האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד
מממנים


 
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

 אשכול מידע || שוקולד
פורסם ב: Aug 26 2018, 18:36 PM
צטט הודעה




Don't lose your HEAD
*********

פרטי משתמש
קבוצה: מסדר מרלין
הודעות: 22028
חרמשים: 99157
מגדר:female
משתמש מספר: 61427
חפצי המשתמש: צפה
תאריך הצטרפות: 11.03.2017


שוקולד

אשכול מידע

User Posted Image

מידע כללי על השוקולד

השוקולד הוא ממתק העשוי מזרעים מותססים, קלויים וטחונים של עץ הקקאו הטרופי. Theobroma cacao, "תאוברומה" ביוונית 'מזון האלים'.
השוקולד הוא שילוב של מוצקי קקאו וסוכר בשילוב מרכיבים נוספים - לציטין, שתפקידו לסייע ביצירת אמולסיה בין המרכיבים, ולפעמים ונילין כרכיב טעם.
יש שלושה זנים של עצי קקאו שבפוליהם משתמשים להכנת שוקולד. היקר והנדיר ביותר הוא הקריולו, המשמש כ־10% מתעשיית השוקולד. לפולים של העץ יש טעם מריר פחות וארומטי יותר מאשר שאר פולי הקקאו. פורסטרו הוא הזן הפורה ביותר, בו משתמשים ב־80% מתעשיית השוקולד, ואילו ה־10% הנותרים הם מזן המכונה טריניטריו שהוא הכלאה של שני הזנים האחרים.
בעל מקצוע העובד עם שוקולד ומייצר פרלינים ומוצרי שוקולד נקרא "שוקולטייר" (מצרפתית, Chocolatier).

מעט מידע על השוקולד

בני המאיה היו ככול הנראה הראשונים שהשתמשו בפולי הקקאו למאכל. האצטקים גם הם היו צרכנים של שוקולד. הם היו מכינים משקה מר (אז לא השתמשו בסוכר לשוקולד) מפולי קקאו טחונים, לעיתים בתוספת פלפל חריף ו-וניל. משקה זה שימש כמשקה מעורר ונחשב לתרופה למחלות שונות וכתרופה לכאבי בטן. בשביל האירופאים משקה מר זה היה בבחינת "טעם נרכש".
הראשון שהביא את הקקאו לאירופה היה הרנאן קורטז, שלקח איתו פולי קקאו בחזרה לספרד כמתנה למלך קרלוס הראשון לאחר שהבחין שהמקומיים מתייחסים לפולים אלו כבעלי ערך רב.
אבל, רק משהו כמו 100 שנה אחרי זה מגלה הארצות הרננגו דה סוטו הכיר וגילה לאירופאים את פרי עץ הקקאו באמת. בסשנת 1585 נערך המשלוח הראשון שאז שימשו פולי הקקאו למשקה ולא יותר. במאה ה-17 החלו להשתמש ולשתות את משקה הקקאו עוד יותר.
מקור המלה שוקולד הוא בשפת נאוואטל של האצטקים, אשר הפיקו מהזרעים משקה שאותו כינו "שוקולטל", xocolātl.

סוגי השוקולד

יש שלושה סוגים עיקריים של שוקולד. שוקולד מריר, שוקולד חלב ושוקולד לבן.


שוקולד מריר
User Posted Image

מעט מידע כללי

השוקולד המריר הוא שמו הנפוץ של סוג שוקולד הנמכר ללא תוספת חלב או עם כמות מועטה של חלב.
לרוב יכיל השוקולד המריר אחוז גבוה יחסית של קקאו לעומת שוקולד חלב או שוקולדים אחרים.
כמעט תמיד אחוז הקקאו יהיה למעלה מ-35%, ובדרך כלל ניתן למצוא חפיסות שוקולד עם 70 אחוזי קקאו ויותר.
הכינוי "מריר" הוא על שם המרירות שזהו טעמו בעצם.
שוקולד מריר ניתך בטמפרטורת הגוף - 37 מעלות צלזיוס, ולפיכך מומלץ לשומרו במקום קריר.
מחקרים שונים מראים שהשוקולד המריר מכיל חומרים בריאים שכמות שקטנה ממנו בכל יום עוזרת לשמירה על לחץ דם בריא.

שוקולד חלב
User Posted Image

מעט מידע כללי

שוקולד החלב הוא השוקולד הפופלרי יותר בקרב הילדים. ישנם המון סוגי שוקולדים שונים כגון: קליק, מקופלת, גלידות שוקולד חלב, קוביות שוקולד חלב, אצבעות שוקולד חלב, פסקן זמן ועוד.
שוקולד החלב מכיל מוצקי קקאו, סוכר, רכיבי חלב, לציטין ולעיתים ונילין. נחשב איכותי פחות משוקולד מריר. טעמו מתוק יותר והוא נתך על הלשון ביתר קלות משום שטמפרטורת ההתכה שלו היא בסביבות 34° צלזיוס

שוקולד לבן
User Posted Image

מעט מידע כללי

שוקולד לבן הוא ממתק העשוי מחמאת קקאו, מוצקי חלב, סוכר, לציטין וחומרי-טעם (בדרך כלל וניל). ההבדל בינו ובין שאר סוגי השוקולד הוא שבשוקולד לבן אין מוצקי קקאו. חמאת קקאו היא המרכיב הנמצא גם בסוגי שוקולד אחרים וגורם להם להיות מוצקים בטמפרטורת החדר, אך להימס בפה. כך לשוקולד הלבן יש מרקם זהה לסוגי שוקולד אחרים, אבל טעמו שונה.
מכיוון ששוקולד לבן אינו מכיל מוצקי קקאו, הוא אינו נחשב שוקולד במדינות רבות. על פי התקן האמריקאי משנת 2004, לפחות 20% ממשקל השוקולד הלבן צריך להיות חמאת-קקאו, לפחות 14% צריך להיות מוצקי חלב, ופחות מ-55% ממתיקים (כמו סוכר).
על פי התקן האירופאי, לפחות 20% ממשקל השוקולד הלבן חייב להיות חמאת-קקאו, ולפחות 14% צריך להיות מוצקי חלב יבשים.

חוות דעת

האמת? אני לא מתחברת יותר מדי לשוקולד. כן, אני אוהבת אותו ברמה מסויימת. אני לא אוהבת דברים מפוצצים בשוקולד בכמויות ובסוגים שונים. בכללי, כמות קטנה יכולה לעשות לי כאבי בטן ואני גם רגישה לחלב ואני שונאת שוקולד מריר אז זאת די בעיה. אבל כן, שוקולד יכול להיות אחד הדברים היותר טימים שאכלתי וגם היותר מגעילים. סך הכל, זוקולד זה די נחמד, לא יותר לדעתי.


--------------------

אורטל
- דברים בשפע לשעבר - ביוש -

User Posted Image
לפעמים כשאת חוטפת סטירה, הפנס בעין מאיר לך את הדרך

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
Top
0 משתמשים צופים באשכול זה (0 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

 


מממנים


  ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
233 980 687 355


פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2024 - 2007