![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
קפיצה לעמוד (2) 1 [2] קפיצה לעמוד ![]() |
|
פורסם ב: Jul 10 2025, 22:53 PM
|
||
![]() קוסם מצטיין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
שלח לי מלאך
המזרח הוצף באורה הצעיר של השמש. לג לא העיר אותם בשעה הנהוגה, עד שבהתקרב חלוף השעה שבע בבוקר העיר אותם, וציווה עליהם ללבוש בגדי פשתים שהיו בארון הבגדים שבטרקלין, וחזר לשבת ליד האח. כאשר באו אליו, הם ראוהו יונק עשן עלים כתושים שנגללו יחדיו בנייר. המלאך נאנח. "אל תשאלו," אמר, "מה זה להיות ישות עליונה ולהתגשם בגוף ארצי מלא תאוות. אך נניח לי. השדים מתכננים מארב הלילה אליכם; עליכם לנוס מהיער בטרם רדת הלילה." "אפשר הסבר, אחת ולתמיד, על טיבם של השדים" שאל סיתק. "כמובן," היטיב לג את כנפיו. "הם בריות שנבראו יחד עמנו, המלאכים. אם המלאכים מייצגים את הסדר, אז השדים - את הכאוס. אין זאת אומרת שכולם רעים, טוב ורע מצויין בערבובבייא, אבל לצערי רוב השדים בימינו - כמו רוב הגובלינים - פנו לשרת את ליגיליס, והחומר אשר ממנו עשויים - לא מוכר לעוסקים במדע הרכבי החומר. יש להם כנפיים, הם מסוגלים לעוף ולפעמים יש להם הבזקים על העתיד, כמונו, המלאכים; אך כמוכם, בני התמותה, הם מתים, נזקקים זה לזו, וצריכים מזון ומים על מנת להתקיים. כשסירתכם הגיעה כמטחווי חץ מהחוף, החלו השדים להקים מארב. נפלתם לתוכו. נשלחתי מעם יוצר-כל לסייע לכם - אך שדים אחרים חסמו את דרכי, ושריתי עימם מרה, עד שהצלחתי לפרוץ ולחלצכם. " שתיקה ארוכה השתררה, עד שאמר לג, "דומני שאלווה אתכם אל הצפון, ואולי אשאר אתכם מעט יותר. הוכחתם כי אסור להתיר לכם להסתובב לבד בעולם," והוא צחק מבדיחתו שלו באדיבות, וזימן באצבעו פת לחם, כסעודת שחרית קלה, ומיד אחריה אמר: "עלינו לצאת." "דרך," התגמגם סיתק. "דרך השדים?" לג צחק. "חי נפשי, לא. יש כמה יתרונות בלהיות מלאך. התלו בזרועותיי; אני מזהיר - זה לא יהיה נעים במיוחד." -------------------- [ALIGN=Center]❄ נריה❄ 14❄ טולקין ❄ TGAMM ❄נווד אוויר
האם לא שמעתם על המשוגע ההוא, שבוקר בהיר אחר הדליק פנס, רץ אל השוק וצעק בלי הרף: "אני מחפש את אלוהים! אני מחפש את אלוהים!" - מאחר שבאותה שעה דווקא נאספו שם רבים מהללו שאינם מאמינים באלוהים, עורר האיש צחוק גדול. האם הלך לאיבוד? שאל אחר מהם. ואולי תעה בדרך כילד? שאל אחר. [...] "היכן נעלם אלוהים" קרא המשוגע, "אני אגיד לכם היכן. אנחנו הרגנו אותו - אתם ואני! כולנו רוצחיו! אבל איך עשינו זאת? איך הצלחנו לשתות את הים עד תומו? מה המעשה אשר עשינו כאשר התרנו את הארץ הזאת משמשה? האין אנו צונחים מטה מטה ואחורה והצידה ולפנים - לכל עבר? היש עדיין למעלה ולמטה? האם לא נהיה קר יותר? האין יורד הלילה כל הזמן - עוד ועוד לילה? האין צורך להדליק פנסים לפני הצהרים? האם עדיין איננו שומעים כלל את שאון הקברנים הקוברים את אלוהים? האם עדיין איננו מריחים כלל את הריקבון האלוהי? - גם אלים נרקבים! אלוהים מת! אלוהים יישאר מת! ואנחנו הרגנו אותו!" -משל האיש המשוגע, המדע העליז, פרידריך ניטשה --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: אתמול ב-14:43
|
||
![]() Memento mori ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני ממש אוהבת את לג (בעומר) ומחכה בקוצר רוח לקראת ההמשך
-------------------- I am Sam Sam-I-am ![]() Green eggs and ham forever ![]() תלחצו, בני תמותה, תלחצו. נטעעע אני אוהב אותך את מקסימונת ואת קרואלה אז בכלל תמישיכי להיות מקסימה ולכתוב מהמם בססש ולהתקיים פשוט לאב יו 3> --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() ![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |