לטיקטוק:
למה רק טיקטוק? תמיד הצחיק אותי שמדברים רק על טיקטוק במובן הזה. אמנם אכן לפני כמה שנים, חברה סינית אחרת נחסמה, והיא חברת וואווי, אבל זה נבע בין היתר בגלל טכנולוגיות התקשורת והלווינים שלה. אבל אז אני חוזר לטיקטוק, ואני שואל למה? למה דווקא החברה הזו? יש כל-כך הרבה חברות סיניות שיש להם השפעה הלכה למעשה על הצרכנים. לדוגמה, שיאומי. חברת סלולר שמחזיקה דאטה מטורפת על הרבה צרכנים ברחבי העולם, ואף אחד לא שואל את השאלה הזו. דוגמה אחרת - חברת רובורוק, חברת שואבים שמאפשרת לרובוט שלה להאזין או לצלם את הבתים שלכם. למה אף אחד לא מחליט שאלו חברות שלא יכולות לפעול פה? למה דווקא טיקטוק היא החברה הבעייתית?
אני יכול לענות על השאלה הזו, ולתת טענת נגד לעצמי. הרי זו חברה שמקדמת דעות בשוק הדעות ואולי הסיכון הוא סיכון גדול ביותר. אבל אז אומר - זה לא משפיע על התכנים באמת. במובן הזה, נכון שיהיה קשה לחברה לעשות את זה יותר, כי אין לה אפליקציה בבעלותה. אבל כמה קמפיינים שהובילו להשפעה על הציבור או איסוף מידע על הצרכנים האמריקאיים קרו דווקא ברשתות החברתיות האמריקאיות? מפרשת קיימברידג' אנליטיקה המפורסמת ועד קמפיינים אחרים. בואו, ה-7 באוקטובר קרה גם בזכות מידעים רבים שהיו גלויים ברשת, איסוף מידע גלוי. במובן הזה, התכנים הבעייתים שרבים מכם מתייחסים אליהם קיימים לא פחות בשורטס של יוטיוב או ברילס של פייסבוק. אז אולי זה לא מספיק?

גלובליזציה שנפגעת: האמת שאני מתפלא על ההחלטיות הברורה שיש כאן. אחד המאפיינים הברורים של ימינו זה הגלובליזציה. כולנו חיים תחת אותה מטריה גדולה של כל העולם, מה שמשאפשר לנו להתקדם קדימה. הרשת החברתית הזו שינתה את החיים של כולם כשהיא שינתה את הצורה שאנחנו צורכים מדיה. אז הפתרון שלנו לדבר הזה הוא לחסום את האפליקציה ולמנוע את ההתערבות החיצונית? זה נשמע כל-כך פשוט, ועדיין מאוד מוזר. אנחנו נצפה להיות צרכנים חכמים של המוצר, כדי שנוכל לקחת חלק בגלובליזציה. איך "שרפנו" את עצמנו כזה מהר?

להתחבא בצל הסכנות: תחשבו על עולם שהיינו מתכחשים לטרקטור, כי היינו חוששים מהסכנות כמו לדוגמה פגיעה בחקלאים. לימים אנחנו גילינו שיש דרך טובה להשתמש במוצר וזה פיתח אותנו כחברה. הבחירה שלכם זה לדחוף טכנולוגיה חדשה, כי יש איזו סכנה כזו או אחרת? לא נשתמש באינטרנט כי יש שם אולי פדופיל אפשרי? או שנלמד אנשים להשתמש בצורה הטובה ביותר בכלים האלו, ולא נעשה את הטעויות שמצפים? אפשר להרחיב על כך, אבל שבת דוחקת. אני פשוט חושב שבגלל הסכנות, לא סוגרים פלטפורמה. משתמשים בזה בצורה הטובה ביותר.

פגיעה בהייטק הישראלי: טיקטוק מייצרת מקומות עבודה פה בישראל עם הנהלה ישראלית וכו'. חסימת הפלטפורמה תפגע בהייטק הישראלי ובשוק המקומי, גם סגירת מקומות עבודה וגם פגיעה בהייטק הישראלי. אולי צריך להחליט את הדבר הזה, אבל אי אפשר להתעלם מהמשמעויות הרחבות שנוצרו פה.

לסיכום, מה שניסיתי לעשות פה הוא לעורר כמה כיוונים שלא דוברו כאן. אין ספק שיש בעיות, אין ספק שהחברה לא מספקת תשובות מאוד חשובות שצריך לקבל, גם פה בישראל. אבל הדרך לטפל בזה תתחיל באנשים שמבינים את התחום ושואלים את השאלות הנכונות, ולא השימועים המביכים שעושים בקונגרס ובטח פה בישראל. רק כשזה יקרה, נוכל להבין את הסיפור בצורה יותר מדויקת.
שאבס.

--------------------
נבו

User Posted Image

מייסד "הפקפקן" • ראש בית רייבנקלו לשעבר

מנהל פורום מטומ"מ לשעבר • הנהלת הפורומים לשעבר • אחראי תוכן לשעבר

---------
פורסם ב: Jun 21 2024, 23:26 PM
צטט הודעה

Just feel the rock
**

פרטי משתמש
קבוצה: הפלפאף
חרמשים: 10459
מגדר:male
משתמש מספר: 86358

אני חושבת שבטיקטוק כן יש דברים טובים (אפילו שאין לי) וחיוביים. אבל לדוגמא בטיקטוק אנשים נחשפים לסרטונים שלא בהכרח מעניינים אותם ואז הם סתם כותבים תגובות שנאה וכאלה...
נגיד ביוטיוב אין הרבה תגובות שנאה על סרטונים, אבל בטיקטוק יש מלא על כל סרטון קטן
יש מישהי בשם אפריל שעושה מוזיקת אנימה בעברית, וביוטיוב היא מקבלת תגובות ממש טובות, אבל בטיקטוק אנשים כותבים לה דברים כמו "את שרה יפה אבל על מיוט" או אפילו תמותי/תתאבדי
אני מבינה את החשש של אמריקה שהסינים הולכים להשתלט על העולם או משהו כזה, אבל זה בינתיים לא קורה
אז
מה הבעיה

--------------------
Sam•He/they•Loser, baby~
User Posted Image
"Us weirdos got to stick together"
User Posted Image User Posted Image

---------
פורסם ב: Aug 29 2024, 13:15 PM
צטט הודעה

מוגל

פרטי משתמש
קבוצה: הפלפאף
חרמשים: 102
מגדר:
משתמש מספר: 87032

לחסום את טיק-טוק יהיה רעיון נהדר. גם בלי קשר לסיבה המקורית שבגללה רצו לחוקק את החוק, זה פשוט הורס את הדור. זה מוריד את רמת החשיבה ואת רמת הקשב. אנשים כבר לא יכולים להקשיב לשום דבר שלוקח יותר מדקה. ולקרוא? בטח... מזלי שאין לי טלפון חכם, ועקב כך גם אין לי טיק-טוק

---------
1 משתמשים צופים באשכול זה (1 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושאקפיצה לעמוד (2) 1 [2]  קפיצה לעמוד V 
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3717 7004 4152 2139

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025