0 חרמשים |
|
פורסם ב: Aug 26 2018, 19:58 PM
|
||
רוצים עתיד יפה יותר |
* קיים כבר מתכון לגלידה בלינקייה (זה), אורטל אישרה לי לחדש~
גלידה ביתית ~בתמונה- גלידת קינמון~ מידע כללי: ○ שם המאכל: גלידת שמנת ביתית ○ המקום ממנו הוא לקוח: הראש שלי, בשילוב עם כמה מתכונים באינטרנט (לא אחד ספציפי, שילוב של כמה) ○ קצת על המתכון (וגלידה בכללי): אני מניחה שכולם כאן מכירים גלידה. המאכל הקר, המתוק, זה שתמיד מפנטזים עליו בימים חמים או אחרי שגמרתם לראות סרט עצוב. מה שלא כולם יודעים הוא שלהכין גלידה ביתית זה לא דבר כזה מפלצתי כמו שזה נשמע- כן, גם אם אין לכם מכונת גלידה. המתכון הבא מתאים כמעט לכל טעם גלידה שתרצו להכין. הבסיס הוא אותו בסיס, והטעם לבחירתכם- השמיים הם הגבול. רגע לפני שמתחילים- ששת הדיברות להכנת גלידה: 1. יותר שמן- יותר טוב. כן, כן, אני מודעת לכך שזה לא בריא, אבל השומן הוא מה שהופך את הגלידה לקרמית ולא לגוש של קרח. 2. לחכות זה שם המשחק. לגלידה לוקח זמן לקפוא, עדיף לחכות עוד שעה שעתיים במקום לאכול אותה חצי מוכנה. 3. תתפרעו עם הטעמים. כמו שכבר כתבתי, השמיים הם (לא) הגבול. תעזו, תנסו, אל תישארו רק עם הווניל הקלאסי. 4. תסמכו על חוש הטעם שלכם. לא תמיד הכל חייב להיות בדיוק כמו במתכון, אתם יכולים להוסיף יותר/פחות מהתוספת, יותר חלב רגיל במקום משומר (אגיע לזה אחר כך), הגלידה לא תיהרס בגלל זה. 5. אם כבר גלידה אז גלידה מושקעת. אל תתקמצנו על מצרכים יתר על המידה. אם, למשל, אתם מכינים גלידת וניל- תשקיעו קצת ותשתמשו בתמצית וניל טהור, אמיתית, ולא בתמצית בטעם וניל שקונים בחמישה שקלים בסופר. אתם תרגישו את ההבדל. 6. תהנו. זה הכי חשוב. מצרכים וכלים: מצרכים (לכקילו גלידה): -500 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל גדול אחד) -פחית חלב מרוכז (397 מ"ל. אין בגדלים אחרים אז זה לא ממש בעיה). -מעט חלב (אופציונלי) -תוספת לפי הטעם הנבחר כלים: -מיקסר/מקצפה -קופסה אטומה -פותחן קופסאות שימורים (כל פחיות החלב המשומר שנתקלתי בהן עד היום בלי הצ'ופצ'יק הזה של הפתיחה) אופן ההכנה: -מקציפים את השמנת המתוקה עד שנוצרת קצפת. איך יודעים מתי הקצפת מוכנה? כשמרימים את המיקסר ונוצרות מעין "גבעות". -מוסיפים את החלב המרוכז ומערבבים. למתכון מעט פחות קרמי, "שמן" ומתוק ניתן להחליף חלק מכמות החלב המשומר בחלב רגיל (למשל, שלושת רבעי פחית חלב משומר ועוד קצת חלב רגיל), אבל שימו לב- ככל שאחוזי השומן נמוכים יותר (כלומר, ככל שיש יותר חלב רגיל) הגלידה תצא יותר ויותר קרחית. -מוסיפים את התוספות לפי הטעם שבחרתם. -מערבבים היטב, ומכניסים את התערובת לקופסה אטומה. -מכניסים את הקופסה למקפיא לכשש שעות, שבסופן- הגלידה מוכנה! אופציות לטעמים: וניל קלאסי- מוסיפים לגלידה כף תמצית וניל, ומערבבים טוב. לוניל יש טעם די חזק, אז תוסיפו אותו בהדרגה ותטעמו תוך כדי. קינמון- בשלב הוספת התוספות, מוסיפים כפית קינמון (אפשר כמובן לשים פחות או יותר, לפי טעמכם האישי) ומערבבים עד שהקינמון מתערבב בכל התערובת. וניל עוגיות- לוקחים כ-10 עוגיות אוראו. מפרידים בין המילוי לעוגיות ושומרים את המילוי בצד. מרסקים את העוגיות לפירורים (אפשר במעבד מזון, עם פטיש שניצלים, לשים בשקית קשורה ולהרביץ לזה עם מערוך- כל דרך שנוחה לכם). מוסיפים את הפירורים וחלק מהמילוי של העוגיות (לפי טעמכם האישי, אתם יכולים גם להוסיף את הכל) ומערבבים עד להיווצרות תערובת אחידה. בננה- מועכים שתי בננות עד לעיסה חלקה, מוסיפים לתערובת הגלידה ומערבבים. חשוב לערבב היטב כדי שחתיכות הבננה יתפזרו בכל הגלידה, ולא ישארו תקועות במקום אחד. *חשוב לי לציין- אלו מספר דוגמאות לטעמים. תוכלו להכין את הגלידה באיזה טעם שתרצו, הרשימה שכאן לא מגבילה רק לטעמים הספציפיים האלו. דעה אישית: אני מניחה שכל מי שדיבר איתי בקיץ הזה הספיק לשמוע על האובססיה שלי והיא, כמובן, גלידה. אז החלטתי גם לפרסם פה את המתכון שלי לגלידה, כדי אני לא בטוחה מאיפה להתחיל לתאר את הגלידה הזו. המתכון הזה כל כך פשוט, קל להכנה, ודי מהיר שזה פשוט מבאס שכשאני אומרת לאנשים "אה בדיוק הכנתי גלידה" הם חושבים שאני איזושהי שפית מקצועית או משהו. כי אני לא, אני הורסת ביצי עין ונכשלת בלהכין פונדו. כן, מוזמנים לצחוק עליי על זה. אבל המתכון הזה לא דורש שום מאמץ ושום יכולות בישול מקצועיות, הוא פשוט דורש להכניס שלושה-ארבעה מרכיבים למיקסר. אז אם אני צריכה לדרג את הגלידה הזו ברמת קושי בין 1 ל 10, הייתי מדרגת אותה ב 11- בערך. וזה לכל אלה שקוראים את המתכון הזה וחושבים שהם גרועים מדי בבישול ובחיים לא יצליחו- אתם תצליחו, זה מתכון סופר פשוט. אבל האם הוא שווה את ההכנה? ובכן, לחלוטין. הגלידה יוצאת פשוט מעולה, לא משנה איזה טעם תבחרו לעשות. אני אישית התמכרתי לגלידת קינמון, ובלי ספק זה אחד הטעמים היותר טובים שטעמתי בגלידה בכל החיים שלי (והייתי באיטליה, אז זה אומר המון). זה גם אחד היתרונות של המתכון הזה- אפשר להשתגע עם הטעמים, לטעום ולנסות דברים שאין מצב שתמצאו בגלידרייה סטנדרטית. אוהבים את הטעמים הקלאסיים? אין בעיה. אוהבים תה? גם את זה עשיתי. קפה? אבטיח? אפילו טעמים שלא נפוצים כגלידה, כמו מלבי או קיווי- אפשר להכין הכל, וזה יוצא פשוט מדהים. אמנם הקיץ באופן רשמי כמעט נגמר, אבל אנחנו (או לפחות רובנו) בישראל- הקיץ והחום ממשיכים פה לנצח. אז קחו לעצמכם רבע שעה, תשקיעו קצת בלהכין גלידה. אתם לא תתחרטו על זה. -------------------- שקד ✧ אחראית פעילויות ופרויקטים --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Aug 26 2018, 20:11 PM
|
||
Don't lose your HEAD |
כמו שכבר אמרתי לך, התכון הזה מהמם! אחד המושקעים(במיוחד למתכון) יותר שראיתי בזמן האחרון.
הוא נעים וקל לקריאה, אסתטי, לא חסרות תמונות, חוות הדעת מאוד כיפית לקריאה ומה לא. אין לי שום הערות ומחכה לראות עוד מסיקוריך בפורום, נוסף ללינקייה! -------------------- אורטל - דברים בשפע לשעבר - ביוש - לפעמים כשאת חוטפת סטירה, הפנס בעין מאיר לך את הדרך --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Aug 27 2018, 11:40 AM
|
||
יש לי אהבה, והיא תנצח... |
אחד המתכונים הכי מושקעים שראיתי לאחרונה ללא ספק.
יש פה כל מה שצריך! אסתטיות, תמונות במקומות שצריך, מידע, דעה, טעמים ומה לא? אני מתה לנסות את הווניל עם העוגיות אוראו. קבלי ח"ח עצום!! כמובן שאין שום הערות:) מחכה לראות עוד מסיקורייך בפורום וכל הכבוד! -------------------- !It's me! the good advice cupcake קוראים לי אסנת ואני אוהבת את קאפייי||ניהלתי את דיבורים שנה עכשיו אני דימוס||אני אוהבת במבהה --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2024 - 2007 |