![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
קפיצה לעמוד (2) [1] 2 קפיצה לעמוד ![]() |
|
פורסם ב: Apr 25 2014, 13:23 PM
|
||
![]() רק קצת דם לקינוח הדבש ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
דיון || גבולות לדמיון שלום. לפני שבועיים בערך התחלתי לכתוב סיפור חדש של מד''ב, על אסטרונאוטית שמגלה חייזר, ולא מאמינים לה על כך. רציתי לעשות משהו שלא עשו עדיין בספרי המד''ב שאני מכירה - לתאר יצור שלא דומה - אפילו במקצת - למשהו מכדור הארץ. כעבור כמה ימים, אחרי שגייסתי כמעט את כל הכתה שיעזרו לי, גיליתי שזה בלתי אפשרי. כי אם אני רוצה לתאר משהו, הוא חייב להיות מבוסס על משהו מהלקסיקון שלי. בנוסף, אני לא יכולה להגיד "היה לו..." בגלל שלא אמור להיות לו שום דבר. זה התחיל לחרפן אותי כי קלטתי שיש גבול לדמיון שלי. החלטתי לפתוח את הדיון הזה, לראות מה דעתכם. אותי אישית זה משגע כי אני בנאדם עם המון דמיון. שאלות לדיון ~ (1) האם אתם חושבים שיש גבולות לדמיון? (2) האם, לדעתכם, זה אפשרי לתאר משהו שלא דומה אפילו בטיפה למשהו שאנחנו מכירים? (3) מה דעתכם על הדיון? דיון פורה ונעים! ![]() -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 25 2014, 14:22 PM
|
||
![]() מוגל |
1)תמיד. לכל אחד יש גבולות... גם אם הם מאוד רחוקים... אפילו אם לא יודעים שיש גבול.
2)לדעתי זה אפשרי אבל זה נורא קשה... כלומר מפלצות זה נגיד 3 עיניים שיש גם לנו עיניים... או 2 אפים שיש לנו אחד... וגם זרועות... יש לתמנונים, נכון? אז זאת משימה כמעט בלתעי אפשרית אבל אפשרית. 3)רעיון טוב... עזר לי לחשוב -------------------- "אם אומץ לב ותושייה
אמצא אצלו במוח, אודיע חיש: את זה האיש, לגריפינדור לשלוח." גריפינדור - כי האריה הוא מלך [החיות]! גריפינדור - כי חייב ליהיות מישהו שיבעט בגברת נוריס. גריפינדור - כי מישהו חייב לנצח את כולם. גריפינדור - כי רק האישה השמנה שלנו יכולה לפוצץ את החלון של החדר מועדון בעזרת צרחת - קול - גבוה - ומטריד... גריפינדור - כי קווידיץ' הוא השם השני שלי... גריפינדור-כי אנחנו הכי אמיצים גריפינדור-כי אנחנו עוזרים לחברים גריפינדור-אנחנו הכי שווים גריפינדור-אנחנו הכי טובים גריפינדור-הארי הוא שלנו גריפינדור-גם המנהל אוהב אותנו אם את/ה גם גריפינדורי/ת אנא ממך העתק/י את זה לחתימה שלך לצורך גיבוי הגריפינדורים בפורטל!! האריות שולטים!!!!!! --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 25 2014, 16:19 PM
|
||
![]() They don't see your wings ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1. האם אתם חושבים שיש גבולות לדימיון?
לא, דימיון זה לא משהו מופשט, אין לו גבול לדעתי. 2. האם, לדעתכם, זה אפשרי לתאר משהו שלא דומה אפילו בטיפה למנה שאנחנו מכירים? כן, נגיד חייזר שעשוי מג'לי, אין לו מוח, הא לא מדבר, אין לו פה, אין לו עיניים. 3. מה דעתכם על הדיון? נחמד, נקודה טובה למחשבה ![]() -------------------- Min Hee » TaeNy Is Love ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 25 2014, 16:37 PM
|
||||
![]() מוגל |
זה דיון ממש מגניב! ![]() כל דבר שבני אדם המציאו אי פעם קיבל "השראה" ממקורות אחרים, דברים שהם ראו בטבע או בכלל... הדוגמא שאני זוכרת הכי טוב זה: גגות משופעים כדי שהשלג יגלוש ולא יצטבר - ההשראה נלקחה מעצי אשוח. ![]() לגבי תיאור דבר שלא דומה לשום דבר שאנחנו מכירים - זה בלתי אפשרי. גם אם נניח שהיינו מצליחים לדמיין את הדבר הזה (אני לא חושבת שזה אפשרי. לדעתי גם בלתי אפשרי להמציא משהו שלא מבוסס על דברים אחרים שאנחנו מכירים בכלל.) לא היינו יכולים לתאר אותו בשום דרך. פעם הרמב"ם ניסו לתאר את אלוהים. הוא אמר שאלוהים לא דומה לשום דבר שאנחנו מכירים, ולכן הדרך היחידה לתאר אותו היא להגיד מה הוא לא. זה די דומה למה שנועה כתבה:
בצורה כזאת תוכלי לתאר דבר שלא דומה לשום דבר שאנחנו מכירים, אבל לא בטוח שמישהו מהקוראים או אפילו את בעצמך תדעו איך לדמיין אותו בכלל! בהצלחה! ![]() -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Apr 26 2014, 00:45 AM
|
||
![]() Mischief Managed ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
בטח שיש גבולות לדמיון, ותני לי לעוות ציטוט של ניל משו (המנחה של קוסמוס):
"גם לספינת הדמיון שלנו, יש גבולות." אניוואי, יהיה לך קשה מאוד להמציא משהו שלא קיים בכדור הארץ ולא דומה לשום דבר שאנחנו מכירים. לצורך העניין, בירח של צדק, טיטאן, מתאן הוא לא גז אלא נוזל. תנסי לחשוב על דברים שמאפיינים את כל היצורים החיים על כדור הארץ: יש להם פנים, מוח... אני במקומך הייתי ממציאה איבר ששונה מכל מה שאנחנו מכירים ומדביקה אותו לחייזר. אני מניחה שאפשרי ליצור דמות כזאת, אבל זה יהיה מורכב. תנסי להימנע בעיקר ממבנים ותבניות שאת מכירה - זה יהיה קשה כי הם טבועים עמוק בתוך התת מודע שלך. למשל, מספר הרגליים לא חייב להיות זוגי (הו, רגע, בכלל לא חייבים שיהיו רגליים) ושהסדר שבו מזיזים אותן יהיה מוזר. אני מודה, זה קצת מסובך לי לחשוב על זה... -------------------- עמית - 22 - מנהלת פורום מוזיקה וא. עדכונים לשעבר - מבקרת לפעמים ![]() I solemnly swear that I am up to no good --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 26 2014, 07:14 AM
|
||||||
![]() רק קצת דם לקינוח הדבש ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אני דיי בטוחה שזה ניל גיימן ![]() אבל תביני, לחייזר הזה לא אמורים להיות איברים. לא אמור להיות לו שום דבר. זה מחרפן אותי.
כן, זה בדיוק. אפשר לתאר כזה דבר רק בדרך השלילה. בדרך החיוב זה בלתי אפשרי. קלטתי את זה אתמול, ופשוט כתבתי כמה עמודים שלמים של מה שאין לו. אבל זה בלתי אפשרי לתאר את זה בחיוב. אררג. -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||
|
פורסם ב: May 5 2014, 00:11 AM
|
||
![]() Mischief Managed ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אין לי כוח לצטט...
ניל גיימן הוא סופר, המנחה של קוסמוס הוא האסטרונום ניל דה גראס. אניוואי, אני לא חושבת שבאמת אפשר לתאר משהו ככ שונה ממה שאנחנו מכירים, הרי אנחנו מריכים לשאוב השראה מאיפה שהוא. היום, אחרי שגילו עוד הרבה דברים כבר אי אפשר להמציא את הגלגל. המוח שלנו לא מסוגל ליצור דברים חדשים שלא מבוססים על שום דבר שראינו לפני. זה פשוט בלתי אפשרי. תני לי שוב להיעזר בקוסמוס - אפשרי לשבור את חוקי הפיזיקה ביקום. למשל, אפשר לשבור את המרחב והזמן, אבל זה מורכב מדי כדי להסביר את זה. לצורך העניין, בטיטאן (אחד הירחים של צדק) מתאן הוא לא גז אלא נוזל. (אני מתחילה לחזור על עצמי ![]() בדיוק לפי הקווים האלה צריך ללכת - מי אמר שכל החלקים של החייזר מחוברים? הוא לא חייב להיות במצב צבירה מוצק, את יכולה להחליט שהוא נוזלי. כן, אני יודעת שמצבי צבירה הם חלק מכדור הארץ אבל אין בכדור הארץ יצור חי שהוא נוזל, או גז, ובכדור הארץ לא יכול להיות יצור שהחלקים שלו נפרדים לגמרי זה מזה. כמו שכבר נאמר, הדרך הכי טובה לתאר דברשכזה היא לומר מה אין לו. אין לב, אין מוח, אין מערכת עיכול... תנסי להיפטר מכל מה שאת יודעת על החיים ועל האנטומיה של יצורים חיים ובני אדם בפרט. אל תפלי קורבן לזה שכדי שיצור חי יתקיים הוא צריך מערכות מסויימות, כי התנאי הזה נכון לכדור הארץ, ואת ממציאה חייזר. אני מנסה לחשוב על כיוונים נוספים שהאבולוציה יכלה להתפתח אליהם, ואני לא מצליחה. הכל כבר קיים, וזה בלתי אםשרי להמציא משהו חדש, אבל אפשר לשחק עם החוקים. -------------------- עמית - 22 - מנהלת פורום מוזיקה וא. עדכונים לשעבר - מבקרת לפעמים ![]() I solemnly swear that I am up to no good --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: May 19 2014, 12:58 PM
|
||
![]() טרול ![]() ![]() |
אני חושב שאפשר לראות משהו שאנחנו לא מכירים
-------------------- רוצו להירשם למ"ת הפנטזיה הכי אדיר!
![]() [URL=http://hportal.co.il/index.php?act=ST&f=50&t=104379][img] http://i62.tinypic.com/x2qiaf.png[/img][/URL] אוֹנוֹדֶרַה, תגיד לטַאקַאנוֹ שאתה אוהב אותו, חתיכת אידיוט! --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 1 2014, 09:44 AM
|
||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
כן. אבל מאוד רחוק. 2. האם, לדעתכם, זה אפשרי לתאר משהו שלא דומה אפילו בטיפה למנה שאנחנו מכירים? לא. כי בני האדם תיארו הכל: צבעים; איברים; מצבי צבירה; צורות. 3. מה דעתכם על הדיון? ממש מגניב, אף פעם לא חשבתי על זה ![]() -------------------- ♦ אפריל ♦ ♦ ספרים שאהבתי: חלף עם הרוח, שומרת אחותי, הכול הכול, ג'יין אייר, בית הספר לטוב ולרע, נפילת הממלכות ♦ ♦ "After all, tomorrow is another day" ♦ אז חברה שלי פתחה בלוג הורס (זה לחיץ אידיוטים) וכדאי לכם לשמור אותו במועדפים כי היא מתכננת להעלות מלא דברים שלא תרצו להחמיץ! --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 1 2014, 15:19 PM
|
||
![]() סקיב ![]() |
(1) האם אתם חושבים שיש גבולות לדמיון? לא. זה בין הדברים היחדים שאין בהם גבולות, אבל אם נציב ללעצמינו גבולות, הם יהיו, למרות שהחיזר באמת לא אפשרי... אז אולי בעצם יש גבולות.
(2) האם, לדעתכם, זה אפשרי לתאר משהו שלא דומה אפילו בטיפה למשהו שאנחנו מכירים? לא, אפשר ליצור חייזר מוזר ממש, אבל תמיד יהיה בו דבר שאנחנו מכירים. (3) מה דעתכם על הדיון? אף פעם לא חשבתי על זה, מגניב! -------------------- ~לארה~☻~חולת הארי פוטר וסטאר וורס~ אני מוזרה, תתמודדו~ ![]() בא לי ינשוף בחיים. מאוד. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 1 2014, 15:40 PM
|
||||
כמובן שאפשר לראות, אבל לתאר? -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Jun 25 2014, 15:31 PM
|
||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
(1) האם אתם חושבים שיש גבולות לדמיון?
לא. דמיון זה לא איזשהו חפץ. לעומת זאת, למי שיש דמיון מפותח יוכל לדמיין דברים יותר הזויים מאשר מישהו אחר שהדמיון שלו לא-כ"כ-מפותח. (2) האם, לדעתכם, זה אפשרי לתאר משהו שלא דומה אפילו בטיפה למשהו שאנחנו מכירים? לא כל כך, כי בעיקרון הדמיון שלנו והחשיבה שלנו מורכבים מדברים שאנו מכירים במציאות. יכול להיות שלחייזרים אין בכלל עיניים אף או פה. גם אם תגידי למשל שחייזרים מתקשרים בטלפתיה- זה משהו שנמצא לך בלקסיקון אז את יכולה להגיד את זה. -------------------- וזה פה כי אלסהה *~~* וכל מילה מיותרת. אז לשתוק צופ. לשתוק. רוצה מאוווד לשנות כינוי o: אשמח אם תתרמו לי. כן. זה יהיה נחמד. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 26 2014, 11:44 AM
|
||
![]() טרול ![]() ![]() |
לדמיון אין גבולותלידע שיש לנו דווקא יש 2. האם, לדעתכם, זה אפשרי לתאר משהו שלא דומה אפילו בטיפה למנה שאנחנו מכירים? אי אפשר לתאר משהו שלא דומה למשהו שאנחנו מכירים כי שאת מתארת את מישתמשת בלקסיקון של דברים מוכרים לנו (כן כן גם צבע מרקם צורה גודל דיבור התנהגות האדם השקיע שנים בליצור ידע מפותח שכולל הכל כמעט) 3. מה דעתכם על הדיון? דיון גדול ונכון שמביא מבט חדש על כלהטענות בעולם ועל כל המדע (רק תחשבי איזה חיזר בדיוק יושב מולך אבל את לא רואה אותו או משוכנעת שזה דמיון בגלל המוח והקיבוע ההגיוני) (כן אני גאון ![]() -------------------- ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 26 2014, 13:22 PM
|
||
![]() סוהרסן ![]() ![]() ![]() |
(1) האם אתם חושבים שיש גבולות לדמיון?
מה זה דימיון? לא יודע. אבל אני כן יודע מה זה לדמיין. לדמיין זה בעצם להשתמש בידע שלנו כדי ליצור משהו חדש. וכמו שדניאל אטלס כתב, לידע יש גבולות, לפיכך גם לדמיון. אבל ישנם כל כך הרבה צירופים ושימושים של ידע כדי לדמיין שהגבולות האלה דומים כבר לגבולות של היקום, האם יש גבול, כנראה שצריך להיות, אבל יכול להיות שלא בגלל שהשימושים הללו אינסופיים. ולכן אפשר לשוטט בדימיון לכל זמן אפשרי ועדיין לא לראות את הקצה של הדימיון, אבל יש לו קצה. פשוט בלתי אפשרי להגיע אליו. (2) האם, לדעתכם, זה אפשרי לתאר משהו שלא דומה אפילו בטיפה למשהו שאנחנו מכירים? לא. בשביל לדמיין משהו צריך את הידע והיכולת ליצור את הדימיון הזה. ליכולת אין גבול, אבל לידע יש. ואי אפשר לחשוב על משהו שאנחנו לא מודעים אליו. תחשבו על גלי קול, זה נראה כמו משהו שבני האדם דימינו מכלום, אבל תסתכלו על גלים בים, זה ממש אותו דבר, אנחנו ביססנו את זה על כך. אי אפשר לדמיין משהו שאנחנו לא יודעים עליו. (3) מה דעתכם על הדיון? דיון נחמד נ.ב. אני מצטער שאני חופר דברים לא מובנים ולא חד משמעיים, אבל מה זה בעצם ידע? על מה באמת אנחנו עונים? מדוע אנחנו חושבים על הדברים הללו? עד כמה אני חנון? כיצד אני מסוגל לחפור כל כך הרבה על פילוסופיה? מה היא בעצם פילוסופיה? והאם לגאונות ולחוכמה שלי יש גבול? כל אלה הן שאלות שאין עליהן תשובות. -------------------- רייבנקלואי שמוין לגריפינדור. מצנפת המיון, את צריכה לבלוע את עצמך.... --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 26 2014, 14:03 PM
|
||
![]() טרול ![]() ![]() |
חבוב עם כל כך הרבה דברים שדומים למה שכתבתי אל תעוף על עצמך
![]() כי(כן אני גאון ![]() -------------------- ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() ![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |