![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Jul 1 2024, 23:18 PM
|
||||||||||||||||||||||||||
![]() קוסם בינוני ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() *ספויילרים מסומנים בלבן. שימו לב שיש גם ספויילרים לסטאלרון שרק יצא בעברית! סיקור שיפ סוקיף ![]() שם השיפ: סוקיף \ sokeefe שם הדמויות בשיפ: סופי ופוסטר וקיף סנסן הספר \ סדרה מהם לקוח השיפ: שומרת הערים האבודות \ keeper of the lost cities הופעה ראשונה: כבר בספר הראשון תקציר הספר תקציר מגב הספר לסופי פוסטר יש סוד: היא קוראת מחשבות. הסוד הזה גורם לה להתרחק מכל הסובבים אותה בבית הספר ואפילו במשפחתה.אבל אז היא פוגשת את פיץ, נער מסתורי שצץ פתאום משום מקום, וכמוה – גם הוא קורא מחשבות.המפגש הזה משנה את חייה.סופי בת ה-12 מגלה עולם חדש וקסום, שבו היא יכולה להרגיש סוף סוף שייכת. עולם שיש בו יצורים קסומים, אֶלפים בעלי כוחות מדהימים וערים אבודות. עולם שבו אורבת לה סכנה גדולה. תקציר שלי …״אז תמשיכי לספר. אני רוצה לדעת איך גילית שאת אלפית. זה. בטח היה יום מוזר במיוחד״. ״נכון״ הודתה סופי ״והכל התחיל בטיול כיתתי, בדגם של דינוזאור, ובזוג עיני טורקיז מרשימות במיוחד…״ סופי היא בפירוש לא ילדה בת 12 רגילה. ולא רק בגלל שהיא סופר חכמה, ואפילו קפצה שש כיתות, אלא בעיקר בגלל שהיא יכולה לקרוא מחשבות. אפילו במשפחתה, סופי אף פעם לא הרגישה שייכת. עד שהיא פוגשת את פיץ- נער מסתורי ויפה תואר, שברגע שהיא פוגשת אותו חייה משתנים מהקצה לקצה. סופי מגלה שהיא לא בת אדם, אלא אלפית רבת עוצמה, ומגיעה לערים האבודות- עולם מושלם, ללא מחלות, ללא מלחמות, כמעט ללא מוות, ובכללי ללא דאגות. אבל בכל דבר מושלם תמיד יש פגם, כי בערים האבודות אורבת לסופי סכנה שהיא אפילו לא יכולה לדמיין… בני הזוג קיף סנסן ![]() אופי: לקיף יש מסיכה. מבחוץ, הוא ילד שובב שמבלה את רוב שעות בית הספר בהברזות או בריתוקים. ילד שכל הזמן מתבדח, מפלרטט, ואוהב להציק בכך שהוא מעיר הערות מצחיקות, אבל שגם מעצבנות אנשים. ילד שכיף להיות בחברתו. אבל מתחת למסיכה הזו, קיף הוא ילד פגוע. שבור. כזה שאף פעם לא קיבל מספיק אהבה ותשומת לב מהוריו. ילד שחש בגידה ונפגע כל כך הרבה פעמים, שלפעמים זה מפתיע שהוא עדיין מחזיק מעמד. ובעיקר- ילד שמנסה כל כך חזק לא להאשים את עצמו, להרגיש טוב עם עצמו, ונכשל. מתחת לכל ההערות הנרקיסיטיות שלו, יש ילד שחושב שהוא לא שווה את זה. שהוא כישלון. קיף הרבה פעמים מאשים את עצמו על כל הדברים הנוראיים שאמא שלו עשתה. אצל האלפים, רגש ההאשמה הוא מאוד מסוכן ויכול לגרום לאחד משני הדברים- מוח שבור, או פזיזות ברמה קיצונית. בסוף הספר הרביעי יש לנו רמז שאולי קיף הרגיש יותר מדי אשמה, ונהיה פזיז ברמה קיצונית. קיצונית כל כך עד שהוא היה מוכן להקריב הכל כדי להצטרף לאוייבים שלהם- ואז לפרק אותם מבפנים, למרות שחלק בו תמיד ידע שהתכנית תיכשל. לקיף אכפת מהחברים שלו יותר משאכפת לו מעצמו. הוא לא יחשוב פעמיים אם הוא יצטרך להקריב את עצמו בשביל חבריו. גם כשהוא על סף מוות, הוא ידאג לחברים שלו יותר מאשר לעצמו. רקע: קיף גר בקנדלשייד, גורד שחקים מאיים בעל 200 קומות. יש לו המון בעיות משפחה (family issues), מהסיבה הפשוטה שיש לו הורים, אבל אין לו אמא ואבא- כלומר, הוריו לא מתנהגים כמו שהורים אמורים להתנהג לילד שלהם. לאבא של קיף היו ציפיות לא הגיונות ממנו, במיוחד בלימודים. לא הספיק לו שקיף קפץ כיתה, או שהציון הכי נמוך שלו היה 95- לא, מבחינתו של לורד קסיוס (אבא של קיף), שום דבר שהוא פחות ממושלם לא מתקבל. כמרד נגד הוריו וגם כדרך להתמודד, קיף ממש מתאמץ לא להיות תלמיד טוב. הוא מבריז משיעורים, עושה תעלולים, עושה טעויות למורים ומה לא. כשקיף רק התחיל ללמוד בפוקספייר, אביו הכין חדר בו הוא ציפה לשים את המדליות והפרסי הוקרה שקיף יקבל מפוקספייר- אך נכון לכרגע, הדבר היחיד שיש שם זאת ערמה של פתקי ריתוק. לורד קסיוס מרבה לקרוא לקיף ''אכזבה'' ובשמות אחרים דומים. אף על פי שקיף לא מראה זאת, אכפת לו מהוריו, ויש רגעים בספרים בו אפשר לראות שהקבלה שלהם באמת חשובה לו. בעולם האלפים יש לכל אלף סיכת משפחה- שהוא שם על התלבושת שלו, שזו מין דרך לסמן מי המשפחה שלך- אבל שאתה גם חלק ממנה. רוב האלפים שמים אותה בגיל קטן- אבל קיף לא. אבא שלו תמיד אמר לו שהוא צריך להרוויח את מקומו במשפחה- ולכן הוא קיבל את הסיכה רק בספר השני. וכשהוא קיבל אותה, הוא ישר הלך לספר לסופי, והיה אפשר להבחין שזה באמת חשוב לו. ספר אחרי זה הוא מגלה שאמא שלו חלק מהנסתרים ובסיכה הזו יש אמצעי מעקב, ולכן אימו של קיף שכנעה את אביו לתת לו את הסיכה. וזה ממש העציב אותי לקרוא את זה. הילד ממש התרגש סוף סוף להיות חלק מהמשפחה... ואז פתאום הוא מגלה שכל זה היה כדי להשתמש בו כמרגל אחרי סופי, שחשובה לו מאוד, על ידי לא אחרת מאימו! אז כן, בואו נדבר רגע על אמא של קיף. קיף תמיד ראה את אימו בתור ההורה הטוב יותר- כי היא לפחות הראתה לו קצת אהבה. אבל לפי לורד קסיוס, קיף היה מבועת ממנה. אביו של קיף טוען שאימו תמיד הראתה לו מעט אהבה כדי שידע מה היא וירצה עוד ממנה- וירצה מאוד לרצות אותה. כשקיף גילה שהיא בגדה בו והשתמשה בו כל הזמן הזה, הוא לקח את זה די קשה. וזה עוד בלשון המעטה. האשמה כמעט שברה אותו. בתור אמפת, הוא יודע לזהות שקרים- והעובדה שאימו שיקרה לו במשך שנים כמעט שברה אותו. אחרי שגילה שאימו היא חלק מהנסתרים, הוא הראשון שמתנדב לברוח עם סופי אל הברבור השחור. קיף וחבריו במסתור אצל הברבור השחור במשך ימים, עד שהם רשמית מסולקים על ידי המועצה. והם רשמית מסולקים על ידי המועצה עד שהם מצילים את כל הגנומים, ואז הם מקבלים חנינה. אבל קיף, שיש סיכוי שהאשמה שברה אותו, בורח אל הנסתרים. לאחר מכן הוא מגלה לסופי שהוא בעצם סוכן כפול, ולא אתאר על הרבה, כי אז אני אצטרך להיכנס לסוקיף ואני מתארת את כל הסוקיף כבר ברקע השיפ. במהלך הספרים, יש לקיף הרבה עליות ומורדות. לפעמים הוא מתנהג בפזיזות וטיפשות, ולפעמים הוא עושה לעצמו טובה ומקשיב לסופי (אבל רק לפעמים. שזה חבל. סצנות של סופי בוסית לקיף אלה אחד סוגי הסצנות סוקיף הכי טובות). הוא עדיין צריך להתמודד עם העובדה שאימו בנסתרים- ולא רק זה, הוא גם מתחיל לגלות זכרונות שהיא הסתירה- רובם בתקווה שקיף יגלה אותם בשביל ה''מורשת שלו''. אמא של קיף די תקועה על המילה הזו, בטענה שהמורשת של קיף תשנה את העולם. אין לנו מושג מה המורשת הזו עד הספר השמיני. אימו של קיף התחילה להגשים את המורשת שלו (את רובה, אבל לפי הטענות שלה נשאר עוד שלב אחד), ובתהליך מסוכן שבמהלכו קיף כמעט מת (והוא היה מת אם סופי לא הייתה שם והייתה איתו טלפתית בזמן התהליך), קיף מקבל כוחות חדשים שהם קצת כמו שליטה מוחית, אבל לא כמו מסמר אלא הרבה יותר חזק- קיף קיבל את הכוחות פשוט להגיד פקודה, כמו ''לקהות'' ולגרום לכולם להיות קהים. או לגרום לאנשים להרגיש משהו, או עוד מלא דברים שאנחנו עדיין לא יודעים. קיף מפחד לדבר כדי שלא יגיד פקודה בטעות, והוא בורח לערים האסורות כדי לא להוות סכנה לכל חבריו. לקראת אמצע/סוף סטלארלון סופי מוצאת אותו, והוא חוזר לערים האבודות ללא כל צורך בשכנוע- ובהוא בוודאות עבר תהליך בערים האסורות. למזלנו, בקרוב יצא ספר 9.5 שיספר הכל. כשקיף חוזר לערים האבודות, היכולות שלו לא עובדות, אפילו האמפתיה שלו. הוא קורא לעצמו ''בלגן'' (mess), והוא כבר לא טוב בלקרוא אנשים, בלדעת מה לומר, והוא עדיין מספר בדיחות אבל בקושי. אה כן ויש נשיקה אבל את זה כבר אתאר ברקע של סוקיף. סופי אליזבת פוסטר ![]() אופי: סופי היא דמות ראשית קלאסית. חזקה, חכמה, אחראית ודמות הורית. יש כאלה שיטענו שהיא מרי סו, אבל לדעתי זה לא כל כך נכון. כן, היא ממש חזקה. אבל היא עדיין לא ניצחה את הנסתרים אפילו פעם אחת. וממש לא מתייחסים אלה כמושלמת- יש הרבה דמויות שחולקות על ההחלטות שלה ואף מתפרצות עליה- כמו פיץ. וסופי היא לא מושלמת. היא ניסוי- ולכן היא חזקה כל כך. אבל יש לה הרבה חולשות ונגידיות באופי שלה. והאמת היא, שלא כל כך הרבה אנשים התאהבו בה באמת. פיץ אהב אותה בשביל מה שהיא- האלפית הכי חזקה בערים האבודות. הוא לא באמת אהב אותה, הוא אהב את המחשבה שלה. והאמת היא, שהדמויות רקע שהתאהבו בה ככל הנראה אהבו אותה מאותה הסיבה. שהיא שונה. והם לא אהבו את האופי שלה אלא את התגית שלה. רק קיף ודקס אהבו אותה בשביל מי שהיא, בשביל האופי שלה ולא רק ההגדרה שלה או מה שהיא. מעל כל זה, סופי יכולה להיות מאוד חסרת מודעות- תכונה שאכן מעצבנת אצל דמויות. במיוחד שהן בלונדיניות כי אז זה מרגיש כמו סטאריוטיפ. סופי גם יכולה להיות תמימה לפעמים, לדוגמה כשהיא בטחה בברבור השחור עוד לפני שידעה לגמרי מי הם, או אם בכלל אפשר לבטוח בהם- ובמיוחד כשהלכה עם וספרה לחפש את אליסיאן. אם היא הייתה מנסה, היא ככל הנראה הייתה מצליחה לעקוף את האשליות בלעדיה- ולסמוך על אויב זה אף פעם לא טוב. סופי היא דמות שהיא לרוב רצינית. יש לה את הרגעים הקלים יותר שלה, שהיא כן מתבדחת או מעירה הערות מצחיקות, אבל זה לא קורה כל כך הרבה. כמו המון דמויות ראשיות, סופי דואגת קודם כל לחבריה ומשפחתה- הרבה לפני עצמה. היא אוהבת להסתמך הרבה על חבריה, אבל גם לדאוג להם ולהרגיש קצת אשמה על כל הדברים שעברו בגללה. לסופי יש קטע שלפעמים היא חכמה ולפעמים היא יכולה להחליט החלטות מאוד מטופשות- כמו הדוגמאות שנתתי מקודם. יש לה גם הרבה משפטים חכמים והיא די טובה בpep talk. היא תמיד שם בשביל חבריה- גם כשהם לא שם בשבילה. רקע: סופי נוצרה במסגרת פרויקט מונלארק, על ידי קבוצת מורדים בשם הברבור השחור. האלפים חיו באשליה שהכל אצלם מושלם, למרות כל הדעות הקדומות והדברים המאוד לא מושלמים שלהם, כמו טופסי השידוך והתגית של שידוך גרוע על אלה שלא בוחרים מישהו מהרשימה שלהם, דעות קדומות על לידות מרובות עוברים והלעג והשנאה שתאומים, שלישיות וכדומה מקבלים רק כי הם תאומים, גזענות כלפי אלה שבלי יכולות, וכו'. פרויקט מונלארק נוצר כדי ליצור מישהו שישים סוף לכל הדברים האלה- ליצור מנהיג, מישהו שיוכל להוביל את הערים האבודות לדרך הנכונה. כשהם יצרו את סופי, הם נתנו לה מוח בלתי חדיר, זיכרון צילומי, כוח נפשי גדול והמון יכולות (כרגע 5 יכולות, שזה הרבה כי כל אלף מקבל לרוב רק 1. יש גם 2 אך זה נדיר, ויותר מ2 אין בכלל. יש גם כאלה בלי יכולות בכלל). סופי הוסתרה וגדלה אצל בני האדם עד גיל 12. בגיל חמש היא מימשה את יכולת הטלפתיה שלה- ועקב חוסר האלפים אצל בני האדם, והעובדה שבני האדם אפילו לא יודעים על קיומם- סופי לא יכלה לקבל אימונים, ולכן לא יכלה לחסום את המחשבות שהגיעו אליה. היה לה קושי רב להיות בקבוצות גדולות של אנשים עקב כל הקולות שרדפו אותה מאז גיל 5. המחשבות שהיא הצליחה לקלוט בדרך כלל היו רעות. הרבה מהן מבני משפחתה. לא פעם היא שמה את הוריה מבקשים שהיא תהיה נורמלית כמו אחותה, איימי. וכשהיא גילתה שהיא אלפית והגיעה לערים האבודות, היא באמת התחילה להרגיש שייכת. היא פגשה את פיץ בטיול שנתי במוזיאון- שם הוא סיפר לה שהיא אלפית. הוריה האנושיים של סופי שכחו אותה, וסופי אומצה על ידי אלפים בשם גריידי ואדליין ראוון (תתקנו אותי אם כתבתי את השם משפה לא נכון). אבל כמובן, סופי היא עדיין המונלארק, וניסוי, גם אם לוקח לה זמן לגלות את זה- והיא נחטפת על ידי ארגון מורדים בשם הנסתרים שניסו לשטוף את מוחה ככה שהיא תצטרך לנסתרים- אבל היות ויש לה מוח בלתי חדיר, הם לא הצליחו. הברבור השחור הציל אותה, ומאז היא צריכה להתמודד עם מציאות קשה. היא ממשיכה להירדף על ידי הנסתרים, ועד הספר האחרון שיצא- שהיא בת 15 בלבד- היא עברה המון, כולל חטיפה, עינויים, מוות וחטיפות של אנשים שיקרים לה, טראומות, סיוטי לילה, חרדות, ועוד. לוקח לסופי זמן להתחיל לממש את תפקיד המונלארק- ולהפוך למנהיגה אמיתית. ולמרות שהנסתרים כל הזמן מנצחים, סופי לאט לאט מתפתחת, ובסופו של דבר היא שורפת את המחסן של הנסתרים בספר 8.5, ומשאירה שם סימן של מונלארק בחול. ובספר התשיעי, היא כבר מתחילה להיות ממש כמו מנהיגה אמיתית (שזה מדהים, ממש אהבתי את פיתוח הדמות שלה לאורך הספרים). וחוץ מכל הבעיות של הנסתרים, סופי צריכה להתמודד גם עם בעיות אחרות- אין לה מושג מי ההורים הגנטים שלה, ולכן כשהיא הלכה להירשם לשידוכים, היא נמצאה בלתי מתמאימה לשידוך- משמע, היא לא יכולה להתחתן- ואם היא תתחתן, היא תהיה לעד התאמה גרועה והיא ומשפחתה יהיו נתונים ללעג תמידי. הברבור השחור טוענים שהם לא יכולים לגלות לה כרגע מי הוריה הביאולוגים, בטענה שכרגע זה מסוכן מדי ו''אולי בעוד כמה מאות שנים''. סופי מתחילה בחיפוש בלעדיהם, ומוצאת שאמא שלה היא חברת המועצה אורלי- מה שמסביר את העובדה שהברבור השחור לא יכל לגלות לה, כי לחברי מועצה אסור שיהיה ילדים. אם יגלו, אורלי תצטרך להתפטר, וזה יגרום לכאוס ממש גדול שיתן לנסתרים הזדמנות להשתלט. אז היא לא יכולה לספר לאף אחד מה גילתה- וככה היא נפרדת מפיץ (לא נורא הוא היה חבר נוראי גם ככה), ומפסיקה לחפש אחרי הוריה הביאולוגים. יש עוד המון מה לספר על הרקע שלה, אבל הספרים הם די עליה אז לספר הכל פשוט יספר את כל הספרים. רקע השיפ הדמוית נפגשו לראשונה בפוקספייר, כאשר סופי איבדה את דרכה אל מרכז הריפוי לאחר שפוצצה את התערובת שהכינה בשיעור אלכימיה. קיף, שכבר מהרגע הראשון אפשר לראות שהוא חובב צרות, ישר מתחבר אליה, ומציע לקחת אותה למרכז הריפוי. משם הם כבר התחילו להיות יותר קרובים, החל מעידודים בתחרויות הכתמה וישיבות ביחד בקפיטריה, ועד פלירטוטים ומשחקי תופסת בסיס אחרי בית הספר. כבר מהספר הראשון יש סימנים שקיף דלוק על סופי- הוא קורא לה ''פוסטר'' כל הזמן, המציא את ''מועדון המעריצים של פוסטר'' (מועדון לא אמיתי. סתם משפט שהוא מדי פעם מעלה, וקורא לעצמו הנשיא של המועדון), ובכללי מפלרטט איתה הרבה. הסימנים נהיים יותר ברורים בספר השני- במיוחד בטיסה שלהם על הגב של סילבני, האליקורן שסופי מוצאת בתחילת הספר השני- שם קיף מוריד את אחת המסיכות שלו, ואומר לה: ''אני מספר הרבה בדיחות, סופי, אבל… זה רק בגלל שזה יותר קל, את יודעת? זה איך שאני מתמודד. אבל זה לא אומר שלא אכפת לי. אכפת לי, מאוד.'' זה גם הרגע שקיף צייר ביומן הזכרונות שלו בספר ה8.5, בו הוא מתאר את זה כהרגע בוא הוא התחיל להרגיש שיש לו סיכוי לגרום לסופי לחבב אותו בחזרה. בספר הרביעי, סופי כבר מתחילה לראות עוד ועוד מבעד למסיכות של קיף, משהו שגורם לשניהם להתקרב אפילו יותר. היא רואה גם חלק מזכרונות הילדות הקשים של קיף עם משפחתו, וניכר שמאוד אכפת לה ממנו. סופי היא זו שתמיד נמצאה שם הכי הרבה בשביל קיף, וקיף תמיד היה מי שנמצא שם הכי הרבה בשביל סופי. עד ש- הוא החליט לבגוד בה ולעבור לנסתרים, וגם לגנוב את המטמון של קנריק בדרך ולהביא את זה לנסתרים, מטמון שסופי שמרה עליו ואובדן שלו יכול לגרום לגלות שלה. כל הכבוד קיף!! זה ממש יגרום לה לחבב אותך בחזרה 😀 אבל אז בספר החמישי הוא עושה לה כזה ''הפתעה!! אני סוכן כפול'' והיא מנסה לשכנע אותו שזה מסוכן אבל יש סיכוי שהוא נפל קורבן לרגש האשמה וזה הופך אותו לפזיז. אבל האמת היא שכל הקטע הזה דווקא הופך אותם לקרובים, סופי וקיף מבינים אפילו יותר כמה אכפת להם אחד מהשני. בספר השישי יש לנו עוד רגעי סוקיף חמודים, לדוגמה שהם הולכים לעיר הענקים להשיג את סיכת הכוכב וקיף מודיע למלך דימיטאר שהוא מרקידיר (בלי להתייעץ עם סופי קודם) תואר שבייסיקלי יגרום לו לקחת את כל האשמה אם משהו משתבש ולא סופי. אז הוא עושה קרב דקירות עם המלך דמיטאר במקום סופי, וכשהוא מגיע למרכז הריפוי אחרי שהוא נפצע קשה, סופי ממש כועסת עליו ואשכרה מרתקת אותו (ואז טוענת שקיף לא מקשיב לה. הוא הקשיב לך מספיק כדי לתת לך אשכרה לרתק אותו) ובזמן שיש להם את כל הדיבורים האלה, וקיף גם מכנה את סופי בתור הבת זוג שלו, רו, שומרת הראש של קיף, מריעה מהצד וזורקת עידודי סוקיף פה ושם. מאוחר יותר בספר יש להם עוד קטע חמוד שקיף מצמיד את סופי לקיר ולוחש לה שהוא אוהב אתגר. (ואז מר פורקל מפריע להם. אני בחיים לא אסלח לך על זה שתדע). נדלג לספר התשיעי, קיף בורח לערים האסורות ומשאיר לסופי מכתב, ששם, בין השאר, הוא רומז על כך שהוא מאוהב בה. סופי עדיין לא מקבלת את המסר, ורו בסופו של דבר לוקחת את זה לידים ומשכנעת אותה שקיף אכן מאוהב בה. ישר אחרי זה סופי תקועה במחשבות שלה על קיף, ומודה שקיף יהיה חבר (בקטע רומנטי) מדהים. ואז סופי קרועה בין פיץ לקיף. למרות שכל פעם שהיא חושבת עליה ועל פיץ, היא נזכרת עד כמה קשה היה לה להיות בזוגיות עם פיץ, וכשהיא חושבת על קיף, היא מרגישה שזה הרבה יותר נכון. כשהיא סוף סוף מחזירה את קיף, הם מתוודים אחד לשני שהם מאוהבים ומתנשקים. הם עדיין לא זוג באופן רשמי, אבל זה העדכון הכי מאוחר שיש לנו על הזוגיות שלהם. לסיכום, מערכת היחסים של סופי וקיף היא בערך זרים-לחברים-לאויבים-לחברים-לזרים-לחברים-לאוהבים דעה אישית סוקיף הוא השיפ השני האהוב עליי בשיפים כללים (אחרי אדרינט). זה שיפ ממש מפורסם בפאנדום, וכנראה השיפ שמשפפים הכי הרבה בשומרת הערים האבודות. לדעתי אין בשומרת הערים האבודות זוג שיותר מתאים מהם. סופי וקיף תמיד נמצאים שם אחד בשביל השני, כשאף אחד אחר לא נמצא שם. הם מבינים אחד את השני יותר מכל אחד אחר, ודואגים אחד לשני יותר מלעצמם. קיף כמעט מת כמה פעמים בניסיון להגן על סופי, וברח פעמיים בשביל להגן עליה, גם אם זאת לא הייתה ההחלטה הכי טובה. כשסופי נתקפה על ידי הנסתרים בספר השביעי, קיף היה המון במרכז הריפוי, וחיכה שהיא תתעורר. הוא אפילו עזר לה להירגע בעזרת היכולת שלו. וכשקיף נכנס לקומה אחרי הספר השמיני, סופי בילתה שעות לצידו של קיף, וחיכתה שהוא יתעורר. ובניגוד לפיץ, קיף מכבד את סופי, וכשידע שהיא מאוהבת בקיף הוא לא אמר שום דבר וסבל בשקט את העובדה שהיא הייתה מאוהבת בחבר הכי טוב שלו. הוא אמר בעצמו לרו שלסופי מותר לאהוב את מי שהיא רוצה- שברור, זה מובן מאליו. אבל יש כל כך הרבה אנשים שלא מבינים את זה עד שההבנה הזו הופכת מישהו לממש green flag. וחוץ מזה, אם יורשה לי לצטט את אדליין, סופי וקיף מתנהגים הרבה יותר כמו עצמם שהם אחד ליד השני. הם מאזנים אחד את השני ומשלימים אחד את השני. סופי עוזרת לקיף להתמודד על הטרואמות שלו עם המשפחה שלו ואמא שלו, וקיף עוזר לסופי להתמודד עם כל הלחץ שיש לה בגלל הנסתרים והעובדה שהיא המונלארק. תמיד כשהם צריכים עזרה או סתם רוצים לדבר או שהם מתרגשים על משהו הם הולכים אחת אל השני- גם כשסופי הייתה בזוגיות עם פיץ, היא הלכה אל קיף לדיבורים ונפתחה אליו הרבה יותר מאל פיץ. סופי היא כל מה שחשוב לקיף והוא תמיד ניסה הכל כדי לעזור לה ולשמח אותה- הוא אף פעם לא יצא עליה, או צעק עליה, או האשים אותה במשהו נוראי כמו שבסוף הרעיונות שלה יהרגו מישהו, בניגוד לפיץ. לדעתי סופי וקיף הם ממש נשמות תאומות, וזה ממש כיף לקרוא את כל הרגעים שלהם ביחד- לקח לי שניה לגמור את כל הסימניות הורודות שלי (שמסמנות רומנטיקה) כשסימנתי ציטוטים בספר. סוקיף זה שיפ מדהים שתמיד יהיה לו מקום בלב שלי, זה היה אחד השיפים הראשונים שאי פעם שיפפתי, היות והתחלתי לקרוא את הספר בגיל 10-11 כזה ולפני זה ממש תיעבתי רומנטיקה ונשיקות. הדרך שבה סופי וקיף אוהבים ודואגים אחת לשני היא באמת מדהימה ומשהו שמרגש אותי ועושה לי טוב בלב לקרוא. זה גם גורם לקוות שהלוואי שמישהו יאהב אותך כמו שהם אוהבים אחד את השני, כי זו באמת זוגיות מדהימה. ועכשיו שדיברתי על הסיבות למה אני אוהבת סוקיף, אוסיף גם את הסיבות הפחות טובות- כי זו בכל זאת דעה אישית כללית ולא רק דעה לחיוב. כל משולש האהבה הזה, בין קיף, פיץ וסופי, הביא נזק בדיוק כמו תועלת. קיף ופיץ היו חברים הכי טובים לפני סופי- ואחד הדברים שהרחיק אותם הייתה העובדה ששניהם היו מאוהבים באותה הילדה. קיף נהג להציק לסופי ופיץ הרבה כשהם היו ביחד, וזה היה בגלל שממש קשה לו, וצחוק היא הדרך שלו להתמודד. הוא ידע שסופי ופיץ מאוהבים והוא לא רצה להרוס להם- וזה הרס חלקית את החברות שלו עם פיץ. ונכון, זאת לא אשמתה של סופי. אבל עדיין עצוב שקיף ופיץ הרסו את החברות שלהם בגלל ילדה. במהלך הדעה האישית שלי אני הסברתי דברים שמראים למה אני לא בעד סופיץ או בעד פיץ- ומה שאני אוסיף לזה עכשיו יכול לסתור את זה, אבל זה לא. אני פשוט החלטתי להתחיל עם למה אני בעד סוקיף. עד כמה שקיף וסופי הם נשמות תאומות, והזוגיות שלהן מדהימה, היא לא מושלמת. הרבה מתנהגים כאילו פיץ הוא הבעיה היחידה במשולש אהבה הזה- ואולי זה גם נראה כאילו אני גם מתנהגת ככה בחצי הראשון של הדעה האישית. אבל האמת היא, שכולם היו קצת לא בסדר. עד כמה שלקיף כאב, הוא באמת הרס קצת לסופיץ והציק להם. למרות שזו גם הוכחה שסופי וקיף טובים ביחד, והכללתי את הנקודה הבאה בחיוביות, היא גם בשליליות- סופי באה לקיף לעזרה כשהיא הייתה בזוגיות עם פיץ. היא אפילו לא ניסתה ללכת לפיץ. והם היו בזוגיות, היא אמורה להיעזר בו ולסמוך עליו. וכבר כתבתי איפה פיץ היה לא בסדר אז לא אחזור על זה. הנקודה שלי, היא שגם סופי וקיף היו בעייתים בכל המשלוש אהבה של פיץ קיף וסופי. אז עד כמה שסוקיף הוא השיפ הכי טוב בשומרת ולא תוכלו לשכנע אותי אחרת, הוא גם לא מושלם, אבל אף שיפ הוא לא מושלם וזה מה שטוב בשיפים טובים. ציטוטים *הציטוטים באנגלית ועשיתי גם תרגום. יתכן שהתרגום לא מדויק לספרים בעברית חלק מהציטוטים מלווים גם בתיאורים, וחלק לא חלק מהציטוטים מכילים ספויילריםמ לא מסומנים
קיף לסופי, הנסתרים
קיף על סופי, מורשת
קיף לסופי, מורשת
סופי לקיף, לודסטאר
קיף לסופי, רדת הלילה
קיף וסופי, רדת הלילה
מר פורקל, לודסטאר
קיף, לסופי, פלאשבק
סופי על קיף (במחשבות שלה) סטלארלון
סופי לקיף, סטלארלון
קיף לסופי, סטאלרלון פאנארט ![]() [img]https://a.wattpad.com/useravatar/sokeefefan123.256.543431.jpg[/ ![]() ![]() ![]() -------------------- יולי || 14 || מ. פורום ספרים לשעבר ![]()
תיעוד נדיר של סופי בלי חוסר מודעות שומרת הערים האבודות ספר 9, פרק 42 #דילשנאתסופיפוסטר --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||||||||||||||||||||||
|
פורסם ב: Jul 2 2024, 15:46 PM
|
||
![]() קוסם מתקדם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ואוו זה ממש מהמם רואים שממש השקעת בזה, זה ממש מפורט ומעניין, ממש כיף לקרוא את זה!!
ואין על סוקיף!! -------------------- 🇮🇱🎗🇮🇱🎗🇮🇱🎗
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jul 4 2024, 19:45 PM
|
||
יואו יולי סיקור מדהים!!!
הרחבת הרבה בכתוב תמונות יפות ציטוטים טובים זה בטוח מועמד לסיקור השנה. -------------------- קאלאדין📖מ. ספרים📖שוטו📖הוא\אתה📖ברנדון סנדרסון I am rotten to the core ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jul 5 2024, 14:01 PM
|
||
![]() בוגר הוגוורטס ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
וואו סיקור ממש ממש מושקע ומעניין:)
יצא לך מהמם! תמשיכי לסקר דברים! את עושה את זה ממש טוב:) -------------------- ❤️נועה 🖤קייפופ ❤️חמשושית מתנשאת🖤בעזה ננצח❤️ ![]() ''RM: ''When I say "say" you say "say ''!RM: ''say ''!ARMY: ''say ''!RM: ''say ''!ARMY: ''say ''RM: ''When I say "say say" you say "say say ''!RM: "say say ''!ARMY: ''say say ''!RM: "say say ''!ARMY: ''say say --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jul 5 2024, 14:12 PM
|
||
וואוו סיקור מהמם
לא יכלתי לקרוא את הרוב כי יש מלא ספויילרים לספר 9 אבל חוץ מזה הסיקור מושלם והתמונות סופר חמודותתתתתתת למרות שאני אישית מעדיפה סופיץ -------------------- ליה✧מ.רייבנקלו✧מ.תולעי הספרים✧42✧רוקדת✧בטאית מ"ת קסום במיוחד- מהרו להרשם! הקבוצה הכי מדהימה בפורטל3> ![]() טיילור סוויפט | בלאקפינק | ביטיאס | סטריי קידס | מחוננת | חנונית גאה | קסם 🎗️ --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jul 7 2024, 14:42 PM
|
||
![]() טרול ![]() ![]() |
וואו מהמםם
סוקיף זה השיפ האהוב עלי את כתבת ממש טוב אני גם ממש אהבתי את הציטוטים אני קראתי עד 8.5 אבל עדיין קראתי את כל הספויילרים -------------------- שירה| רייבנקלו| 13| דוסה| משקפיים| מתמטיקה| תולעת ספרים| שה"ה| סוקיף לנצח|
![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jul 8 2024, 14:04 PM
|
||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
וואו מדהים זה סיקור מושקע וארוך.
-------------------- יהודה🦁10🦁רייבנקלו 🍋🍋🍋אם יש לך לימונים, אל תעשה מהם לימונדה, הם הכי טעימים ככה. 🍋🍋🍋 💀💀💀אין ילד רע, יש ילד רע מאוד!💀💀💀 --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |