האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

אשכול דברי תורה
פורסם ב: Aug 14 2024, 14:05 PM
צטט הודעה

קוסם מתקדם

פרטי משתמש
קבוצה: פרופסורים
חרמשים: 47886
מגדר:female
משתמש מספר: 75272
חפצי המשתמש: צפה

בס"ד
*קרדיט לנריה על הרעיון.

אשכול דברי תורה
של צבא דמבלדור

"תורה תמימה משיבת נפש"
צ"דניקים צדיקים ויקרים, האשכול הזה כשמו, מיועד לכתיבת דברי תורה, רעיונות ששמעתם, חידושים שעלו לכם או לאחרים, דברי חיזוק תורניים ועוד.
באשכול זה אני גם אכתוב את סיכומי הפרשה כשאוכל, אבל גם אתם מוזמנים לכתוב במקומי! הוא בשבילכם בלבד.
פה יפורסמו גם סיכומי התוועדויות כאשר יהיו.
(ושמתם לב שדברי תורה ראשי תיבות ד"ת?)
מוזמנים לכתוב כאוות נפשכם, האשכול לא מוגבל לנושא, ספר או פרשה ספציפים כל עוד מדובר על דברי תורה. תהנו!

--------------------
יעל שרה||דוסה ומתנחלת||קוראת וכותבת||פיזיקה ומדמ"ח

סס"ש||רייבנ||מ.צ"ד

User Posted Image

בס"ד
בעז"ה
לה"ו

עד הניצחון המוחלט

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Aug 16 2024, 15:57 PM
צטט הודעה

קוסם מצטיין

פרטי משתמש
קבוצה: סלית'רין
חרמשים: 15945
מגדר:male
משתמש מספר: 82906

מה בפרשה?

א. ה' מצווה על משה רבנו לא להיכנס, ומעביר את השרביט ליהושע תלמידו.

ב.הוא מזהיר אותם לשמור מצוות, ולזכור את מעמד הר סיני.

ג. משה מזהיר את העם שיקיימו את המצוות, פן יגלו

ד.התשובה

ה. משמעות הניסים

ו. הבדלת 3 ערי מקלט

ז. עשרת הדיברות - פעם שנייה

ח.שמע ישראל

ט. להשמיד את האלילים מארץ ישראל

--------------------
[ALIGN=Center] נריה 14 טולקין TGAMM ❄נווד אוויר

האם לא שמעתם על המשוגע ההוא, שבוקר בהיר אחר הדליק פנס, רץ אל השוק וצעק בלי הרף: "אני מחפש את אלוהים! אני מחפש את אלוהים!" - מאחר שבאותה שעה דווקא נאספו שם רבים מהללו שאינם מאמינים באלוהים, עורר האיש צחוק גדול. האם הלך לאיבוד? שאל אחר מהם. ואולי תעה בדרך כילד? שאל אחר. [...] "היכן נעלם אלוהים" קרא המשוגע, "אני אגיד לכם היכן. אנחנו הרגנו אותו - אתם ואני! כולנו רוצחיו! אבל איך עשינו זאת? איך הצלחנו לשתות את הים עד תומו? מה המעשה אשר עשינו כאשר התרנו את הארץ הזאת משמשה? האין אנו צונחים מטה מטה ואחורה והצידה ולפנים - לכל עבר? היש עדיין למעלה ולמטה? האם לא נהיה קר יותר? האין יורד הלילה כל הזמן - עוד ועוד לילה? האין צורך להדליק פנסים לפני הצהרים? האם עדיין איננו שומעים כלל את שאון הקברנים הקוברים את אלוהים? האם עדיין איננו מריחים כלל את הריקבון האלוהי? - גם אלים נרקבים! אלוהים מת! אלוהים יישאר מת! ואנחנו הרגנו אותו!"
-משל האיש המשוגע, המדע העליז, פרידריך ניטשה

---------
פורסם ב: Aug 18 2024, 12:20 PM
צטט הודעה

קוסם מתקדם

פרטי משתמש

שמעתי בשבת רעיון יפה. ואני אגיד אותו בקיצור.
שואלים למה באמצע הנאום של משה, פתאום הוא מפסיק ומבדיל שלוש ערי מקלט, הוא הרי באמצע נאום חייו ובמילא הערים האלה יתחילו לפעול רק לאחר שתכבש בארץ.
התשובה היא "מצווה הבאה לידך אל תחמצנה", צריך לעשות, לדבר זה חשוב אבל בסופו של דבר צריך גם לעשות וברגע שמגיעה הזדמנות למצווה צריך לנצל אותה.

--------------------

סס"ש||רייבנ||מ.צ"ד

User Posted Image

בס"ד
בעז"ה
לה"ו

עד הניצחון המוחלט

---------
פורסם ב: Sep 12 2024, 13:56 PM
צטט הודעה

קוסם מתקדם

פרטי משתמש

פרשת כי תצא
פרקים: כ"א-כ"ה
בפרשה יש המון עניינים והיא מרתקת מאוד, אני לא חושבת שאצליח לסכם אותה בכמה משפטים, אם תרצו שארחיב על כמה עניינים מסוימים תגידו.
מה שמעניין זה שהיא מתחילה "כי תצא למלחמה על אויבך..." ונגמרת "תמחה את זכר עמלק מתחת השמים לא תשכח".
אתם ממש מוזמנים לפרט על עניינים בפרשה או לכבוד חודש אלול. נשמח לשמוע חידושים.

--------------------

סס"ש||רייבנ||מ.צ"ד

User Posted Image

בס"ד
בעז"ה
לה"ו

עד הניצחון המוחלט

---------
פורסם ב: Sep 12 2024, 15:41 PM
צטט הודעה

קוסם מצטיין

פרטי משתמש
קבוצה: סלית'רין
חרמשים: 15945
מגדר:male
משתמש מספר: 82906

התשובה.
כל כך הרבה ספרים נכתבו על זה, והאומנות כולה נוטה אליה, כמו שאמר כבר הרב קוק.
ברצוני לדבר עליה, על פן אחד בה, שאוכל לדבר מניסיון אישי: הייאוש. כולם נופלים, חלקם בדברים גרועים ממש, וחלקם בגרועים פחות. מה שגרוע הוא להתייאש. תמיד יעלו כל הדברים הרעים ששמעתם אי פעם על אותו חטא, וכל הדברים הטובים של התשובה - יישכחו או יקבלו משקל נמוך מאוד. בגמרא נאמר :" בנים אתם לה' אלהיכם. אעפ שחטאו - עדיין קרויים בנים." לרגע קטן עזבתיך - וברחמים גדולים אקבצך. טובה מידה טובה מצידה פורענות.
לסיכום, התשובה צריכה לבוא מתחושת אהבה וצמיחה, ולא מתחושת פחד-עונש וייאוש.
"אין שום ייאוש בעולם כלל." (ליקוטי מוהרן ע"ה אאל"ט)

ציטוט של הרב משה רט בסוף ספרו (המועדף עליי מכל כתביו) פנטזיהדות:

החשיבה הפנטסטית משחררת אותנו ממגבלותיה של המציאות הרגילה, בלי להתכחש לקיומה ולחשיבותה של זו. האדם הפנטסטי אינו שולל את המדע ואינו מתנהג בצורה מוזרה יותר מעמיתו הרציונליסטי, אלא שעולמו אינו מצומצם לאותה רשות הרבים, לאותן חומות כלא המשותפות לכל התודעות. בדמיונו הוא חופשי, ובאמצעות הדמיון הוא מתקרב לאלוקים - אל האינסוף ומעבר לו.
יהי רצון שעלייתה של היהדות הפנטסטית תביא לתחייה מחודשת של הרוח היהודית, כמו עוף החול האגדי המתעורר מתוך האפר, ותפתח בפנינו עולמות חדשים של מחשבה ויצירה. אם תרצו, הרי זו אגדה.

--------------------
[ALIGN=Center] נריה 14 טולקין TGAMM ❄נווד אוויר

האם לא שמעתם על המשוגע ההוא, שבוקר בהיר אחר הדליק פנס, רץ אל השוק וצעק בלי הרף: "אני מחפש את אלוהים! אני מחפש את אלוהים!" - מאחר שבאותה שעה דווקא נאספו שם רבים מהללו שאינם מאמינים באלוהים, עורר האיש צחוק גדול. האם הלך לאיבוד? שאל אחר מהם. ואולי תעה בדרך כילד? שאל אחר. [...] "היכן נעלם אלוהים" קרא המשוגע, "אני אגיד לכם היכן. אנחנו הרגנו אותו - אתם ואני! כולנו רוצחיו! אבל איך עשינו זאת? איך הצלחנו לשתות את הים עד תומו? מה המעשה אשר עשינו כאשר התרנו את הארץ הזאת משמשה? האין אנו צונחים מטה מטה ואחורה והצידה ולפנים - לכל עבר? היש עדיין למעלה ולמטה? האם לא נהיה קר יותר? האין יורד הלילה כל הזמן - עוד ועוד לילה? האין צורך להדליק פנסים לפני הצהרים? האם עדיין איננו שומעים כלל את שאון הקברנים הקוברים את אלוהים? האם עדיין איננו מריחים כלל את הריקבון האלוהי? - גם אלים נרקבים! אלוהים מת! אלוהים יישאר מת! ואנחנו הרגנו אותו!"
-משל האיש המשוגע, המדע העליז, פרידריך ניטשה

---------
פורסם ב: Sep 30 2024, 12:26 PM
צטט הודעה

קוסם מתקדם

פרטי משתמש

"אפילו חרב חדה מונחת על צווארו של אדם אל התייאש מהרחמים."

--------------------

סס"ש||רייבנ||מ.צ"ד

User Posted Image

בס"ד
בעז"ה
לה"ו

עד הניצחון המוחלט

---------
1 משתמשים צופים באשכול זה (1 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3717 7004 4152 2139

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025