האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד
מממנים

שנת ההיפוגריף 2024

דרושים חברים חדשים להנהלת הפורומים!

 
נושא נעול פרסם נושא חדש פרסם סקר

 ~ מילון המושגים הרשמי של פורום פאנפיקים ~, כל מה שרציתם לדעת רק היום, מחר ופוראבר
פורסם ב: Jan 11 2014, 15:27 PM
צטט הודעה




Let Her Go
*********

פרטי משתמש
קבוצה: מסדר מרלין
הודעות: 22931
חרמשים: 91295
מגדר:female
משתמש מספר: 22369
חפצי המשתמש: צפה
תאריך הצטרפות: 07.04.2010


מילון המושגים הרשמי של הפורום


שלום לכם, פאנפיקאים וכותבים יקרים. צהריים מוצלחים ויום מדהים לכם. האם קרה פעם מקרה שבו נתקלתם במושג מתחום הסיפורת שלא ידעתם מה פירושו? אם כך - הגעתם למקום הנכוןץ באשכול זה אנו נעדכן באופן קבוע מושגים הנוגעים לעולם סיפורת המעריצים, אז חדל פטפטת כי אנחנו מתחילים.

O לפני שנעבור לחלק שלשמו באנו לכאן - המושגים, ברצוני להודות לשושן מפרסמת האשכול - הזה ולאורפז, מפרסמת האשכול הנ"ל. כמו כן, תודה רבה למפרסמי מילון אלבוס בו נעזרתי בעת כתיבת המאמר.

O הגדרות בסיסיות
וכעת נתחיל מההתחלה. כפי שכולנו יודעים, ההגדרות הבסיסיות של כל פיק הינן:
# שם הפיק - השם שאותו הענקתם לפאנפיק שלכם. הוא יכול להיות "הארי פוטר פוראבר" ומנגד הוא יכול להיות "שרוליק משחק שש בש". כל שם העולה על רוחכם יתקבל בברכה, אפילו השם "וולדי הקרפדה". אל תפחדו להתפרע ולהשתעשע - לא נלשין עליכם להנהלה.
# שם הכותב - השם האמיתי שלכם, כינוי החיבה הנוכחי שלכם, כינוי החיבה שלכם בדימוס, שם העט שלכם או כל שם אחר שאם תרשמו אותו בשורה הזו נדע שהסיפור שייך לכם.
# פאנדום - הפאנדום הוא בעצם היצירה שעל בסיסה כתבתם את הפיק שלכם. זה יכול להיות פיק שכתוב על פי "הארי פוטר" וזה יכול להיות בכלל פיק שעוסק ב"גליי" . בעצם, כל עלילה שאתם כותבים על פי ספר\סרט\סדרה שכבר נכתב\הוצג הוא קטע הכתוב על פי פאנדום מסוים. שימו לב שבפורם פאנפיקים ניתן לכתוב רק על פי פאנדום הארי פוטר, בעוד בפורום פאנדומים אחרים אתם יכולים לכתוב באופן חופשי חופשי על כל פאנדום שאתם רוצים.
# דירוג - הדירוג בעצם מייצג מהי רמת הכתיבה שלכם מבחינת תוכן (האם אתם כותבים על אלימות או על חיים מתוקים ועדינים כמו שמנת ותותים? האם הקטע שלכם כולל סצנת רצח עקובת מדם שתזעזע את הקורא עד שיחמיץ פעימה?). כאן אתם בעצם מודיעים לקהל הקוראים שלכם מהו הדירוג של הקטע שלכם וכך אנשים שלא מרגישים בנוח לקרוא דברים בדירוגים גבוהים מדי עבורם ויוכלו לקחת זאת בחשבון לפני הקריאה. להלן רשימת הדירוגים המוכרת בפורטל:
-- G- הדירוג G מתאים לכל גיל ובעצם מתאר פיק תמים מאוד שאין בו תיאורי נשיקות, כאב פיזי או אלימות, אפילו לא רמז דק אליהם. במילים אחרות, מדובר בפיק חביב ומתוק כדבש.
-- PG- הדירוג PG מתאים לקוראים מעל גיל עשר בערך, בדירוג זה אתם יכולים למצוא תיאורי נשיקות על הלחי ואולי אף סטירה אבל לא מעבר לכך.
-- PG13- הדירוג PG13 מתאים כמובן לקוראים מגיל שלוש עשרה ומעלה, בדירוג זה אתם יכולים למצוא תיאורים של נשיקות מפורטות יותר, קללות ואף אלימות "אמיתית" אך לא מעבר לכך.
-- R- הדירוג R מתאים לקוראים בני חמש עשרה ומעלה. בפיק בדירוג R תוכלו כבר למצוא רמיזות למין, אך לא שום דבר מפורט.
-- Nc17- הדירוג Nc17 מתאים לקוראים מגיל שבע עשרה ומעלה. אתם יכולים למצוא בקטעים המוצגים בדירוג זה תכנים כגון מין מפורט, אלימות מפורטת ומזוויעה ועוד.
-- pp18 - הדירוג הנ"ל - Pp18 - מתאים לקוראים מגיל שמונה עשרה ומעלה. אתם יכולים בקטעים המוצגים אם דירוג זה למצוא תכנים כגון אונס, פדופיליה והכול בפירוט מלא ו... טוב, אם תרצו תקראו בעצמכם.
# שיפ - השיפ מציג בפנינו את הזוגות שיופיעו בקטע. השיפים מתחלקים לשלוש קבוצות עיקריות:
-- הט - שיפ הכולל בתוכו בחור ובחורה. לדוגמא: לוציוס/נרקיסה.
-- סלאש - שיפ הכולל בתוכו בחור ובחור. לדוגמא: רמוס/סיריוס.
-- פאמסלאש - שיפ הכולל בתוכו בחורה ובחורה. לדוגמא: הרמיוני/ג'יני.
-- ג'ן - קטע שאינו מכיל שיפים. להזכירכם, אם אין בפיק שלכם שיפ, אתם מתבקשים למלא סעיף עם הדמויות הראשיות.
# ויתור זכויות - לא משנה כמה טוב אתם כותבים, אתם לא רולינג. לפיכך, הדמויות בהארי פוטר לא שייכות לכם. עליכם לותר על הזכויות עליהן ולהצהיר שאתם לא מתכוונים להרוויח כסף על הפיק. זה לא סותר את העובדה שאסור להעתיק פאנפיק, משום שהעלילה עדיין שייכת לכותב.

O הגדרות כלליות
עכשיו, אחרי שההגדרות הבסיסיות מאחורינו ואתם כבר מילאתם את הפרטים החשובים בגיליון העלאת הפאנפיקים, הגיע הזמן שתכירו קצת את יתר ההגדרות החשובות לא פחות בעולם סיפורת המעריצים.
# דמויות ועלילה - בכל סיפור מקורי או לא יש דמויות מרכזיות, דמויות משניות, דמויות קאנוניות ודמויות כאלה ואחרות, בקטגוריה הזו נכיר אותן.
- AU - קיצור של Alternative Universe = יקום אלטרנטיבי. פאנפיק שעלילתו מתפצלת בנקודה מסוימת מעלילת היצירה המקורית, או כזה המערב את הדמויות הנזכרות ביצירת המקור אך מתרחש בעולם שונה לחלוטין. לדוגמה: סיריוס נשאר שומר הסוד של הפוטרים; נוויל הוא בעצם הילד מהנבואה. או, לחילופין – סנייפ הוא סוכן כפול הפועל למען השירות החשאי הבריטי במלחמת העולם השנייה. כל הפאנפיקים מתרחשים ביקום חלופי עד רמה מסוימת כיוון שאף אחד מהם איננו מה שאנחנו רואים על המסך/קוראים בספר. אף על פי כן, בפיקים מסוימים בקושי ניתן לזהות את היצירה המקורית. הסימון לפיקים המוגדרים כ"יקום אלטרנטיבי" נע בין AU לA/U
(ניתן לכנות את הסטייה מהעלילה כיציאה מהקנון).
- Gen - קיצור של General Audience (מתאים לכל הקהלים – הדירוג הנמוך ביותר בשיטת הדירוג האמריקאית לסרטים). הגדרה לפאנפיק שאיננו עוסק בשיפ מסוים, בין אם הט או סלאש. ג`נפיקס ("פיקים כלליים") עוסקים בדרך כלל בהרפתקאות, מסתורין, אימה וכן הלאה. פיק ג`ן עשוי להכיל מערכת יחסים כזו או אחרת, אולם מערכת היחסים היא משנית בלבד בתוך יצירה כזו.
- OC - קיצור של Original Character, או דמות מקורית. דמות שאיננה נזכרת ביצירה המקורית - אחת שהיא פרי דמיונו של הכותב. לעיתים מדובר בדמות הנזכרת בחטף בלבד (בשם, בקונטקסט מסוים או במראה). יכולה להיות גברית או נשית אלא אם כן מצוין אחרת (ראו OFC ו-OMC).
- OFC - קיצור של Original Female Character, כלומר: דמות נשית מקורית. דמות נשית שאיננה נזכרת ביצירה המקורית: פרי דמיונו של הכותב. לעיתים, דמות נשית הנזכרת בחטף (בשם בלבד) בקאנון (ע"ע), הזוכה לחלק גדול בסיפור. לעיתים, נזכרת גם כ-OC = Original Character (ע"ע), או כדמות מקורית.
- OMC - קיצור של Original Male Character, כלומר: דמות גברית מקורית. דמות גברית שאיננה נזכרת ביצירה המקורית: פרי דמיונו של הכותב. לעיתים, דמות גברית הנזכרת בחטף (בשם בלבד) בקאנון (ע"ע), הזוכה לחלק גדול בסיפור. לעיתים, נזכרת גם כ-OC = Original Character (ע"ע), או דמות מקורית.
- OOC - קיצור של Out of Character, בעברית: מחוץ לדמות. אפיון של דמות בפיק (ע"ע), אשר איננו הולם את האופן שבו הדמות פועלת ומתנהגת בקאנון (ע"ע). דמות האומרת או פועלת בצורה לא-אופיינית, מבלי שהכותב סיפק הסבר הגיוני (באף נקודה לאורך הסיפור) להתנהגות יוצאת הדופן. לדוגמה: סנייפ מתנהג בחביבות ומעניק נקודות לגריפינדור. קראב וגויל מפגינים חכמה יוצאת מגדר הרגיל. יש להבדיל בין שינוי מנומק שהדמות עוברת במהלך הסיפור או אפילו בטרם התחיל, לבין יצירות שבהן הדמות נכתבת "מחדש" עם מספר תכונות שלא אפיינו אותה במקור. לא מעט יצירות עוסקות בשינוי שחל בדמות מסוימת ומלות אותה במהלך השינוי הזה (דראקו עובר לצד האור, לדוגמא). לצידן קיימים פיקים שלא טורחים להסביר או לנמק את השינוי שחל בדמות, מה שהופך הן את הפיקים הללו ואת הדמויות המככבות בהם ל-OOC.
- מרי סו - (ש"ע. ת`: מרי סואי) – דמות מקורית (OC – ראה ערך) נטולת פגמים מהותיים, שלעיתים קרובות מהווה גרסה אידיאלית של מחבר/ת הפיק (ע"ע).
מרי-סו והאלטרנטיבה הזכרית שלה: גרי-סטו, היא תמיד חכמה, קשוחה ומגניבה יותר מהדמויות הקאנוניות – מה שמזכה אותה בהערצתן, או לחלופין; מתוקה, נחמדה ומקסימה, וכך, הופכת למושא אהבתן של הדמויות האחרות. לעיתים קרובות יתאר הכותב את מרי-סו כדמות מעונה ו/או בעלת טראגי, מה שיזכה אותה ברחמיהן של הדמויות הקאנוניות ורק אז באהבתן. מרבית הדמויות שנכתבות כמרי-סו הן דמויות נשיות סטריאוטיפיות. מרי-סו מסוימות מופיעות בסיפור ללא סיבה הגיונית (מימד נוסף) ומעוררות כוחות שאינם קיימים בקאנון. אף על פי שקיימות מרי-סו רבות, נכתבו גם לא מעט פרודיות אודותיהן. התכונויות האופייניות של המרי סו הינן:
-- סובלת אך ורק מפגמים מעוררי-הזדהות; מרי-סו עשויה להיות אפילפטית, נועזת וחצופה, או נאיבית עד כאב, אבל נדיר שתהיה אנוכית או קטנונית.
-- יכולות יוצאות דופן.
-- סממנים חיצוניים שמבדילים אותה מסביבתה (צבע-עיניים מיוחד, סימן-לידה, צלקת וכו`).
-- חיית מחמד יוצאת מגדר הרגיל (בעיקר: "כזו שרק היא יכולה לביית").
-- שם אקזוטי במכוון.
-- שם המבוסס על שמו/ה של המחבר/ת.
-- מגיעה מרקע שונה מזה של עמיתיה.
-- גישה של המאה ה-21, במקום בו גישה כזו היא בלתי מתקבלת על הדעת (ימי הביניים; אריסטוקרטית הקוסמים טהורי הדם של בריטניה, וכו`).
-- מערכת יחסים קרובה עם-/קרבת דם ל- דמות קאנונית מוכרת.
-- מעורבת באופן מרכזי בכל חלקי הסיפור.
-- באף אחד מהמאפיינים הללו יש כדי להפוך דמות למרי-סו. מרי-סוּאיוּת נוצרת כאשר הכותב מוצא את עצמו תלוי בגימיקים הנ"ל על מנת להפוך את הדמות שלו למעניינת ואטרקטיבית. נהוג לטעון כי המונח מרי-סו מקורו בפאנפיק של "מסע בין כוכבים" בו מככבת דמות הנושאת את השם מרי-סו. הסיפור, מנגד, אף על פי שהיה הראשון להשתמש בשם, היווה כתב פלסתר על מרי-סו קודמות.

# מושגים -
מאגר של כל מיני מושגים שאין להם קטגוריה משותפת למעט זה שהם כולם שייכים לנושא הכתיבה.
- Round Robin - בעברית: אדום חזה. סיפור הנכתב לא על ידי אדם אחד, אלא על ידי קבוצה. אדם אחד מתחיל וכותב את החלק הראשון, לאחר מכן הוא מעביר את הטקסט לבא בתור שכותב את החלק הבא וכן הלאה, עד שהיצירה נשלמת.
- Song fic - בעברית: פיק שיר (סונגפיק). סיפור, לרוב קצר (Oneshot), שבו מילותיו של פזמון (song), או לפעמים שיר (poem), נכללות בגוף היצירה וקשורות במידת מה לסיפור. לדוגמה, הדמויות עשויות לבצע את הפעולות המתוארות בשיר, או לחוות את הרגשות המתוארים בשיר. המילים עשויות לשמש על מנת להעמיק את הדמויות או לבאר רגשות מורכבים. פעמים אחרות מטרתו היחידה של השיר היא להשרות על היצירה אווירה מסוימת.
- אזהרה - (ספויילר). התראה שמקובל לשים לפני היצירה על מנת לידע את הקורא הפוטנציאלי אודות אלמנטים מסוימים העשויים להיות שלא לטעמו. מוות-של-דמות; אונס; שימוש בסמים; עינויים; התעללות; מין בין קטינים; גילוי-עריות; סלאש (ע"ע) - אלו הם הדברים מפניהם מקובל להתריע.
- בטא - (beta ש"ע) – בטא הוא מישהו שמסכים לקרוא את הפאנפיק שכתבת לאחרונה ונותן לך את דעתו עליו, ובנוסף, עם מעט מזל, גם הצעות לשיפור. שימוש בקורא בטא הוא הדבר הראשון שכותב יכול לעשות על מנת לשפר את הכתיבה שלו. ההצעות שקורא בטא עשוי לתת כוללות דברים פשוטים דוגמת שגיאות כתיב ודקדוק, כמו גם נושאים מורכבים יותר, דוגמת אישיות הדמויות, זרימת העלילה, וכולי.
- פאנון - באנגלית (fanon ש"ע) – פאנון הוא עובדה או סיטואציה מתמשכת בספרות מעריצים (סיפורת המתייחסת לתוכנית טלוויזיה, ספר, סרט או משחק ווידיאו) שנעשה בה שימוש כה רב על ידי כותבי פאנפיקים (ע"ע) או בתוך הפאנדום (ע"ע), שהיא נחשבת כדבר שהתרחש בעולם הפיקטיבי. זאת אף על פי שהנ"ל מעולם לא בוססה כמשהו שהתרחש בתוכנית, בספר או בסרט עצמו. המילה "פאנון" נובעת מהשילוב בין המילים "fan" (מעריץ) ו"קאנון" (ע"ע). לפעמים היוצרים המקוריים מכירים היטב את הפאנון ואף עשויים לקבל אותו כאמיתי (או לכל הפחות כהסבר הגיוני ככל הסבר האחר למשהו שהם עצמם לא הסבירו). מאידך גיסא, יוצרים מסוימים הכניסו במכוון עובדות הנוגדות את הפאנון ליצירותיהם.
- קאנון - בסיפורת, קאנון הוא הפרשנות הרשמית לדמויות ומאורעות. קאנון גם עשוי להיות מתואר כ"חלק מיקום פיקטיבי שעל תקפותו לא ניתן להתווכח." בפאנדום, המונח משמש לעיתים רבות על מנת להבדיל בין התרחשויות "קאנוניות" (קרי: אלו שאושרו על ידי בעלי זכויות היוצרים) ואלו שאירעו בפאנפיקים, לעיתים במה שנקרא פאנון. בסדרות ספרים, חומר חדש עשוי לסתור חומר ישן (נוהג המוכר כretconning), מקרה שבו החומר החדש הופך לקאנון. לעיתים, במיוחד ביצירות קומיקס מיינסטרימיות, נוהגים המפרסמים להוציא סיפורי "מה היה אילו" בהם מככבות גרסאות לא-קאנוניות של הדמויות.
- WIP - קיצור של Work In Progress: יצירה בתהליכי כתיבה (נקרא גם פל"ג: פאנפיק לא גמור). פאנפיק (ע"ע) שכתיבתו טרם נסתיימה. ישנם המעדיפים להימנע מקריאת WIPs, מפני שתמיד קיימת האפשרות כי הסיפור לעולם לא יושלם. כמו כן אין להתעלם מהעובדה שיתכן והכותב יסיים את הסיפור ויעניק לו ליטוש סופי או אפילו ישכתב אותו, כך שהגרסא שאתה קורא עשויה שלא להיות הטובה ביותר. מצד שני, ההתקדמות של סיפור מWIP עד לגרסתו הסופית מעניינת כשלעצמה.
-סקוויק - משהו שאינו לטעמך, או שמרתיע אותך. הרתיעה לא חייבת להיות הגיוניות. ההפך מקינק.
- קינק - משהו שקולע לטעם שלך, שממש מושך אותך. המשיכה לא חייבת להיות הגיונית. ההפך מסקוויק .
- שפנפן עלילה - רעיון לסיפור. אלו נקראים שפנפנים מפני שהם מתרבים מהר כמותם.
- קרוסאובר - קיצור של (crossover ש"ע) – תת-ז`אנר שבו דמויות משני סוגי מדיה או שני פאנדומים (ע"ע: פאנדום) נפגשות. בפאנפיקים של סדרות מצוירות, אחד הקרוסאוברים היותר פופולאריים הוא קומבינציה של פוקמון ודיג`ימון. הדבר נפוץ במיוחד מפני שמדובר בשתי סדרות אנימה שקהל היעד העיקרי שלהן הוא ילדים.
- קרוסאובר -

# ז'אנרים -
קיימים הרבה מאוד ז'אנרים בעולם הסיפורת , הספרות והפאנפיקים אותם נכיר כמובן בקטגוריה הבאה:
- פלאפי - (Fluff ש"ע. ת`: פלאפי) - מילולית: משהו נעים וצמרירי, מוך; בהשאלה: אחד הסגנונות הנפוצים בפאנפיקשן. פאנפיק (ע"ע) פלאפי יכלול בדרך כלל כמויות גדולות של גילויי חיבה, יהיה חסר סיבוכים וכל מטרתו היא, בסופו של דבר, להשאיר את הקורא עם חיוך מטומטם ותחושת סוכר גדולה ודביקה. דוגמאות טובות לפלאף ניתן למצוא באתר The Sugar Quill שכשמו כן הוא, מתוק. לפאנפיק מז`אנר הפלאף אין דירוג מקסימאלי, אך בדרך כלל דירוגו לא יהיה גבוה (שכן תכנים "בוגרים" מורידים מערכו הצמרירי והחמוד). מומלץ לצרוך במנות קטנות.
- אנגסט - אנגסט היא מילה גרמנית לפחד (fear) וחרדה (anxiety). באנגלית, היא משמשת על מנת לתאר רגשות אינטנסיביים יותר של מאבק פנימי. משמעות שונה אך דומה מיוחסת לפילוסוף הדני סורן קירקגור (1813-1855). קירקגור השתמש במונח (דנית: פחד, אימה – dread) על מנת לתאר מצב תהומי ומושרש של ייאוש וחוסר-בטחון בבן-האנוש. בעת שבעל החיים הנו תמיד בטוח במעשיו ובה בעת, תמיד נותר עבד לאינסטינקטים בהם חנן אותו האל, קירקגור האמין כי החופש שניתן למין האנושי מותיר את בן-האנוש בחשש תמידי נוכח כישלון אפשרי במילוי חובותיו כלפי אלוהים. תפיסתו של קירקגור את המונח אנגסט נחשבת לאבן-דרך באקזיסטנציאליזם של המאה ה-20. בעת שהרגשות אותם ייחס קירקגור לאנגסט הם פחד וחשש מכישלון, השימוש המודרני של המונח הורחב על מנת לכלול תסכול הקשור בקונפליקט בין המחויבויות האקטואליות של האדם, לעצמי שלו, עקרונותיו, וסביבתו. בפאנפיקשן, אנגסט הוא מונח כוללני הבא לתאר פיקים טעונים מקשת רחבה יחסית של ז`אנרים, מאימה ועד deathfic (ע"ע). עם זאת, בניגוד ל-darkfic (ע"ע), פיק אנגסטי איננו מתיימר להפוך את קרביו של הקורא – הן מבחינת עוצמת הרגשות, והן מבחינת התכנים ואינטנסיביות העיסוק בהם (עיסוק העשוי להיות אינטנסיבי, אך איננו בהכרח כזה). יש המגדירים אנגסט כמלודרמה.
- הומור - בפאנפיק הומוריסטי הפאן הקומי יודגש, הדמויות נוטות לספר בדיחות, להיות ציניות ובכללי - לנסות להצחיק אותנו כמיטב יכולתן. בפאנפיק בז'אנר הומור העלילה לרוב לא תהיה דרמטית ואם כן נדיר שתהיה טרגדית. פאנפיקים רבים שנכתבים בז'אנר זה הם פאנפיקים מתוקפת הקונדסאיים שמכילים לרוב שפע של בדיחות פנימיות.
- רומאנס - פאנפיק רומנטי ולעיתים מעט דביק, הזוג עליו סובב הפיק הוא הפרמיס המרכזי וכל העלילה שמסביבו נועדה לסייע לו. לא נדיר למצוא ברומאנס מרי סו ואף נפוץ במיוחד, כמו כן הדמויות נוטות להיות רומנטיקניות/לא סובלות רומנטיקה. פיק מסוג זה לרוב נגמר בסוף טוב או טרגדי, בלי נקודת אמצע, במידה והסוף טוב לרוב הוא חתונה/ נשיקה/ מחוות אהבה אחרת.
- הרפתקאות - פאנפיק מאוד עלילתי, לרוב גיבור הפאנפיק נושא בתור מיועד כזה או אחר ושם לעצמו למטרה להציל את העולם/ האהובה שלו/ עולם אחר או משהו בסגנון. הז'אנר יכול להתאים למגוון דירוגים ובשונה מז'אנרים אחרים לרוב לא נראה כתלוי בפאן רומנטי כזה או אחר.
- מתח - פאנפיק שמטרתו העיקרית היא למתוח את הקורא. הפאנפיק יתאפיין בפרקים שנגמרים בסוף פתוח שמטרתם לגרום לקורא להחמיץ פעימה ולחכות בנשימה עצורה להמשך. הז'אנר נוטה להיות mellow.gifה באימה נוראית, רוצחים, רשעים ושונאים אחרים של הגיבור שבכול רגע יפרצו לחדרו ויכוונו אליו אקדח (או שרביט).

# תקופות זמן בעולם הפוטריסטי-
כאשר כותב מפרסם פיק, הוא נוהג בדרך כלל לציין מתי – בהתייחס למאורעות הנזכרים ביצירה המקורית – מתרחש הסיפור שכתב. אזורי זמן בדרך כלל מחולקים על פי יחס לדמות, אירוע או קבוצה של דמויות מרכזיות. בפאנון הפוטריסטי ישנן מספר תקופות אליהן נהוג להתייחס: תקופות זמן המוגדרות על פי אירועים מרכזיים בששת הספרים הראשונים + הספר שטרם יצא.
- הוגוורטס - פיק המתרחש בתקופת לימודיהם של חברי הטריו (רון/הארי/הרמיוני) בהוגוורטס. תחת הקטגוריה הזו נכללות השנים - 1990-1997.
- PS- פיק המתרחש בתקופת "הארי פוטר ואבן החכמים".
- CoS - פיק המתרחש בתקופת "הארי פוטר וחדר הסודות".
- PoA - פיק המתרחש בתקופת "הארי פוטר והאסיר מאזקאבן".
- GoF - פיק המתרחש בתקופת "הארי פוטר וגביע האש".
- OotP - פיק המתרחש בתקופת "הארי פוטר ומסדר עוף החול".
- HBP - פיק המתרחש בתקופת "הארי פוטר והנסיך חצוי הדם".
- פוסט-HBP- פיק המתרחש לאחר המאורעות המתוארים ב"הארי פוטר והנסיך חצוי הדם".
- פוסט הוגוורטס - פיק המתרחש לאחר שחברי הטריו סיימו את חוק לימודיהם בהוגוורטס.
- פרה-הוגוורטס - סיפורים המתרחשים בטרם החלו הקונדסאים את לימודיהם בהוגוורטס.
- MWPP - ראשי תיבות של Moony (ירחוני), Wormtail (זנב-תולע), Padfoot (רך-כף), ו-Prongs (קרניים). פיק המתרחש בתקופת לימודיהם של הקונדסאים בהוגוורטס. יכול להיות גם "קונדסאים". בתקופה זו נכללות השנים 1970 - 1977.
- לתקופות זמן נוספות אתם מוזמנים לבקר כאן.


--------------------
~ קינוחים ~ מסדר מרלין ~ פריצה של שלי ~ הפלפאף ~ עשר שנים פלוס ~
User Posted Image
~ אין דבר ללא פתרון, לכל דבר קיים יתרון ~
~ Just Give Me a Reason ~
~ כל אחד יכול לבשל ~
~ פלאות ~

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
Top
0 משתמשים צופים באשכול זה (0 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
נושא נעול פרסם נושא חדש פרסם סקר

 


מממנים


  ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
8119 18668 18680 19334


פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2024 - 2007