![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Apr 9 2014, 07:09 AM
|
||
![]() רק קצת דם לקינוח הדבש ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
דיון || כוח הסיבולת של הגיבור במד''ב ופנטזיה אהלן וואסהאלן. מה שלומכם? אני שמתי לב למשהו מוזר יחסית בספרתי במד''ב והפנטזיה שאני קוראת. אתם שואלים מהו, בטח, אז אני חושבת שכוח הסיבולת (נראה לי שככה כותבים את זה) של הגיבור גבוה מדי. למשל, במשחקי הרעב, קטניס ממשיכה ללכת למרות כמות הכוויות הבלתי - נספרת שהיא מקבלת במשחק. גם לאחר הכוויה הגדולה שהכאיבה לה לגמרי, היא התקדמה בקצב מהיר מאוד יחסית למישהי שסובלת מכמות גדולה מאוד של כוויות והיא רק בת 16. ~ שאלות לדיון: 1. ~ האם גם אתם חושבים שכוח הסיבולת של הגיבורים בספרי מד''ב ופנטזיה גבוה מדי? 2. ~ אם כן, למה זה ככה, לדעתכם? 3. ~ מה אתם חושבים על הדיון? ~ תשובות שלי: 1. ~ האם גם אתם חושבים שכוח הסיבולת של הגיבורים בספרי מד''ב ופנטזיה גבוה מדי? הו, כן. 2. ~ אם כן, למה זה ככה, לדעתכם? לדעתי, זה פשוט נובע מחוסר תשומת לב של המחבר. קשה לי להאמין שכל זה קורה בכוונה. 3. ~ מה אתם חושבים על הדיון? כן אמ אני לא יכולה לענות על זה ככ XDD -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 9 2014, 09:50 AM
|
||
![]() Beyonce eat your hat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1. ~ האם גם אתם חושבים שכוח הסיבולת של הגיבורים בספרי מד''ב ופנטזיה גבוה מדי? כן. בהחלט. ולא רק במד"ב ופנטזיה, אלא גם בסרטי אקשן ומתח. אי אפשר לחיות הרבה אחרי שחטפת כדור (של רובה, לא של כדורגל) בבטן, או לעמוד על רכבת שנוסעת בשיא המהירות.
2. ~ אם כן, למה זה ככה, לדעתכם? כדי שהסרט או הספר ימשיכו להתקדם. הפציעות והדברים הכואבים חשובים להפוך את הסיפור לאמיתי, וכדי שהסרט אקשן/מד"ב/פנטזיה לא יעצר באמצע ויתחיל להיות רגוע מדי, חשוב שהגיבור ימשיך להיות בפעולה. אחרת זה פשוט משעמם. 3. ~ מה אתם חושבים על הדיון? דיון נחמד מאוד, כל הכבוד (: -------------------- שלום אני אייל ואני הייתי כאן הנהלת האתר של השנה וגם כינוי השנה וגם עוד שטויות שנראות טוב בחתימה שקרים לבנים || ציפור --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 9 2014, 19:49 PM
|
||
![]() סוהרסן ![]() ![]() ![]() |
1. ~ האם גם אתם חושבים שכוח הסיבולת של הגיבורים בספרי מד''ב ופנטזיה גבוה מדי? לא ממש, אני חושב שזה פשוט לא הרבה מעל הממוצע, וכמו שאמרו לפני כך גם בסרטי אקשן יש סיבולת טובה יותר מהרגיל. אבל עדיין בכל הסרטים הסיבולת לא גדולה בהרבה, אלא רק טיפה מעל הממוצע וגם יש לכך כמה סיבות הגיוניות שמראות שהעיוות הזה של המציאות לא גדול במיוחד.
2. ~ אם כן, למה זה ככה, לדעתכם? לא בדיוק הסכמתי עם זה, אבל אני אנמק את מה שכתבתי קודם כאן. מה שצריך לזכור שכאשר כוח הסיבולת שלך נבחן במקרים שמודעים לסכנת החיים ומתכוננים אליה ושיודעים שאם לא נמשיך להתקדם אז אנחנו נמות, האדרנלין בגוף ועוד הורמונים נוספים מחלישים את ההשפעה של הכאב עם ההשפעות שההורמונים נותנים. בנוסף, אלו מצבים שיודעים שאם ניכנע לכאב אז נמות, ולכן המוח שלנו מרוכז בהישרדות ופחות בכאב, ולכן מרגישים אותו פחות.(למי שלא מאמין, אז במקרה שאתם תחלו או משהו(חס וחלילה) תנסו להתרכז בקריאה למשל או פעולה אחרת שמאמצת את המוח, ולא תרגישו את הכאב. תנסו גם להיזכר בפעם כלשהי בעבר שכאב לכם הראש או הבטן והלכתם לישון עם הכאב. תיזכרו שכשישנתם לא הרגשתם כאב, למרות שהמוח כן פועל תוך כדי שינה. הסיבה לאי תחושת הכאב לא הייתה זה שלא הייתם במודעות(אולי זה קשור אבל חלקית) אלא קשור לזה שהמוח עסוק בדברים אחרים). בנוסף צריך לזכור עוד כמה נתונים נוספים על הדמויות, למשל, בסרטי גיבורי על צריך לזכור שיש להם כוחות על שכנראה כוללים גם כוח סיבולת חזק יותר, בסרטי אקשן בדרך כלל הדמויות אומנו ולמדו וחיזקו את כוח הסיבולת שלהם, ובסרטים אחרים כמו למשל משחקי הרעב, קטניס הגדילה מעט את כוח הסיבולת שלה מרוב כל הציד וההתעמלות שהציד סיפק וכנראה גם הידע שלפעמים חיות יכולות לתקוף אותך חזרה ולא רק לברוח מהציד, אבל בנוסף היא גם הגדילה עוד קצת את כוח הסיבולת בשבוע האימונים שהיו לה לפני המשחקים עצמם. 3. ~ מה אתם חושבים על הדיון? יפה, נחמד כזה -------------------- רייבנקלואי שמוין לגריפינדור. מצנפת המיון, את צריכה לבלוע את עצמך.... --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 9 2014, 21:49 PM
|
||
![]() They don't see your wings ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1.האם גם אתם חושבים שכוח הסיבולת של הגיבורים בספרי מד''ב ופנטזיה גבוה מדי?
כן, אני חושבת שכן, אחרת הם לא היו נקראים גיבורים לא? 2.אם כן, למה זה ככה, לדעתכם? הגיבור הוא בעצם מרכז הסיפור, הוא עובר את כל המכשולים והבעיות ויוצא גיבור. לדעתי יש את הגיבור היות שהוא בעצם מרכז העלילה של הסיפור וכו'. 3. מה אתם חושבים על הדיון? דיון נחמד ![]() -------------------- Min Hee » TaeNy Is Love ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 12 2014, 15:30 PM
|
||
![]() What is YOUR Profession? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1. ~ האם גם אתם חושבים שכוח הסיבולת של הגיבורים בספרי מד''ב ופנטזיה גבוה מדי?
לא, בגלל המנטליות. הסיבולת שאת מדברת עליה היא כבר לא אנושית אלא מנטלית. היכולת והרצון להמשיך קדימה למרות כל הכאב של הגוף. תראי לדוגמה את הפאקירים בהודו. הם יותר חזקים מקטניס במקרה שלך. גם אם גופם מלא בכוויות יהיה עליהם אסור להראות שום כאב או צער, מכיוון שהם צריכים לנתק עצמם מהכאב וברגע שהם מראים שכואב להם או שהם נבהלים מהמצב, יכאב להם באמת. לעומת זאת קטניס הראתה הרבה סימני כאב וצער... 3. ~ מה אתם חושבים על הדיון? הרעיון נחמד, אך לא מנומק מספיק. הייתי מוסיף עוד מקרים. הינה עוד כמה דוגמאות: -וויל (חומריו האפלים) אחרי שנדקר מהסכין המעודן (המתואר כחד ביותר) ובכל זאת המשיך להלחם עליו. -אסלן (נרניה) בזמן שנחטף הוא נחבל רבות- גם מהחיכוך בקרקע וגם מהעבדים של המכשפה, ובכל זאת נאבק. יש עוד מלא, שכרגע אני לא מצליח לחשוב עליהם - -------------------- See ya later! --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Apr 26 2014, 08:38 AM
|
||||
![]() רק קצת דם לקינוח הדבש ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אבל אתה חייבת להבין, מנטליות לא יכולה להיות גבוהה כל כך. אם אתה מקבל כזו כוויה, אז אני לא חושבת שתוכל להתנתק מהכאב בצורה כל כך טובה ולהמשיך לרוץ. כן, זה קשור גם למנטליות, אבל להמשיך לרוץ שהכוויה הזו כל כך חמורה? מילא אם זו הייתה אחת, אבל אלה היו כוויות רבות, קשה לי להאמין שזה לא ככה רק בגלל המנטליות של הדמות. אבל, זו דעתך. לדעתי זה לא ככה. את הדוגמה הראשונה אני לא מכירה, אבל את הדוגמה אם אסלן כן. אוסיף אותה D: -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Jun 1 2014, 15:58 PM
|
||
![]() סקיב ![]() |
1. ~ האם גם אתם חושבים שכוח הסיבולת של הגיבורים בספרי מד''ב ופנטזיה גבוה מדי? כן, גם אם אחר כך הסופרים מוצאים "הסבר הגיוני" שהוא בעצם לא הגיוני בכלל...
2. ~ אם כן, למה זה ככה, לדעתכם? טוב חייבים להודות שאם זה לא היה, הגיבורים היו מתים בערך מליון ואחד פעמים במהלך הספר/סרט. 3. ~ מה אתם חושבים על הדיון? טוב מאוד! אני הייתי מוסיפה עוד שאלה או שתיים, אבל יפה! -------------------- ~לארה~☻~חולת הארי פוטר וסטאר וורס~ אני מוזרה, תתמודדו~ ![]() בא לי ינשוף בחיים. מאוד. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 25 2014, 15:25 PM
|
||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
1. ~ האם גם אתם חושבים שכוח הסיבולת של הגיבורים בספרי מד''ב ופנטזיה גבוה מדי?
לפעמים. אבל זה חלק מהאופי שלהם. בהחלט יש סיבה למה לגיבורים בספרי מד"ב ופנטזיה יש כוח סיבולת כזה גבוה. 2. ~ אם כן, למה זה ככה, לדעתכם? המחבר -לפי דעתי- רוצה שנראה איך הגיבור שורד גם בתנאים ממש קשים. לרוב המחבר גם מצליח שקוראים רבים יעריצו את הדמות בשל כך. 3. ~ מה אתם חושבים על הדיון? נחמד, אבל הייתי מוסיפה כמה שאלות והתיחסות גם למשתתפים בדיון שטוענים שכוח הסיבולת של הגיבורים בספרים אלה לא עד-כדי-כך גבוה, אם יש כאלה. תודה על הדיון! D: -------------------- וזה פה כי אלסהה *~~* וכל מילה מיותרת. אז לשתוק צופ. לשתוק. רוצה מאוווד לשנות כינוי o: אשמח אם תתרמו לי. כן. זה יהיה נחמד. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jun 28 2014, 12:51 PM
|
||
![]() I'm Sorry ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1. ~ האם גם אתם חושבים שכוח הסיבולת של הגיבורים בספרי מד''ב ופנטזיה גבוה מדי? כן, ברוב הספרים.
2. ~ אם כן, למה זה ככה, לדעתכם? אממ... בגלל שהסופרים רוצים להראות את הגיבורים של הספרים בצורה הכי טובה, לפעמים הם לא שמים לב ושמים להם כוח סיבולת גבוה יותר מדי. 3. ~ מה אתם חושבים על הדיון? דיון מעניין, אף פעם לא הייתי חושבת על דיון כזה. -------------------- ירדן
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jul 28 2014, 12:28 PM
|
||
![]() מוגל |
בודאי שתמיד יהיה לגיבורי הסיפור או הסרט יתרון כלשהו אפילו קטן ביותר לעומת שאר השחקנים או המסופרים בסיפור כי כמעט תמיד הגיבור מנצח ולכן גם יש הרבה מצבים שלא הגיוניים עפ חוקי הטבע כמו באמת לקטניס ממשחקי הרעב אבל סופו של דבר הגיבור אמור להמשיך לחיות ולכן יש לו כוחות על טבעיים !!!
[align=Center][align=Left] ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jul 28 2014, 13:10 PM
|
||||
אני שמחה שרצית לספר לנו את דעתך, אבל זוהי הקפצה. שימי לב להבא אם תגובתך היא הקפצה. אם יש לך שאלות/תהיות - את יותר ממאוד מוזמנת לפנות אליי :) אני מוותרת לך הפעם, אבל בפעם הבאה תקבלי אזהרה. -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |