האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

סיקור דמות, אנבת' צ'ייס
פורסם ב: Dec 23 2024, 15:46 PM
צטט הודעה

מוגל

פרטי משתמש
קבוצה: הפלפאף
חרמשים: 6372
מגדר:
משתמש מספר: 87100
חפצי המשתמש: צפה

*מכין ספויילרים*
אנבת' צ'ייס

שם:אנבת' צ'ייס-Annabeth chase
הסיפור מתוכה הדמות לקוחה:פרסי ג'קסון
גיל הדמות:12 (בתחילת הסדרה
שנת לידה:לא ידוע
משפחה:אתנה (אם), פרדריק צ'ייס (אב), גברת צ'ייס (אם חורגת), דיידלוס (אח למחצה מצד אם), מלקולם פייס (אח למחצה מצד אם), בובי צ'ייס (אח למחצה מצד אב), מתיו צ'ייס (אח למחצה מצד אב), רנדולף צ'ייס (דוד), נטלי צ'ייס (דודה), מגנס צ'ייס (בן דודה), פריי (דוד).
הופעה ראשונה:פרסי ג'קסון וגנב הברק
סוג חצויה:יוונית
מקום הולדתה:מדינת מסצ'וסטס, ארה"ב
מקום מגורים:מחנה החצויים
הורה אולימפי:אתנה
מראה: אנבת' היא נערה יפה ומרשימה, עם שיער בלונדיני גלי שנע בין אורך בינוני לארוך, ועיניים אפורות חודרות. היא בדרך כלל לובשת בגדים מעשיים, כמו חולצה או טי-שירט, עם מכנסיים קצרים או ג'ינס, ומגפיים לשטח.
יכולות קסומות: אנבת' מאוד חכמה (גאונה)
תקציר: הסדרה מתחילה עם פרסי, נער בגיל 12, שמגלה שהוא לא סתם ילד רגיל, אלא חצי-אל, כלומר בנו של אל יווני. בעזרתם של חברים חדשים, כמו אנבת' צ'ייס וגרובר, פרסי מצטרף למחנה החצויים, מקום שבו ילדים חצויים – כאלה שנולדו להורים אלים – יכולים למצוא מקלט ולהתאמן בכוחותיהם.
מידע על ילדותה:
אנבת' צ'ייס היא חצויה (חצי אלה חצי אדם) שנולדה בצורה מחשבתית באמצעות הקשר שבין אלת החכמה אתנה לדוקטור פרדריק צ'ייס. אנבת' הופיעה על מפתן ביתו של פרדריק, והוא גידל אותה. כשהייתה קטנה התחתן פרדריק עם אישה אסייתית ששמה לא ידוע ונולדו להם תאומים. אימה החורגת של אנבת' לא התנהגה יפה אליה, והקפידה להרחיק אותה מבניה. בגיל שבע ברחה אנבת' מביתה ופגשה שני נערים ששמותיהם הם לוק קסטלאן בן הרמס ותאליה גרייס בת זאוס שבמשך זמן מה הסתובבו וצדו מפלצות, כאשר ברחו גם הם מהוריהם. איתם היא מגלה את תרבות המיתולוגיה היוונית שהשתלבה באמריקה. בסופו של דבר הסאטיר גרובר אנדרווד נשלח להביא אותם למחנה החצויים, מקום בו יוכלו להתאמן כמו חצויים אחרים. כשהיו בברוקלין בדרך למחנה קיקלופ חטף וכמעט הרג את כל הרביעייה, ואנבת' הצליחה להציל אותם. אומנם הקיקלופ לא הצליח להרוג אותם, אבל הוא עיכב אותם עד שבאזור צפון לונג איילנד סמוך למחנה תקפו אותם מפלצות שהיו הורגות אותם, אלמלא תאליה אשר הקריבה את עצמה למען חבריה. זאוס אביה ריחם עליה ובעודה גוססת הפך אותה לעץ אורן שחיזק את ההגנות הקסומות של המחנה.
שברון הלב: שברון הלב של אנבת' עם לוק קסלר הוא אחד מהאירועים הקשים והכואבים ביותר בחייה של אנבת'. לוק היה חבר קרוב של אנבת' במחנה החצויים, ומי שהיא תמיד האמינה בו ובקשר שלהם. לאורך השנים, לוק היה דמות מופת עבור אנבת', בחור כריזמטי, חזק ונאמן, אשר אנבת' העריכה והאמינה שהוא יכול להיות "הגיבור" שלה. כלפי חוץ, הם היו חברים טובים, ואפילו קשרים רומנטיים לא היו מחוץ לתחום בעיניהם – אך שום דבר לא הכין אותה להתרסקות הגדולה שהגיעה.

הבעיה הגדולה עם לוק הייתה שהוא התחיל להאמין שעמוד השדרה של מחנה החצויים - האלפים והחצויים - אינם הדרך הנכונה להילחם. הוא החל להרגיש תסכול כלפי האלים וההקרבה שהם דורשים מהחצויים, ובעיקר, כלפי ניהול מחנה החצויים וההוראות של האלים.

לוק, שהיה דמות מעוררת השראה במחנה, הפך ל"בוגד" כשהחל להתחבר עם אויבים כמו הגיבור הרשע קרונוס, אל הזמן, כדי להביא למרד שהייתה לו מטרה ברורה - לשחרר את העולם מהשלטון של האלים האולימפיים. במהלך הזמן, לוק הביע את תחושותיו כלפי האלים והאמין שהדרך הנכונה היא לשנות את הסדר הקיים בכוח, ולמנוע את שלטונם על העולם.

הקשר שלו עם אנבת' התדרדר כאשר היא גילתה את מטרותיו האמיתיות. היא התקשתה להאמין שהוא יכל להיות חלק ממזימה כזו, לאור החברות הקרובה שהייתה להם. למרבה הצער, הדבר הפך להחמצה קשה עבורה, והיא נאלצה להתמודד עם האכזבה הקשה. הוא שבור לב עבור אנבת', כי הוא היה לא רק חבר שלה, אלא גם דמות שהיא העריכה כל כך.

בזמן שקרונוס התערב והפך את לוק לדמות פחות אהובה – הוא לא היה באמת האיש שהאנבת' זכרה. במהלך הקרב הגדול בסוף ספרי "הגיבורים של האולימפוס", לוק היה אחד מהדמויות החשובות במאבק, ובסופו של דבר, המורכבות של שברון הלב שלה התפוצצה. היא אהבה אותו במידה רבה, אך כאשר הוא בגד בה ובחבריו, היא נאלצה להיאבק ולהתמודד עם הפחד הגדול ביותר שלה - לא רק האובדן של לוק, אלא גם האובדן של חברים קרובים שנפלו לאור טעויותיהם.

שברון הלב של אנבת' עם לוק הוא לא רק אובדן של אהבה או חברות, אלא גם אכזבה עצומה מהמישהו שהיא חשבה שהוא האדם החזק והאמין ביותר לצידה.
נשק:כאשר הסתובבה בגיל שבע עם לוק ותאליה, לוק נותן לאנבת' פגיון ארד כנשק וכסמל לכך שהם חברים והוא לא יבגוד בה לעולם. בספר הראשון הוא מפר זאת כאשר הוא חובר לקרונוס והפגיון הופך למקולל, ולוק משתמש בו כדי להתאבד ולהציל את העולם מקרונוס. הפגיון אבד כאשר אנבת' נפלה לטרטרוס. בטרטרוס היא מקבלת פגיון עשוי עצם דרקון לידי מהענק הטוב (גיגאנט) דמסן. כמו כן יש לה את כובע ההיעלמות עם סמל היאנקיז שקיבלה מאימה לכבוד יום הולדתה ה-12. הכובע הפסיק לעבוד לאחר שאתנה התכחשה לאנבת' כבתה, אך בסדרה שלא תורגמה לעברית הוא חוזר לעבוד. אנבת' מתוארת כלוחמת טובה במספר כלי נשק.
חוות דעת אישית:
אני פשוט מאוהב באנבת' צ'ייס. היא דמות שאין כמוה, פשוט מדהימה בכל מובן. יש לה את כל מה שאני מחפש בדמות - חוכמה, כוח פנימי, תעוזה, ובמיוחד את היכולת להילחם על מה שהיא מאמינה בו, גם כשהדברים לא קלים. היא לא רק חזקה פיזית, היא גם כל כך חכמה ומפוקסת. כשאני רואה אותה מתמודדת עם כל אתגר ומצליחה למצוא פתרון, אני מרגיש כאילו היא תמיד יודעת מה לעשות – וזה נותן לי תחושת ביטחון כל פעם מחדש.

אני אוהב איך שהיא אף פעם לא מוותרת, גם כשהיא עומדת מול משהו שקשה לה להתמודד איתו. היא לא מושלמת, וזה מה שעושה אותה כל כך אנושית וקרובה. יש לה את הרגעים שלה, את הקשיים, אבל היא תמיד מצליחה להתרומם, וזה משהו שאני מעריך עליה מאוד. היא לא מחפשת תשומת לב, אלא פשוט עושה את מה שהיא יודעת לעשות הכי טוב – להילחם, להנהיג ולדאוג לאנשים שהיא אוהבת.

אני פשוט חושב שהיא אחת הדמויות הכי מעוררות השראה שנוצרו אי פעם. היא לא רק לוחמת מעולה, אלא גם חברה נאמנה וידידה נהדרת. החוזק שלה לא רק במאבקים פיזיים, אלא גם בכוח שלה לעמוד לצד חברים ולהתמודד עם כל מה שמגיע בדרכה. היא הדמות שהייתי רוצה להיות בסביבה שלה, והיא פשוט גורמת לי להרגיש שאני יכול לסמוך עליה בכל מצב.

בקיצור, אנבת' צ'ייס היא לא סתם דמות – היא הדמות שאני הכי אוהב בעולם של פרסי ג'קסון.

--------------------
זקן סיני אחד אמר "然后你就有了谷歌翻译"

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
1 משתמשים צופים באשכול זה (1 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3717 7004 4152 2139

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025