![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Mar 23 2025, 19:29 PM
|
||||
![]() קוסם מתקדם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
בס"ד פעילות קלישאתית שלום לכם כותבים יקירים שלום גם לך יקירה אני שונאת קלישאות, לא קלישאות עלילה, גם, אבל בעיקר משפטים קלישאתיים, משפטים כמו: נפל לי האסימון בדקה ה-90 דומים כשתי טיפות מים כרעם ביום בהיר כמים קרים על נפש עייפה עושה ימים כלילות (מה שמצחיק בקלישאה זו, שהיא שיבוש של שיבוש) ועוד אלפי דוגמאות שניתקל בהם אם רק נקרא טקסט כלשהו, במיוחד אם הוא של כותב חובב ובלתי מנוסה (מה שכולנו ככל הנראה, אל תעלבו יקירי), אין צורך להתאמץ בשביל זה. קלישאות מתקילות אותנו ככותבים לעיתים קרובות, אם אנחנו מעמיסים על הטקסט דימויים מוכרים ומשפטים משומשים אני מאותתים לקורא שהוא כבר קרה משהו דומה ושאין בטקסט משהו חדש, במילים אחרות, אנחנו משעממים אותו. יש מקום לשימוש בקלישאות, לפעמים נרצה שהקורא יקבל תחושה מוכרת, אך יש להשתמש בהם בחוכמה ובטוב טעם. בנוסף, ישנן קלישאות דימויים, לדוגמא: לתאר רגשות בעזרת מזג האוויר, לא משנה אם הדמות לא שמה לב אליו כי הייתה עסוקה בעצמה, מזג האוויר התאים להרגשתה או היה מנוגד לה לחלוטין- די! זה מאוס, לעוס, ירוק, טחון עד דק, מוכר עד כאב וכהנה וכהנה. ועדיין לא ליהגתי פה על כך שגם המילה קלישאה היא קלישאה ועל הקלישאה הגדולה מכולן- "זה נשמע כמו קלישאה אבל זה לא\וזאת לא קלישאה" משפטים שאסור לאף מרצה או כותב להשתמש בהם אי פעם. עתה, לאחר שכולנו הבנו שחלאס, אני מבקשת ממכם לקחת משפט קלישאתי כלשהו ולשנות אותו מעט, כך שמרכיביו המוכרים ישארו, אך יהיה שוני מפתיע כלשהו שירענן לחלוטין את כל היצירה שלכם וישמש אתכם היטב בעתיד. אנחנו לא יכולים לחכות אתם כן. על מילוי טופס זה:
תקבלו 123 חרמשים ו4 נזכרתי במשהו (כלומר נ"ב, דה), בהצלחה כבירה! -------------------- יעל שרה||תולעת ספרים||דוסה||מתנחלת||רייבנ||סס"ש||מ. צ"ד ![]() בס"ד בעז"ה לה"ו עד הניצחון כותבת מעט סגירת צ"ד- הפתעת השנה --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Mar 24 2025, 15:40 PM
|
||
![]() קוסם בינוני ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
[COLOR=LightGreen ]שמכם וכינוייכם וביתיכם בשביל בעלי מה שזה לא יהיה שבגללו לא כתוב אוטומטית לאיזה בית לתת נ"ב:[/COLOR] רונית, Fandom Girl
משפט הקלישאה: נחצה את הגשר הזה כשנגיע אליו [COLOR=LightGreen ]המשפט החדש:[/COLOR] נשרוף את הגשר הזה כשנגיע אליו הערות\הארות\נדלקו נורות אדומות מהבהבות ואזעקה צורחת: -------------------- רונית~חננה ממש וופ וופ~פאנדומים, כל הפאנדומים~גונבת את הארי פוטר מהטרפיות~לשעבר קורה111~עושה משהו עם החיים שלי מי היה מאמין~
תראו אני גם בao3 ![]() ![]() ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Mar 25 2025, 00:34 AM
|
||
![]() Memento mori ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
[COLOR=LightGreen ]שמכם וכינוייכם וביתיכם בשביל בעלי מה שזה לא יהיה שבגללו לא כתוב אוטומטית לאיזה בית לתת נ"ב:[/COLOR] נטע, סאם איי אם, רייבנקלו
משפט הקלישאה: אין חכם כבעל ניסיון [COLOR=LightGreen ]המשפט החדש:[/COLOR] אין חכם כבעל מניות בבורסה הערות\הארות\נדלקו נורות אדומות מהבהבות ואזעקה צורחת: -------------------- I am Sam Sam-I-am ![]() Green eggs and ham forever ![]() תלחצו, בני תמותה, תלחצו. נטעעע אני אוהב אותך את מקסימונת ואת קרואלה אז בכלל תמישיכי להיות מקסימה ולכתוב מהמם בססש ולהתקיים פשוט לאב יו 3> --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 4 2025, 11:59 AM
|
||
![]() קוסם בינוני ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
[COLOR=LightGreen ]שמכם וכינוייכם וביתיכם בשביל בעלי מה שזה לא יהיה שבגללו לא כתוב אוטומטית לאיזה בית לתת נ"ב:[/COLOR] קלישה, קלישה מהלכת.
משפט הקלישאה: נגעת נשאת. [COLOR=LightGreen ]המשפט החדש:[/COLOR] נגעת נשאת תאמין. הערות\הארות\נדלקו נורות אדומות מהבהבות ואזעקה צורחת: אנשים לחים אנחנו! לא יודעת האם המשפט הזה עומד בהגדרה של הפעילות אבל אני די גאה בעצמי. -------------------- ![]() It was late evening when K. arrived. The village lay under deep snow. There was no sign of the Castle hill, fog and darkness surrounded it, not even the faintest gleam of light suggested the Castle. - Franz Kafka, The Castle. קלישה • כותבת • סטיבן קינג חתימת פרישה שלא תתחלף פעם ביומיים / המגדל האפל / דרי / שם הרוח / כל הבנות רוצות את בצלאל / פיראטים סגולים שעשויים מגבינה צהובה / שיכורה משוקו / לא קרקר, פתיבר / חלוקו הצמרירי של קרסטומנסי / סופי פלסטר / שומרת החתיכים האבודים / עיניים זה טעים / פיצת השנה / סופרת השנה / כל אחד רוצה להיות חתול צהוב / בעת שלוק פלולים כפושים / Sam She Is / לאן הברווזים הולכים כשהאגם קפוא / למה העורב דומה לשולחן הכתיבה / לעיתים בעיתות משבר נטיות הלב של עיגולים דיפוזיים הולכות מדחי אל דחי / Freeze Your Brain / Ten Duel Commandments / כשמכחילה האש באח, מה עושים? מה עושים? / מוזת הסיוטים / בשבת השנייה של היֶרח השנים־עשר, בעיר בֶּכי, נפלה נערה מהשמיים / ג'ורג' הסקרן / גבינה בולגרית / ר / The radio demon / כולם רוצחים בעיר הזאת / Pride is a damsel in distress / מוזיקה ולא מוסיקה / פיזיקה ולא פיסיקה / קורנפלקס לפני החלב / ניסים לארוחת הבוקר / האזרח הקטן / רק בדממה - המילה / 505 / אשנפוטל / סשה המהמה שס / כמו לאכול עוגה בחלום / אילו דקירה היתה ריקוד / האימה היא אלה בהירת שיער / Winter Is Coming / פטרוסינלה / אלת השחר ורודת האצבעות השכימה ועלתה / בלי פאניקה / 42 / התיקון של תיאוריית הכאוס / רק פושטק עלוב בולע קטשופ קר / עדיין בטאית, אני חושבת / האיש בשחור נמלט לתוך המדבר, והאקדוחן בא בעקבותיו (sixseasonsandamovie#) --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |