![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Jun 23 2025, 20:11 PM
|
||||||
![]() Memento mori ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() האם AI יחריב את עולם הספרות? אז... נתקלתי בדיון הזה ובתור אחת שרוצה להיות סופרת מתישהו, החלטתי שחייבים לדבר על זה. כשהבינה המלאכותית רק התחילה להיכנס לתודעה, אי שם ב2022\23, הייתי מבקשת ממנה לספר לי סיפורים, סתם בשביל הכיף. הם היו נוראיים. תמיד נפתחו ב:
לא ממש מאיים. לצורך הדיון, ביקשתי מצ'אט ג'י פי טי עכשיו לכתוב לי פסקת פתיחה:
זה ממש מדהים, כי אלמלא הייתי יודעת שצ'אט-בוט כתב את זה, ייתכן שהייתי חושבת שבן אדם כתב את המילים האלה. לא הייתי נותנת לו על הפסקה הזו פרס נובל לספרות, אבל זה בהחלט לא רע. והוא משתפר עם הזמן. לי, לדוגמה, לקחו 11 שנות כתיבת סיפורים ושירים כדי להגיע לרמה הנוכחית, והוא? מתעדכן כל מספר חודשים, שבועות, עם כל הודעה ששולחים לו וכל סיפור באינטרנט, משתפר במהירות הבזק. ומה איתנו? בשנים האחרונות גוברת מגמה של שילוב בינה מלאכותית בתהליכי כתיבה ספרותיים. יש יוצרים שרואים ב־AI כלי עזר לגיטימי: מקור להשראה, ליטוש ניסוחים ולעיתים גם חיקוי סגנונות. בעיניהם, הבינה המלאכותית אינה תחליף ליוצר, אלא שותף אינטלקטואלי שמעשיר את היצירה. עם זאת, שילוב כזה מעורר לא פעם התנגדות ציבורית—בעיקר כשיצירה שנעזרה בטכנולוגיה זוכה בפרסים. המבקרים טוענים כי נשללת מהכתיבה האותנטיות האנושית, ומוטלת שאלה על ערכה הרגשי והיצירתי של יצירה "אלגוריתמית". נוסף לכך עולה סוגיה אתית: רבות ממערכות ה־AI מתבססות על טקסטים קיימים לצורך אימון, לעיתים בלי רשות או קרדיט. יש הרואים בכך פגיעה חמורה בזכויות יוצרים. כמובן, יש גם תומכים בשימוש בצ'אט ג'י פי טי, או לפחות, כאלה שמסתייגים מההתנגדות המוחלטת. הם טוענים שהבינה המלאכותית היא כלי, כלי מתוחכם, אבל כלי. מחשבון במבחן במתמטיקה לא נחשב לרמאות, נכון? הוא בסך הכול עוזר לנו כדי שנוכל לענות על שאלות קשות יותר. אבל למה בעצם שאדם ישלם 90 שקלים, לצורך העניין, על ספר, אם בינה מלאכותית משוכללת יכולה תוך זמן קצר וחסכון כספי להשיג לו את מבוקשו? מה יישאר מאיתנו, כבני אדם, אם הדבר המדהים הזה שנקרא סיפור סיפורים, והחל סביב המדורה, דרך דברי הומרוס דרך הדפוס וכלה במיליון הוצאות לאור שמוציאו אינספור ספרים בשנה, יהפוך לתחליף זול שאפשר להשיג בעזרת אלגוריתם מתוחכם? האם אי פעם נצליח להתרגש באמת מספר כזה? אני בכיתי כשקראתי את ממלכת טרביתיה, אבל האם בינה מלאכותית, שבעצמה לא מסוגלת להרגיש דבר, לא בסך הכול תיצור לנו גיבוב קלישאות נדושות? אני מתה לדעת מה אתם חושבים! -------------------- I am Sam Sam-I-am ![]() Green eggs and ham forever ![]() תלחצו, בני תמותה, תלחצו. נטעעע אני אוהב אותך את מקסימונת ואת קרואלה אז בכלל תמישיכי להיות מקסימה ולכתוב מהמם בססש ולהתקיים פשוט לאב יו 3> --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||
|
פורסם ב: Jun 23 2025, 20:31 PM
|
||
![]() קוסם מצטיין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני זוכר ששמעתי משפט חכם אבל אני לא זוכר מאיפה. הוא הולך ככה: "רצינו בינה מלאכותית שתנקה ותעשה כביסות בזמן שאנחנו יוצרים וחוקרים. במקום זאת קיבלנו בינה מלאכותית שיוצרת וחוקרת ולנו נשארו הכביסות". ה-AI איבד לגמרי את המטרה שלו – היוצרים שלו מנסים לגרום לו לחכות בני אדם באופן מדויק ככל הניתן – ולא לשם אנחנו רוצים להגיע. כמו שהמשפט הזה טוען - הפיתוח שאנחנו הכי צריכים הוא הפיתוח שישאיר לנו רק מחקר, למידה ויצירה. לא פיתוח שיעשה אותם במקומנו וישאיר לנו את העבודות הטכניות. המצב הזה דורש תיקון - ומהר לפני שבני האדם יהפכו להיות יותר רובוטים מהבינה המלאכותית.
לגבי הכתיבה - נכון, היום כבר לא ניתן באצת להבדיל (אלא אחרי ניתוח מעמיק) בין יצירה שכתב AI לבין יצירה אנושית. ובכל זאת - לדעתי הפחד האמיתי הוא לא שה-AI ייקח מאיתנו את הכתיבה, אלא שבני האדם יפסיקו להיות יצירתיים ובמקום לכתוב בעצמם פשוט יתנו לצ'אט GPT לכתוב בשבילם. הסכנה היא לא שבני האדם יעדיפו לקרוא יצירות של בינה מלאכותית, אלא שהם יעדיפו לכתוב בבינה מלאכותית. אז, ורק אז היצירתיות של בני האדם תיפגע. לכן מה שחשוב הוא לא להתפתות לתת לבינה המלאכותית לכתוב במקומנו. אם תרצו לקרוא סיפור שכתבה בינה מלאכותית- שיהיה לכם לבריאות, אני לא רואה איך זה יכול להזיק. -------------------- ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 23 2025, 21:31 PM
|
||
![]() קוסם מצטיין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אולי אני ניאבי, אבל אני מסופק מאוד אם יגיע יום וכתיבת ספרים תהיה נחלתם של האינטלגנציות המלאכותיות בלבד.
אקח דוגמא מתחום אחר ישנו שוקולד בעבודת יד. הם יקרים הרבה יותר משוקולד מכונה. למה? הסיבה הבסיסית היא שהכנתן קשה יותר, אבל יש עוד סיבה: יש משהו בעבודת יד שמכונה לא יכולה לחקות. המשהו האנושי. אני חושב שדבר כזה קיים בעולם הכתיבה באותו אופן. -------------------- [ALIGN=Center]❄ נריה❄ 14❄ טולקין ❄ TGAMM ❄נווד אוויר
האם לא שמעתם על המשוגע ההוא, שבוקר בהיר אחר הדליק פנס, רץ אל השוק וצעק בלי הרף: "אני מחפש את אלוהים! אני מחפש את אלוהים!" - מאחר שבאותה שעה דווקא נאספו שם רבים מהללו שאינם מאמינים באלוהים, עורר האיש צחוק גדול. האם הלך לאיבוד? שאל אחר מהם. ואולי תעה בדרך כילד? שאל אחר. [...] "היכן נעלם אלוהים" קרא המשוגע, "אני אגיד לכם היכן. אנחנו הרגנו אותו - אתם ואני! כולנו רוצחיו! אבל איך עשינו זאת? איך הצלחנו לשתות את הים עד תומו? מה המעשה אשר עשינו כאשר התרנו את הארץ הזאת משמשה? האין אנו צונחים מטה מטה ואחורה והצידה ולפנים - לכל עבר? היש עדיין למעלה ולמטה? האם לא נהיה קר יותר? האין יורד הלילה כל הזמן - עוד ועוד לילה? האין צורך להדליק פנסים לפני הצהרים? האם עדיין איננו שומעים כלל את שאון הקברנים הקוברים את אלוהים? האם עדיין איננו מריחים כלל את הריקבון האלוהי? - גם אלים נרקבים! אלוהים מת! אלוהים יישאר מת! ואנחנו הרגנו אותו!" -משל האיש המשוגע, המדע העליז, פרידריך ניטשה --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |