האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

נושא נעול פרסם נושא חדש פרסם סקר

• הפקפקן - גיליון 15 📰, יוני 2024
פורסם ב: Jun 2 2024, 15:20 PM
צטט הודעה

אני אוהב את סו

פרטי משתמש
קבוצה: הנהלת הפורומים
חרמשים: 6678788
מגדר:female
משתמש מספר: 75665
חפצי המשתמש: צפה

User Posted Image
ברוכים הבאים לגיליון ה-15 של הפקפקן!
שלום לכולם!
אז למרות שפיבס משתלט לנו על האתר, הפקפקן בכל זאת מתפרסם כרגיל, איזה כיף. תוכלו למצוא כאן מגוון כתבות בנושא מדעים. אנחנו מקווים שתהנו!
ונעבור לכתבות,
חדשות הפורטל
טריוויה
מתכונים
חדשות מעולם הקוסמים
האתגר החודשי
שאלות להנהלה
ביקורת סרט

וכמובן תודה לצוות העיתון על העבודה החודש,
יעל, סו, אמיר, ליה, מוריה, נועה, הרמי, יעל שרה, נעמה וניתאי!

--------------------

אהבה אומר למצוא מקום לעוד גרביים בשביל האהובים שלך
סו~
my name is not So but ok
she/he
‏ Books | Taylor Swift | Math | Friends |Hi

User Posted Image

"השמיים הם הגבול והדרך - דרך ארץ."
yael

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Jun 2 2024, 15:22 PM
צטט הודעה

אני אוהב את סו

פרטי משתמש

User Posted Image
חדשות הפורטל
כתב - יעל, בטא - סו

מיידיי
ביום האחרון של חודש אפריל פורסם בפורום סס"ש אתגר מיידיי, בפעם השלישית בה מתקיים האתגר בפורום. למקרה שאתם לא זוכרים, האתגר עוסק בז'אנר האנגסט ובמהלכו ניתנת מילה יומית מז'אנר האנגסט. המשתמשים שמתתפים באתגר צריכים לכתוב כל יום קטע או שיר שמתרכזים במילה הזו. האתגר עדיין מתקיים בפורום סס"ש, ואתם עדיין יכולים להשתתף כי הוא יימשך עד ה6.6.

ספיישלים
בתחילת החודש פורסם ספיישל חיות בפורום ספרים, העוסק בחיות קסומות שמופיעות בספרים. אתם מוזמנים להשתתף בספיישל, ואולי תהיו מנצח.ת הספיישל ותזכו בדרקון.
מאוחר יותר, פורסם בפורום גאו"ץ ספיישל רישום. הספיישל עוסק, באופן מפתיע, ברישום. הפעילויות עוסקות ברישומים ואפילו נפתחה במסגרת הספיישל תחרות הרישום הגדולה.
אני מזמין אתכם להשתתף בספיישלים, ובעוד פעילויות מקסימות ברחבי הפורומים.

פיבס משתלט על האתר!
ב26.5 בערב האתר נסגר, והמשתמשים התחילו לתהות במה מדובר והאם זו מתיחה של ההנלה. כשהאתר נפתח שוב הם גילו בו מגוון שינויים - החל מהצבע המוזר ועד שינויים קטנים שאולי לא הבחנתם בהם, אבל שינו את החזות של האתר. לאחר כמה דקות התפרסם עדכון שנועד להסביר למשתמשים מה קרה לאתר. למקרה שפספסתם את העדכון, פיבס השתלט על האתר שלנו והתפקיד שלכם זה למצוא את כל השינויים המוזרים שהוא הכניס פה לאתר. אני ממליץ לכם להיכנס לאשכול שיסביר את זה בפירוט, ואני מאחלת לכולכם בהצלחה בתחרות!

זה היה חדשות הפורטל לחודש מאי, מקווה שנהניתם וניפגש בחודש הבא.

--------------------

סו~
my name is not So but ok
she/he

User Posted Image

yael

---------
פורסם ב: Jun 2 2024, 15:25 PM
צטט הודעה

אני אוהב את סו

פרטי משתמש

User Posted Image
טריוויה
כתב - ניתאי, בטאית - נעמה

הללו את פיבס משתמשים!
זאת כבר הפעם השנייה שמדור טריוויה מפורסם בפקפקן. הפעם, יש לנו נושא מרתק ורחב מאוד. מוזמנים להשתתף ואל תשכחו לציין כמה נקודות כמה נקודות צברתם באשכול התגובות! הנושא שלנו הפעם יהיה...

מדעים

1. מהו עיקרון האבולוציה?
א. המינים החזקים ביותר שורדים.
ב. יצורים מורכבים מתפתחים מיצורים פשוטים יותר.
ג. בעלי החיים המותאמים ביותר לסביבתם הם בעלי הסיכוי הגבוה ביותר לשרוד.
ד. הורים מעבירים לילדיהם תכונות שרכשו במהלך חייהם ומגדילים את סיכוייהם לשרוד.

2. מי המציא את הדינמיט?
א. אלפרד נובל.
ב. אלברט איינשטיין.
ג. אייזק ניוטון.
ד. אלכסנדר גרהם בל.

3. מהו לא תפקידה של הלשון?
א.
עוזרת להעביר את המזון בפה ממקום למקום.
ב. מעבירה רוק בכדי לפרק את המזון.
ג. טוחנת את המזון.
ד. מעבירה את המזון לגרון.

4. באיזו מדינה הומצא התוף?
א.
מסופוטמיה.
ב. סין העתיקה.
ג. יבשת אפריקה.
ד. לאס וגאס.

5. כמה זמן נמשך הריון של פילה?
א.
22 חודשים.
ב. 10 חודשים.
ג. 19 חודשים.
ד. חודשיים.

6. מה קורה קודם - רואים את הברק או שומעים את הרעם?
א.
אף תשובה אינה נכונה.
ב. שניהם באותו הזמן.
ג. שומעים את הרעם.
ד. רואים את הברק.

7. מהו הסרט הארוך ביותר בעולם?
א.
שר הטבעות.
ב. לוגיסטיקה.
ג. הקול החמישי.
ד. שנייה אחת.

8. מהי המדינה בה הגובה הממוצע הוא הנמוך ביותר בעולם?
א.
יפן.
ב. הולנד.
ג. אסטוניה.
ד. אינדונזיה.

9. איזו חיה לא מסוגלת לחוש בטעם מתוק?
א.
קוף.
ב. פיל.
ג. חתול.
ד. כלב.

תשובות
שאלה 1: תשובה ג', בעלי החיים המותאמים ביותר לסביבתם הם בעלי הסיכוי הגבוה ביותר לשרוד.
שאלה 2: תשובה א', אלפרד נובל.
שאלה 3: תשובה ב', מעבירה רוק בכדי לפרק את המזון.
שאלה 4: תשובה א', מסופוטמיה.
שאלה 5: תשובה א', 22 חודשים.
שאלה 6: תשובה ד', רואים את הברק.
שאלה 7: תשובה ב', לוגיסטיקה.
שאלה 8: תשובה ד', אינדונזיה.
שאלה 9: תשובה ג', חתול.

--------------------

סו~
my name is not So but ok
she/he

User Posted Image

yael

---------
פורסם ב: Jun 2 2024, 15:26 PM
צטט הודעה

אני אוהב את סו

פרטי משתמש

User Posted Image
מתכונים
כתבת - ליה, בטאית - הרמי
הללו את פיבס משתמשים!
בעקבות החום העולה והקיץ ההולך ומתקרב, החלטתי לכתוב לכם מתכון מקרר ומרענן במיוחד- מתכון למילקשייק! ניתן להוסיף למילקשייק כל תוספת שתרצו לפי בחירה, כך שהמתכון הזה מתאים לכולם!

מילקשייק
User Posted Image

רכיבים:
1.5 כוסות גלידת וניל
1/4 כוס חלב
סירופים או פירות לבחירה

אופן ההכנה:
1. מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר ומערבבים את המרכיבים למשך כ-3 דקות.
2. מוודאים שמרקם המילקשייק שנוצר אחיד, ואם לא מכניסים בחזרה לבלנדר לעוד דקה או שתיים.
3. מוזגים לכוס ונהנים מהמשקה!

טיפים להכנה:
מילקשייק בריאות: להכנת מילקשייק בריאות ניתן להוסיף טחינה, תרד או ממרח תמרים.
מרקם: לדילול מרקם המילקשייק ניתן להוסיף למשקה קוביות קרח.
קישוט: לקישוט המילקשייק ניתן להוסיף חלב מוקצף, סירופים שונים וסוכריות.

אז זהו להיום, מקווה שתתקררו ותהנו מהמילקשייק שהכנתם!
בתיאבון:)

--------------------

סו~
my name is not So but ok
she/he

User Posted Image

yael

---------
פורסם ב: Jun 2 2024, 15:28 PM
צטט הודעה

אני אוהב את סו

פרטי משתמש

User Posted Image
חדשות מעולם הקוסמים
כתבת - ליה, בטא - אמיר

שלום וברוכים הבאים למדור החדשות והרכילות של הפקפקן!
מעוניינים לדעת האם השמועות על הלהקה המפורסמת 'אחיות הגורל' נכונות? מה דעתם של הורי התלמידים בהוגוורטס על בית הספר לכישוף ולקוסמות? מי המחפש החדש של קבוצת הקווידיץ' 'התותחים מצ'אדלי'? הגעתם למקום הנכון!

לכותרות הראשיות שלנו היום:

אירע פיגוע במהלך הלוויתו של בנג'מין סטאר!
הלוויתו של מקים האוניברסיטה הגדולה התחילה במצעד עצוב ומרגש ונגמרה המוות של כ-3 קוסמים ומכשפות.
בשעה 8:00 בדיוק החלה לפרוץ מהומה בשיירה העצובה, וחמישה מחבלים במסכות פרצו פנימה ותקפו את הקבר הטרי. שני קוסמים ומכשפה אחת הגנו עליו בגופם ואף הצליחו לחסל את הפושעים, אך לא לפני שנהרגו בעצמם.
כל קהילת הקוסמים מצדיעה לזכרם ומתאבלת על מותם ועל מותו של המדען הידוע.
כל הפושעים נעצרו ונענשו במעצר עולם, אך טביעות האצבע שלהן לא זוהו במערכות והם נשארו אנונימיים עד להודעה חדשה.
לאחר מחשבה הוחלט לחדש את ההלוויה בכדי לכבד את אדון סטאר ז"ל וכדי לחדש את קברו שחובל.

תגלית חדשה: נמצא כוכב לכת מתאים לחיים בגלקסיית אנדרומדה!
בזכות המדענים הנהדרים שלנו, יש תקווה להצלת המין האנושי מהחרבת כדור הארץ בעוד מליוני שנים!!!
כוכב הלכת שקוטרו 500,000,000 ק"מ והוא מכוסה במים ויבשה התגלה בקצהה המרוחק של הגלקסיה השכנה לשלנו, וכבר עכשיו נשלחו אליו חלליות חקר מהמשובחות ביותר שקיימות בעולם. סילבר אורגנשטיין, המדען הראשי שגילה את כוכב הלכת מספר: "בעוד ככמה מליוני שנים השמש שלנו תהפוך לענק אדום וכל כוכבי הלכת במערכת יושמדו. הפתרון שלנו הוא שכל האבולוציה של בני האדם תעבור לפלנטה החדשה שנים קודם ותנצל מהפיצוץ שהולך להתרחש". אנו מחזיקים אצבעות בתקווה לכך שנצליח למצוא דרך בטוחה להעביר את כולנו.
עדיין לא ניתן לכוכב הלכת שם, אך אתם מוזמנים להחליט מה הוא יהיה! כיתבו לנו את הרעיונות שלכם, והטוב ביותר יבחר.

הכותרות המשניות:

התרחשה רעידת אדמה בשוודיה? ראיון בלעדי עם ניצולים
בתאריך 2024\5\15 התרחשה רעידת אדמה בעוצמה 7 בכפר קוסמים קטן, וכולו הוחרב בעקבות הנזק. למזלנו הצלחנו לתפוס כמה ניצולים לריאיון, והשאלה ששאלנו אותם היא מה המחשבה הראשונה שעלתה לראשם כשהרעידה התחילה. הנה תשובתיהם לפניכם:
"בהתחלה הללו את פיבסתי בטוחה שזה שוב זה שאין לנקוב בשמו. כל הבית שלי רעד, ובשילוב אורות הצפון וזגוגיות החלון המלוכלכות נראה היה שהתרחש קרב בחוץ."- סופיה ליבינגטון, בת 57.
"קודם כל רצתי להציל את הנכדים. הם ישנו אצלי בבית באותו היום, ובגלל שכבר חוויתי כזה אירוע הבית שלי היה מחוזק בקסמים כך שלא כל כך נבהלתי. רצנו למרתף ושם הרגשנו בטוחים." ניל סלירגנשטיין, בן 89.
"הלם כזה מעולם לא חוויתי. הורים שלי סיפרו לי על רעידות אדמה, אך כשזה באמת קרה לי ועוד בעוצמה כזו מוגזמת, ליבי התחיל לדפוק במהירות מטורפת. כמעט ברחתי מהבית מרוב בהלה- מעשה שלאחר מכן הבנתי שיהיה טיפשי במיוחד."- ליבי נורוקס, בת 16.

התגלה זן חדש של היפוגריפים? כל העובדות
שני היפוגריפים מזנים שונים בחוות הגידול שבאמריקה הזדווגו ולמרבה הפתעתנו, יצרו זן חדש ומיוחד של היפוגריפים!
ליידי וברונזה החיים בחוות הגידול שבטקסס ילדו את קטניס, היפוגריפית קטנה מזן מחודש המשלב את שני הסוגים של הוריה- מקורן. השם מגיע ממקורה של החיה, שבמקרה של הזן הזה יצא גדול במיוחד. מכיוון שהיא יחידה מסוגה נלקחה קטניס אל חוות גידול מיוחדת באפריקה וממש ברגע זה נערכים עליה מחקרים.

--------------------

סו~
my name is not So but ok
she/he

User Posted Image

yael

---------
פורסם ב: Jun 2 2024, 15:29 PM
צטט הודעה

אני אוהב את סו

פרטי משתמש

User Posted Image
האתגר החודשי
כתבת - נועה, בטאית - יעל שרה

שלום משתמשים, וברוכים הבאים למדור החדש שלי- האתגר החודשי!

כולכם כבר מכירים את עיתון הפקפקן ויודעים שהוא מלא כתבות מעניינות, חדשות ומרתקות, מתכונים, חידונים ועוד.
היום החלטתי לפתוח כתבה נוספת שמטרתה היא לא רק חומר לקריאה שירתק אתכם למסך, אלא ממש להפעיל אתכם באתר.

כתבה זאת היא בעצם אתגר שבכל חודש יתעדכן. האתגר יהיה בנושא הגיליון, והמשתמשים אשר יעשו את האתגר יזכו לתגמול מיוחד.
האתגר יכול להיות פעילות, סיקור, דיון, שרשור או כל אשכול חדש שתפתחו בנושא שאגיד לכם. לפעמים זה יהיה לפתור תשבצים או תשחצים, סודוקו ותפזורות מילים בנושא. האתגר יהיה מגוון בהרבה מאוד פעילויות וכדאי לכם מאוד להשתתף בו. אני בטוחה שתיהנו.

האתגר הראשון יהיה בנושא המדע והוא:
עליכם לפתוח פעילות אחת באיזה פורום שאתם רוצים, הפעילות צריכה להיות קשורה איכשהו למדע (וכמובן גם לפורום עצמו).
אבל יש כלל: ברגע שנפתחה פעילות כזאת בפורום מסוים אסור לכם לפתוח באותו פורום גם פעילות. לדוגמא, אם משתמש פתח פעילות בנושא בפורום ''הספרים'' אתם לא תוכלו לפתוח גם בפורום ''הספרים'' וזה נוגע לכל פורום. במילים אחרות, כל הקודם זוכה.
כמובן שעל ההשתתפות שלכם תקבלו תגמול מיוחד והמשתתפים יוצגו בגיליון הבא.
על מנת שתקבלו את התגמול תצטרכו לשלוח לי בהודעה פרטית קישור לפעילות שפתחתם.

אז תזכרו, יש שני חוקים:
1. הפעילות צריכה להיות קשורה למדע.
2. פורום שכבר נפתחה בו פעילות, אי אפשר לפתוח בו פעילות נוספת.
*כמובן שחובה לשלוח את הפעילות לאישור כמו כל פעילות רגילה.
נתראה בגיליון הבא:)
בהצלחה!

--------------------

סו~
my name is not So but ok
she/he

User Posted Image

yael

---------
פורסם ב: Jun 2 2024, 15:30 PM
צטט הודעה

אני אוהב את סו

פרטי משתמש

User Posted Image
שאלות להנהלה

מהו הבצלצל האהוב עליכם? (ליה, lvliya7)
onion52.gif או fadeba25z.gif (ניתאי, אם תלחצו פה תקבלו אזהרה)
da.gif , דא. זה פשוט הצלצל של האובייסלי. (אוניסף, אם תלחצו פה תקבלו באן)

מהי הגלידה הטובה ביותר? (נטע, בקביק 222)
ריבת חלב וקוקוס. (אוניסף, אם תלחצו פה תקבלו באן)

חתולים או כלבים? (ליה, lvliya7)
מיאו. (יעל, The Archer)
כלבים. ככ הרבה יותר חמוד. אבל החיה באמת הכי חמודה זאת לטאה. (אוניסף, אם תלחצו פה תקבלו באן)
כלבים אבל פילים בטופ, ידעתם שפילים הם החיה היחידה בטבע שקוברת את קרוביה שמתו? לא רק שהם בוכים מצער הם חופרים קברים עם החדק. (ניתאי, אם תלחצו פה תקבלו אזהרה)

להנהלה באמת יש מצלמות ומכשירי ציטוט בכל רחבי העולם? (נטע, בקביק 222)
גם במאדים. (ניתאי, אם תלחצו פה תקבלו אזהרה)
אהא, אנחנו אחראים גם לכל אסונות הטבע שקורים בעולם, בקיצור אנחנו אנשי לטאה. (אוניסף, אם תלחצו פה תקבלו באן)

מהו הבית המועדף עליכם? (נתנאל, The equal opportunity kr)
שלי די ברור, נראה לי. (ניתאי, אם תלחצו פה תקבלו אזהרה)
(אוניסף, אם תלחצו פה תקבלו באן)

פיצה עם אננס או עם זיתים? (ופיצה בלי כלום לא נחשבת, אהמ סו ויעל) (מוריה, Fortnight)
פיצה עם גבינת עיזים. (ניתאי, אם תלחצו פה תקבלו אזהרה)
אוי גוועלד. שתיהן דוחות. רק תירס, את האמת ניסיתי פטריות וזה לא רע. אבל תירס הכי טעים. (אוניסף, אם תלחצו פה תקבלו באן)
פיצה בלי תוספות זאת הפיצה היחידה שנחשבת. (יעל, The Archer)

בנאדם שהללו את פיבסתם רוצים לשבת איתו לכוס קפה (יאכס קפה) ולנהל שיחה? (מוריה, Fortnight)
קין. (אוניסף, אם תלחצו פה תקבלו באן)

--------------------

סו~
my name is not So but ok
she/he

User Posted Image

yael

---------
פורסם ב: Jun 2 2024, 16:31 PM
צטט הודעה

אני אוהב את סו

פרטי משתמש

User Posted Image
ביקורת סרט
כתב - אמיר, בטאית - מוריה

שלום לכולם, וברוכים הבאים למדור ביקורת סרט! והפעם – סרט היסטורי על המצאת פצצת האטום: אופנהיימר. קצת קשה להתחיל לכתוב ביקורת על סרט היסטורי כל כך כבד כמו הסרט זה – בעצם, סרט כבד זה לא בדיוק מה שמתאר אותו. וזה מוזר, נכון? כי הוא מדבר על סיפור מאוד קשה... מוזר. לפני שנתחיל, אני מזהיר מראש שהביקורת הפעם מכילה ספוילרים קלים, כאלה שלא יהרסו לכם לגמרי את הצפייה, אבל אם זה בכל זאת מפריע לכם אל תקראו את הביקורת. בעצם, תראו את הסרט ואז תקראו את הביקורת. הכי טוב. חוץ מזה, בביקורת יש רפרנס מיני אחד, עם אזהרת טריגר לפניו – ולכן אם אתם מתחת לגיל 12, אני ממליץ לכם לדלג על החלק. ועכשיו – בואו נתחיל!

אופנהיימר
User Posted Image

רקע
אופנהיימר הוא סרט דרמה ביוגרפי אמריקאי שמספר את חייו של המדען ג'יי רוברט אופנהיימר, אבי פצצת האטום. את הסרט ביים, הפיק וכתב כריסטופר נולאן, ומככב בו קיליאן מרפי כאופנהיימר. הסרט זכה לשבחים רבים מצד המבקרים, וזכה בשבע פרסי אוסקר מתוך 13 מועמדויות, מה שהפך אותן לשיאן של שנת 2023.

הביקורת שלי
אני אתחיל בזה ש"אופנהיימר" הוא סרט מעולה, ששווה צפייה. אם אתם נבהלים מהאורך שלו (שלוש שעות), אז תתמודדו. אופנהיימר זה חד משמעית סרט שחייבים לראות. מה שמדהים בבימוי הנהדר של כריסטופר נולאן, זה שהכול נראה כל כך אותנטי – למעשה, בסרט כמעט ולא היו אפקטים. אפילו פצצת האטום נעשתה ללא עריכת מחשב, וזה חד משמעית מדהים. האותנטיות הזאת היא מה שהופך את הסרט לכל כך חי – לא האיפור (שדרך אגב היה דיי תת רמה, אנה לא יודע איך העמידו את הסרט הזה לאוסקר בקטגוריה הזאת. המדענים לא נראים כמו עצמם בשום דרך, חוץ מקיליאן מרפי כאופנהיימר), לא התלבושות, לא המשחק – האותנטיות, שהכול מנסה להיות אמיתי ככול שאפשר. לגרום לשחקנים להרגיש את הסרט, ולא רק לעמוד לפני גרין סקרין ולעשות כאילו הם בחוץ. על זה אני באמת מעריך את כריסטופר נולאן. כל הכבוד לך אם במקרה איכשהו מצאת את הכתבה הזאת והחלטת לתרגם אותה בגוגל תרגום!
אבל – אני חייב לציין משהו שקצת הפריע לי בסרט. כמו שציינתי בהתחלה, זה לא היה סרט מספיק כבד. הוא צריך להיות סרט כזה שאתה יוצא ממנו וחושב, "וואו, פתאום אני חושב על החיים אחרת". אני יצאתי מהסרט הזה יותר בתחושה של, "וואו, זה היה סרט טוב. חבל שנגמר לי הפופקורן באמצע". זה בלי ספק לא אמור להיות המצב! זה קשור לדעתי ליותר מדיי התמקדות בדברים לא נכונים – הבעיות שלו עם הקומוניזם התפרשו על פני כל השעה השלישית של הסרט, שזה מוגזם קצת לדעתי ולא מאוד מוסיף, ובואו נודה בזה – (טריגר רפרנס מיני) סצנת הסקס עם ג'ין הייתה דיי מיותרת ולא קשורה לרעיונות שהסרט מנסה להעביר (סוף רפרנס). הייתי מעדיף אם היו שמים יותר דגש על החרטה שלו וההבנה שהפצצה בעצם הרגה מאות אלפי אנשים חפים מפשע בשנייה אחת. במקום זה הסרט שם דגש על דברים שימשכו קהל, בסצנות דרמטיות ו"מגניבות" שנועדו ליצור רגש שלא מתאים לסגנון של הסרט.
למרות הכול, זה סרט יפהפה ועשוי היטב, שמציג את חייו של אופנהיימר בצורה הטובה ביותר, וזה שיש לי גם דברים לומר עליו לרעה זה רק אומר שהיה לי אכפת מהסרט הזה מספיק כדי להתעמק בו ולבקר אותו. חוץ מזה, הייתי צריך לראות את הסרט הזה פעמיים כדי למצוא את הבעיה הזאת, כשבסרטים אחרים אני בדרך כלל מוצא מיד בעיות ולא מעט (כן, כן, שש שעות מהחיים שלי נתתי רק לסרט הזה). זה ללא ספק סרט מעולה, עם פסקול מעולה זוכה אוסקר, קאסט מהטובים שנראו בשנים האחרונות, ובמאי שהוא אחד מהטובים שראה עולם הקולנוע.
נסיים עם הגבלת גיל: מבחינת מסר כבד, אלימות ופחד, זה לא סרט בעייתי, מהבחינות האלה הייתי מגביל אותו מגיל 12 או אפילו 11 אם אתם בוגרים לגילכם. יש לציין שבסרט יש סצנה שכוללת עירום נשי, ולכן הגבלת גיל מתאימה היא מגיל 14 או 15.

סיכום:
אופנהיימר הוא סרט נהדר, עשוי היטב ומעניין. אומנם יצאתי מהסרט בלי תחושה של מסר עמוק, אבל הסרט הביוגרפי המרשים הזה הוא טוב מכל בחינה אחרת. אפילו המסר – קיים, אבל לא מספיק צורב לדעתי.
ציון מסכם: 9.5/10

זהו, זה הכול, נתראה בגיליון הבא עם עוד ביקורת!

--------------------

סו~
my name is not So but ok
she/he

User Posted Image

yael

---------
פורסם ב: Jun 2 2024, 16:31 PM
צטט הודעה

אני אוהב את סו

פרטי משתמש

User Posted Image

וזה הסוף של הגיליון, מקווים שנהניתם!
מוזמנים להגיב באשכול התגובות לגיליון מה חשבתם!
נתראה בגיליון הבא.

--------------------

סו~
my name is not So but ok
she/he

User Posted Image

yael

---------
0 משתמשים צופים באשכול זה (0 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
נושא נעול פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3797 7004 4217 2219

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025