האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

המסע נמשך||סיקור אלבום, יובל מנדלסון והמסע לפולין 3>
  פורסם ב: Feb 23 2025, 18:47 PM
צטט הודעה

עשב עישנתי עם נורית

פרטי משתמש
קבוצה: מסדר מרלין
חרמשים: 1073012109
מגדר:
משתמש מספר: 58630
חפצי המשתמש: צפה

סיקור אלבום- המסע נמשך
User Posted Image
2022
האלבום כולל 10 שירים באורך 39 דקות ו36 שניות.

האלבום "המסע נמשך" הוא אלבומם השני של הלהקה "יובל מנדלסון והמסע לפולין", הכוללת את יובל מנדלסון ("המנהיג", שירה וגיטרה), אסף תלמודי ("המזכיר", קלידים), אור אדרי ("הפנינה", גיטרה בס וקולות) ונדב לוזיה ("החבר", תופים). יובל מנדלסון כתב את כל השירים באלבום, ואסף תלמודי הפיק אותם מוזיקלית.

לאלבום השני חברי הלהקה ובראשם יובל מנדלסון מגיעים בראש אחר. אחרי אלבומם הראשון ושלוש שנים ארוכות של הופעות מול קהל אוהד, הלהקה מגיעה בראש קצת יותר מגובש ושלם. יובל מנדלסון העיד בראיונות שונים ששיטת העבודה על האלבום השתנתה- במקום לכתוב 10 שירים ופשוט לשים אותם באלבום, לאלבום הזה נכתבו הרבה יותר חומרים שעברו סינון, ומבין כל החומרים נבחרו 10 שירים. האלבום הזה יותר קוהרנטי מהאלבום הראשון ואי אפשר לחלק אותו לחלקים מוגדרים או לנושאים. אפשר להרגיש באלבום הזה, כמו גם בקודמו, שכל הצדדים נהנו מאוד מהעשייה. תמיד אפשר לסמוך על הלהקה הזאת לספק לנו בייס ליין מגניב, קלידים כיפים, תופים פצצתיים וסולאי גיטרה חלומיים. יובל מנדלסון עצמו מגיע יותר שלם לאלבום, אך גם יותר אבסטרקטי. לחלק נכבד מהשירים אין קו עלילה ברור, והבתים אמנם בנויים ממילים שמתחברות למשפט, אבל לא ברור במיוחד מה המשפט אומר ומה הקשר לקודמו. אולם, אין ספק שיובל יודע להתאים לחן מדוייק למילים, ובסופו של דבר כל התמהיל הזה עובד מצויין. המסע נמשך הוא האלבום האהוב עליי באופן אישי, של 'המסע לפולין' ואולי בכלל. יש בו תמיד את הטאצ' המנחם והמוכר, המשמח והקצבי, שעליו תמיד אפשר לסמוך, ואני תמיד מוצאת את עצמי חוזרת אליו.
תמונת הקאבר מתבססת על תמונה שיובל נתקל בה באחד ממסעותיו, של דוגמנית פולנייה לובשת כובע שעשוי מחיה כלשהי, כשהראש של החיה עדיין על הכובע. הוא מספר על איך שהמבט העצוב והמת של הדוגמנית כנגד המבט המלא חיים של החייה תפסו לו את העין, ומטעמי זכויות יוצרים הם לא יכלו להשתמש באותה התמונה אלא נאלצו לשחזר אותה.

השירים באלבום:
שיט אמיתי
User Posted Image
האלבום נפתח עם שיעול מלכותי של אחד מהעוסקים בדבר. השיר שיט אמיתי הוא שיר כיפי במיוחד, שפותח אלבום כיפי במיוחד. אני לא בטוחה שאני יודעת לסכם את הסיפור של השיר הזה. זה שיר שמביא ניגודים ומביע אירוניה כלשהי במילים, ואם כי ברור לי שיש סיפור וקוהרנטיות מסויימת, בטח בהשוואה לשירים אחרים, הסיפור לא מסופר באופן מובהק. השיר מאוד מנדלסוני, מעניין מוזיקלית, וכיף לשמיעה. בכל שמיעה האוזן שלי נצמדת דווקא לבייסליין הנהדר של אור אדרי.

כל בעלי הכנף
User Posted Image
כל בעלי הכנף הוא אחד השירים האהובים עליי, הן מוזיקלית והן מבחינת ליריקה. השיר מתאר את התחושה הזאת שהכל נפלא בעולם חוץ מהתחושה הפנימית שלך. הבית השני הוא האהוב עליי- ובמיוחד השורה "והגב שלך מצמיח כנפיים, אבל אין לך אומץ לעוף." השורה הזאת לדעתי יכולה לסכם את כל התחושה של השיר הזה באופן מושלם. כמה משפטים אחריה, בסוף הפזמון, יובל מבקש שיביאו לו את כל בעלי הכנף- את כל האנשים האמיצים שכן הצליחו לעוף ולהשתמש בכנפיים שלהם. השיר משאיר את השומע בתחושה מאוד שלמה, והלחן מתאים (כרגיל) באופן מושלם למילים, שגם בשיר הזה בשלב מסויים מאבדות את הקוהרנטיות שלהן והולכות לפי וויב. בסי פארט הוא מתאר את השגרה שלו, מביע בשנית את התסכול שלו מהפחד להשתמש בכנפיים בשביל לשבור את השגרה שלו.

גמור ומנוי
User Posted Image
גמור ומנוי הוא לגמרי שיר אהבה. כל הפזמונים מדברים על המסע של הדובר אל עבר מישהי שהיה להם קטע מתישהו. הבתים קצת יותר אבסטרקטיים ומלאים בדימויים, כמו שלמדנו לצפות ממנדלסון. בבתים הוא מזכיר את הקרב על הסום (קרב ממלחמת העולם הראשונה), את באסטר קיטון, את מוזיאון התנ"ך ובגט בטעם של פעם. השיר קצבי ונהדר, ושומעים שלכל הנגנים כיף ממש. בסוף השיר אפשר לשמוע קטע, טעימה קטנה, מהלחן המדבק של "תן לזה יום" שהיה במקור אמור להיות עם מילות השיר גמור ומנוי.
השיר יצא כסינגל ויש לו קליפ, בו יובל והלהקה נוסעים באוטו אדום ועושים שטויות.

איפה הציירים?
User Posted Image
איפה הציירים מבחינתי זאת הפנינה של האלבום. שמעתי את האלבום הזה עשרות פעמים, במסגרת אלבום וגם במסגרת הפלייליסט שלי, וכל פעם אני מצליחה להיות מופתעת מאיפה הציירים מחדש. תמיד השיר הזה מתחיל, אני מנסה להבין למה אני יודעת את כל המילים בעל פה ואיזה שיר זה ולמה השיר הזה כל כך טוב, ואז מתחיל הפזמון ונופל לי האסימון. ברשותכם אני אפילו לא אנסה להסביר את הסיפור של השיר הזה, אלא פשוט אשלח אתכם להאזין. זה שיר שתמיד כשאני שומעת אותו אני מבינה מחדש למה אני כל כך אוהבת את המוזיקה של יובל מנדלסון- הוא מצליח להעביר סיפור ורגש ותחושה בעזרת לחן ועיבוד ומילים, גם אם הן לא מתחברות לכדי סיפור ברור. ובעיקר בעיקר - השיר הזה כיפי. מאוד.
השיר יצא כסינגל ויש לו קליפ, בו רואים את המסע של אסף תלמודי בליווי צמוד של חברי הלהקה לקראת תחרות ג'יו ג'יטסו, ומקבלים תיעוד מיוחד של הקרב עצמו.

אחי
User Posted Image
לאחי הייתי קוראת שיר הדגל של האלבום ביחד עם תן לזה יום. 'אחי' פותח כל הופעה של המסע. לשיר יש וויב קצת אחר, קצת יותר קריפי מהאחרים. הקצב שלו נהדר והוויב אדיר, והוא כולל סולו גיטרה שאם הייתי יודעת לנגן על הגיטרה הייתי רוצה ללמוד. השיר מתאר מצב של סודות וחוסר התאמה בין המחשבות של אחד והמציאות של האחר, והוא מלא בדימויים. הוא מדבר כאן על ביחד, על לבד, ועל קבלה שקטה של הפחדים שלך.
השיר יצא כסינגל ויש לו קליפ, בו יובל, הלהקה וילדי הלהקה מקימים מדורה. בנוסף, בקליפ יש רפרנס ויזואלי ל'Bohemian Rhapsody' של קווין.

לגבעתיים
User Posted Image
'לגבעתיים' מבחינתי זאת תגלית. גיליתי את השיר הזה יחסית מאוחר אחרי שבהתחלה הוא לא תפס לי את האוזן ולא נכנס לי לפלייליסט, ואחרי די הרבה זמן החלטתי לשמוע את האלבום שוב ומאז אני כל כך אוהבת אותו. משהו בקצב הייחודי שלו, בהתקדמות הזאת של המנגינה, תופס לי את האוזן באופן שלא הרבה שירים אחרים עושים. השיר מתאר נסיעת אוטובוס לגבעתיים, כשמול הדובר יושב חייל, ויובל מרשה לעצמו לשוטט בדימיון ולבנות סיפור משלו, עם תחושות ורגשות, וכמובן עם המון דימויים. השיר יותר דרמטי מקודמיו, הן בלחן והן בליריקה.

רק ענבים
User Posted Image
בניגוד מוחלט לקו הדרמטי שלקחו אותנו השירים 'אחי' ו'לגבעתיים', רק ענבים הוא שיר אהבה כיפי ושמח. עם בייסליין שמנוגן עם סלאפים ומילים מלאות באהבה ואופטימיות, תמיד כשהשיר הזה עולה לי באוזניות הוא מצליח להעלות לי חיוך. בפתיחת השיר מנדלסון מתייחס ספציפית לשמחה המיוחסת לדברים הקטנים בחיים - השמש, החרציות באגרטל והחיוך של בלה, הבת הבכורה שלו. השיר מלא בדימויים, כרגיל, והשיר מאוד אופטימי ומלא באהבה.

תן לזה יום
User Posted Image
הגענו לעוד אחד מהשירים האהובים עליי באלבום. 'תן לזה יום' הוא יותר רוק ניסיוני מהשאר, ובהופעות השיר הזה יכול לקחת משהו כמו 8-13 דקות, כי הוא מלא באילתורים. זה השיר שבהופעות יובל מרשה לעצמו להתפרע לחלוטין, לקחת את הגיטרה, לרדת לקהל, ולנגן סולו גיטרה ארוך במיוחד, כשבחלקים ממנו הגיטרה נמצאת בכלל מעל ראשו. השיר מדבר על זיכרונות שאינם עוד, על זמן שחולף ועל הזדמנויות מפוספסות. בגרסה המוקלטת עשו את החלק האינסטרומנטלי ואת הסי פארט כל כך טוב ומדוייק. בסי פארט יובל והלהקה לוקחים אותנו יד ביד למסע מוזיקלי ארוך ומהנה במיוחד, שמשאיר את המאזין עם פה פעור מרמת הדיוק של כל חלק וחלק בסי פארט הזה. בנוסף, אנחנו מקבלים את התשובה לשאלה "מה היה הקטע ההוא בסוף השיר 'גמור ומנוי'?", משום שהקטע הזה חוזר פה, רק עם מילים אחרות.
השיר לא יצא כסינגל אך יש לו קליפ, שמתעד את הלהקה בעת מסע ההופעות שלה לכבוד האלבום.

זִיפִּי גָּרֵד
User Posted Image
השיר הבא הוא שיר אינסטרומנטלי, ששמו מתבסס על איך שבלה, ילדתו הבכורה של מנדלסון, קוראת לזיפים של אביה, כשהם מגרדים ולא נעימים. הלהקה הזאת מוכיחה לנו בשנית שהם פשוט טובים. אין לי אפילו מה להגיד על זה, חוץ מהעובדה שזה פשוט שיר טוב.

צחוק במדרגות
User Posted Image
הגענו לשיר האחרון באלבום. השיר 'צחוק במדרגות' הוא שיר רגוע ונעים, שמספר על חיי משפחה ועל זמן שעובר במהירות. השיר הזה, כשיר האחרון באלבום, משאיר את המאזין בתחושה רגועה ושלמה. בשיר יובל מתייחס גם לתחושת ההשלמה שבאה עם הגיל. הוא אוהב את אישתו, אוהב את המשפחה שהם בנו, ומרגיש שלם איתה. לשיר מתאים מאוד מיקומו כשיר האחרון באלבום.
השיר לא יצא כסינגל אך יש לו קליפ, בו יובל עושה פעילויות יומיומיות ומנגן במבנים ישנים על רקע מצגת שקופיות שמציגה תמונות ישנות של משפחה וילדים.

חוות דעת אישית:
כפי שכבר ציינתי, אני מאוד מאוד אוהבת את האלבום הזה. המסע לפולין לקחו את כל הדברים הטובים מהאלבום הראשון ושמו אותם על ספידים. הוא כיפי, הוא מיוחד, הוא דרמטי, הוא אבסטרקטי, הוא ניסיוני, הוא מרגש והוא מצויין. ממש שומעים כמה כיף ללהקה ביחד, דבר שאפשר לראות גם בקליפים הנהדרים (שמתי לב גם שהקליפים באלבום מתרכזים יותר בהווי של הלהקה. מאיפה הציירים, עד לגמור ומנוי, ואז גם הקליפ של תן לזה יום שאותו אני באמת לא יכולה לראות בלי לחייך. גם הקליפ של אחי כמובן שהוא גם, מאוד הווי להקה). אין לי מה להגיד, אני פשוט אוהבת אותם. כל אחד כל כך טוב בעבודה שלו וכל כך נהנה בעיבודים הבאמת כיפיים של השירים, ושומעים את זה. הייתי (נכון לרגע זה) ב8 הופעות של מנדלסון, מתוכן 5 הופעות של המסע, ובכל אחת מהן הייתה חוויה אחרת וכיפית ומדהימה. הם פשוט יודעים לעשות מוזיקה החבר'ה. אני כל כך מתרגשת לקראת האלבום השלישי, שלפי השמועות עומד לצאת בקיץ, אבל הם אמרו לאחרונה שהוא בעריכות אחרונות. הם פשוט עושים מוזיקה טובה.

אקסטרות:
סרטונים מהופעות של המסע מבצעים שירים מתוך האלבום:

ציטוטים מהאלבום:

והגב שלך מצמיח כנפיים
אבל אין לך אומץ לעוף

מי אני בכלל
אם לא השמש ממעל
החרציות באגרטל
והחיוך של בלה

יושב ליד חייל והוא יושב לידי
והרובה שלו בין הברכיים
לא בכוונה הוא בכיוון שלי

זה לא מתאים לך אחי
וזה לא רציני
לחשוב שכל הכוכבים לצדי

בוא ונשתה נשתוק

חיים כמו קו ישר מפה לשם
הזמן עובר ואני לא יותר חכם

תן לזה יום
ואם תראה שאתה ממשיך לנשום
קבל את תנחומינו הכנים

--------------------
User Posted Image

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Feb 23 2025, 18:52 PM
צטט הודעה

טרול
**

פרטי משתמש
קבוצה: סלית'רין
חרמשים: 6156
מגדר:male
משתמש מספר: 84793

יפה

---------
פורסם ב: Feb 24 2025, 17:51 PM
צטט הודעה

Depressed But Well Dressed

פרטי משתמש
קבוצה: פרופסורים
חרמשים: 34160
מגדר:female
משתמש מספר: 82242

הסיקור מדהים הוא מפורט ברמות אהבתי!!! האמת שעד היום שמעתי רק את האלבום הקודם שלהם וממש התלהבתי, אני עכשיו צריכה להאזין גם לזה :)

--------------------
נעמה • היא/את • עייפה? אני?

User Posted Image

---------
פורסם ב: Feb 24 2025, 18:57 PM
צטט הודעה

קוסם מתקדם

פרטי משתמש
קבוצה: סלית'רין
חרמשים: 26422
משתמש מספר: 80793

ורד התחברתי לפורטל כדי להגיב לך על הסיקור ראית מה זה
אגב מהמם הלכתי לשמוע

--------------------

מאיוש
הונסטלי אני לא יודעת מה לכתוב פה

---------
פורסם ב: Feb 25 2025, 15:00 PM
צטט הודעה

To be a Rock and not to Roll

פרטי משתמש
קבוצה: מנהלי פורומים
חרמשים: 3709
משתמש מספר: 73261

סיקור מהמם,
כמו בסיקור הקודם, אהבתי את צורת הכתיבה והניסוח שלך
מוסיפה ללינקיה😋

--------------------
User Posted Image
Heather, my love, there is a new sheriff in town
Heathers

---------
1 משתמשים צופים באשכול זה (1 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3717 7004 4152 2139

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025