![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Apr 8 2014, 14:30 PM
|
||
![]() ✌ Mutant and Proud ✌ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
רקמה למתחילים - הסברים לפני תחילת העבודה האמת שכבר כמה זמן שרציתי לפתוח מדריך כזה, ועכשיו, טוב הנה אני פותחת! לפי דעתי רק מעט מאוד ילדים מתנסים ברקמה. לרוב זה מסבתא או דודה או אמא, אבל בגלל עידן הטכנולוגיה שלנו, שכחנו את עבודות היד. אני נחשפתי לרקמה מדודה שלי. דודה שלי היא פשוט אלופה בכל מה שנקרא אומנות. מגיל קטן היא ציירה בשיעור מלאכת יד, והיא יודעת גם לסרוג, לתפור, דה קופאז' (אם כתבתי נכון ><) וכמובן רקמה. היא לימדה אותי כל מה שאני יודעת לגבי רקמה. כמובן שיש עוד סוגי רקמה שאני אישית לא מכירה, אני מכירה רק את השיטה הזאת, שלפ דעתי היא השיטה הכי נפוצה. אז נתחיל! המדריך מיועד בעיקר למתחילים. ליד כל דבר לא מובן אני בדרך כלל אכתוב הסבר קצר. את ההסבר המעשי של איך עושים כל X, אני אסביר במדריך נוסף. אז מה צריך? בד מיוחד שעליו רוקמים (זה בדרך כלל בד לבן או צהבהב, עם חורים כאלה.) מחט (עדיף לא ממש דוקרת ועם פתח עבה בשביל להכניס את החוט.) חוטי רקמה (יש חוטים מיוחדים לרקמה. החברה המפורסמת היא DMC. לרוב יהיה כתוב על האריזה של הרקמה של איזה חברה המספרים שהם נותנים. איך תדעו שזה הצבע שאתם צריכים? פשוט לכו לחנות תפירה ותגידו שאתם צריכים חוטי רקמה ואת המספרים למוכרות והן כבר ימצאו לכם הכל.) הסבר קצר על התמונה שאתה רוקמים - יש כמה סוגי בדים, ועכשיו אני מדברת על התמונה שאותו נרקום. יש בדים שמגיעים צבועים, וכל מה שנותר זה לרקום איפה שצבוע בצבע שצבוע לפי מספר המשבצות. יש בדים שצבועים, אך מגיעים גם דפים עם משבצות צבועות בדיוק כמו על הבד, כך שכל X שרוקמים בבד מייצג משבצת בדף. אבל, יש בדים שמגיעים חלקים לגמרי אני ממליצה למתחילים לקנות אריזה מיוחדת לילדים. כמו זאת לדוגמא - (מקדימה) (מאחורה) (את האריזה הזאת דודה שלי קנתה לי באוקראינה, אל תייחסו לכתב המוזר XD) למה? לרוב הציורים שם הם יותר קלים, כי הם מיועדים לילדים ולמתחילים. לרוב אין שם הרבה גוונים, כך שאין צורך בקנייה ענקית של מלא צבעים, כי לרוב החוטים כבר מצורפים לחבילה, והם מגיעים בכמות מספקת יחד עם הוראות. וגם, אין הרבה רקמה שדורשת עבודה רצופה וארוכה. החיסרון היחיד באריזות מהסוג הזה, זה שהבד חלק, ויש לספור איפה מתחילים לרקום, אך יש אריזות אחרות שעליהן כבר מודפס הציור, והן קלות ומיועדות לילדים. הסבר על הרקמה עצמה - הרקמה בנויה משורות שורות של איקסים (X). ככה אנחנו רוקמים. מתחילים מימין לשמאל. עושים את כל הצבע בשורה לכיוון אחד, ככה (במדריך הבא אני אראה איך עושים את זה) - \ \ \ \ \ \ \ אחר כך, אנחנו חוזרים ועושים בכיוון השני, משמאל לימין - / / / / / / / ובעצם יצרנו שורה של איקסים - XXXXXXX ככה אנחנו מתקדמים. לאחר שסיימנו לרקום את התמונה, יש לכבס את הרקמה (עדיף ביד), לגהץ אותה, ולמסגר. את ההסבר המעשי ![]() -------------------- ✌♔✌ (Dendu(\Eden ✌♔✌ ![]() ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 12 2014, 13:33 PM
|
||
![]() Design Your Universe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
מגניב, תמיד רציתי ללמוד לרקום. כל הכבוד על היוזמה למדריך רקמה, אני ללא ספק אנסה מתישהו בקרוב D:
מתי תעלי את ההסבר המעשי? -------------------- איימי 3> אליסה (דנה) ♦ 17 ♦ מסדר מרלין לשעבר ♦ מ. או"צ ♦ צוות תוכן ♦ בטא ♦ גלריית חתימות ![]() מנהלת טלוויזיה וקולנוע, גרפיקה וסרטים ופרופסורית המכ"ה לשעבר So many dreams were broken and so much was sacrificed Was it worth the ones we loved and had to leave behind ?So many years have passed, who are the noble and the wise ?Will all our sins be justified Within Temptation ~ Hand of sorrow --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 12 2014, 15:21 PM
|
||
![]() ✌ Mutant and Proud ✌ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני אנסה היום, זה הרבה צילומים XD
-------------------- ✌♔✌ (Dendu(\Eden ✌♔✌ ![]() ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 12 2014, 20:20 PM
|
||
![]() They don't see your wings ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
נראה מדריך רציני מאוד :) אני אעשה אותו בהקדם, אני רק אשיג את החומרים מאימא שלי או מחנות כלשהיא.
כל הכבוד על הרצינות! -------------------- Min Hee » TaeNy Is Love ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |