![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: May 23 2024, 18:30 PM
|
||
![]() Believers Never Die ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
כהנא - צדק או טעה? שלום לכולם. אני מניחה שחלקנו (לפחות למי שיש לב חזק יותר) ראינו את הסרטון שפורסם ברשתות החברתיות, על המחבלים הטרוריסטים הפלסטינאצים שמחזיקים בתצפיתניות שלנו. מדובר על ילדות בנות 20, חיילות, עם הורים ומשפחה, שנמצאות בכלא חמאס מתחילת המלחמה. בסרטון שפורסם, אחד מהמחבלים דיווח שהבנות שלנו בהריון מהמחבלים הרוצחים המטונפים והנתעבים האלה. אחרי יותר מחצי שנה של לחימה, של רצח אנשינו ואונס הילדות שלנו, ממשיכה לעלות בי השאלה הגדול, שאלת המחץ של המלחמה ושל ההיסטוריה הישראלית כולה. כהנא - צדק או טעה? יבואו אנשים שמזוהים עם השמאל ויגידו שטעה, יבואו המזוהים עם הימין ויגידו שצדק (בעיניי צדק 100%). רבי מאיר כהנא נולד באמריקה בשנת 39'. הקים את הליגה להגנה יהודית בארצות הברית וכן גם את תנועת "כך" שניסתה להיבחר לכנסת ונפסלה בעוון טרור. עד היום היא מוגדרת כתנועת הטרור היהודית הגדולה בהיסטוריה הישראלית (מקום 2 אחריה מגיעה תנועת "לה פמיליה" שמזוהה עם ערכיו של רבי מאיר כהנא). ישנו שר בממשלת ישראל, איתמר בן גביר, שמזוהה עם הכהניזם (משנתו של רבי כהנא). כמו כן היו חברי כנסת ומתמודדים נוספים שביקשו להיכנס לכנסת שמזוהים עם הכהניזם - כגון ברוך מרזל, בנצי גופשטיין ומיכאל בן ארי. מפלגתו של בן גביר, "עוצמה יהודית", מתמודדת לבחירות בישראל כבר כמה קדנציות וסוחפת לא מעט מהמיואשים שמחפשים מפלט בכהניזם. לפני מלחמת 7.10 היו מתלבטים בקשר לצדקתו של רבי כהנא, אך נכון להיום, יותר מחצי שנה לתוך המלחמה, יש הרבה שכבר לא רואים את תנועת "כך" כטאבו בחברה אלא כברירת המחדל היחידה, כמו שקורה במפלגות ימין באירופה כיום. אני מעדיפה לשאול שאלה אחת ויחידה שאחריה תענו כמו שאתם חושבים ותפרטו את דעתכם. רבי מאיר כהנא - צדק או טעה? אתם מוזמנים להוסיף לדיון כל דבר שתחפצו בו, אני לא הולכת לקבע אתכם עם שאלות כמו דיון רגיל, אלא כאן יש לכם את המקום להתבטא בחופשיות. מיותר לציין שאין מקום לאנטישמיות בפורום הזה וכל תגובה כזו תגרור אחריה תגובה רצינית. דיון נעים. -------------------- They say the captain goes down with the ship" "?So when the world ends will God go down with it Fall Out Boy — † --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 26 2024, 00:58 AM
|
||
![]() Affinity To Infinity ![]() ![]() |
רק כך
-------------------- Infy ♠ Semester 𝟚 ♣ tan(arc(sin/cos)(tan(𝝿/2))) ♥ Pananantiderivative ![]() ![]() ~Math InfCat ;world.execute(me) no comment// Metal&Classical Music Shreder's Sentence tan(𝝿/2) favSong ᯤ --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 26 2024, 01:30 AM
|
||
![]() Depressed But Well Dressed ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
בדכ אני לא נוהגת להגיב בדיונים, אבל אני מאוד לא מסכימה עם האידיאולוגיה והתורה של מאיר כהנא.
אני נאמנה לדמוקרטיה, למתן זכויות שוות לכל אזרח במדינת ישראל. הרעיונות הקיצוניים שלו משדרים אפס אמונה בזכויות האדם וערכים בסיסיים של חברה דמוקרטית. הארגון שלו כולו מייצג שנאה וגזענות. תפיסות קיצוניות כאלה הן מכשול לביטחון ולשקט בחברה הישראלית. אם יבוא יום ויהיה בישראל ממשל שמאמין בכהניזם (שמאמין בשלילת המשטר הדמוקרטי, שלילת זכויות האזרח של ערבי ישראל, גזענות, התנגדות לחילוניות, שמאלנות וליברליות), יהיה זה היום בו תמות הדמוקרטיה. -------------------- נעמה • היא/את • עייפה? אני? ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 4 2024, 20:24 PM
|
||
![]() Believers Never Die ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני מסכימה עם כמה מהדברים שאמרת, לא הכל.
אבל את יכולה להבין את המיואשים מהמלחמות והטרור? כהנא צדק לרוב לא בכוונה להחיל חוקי הלכה, רוב האנשים שאומרים את זה לא רוצים מדינת הלכה. הם כואבים את הנושא המדיני ביטחוני ורוצים סיכוי לחיים טובים בלי טרור. -------------------- They say the captain goes down with the ship" "?So when the world ends will God go down with it Fall Out Boy — † --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 12 2025, 11:36 AM
|
||
![]() מוגל |
הרב כהנא צדק
זה סיסמא מקסימה ואני באופן אישי מאוד מסכימה איתה אבל למה הכוונה באמת? אז ככה, אני לא הכי בקיאה בזה אבל בעבר הייתי מעורבת בזה יותר אז אשתדל לדייק כמה שיותר. לרב כהנא הייתה גישה מאוד פשוטה ביחס לערבים החיים בישראל, יש אנשים שבטוחים שהוא רוצה שכל הערבים ימותו וזה לא נכון אז חבל. הרב כהנא אמר שמדינת ישראל היא מדינה יהודית, זה מה שהקמנו, בית ליהודים מכל העולם מתוך כבוד לאומה הערבית ולייחודה הוא טען שאי אפשר שנהיה ביחד. ערבי שישאר פה ירגיש פחות שייך רק מפני שאינו יהודי וזה מה שמביא רבים מהם לטרור כלפינו. צריך מידה עצומה של טיפשות כדי להאמין שהערבי בישראל רואה במדינה היהודית דמוקרטיה שבה שוויון זכויות, כאשר חוק השבות שלה חל רק על יהודים, כאשר תקנון הקרן-הקיימת לישראל אוסר החכרת אדמות הלאום לערבים. אדם צריך לבלוע תשעה קבין של טמטום ולהאמין שהערבי בישראל שש לחגוג את יום העצמאות של מדינתו המנציח את תבוסתו; או לשיר את ההמנון שלו, "התקווה", עם המלים המדברות אל לבו: "נפש יהודי הומייה". ורק עם נבל ולא חכם - בלשון המעטה - יחשוב שניתן "לקנות" את הערבי בהעלאת רמת החיים שלו: חשמל, אסלה,טלוויזיה. את המדיניות של ממשלות ישראל לדורותיהן כלפי ערביי ישראל כינה הרב כהנא "מדיניות הבטן והראש". לפי מדיניות זו, ככל שנפטם את הערבים בהטבות חומריות, כך יהיו הם אסירי תודה כלפינו ויגמלו לנו ב"נאמנות". הרב כהנא הוכיח את האווילות שבהנחה זו, ושדווקא ההפך הוא הנכון. ראשי המרד הערבי אינם הפלאחים הפרימיטיביים שחרשו את השדה עם החמור והמחרשה, אלא דווקא אותה שכבה משכילה של אקדמאים אשר מדינת ישראל כה דאגה לטפח וכה התגאתה בקידומם. כך הפכו הקמפוסים של האוניברסיטאות ברחבי הארץ למוקדים של שנאה כלפי המדינה ותמיכה בארגוני הטרור. זהו חפרתי בגדול מוות למחבלים!!! -------------------- רוניל ויזליב
תלמיד גריפנדור --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |