![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
קפיצה לעמוד (18) « ראשון ... 2 3 [4] 5 6 ... אחרון » קפיצה לעמוד ![]() |
|
פורסם ב: Aug 14 2016, 18:42 PM
|
||||
![]() Mischief Managed ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
חשיפה לדתות אחרות הייתה, אבל גם לאופציה של חוסר דת בכלל? אני מבינה מה אתה אומר על המורשת, אבל בכל זאת קשה לי לראות במסורת ובדת דברים נפרדים. -------------------- עמית - 22 - מנהלת פורום מוזיקה וא. עדכונים לשעבר - מבקרת לפעמים ![]() I solemnly swear that I am up to no good --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Aug 14 2016, 23:25 PM
|
||
![]() טרול ![]() ![]() |
האם התחנכת להאמין באלוקים? כן אני באה מבית דתי
האם כיום את/ה מאמין/ה באלוקים?כן למה את/ה מאמין/ה שיש/אין אלוקים? דבר ראשון מקור האמונה הראשוני שלי באמת בה מכך שחינכו אותי להאמין בה' האבל בסופו של דבר גדלתי והתחלתי לחשוב לבד, בעולם שהכול מתוכנן מהדבר הגדול עד הפרט הקטן ביותר לדוגמה האדם, גוף האדם הוא דבר מופלא שמושקע בו כלכך הרבה מחשבה לא יכול להיות שבמקרה כמה תאים ואטומים התחברו ופוף נוצר אדם, חוץ מזה התורה יש גם הוכחות לכל מיני דברים שקרו בתורה-כמו קריעת ים סוף שנמצאו שם שרידי מרכבות של המצריים, אפילו שהמדענים אמרו שקריעת ים סוף הייתה רק גאות זה לא הגיוני שעם שלם עבר בים רק על ידי גאות ועוד יותר מזה רק שהמצריים עברו הוא הטביע אותם. אין כל היגיון בתורה אני הראשונה שמודעת לזה אבל למה צריך לדעת ולהבין הכל? זה כמו שמלך תמיד יהיה יותר חכם מהנתינים שלו לא משנה כמה הם חכמים אחרת כולם יוכלו להיות מלכים ואין שום דבר מיוחד. ומקודם קראתי משהיא או משהוא שכתבו איפה אלוקים היה בשואה או למה הוא לא עוזר לי עכשיו, טוב אלוקים נמצא בכל מקום גם אם לא מרגישים אותו והוא עושה מה שלטובתך לא מה שאת רוצה, כמו שאבא שלך לא מסכים לך משהו וזה מכעיס אותך הוא עושה את זה כי הוא אוהב אותך, ובשואה כמו שהיו אסונות נוראים היו גם נסים מופלאים, ואם שואלים למה הייתה שואה טוב בלי שואה רוב הסיכויים ששתינו לא היינו בישראל היום, והמדינה לא הייתה קמה המקום היחיד שמתאים ליהודים זה בישראל ולא בשום מקום אחר, ולפני השואה היו מספיק אזהרות כדי שהיהודים יקומו יעזבו את אירופה לסיכום סליחה אם חפרתי יותר מידי אבל אי אפשר באמת להסביר למה אני מאמינה באלוקים ואפילו מה שכתבתי לא מספיק בשביל להסביר --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Aug 14 2016, 23:54 PM
|
||||||||
![]() מכשף ראשי בקסמהדרין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
כל אחד בבית שלי בחר ללכת בדרכו. לדוגמה, אחותי לא מאמינה בדת יותר. שתיים מהאחיות שלי למדו בבי"ס דתי ובכל זאת שתיהן לא מאמינות. לך קשה להפריד את הדת מהמסורת, אבל זה נכון, זה ככה. יש אצלנו המון "חצאי-דתיים" (ככה אני קורא לזה) שהם באמת מסורתיים, אולי אפילו מגדירים את עצמם כחילוניים שפשוט מקיימים חלקים קטנים מהמצוות כי זו מסורת. אפשר או להעצים את זה, להמשיך ולקיים עוד ועוד מצוות או לחלופין להתנתק מהדת...
מורן, אני מסכים ולא מסכים עם התגובה שלך... זה נכון שהיו מספיק אזהרות ליהודים שיעזבו את הגולה. עם זאת, אני לא חושב שדווקא בגלל השואה הקמנו את המדינה - נכון שהיא "תרמה" להקמת המדינה, השמדת שישה מליון מעמנו, אבל זה היה רק הטריגר. היה ברור שהעם היהודי היה צריך להתרחק מאלה שמחפשים להרע לו, לאו דווקא מהגויים. עובדה, העם שלנו עודנו קיים וגם בגולה לא התבוללנו. -------------------- ![]() תראי אותי אני אבוד בלב מדבר ואת השמש העולה מהדממה תראי אותי אני צולל ונעלם ואת השמש העולה קחי אותי איתך למעלה --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||||
|
פורסם ב: Aug 15 2016, 00:17 AM
|
||||||||
![]() אם זהו רק תרגיל זה אכן תרגיל מוצלח ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
בין דת ומסורת יש קשר, אבל גם אין. זה תלוי באיזו גישה את מגיעה אל אותה מסורת. אני יכולה להגיד שאני גדלתי על ערכים יהודים, על מסורת יהודית, מנהגים, חגים, אמונות שהמקור שלהן מהדת היהודית - אבל ההורים שלי לא היו דתיים אף פעם וכנראה גם לא יהיו, שניהם באו מבתים יחסית חילוניים והם נטו חינכו אותי ככה מתוך כבוד למורשת ולמסורת, כי ככה חינכו גם אותם. אי אפשר להכיח בנאדם להאמין. אמונה זה אחד הדברים שאי אפשר להתווכח לגביהם, כי אצל כל אחד זה כל כך שונה, כמו רגשות. -------------------- עמית - א. עדכונים וידיעות ומנהלת האתר בדימוס - אנושית - מאושרת --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||||
|
פורסם ב: Aug 15 2016, 11:30 AM
|
||
![]() טרול ![]() ![]() |
אבל המסורת היא חלק בלתי נפרד מהדת ובלי הדת לא הייתה מסורת אי אפשר להפריד אום כי בלי הדת המסורת היא חסרת משמעות ובלי המסורת אין מה שימשיך את הדת
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Aug 16 2016, 01:01 AM
|
||||
![]() Always & Forever ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
יפה אמרת, ואין לי מה להוסיף. -------------------- Always & Forever ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Aug 21 2016, 08:50 AM
|
||||
![]() רק קצת דם לקינוח הדבש ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
לוא דווקא. חברה שלי, למשל, לא מאמינה באלוהים אבל בהחלט מאמינה במסורת היהודית ובחלק מהדברים שהיהדות מחנכת אליה. אני מסכיםה שמסורת ודת בהחלט קשורות, אבל הן לא תמיד באות ביחד. אבל אחרי הכל, אמונה היא לא מתמטיקה (ומזל שכך, אחרת רוב האנשים שהייתי מכיר.ה היו מאמינים באל הפונקציות) ולכל אחד יש את התחושות שלו. רק רציתי לציין שאפשר להפריד מסורת מהדת. -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Aug 22 2016, 04:22 AM
|
||
![]() טרול ![]() ![]() |
האם התחנכת להאמין באלוקים? ללא ספק, אני באה מבית מסורתי שמאוד מאמין.
האם כיום את/ה מאמין/ה באלוקים? במידה ויש הבדל בין התשובה לשאלה זו ולשאלה הקודמת, יהיה נחמד להרחיב מה גרם לשינוי. לא חובה. אני מאמינה באלוקים מאוד. למה את/ה מאמין/ה שיש/אין אלוקים? אני מאמינה כי באנו ממקום כלשהוא, הרי נוצרנו איכשהוא, נכון? ומי עוד יכול לגרום לדבר מופלא כל כך - יצירת החי והנושם? כמובן שזו היישות האלוהית, העל טבעית, אלוקים. -------------------- מעיין - דיירקשנית - ועוד מלא פאנדומים - 18 - חיה ותן לחיות
לארי ממש כאן למטה היי ![]() ![]() ![]() אני קוסמת, לא בבון עם מקל! --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Aug 23 2016, 14:25 PM
|
||
![]() מוגל |
אני יודעת שאני מתייחסת לנושא הזה אחרי הרבה זמן,אך נאמר כאן על שינוי אורח החיים מדתי לחילוני, ולהפך;
נאמר כאן כי רוב אלו שמאמינים באלוהים חונכו לכך ואילו השאר להפך; יש לי מה לאמר בנושא הזה, אבי ודודי שינו את עמדותיהם, אולם לפי מה שאבי סיפר לי , הוא גדל בבית מסורתי, אך אכל סרטנים וחזירים, ולפי מה שהוא סיפר לי- פעם הוא לא ידע מה זה כשר. ודודי נישא לאישה נוצרית בעבר , מה שאומר גם ששתי בנותיו נולדו נוצריות (כיום יש לו עוד בת, אבל זה לא הנושא). כיום אבא שלי הוא דתי , קצת מחקה את החרדים, אך עדיין נותן לנו (הכוונה לילדיו) לחיות יחד עם החילונים בזמן שמירה על המצוות (אני מתכוונת שאני לובשת שורטים וגופיות, נמצאת בבית ספר חילוני, אבל עדיין שומרת שבת, כשרות וכו') ודוד שלי הוא חרדי כיום, שתי בנות הדודות שלי עברו התגייירות ונשואות כיום. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Aug 23 2016, 17:46 PM
|
||
![]() סקיב ![]() |
B]האם התחנכת להאמין באלוקים?[/B]כן, גדלתי בבית מסורתי
האם כיום את/ה מאמין/ה באלוקים? מתלבטת קשות בין אלוהים למפץ הגדול. למען האמת ההתלבטות החלה השנה, שאז התחברתי יותר למדעים והתחלצתי לפקפק באלוהים ולהאמין בכל לבי במפץ. אני מאמינה במפץ לגמרי, באלוהים אני מאמינה אבל לא כמו בעבר. אני קצת מפקפקת בו. אבל אני עדיין שומרת שבת וכשרות ומצוות בכללי. למה את/ה מאמין/ה שיש/אין אלוקים? קשה לי להאמין במשהו שאין לו הוכחות, יש לי ראש מאוד מדעי וגדלתי על לפקפק במה שאומרים ולבדוק הכל בעצמך. ולאלוהים אין הוכחה. משהו שגרם לי לנטות קצת יותר לכיוון אלוהים, זה: אם יש אלוהים, וכל חייך סירבת להכיר בקיומו, הרווחת הנאות כמו לאכול בשר וחלב וכאלו, אבל בסוף אתה נענש. אם אין אלוהים, והאמנת כל חייך, הפסדת תענוגות אבל לפחות תחיה בביטחון גמור שיש משו אחר כך, ושיש משמעות לחיים. -------------------- אובססיבית ליותר מידי דברים~
פאי שרלוק דוקטור הו רומן גארי ציטוטים ומה לא בעצם ~ ''לכל גבעה צבע משלה, לכל הר חידודים אחרים. לכל צוק זעקה משלו'' טוביה קושניר ~ --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Aug 30 2016, 11:29 AM
|
||
![]() מוגל |
במה חונחתי להאמין: האמת שההורים שלי גרושים הצד של אמא שלי אתאיסתי, והצד של אבא שלי מסורתי.
אז מה דעתי: אני חושב שכל הרעיון הזה של אמונה בישות שיכולה לעשות הכול והיא שולטת בעולם הוא דבילי. כיאילו איך אנשים יכולים להאמין במשהו שהוכך מדעית כלא נכון. חוץ מזה, בניכך לדוגמא את השואה. אם אתם אומרים שהלוהים גורם להכול בעולם למה הוא עשה דבר נורא כל כך. אני יודע שאלי רובכם תגידו "הכל לטובה, אם לא היתה שואה לא היתה מדינת ישראל". אם כל הכבוד אם הוא יכול לעשות הכול הוא היה יכול פשוט שתיהיה מדינת רק ליהודים אז למה לעשות דבר נורא כל כך? ![]() נ.ב. סליחה אם פגעתי במישהו --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Aug 30 2016, 12:00 PM
|
||||
![]() טרול ![]() ![]() |
תקשיב אני כבר כבר כתבתי את הדעה שלי בנושא הזה ואני חוזרת על מה שכבר כתבתי- לפי דעתי בלי השואה לא הייתה לנו מדינה יהודית ברגע זה ודבר שני אתה לא יכול לעשות אוקוס פוקוס ויש מדינה אלוהים יכול לעשות את זה אם הוא רוצה אבל אתה צריך להתאמץ כי אחרת לא תדע להאריך את מה שיש לך, שאתה קונה משהו בכסף שלך יש הרגשה יותר מספקת מאשר שקיבלתה במתנה, וצריך לעבור תהליך לפני כי מה אתה עם מנודה בלי מדינה ופתאום יש מדינה אתה יכול להגיד אותו הדבר על עבדות מצריים למה הם היו צרכים לסבול כלכך הרבה ואלוהים לא הוציא אותם פשוט ממצריים ושם אותם במדינה?-הם לא היו יודעים להאריך את זה ואחרי שהם עברו את התהליך עוד ארבעים שנה במדבר עבד לא יכול להילחם יש אחרי שהוא יוצא מעבדות הוא צריך השתקמות בנפש ולא דווקא בגוף ודבר שלישי לפני שהתחילה השואה היו מספיק סימנים שיעזבו את אירופה זה לא שישר התחילו להרוג אנשים קודם כל זה התחיל באמירות אנטישמיות ואז זה עבר לאיסור יהודים ללמוד בבתי ספר ולעסוק במקצועות מסוימים והיו עוד כמה שלבים עד שזה הגיע לשואה בעצמה, וחוץ מיזה בשואה האלוהים היה שם ויש לא מעט אנשים שנצלו בזכותו נכון יש שש מיליון יהודים שנהרגו וזה כואב ונורא ונאצים היו אנשים נוראים ואכזרים אבל אסור רק להסתכל על הדברים הרעים ולהתלונן צריך לדעת גם להסתכל על הדברים הטובים, היו אנשים שניצלו והעם שלנו היה כבר לקראת הכחדה, תחשוב עם ישראל הוא העם הכי עתיק אבל הוא גם העם עם הכי הרבה אויביים איך מדינה כלכך קטנה יכולה לשרוד כלכך הרבה זמן עם כלכך הרבה אויביים אני רואה בזה השגחה אלוהית ואני מקווה שהסברתי בלי להעליב אותך או כל מישהו אחר --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Aug 30 2016, 16:07 PM
|
||||||||||
![]() רק קצת דם לקינוח הדבש ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
הי, ההודעה הזאת היא ספאם. ע׳׳פ חוקי הפורום:
בבקשה אל תחזור על זה שוב :)
את כנראה לא הבנת כל כך למה התכוונו - השאלה המרכזית שהעלו הייתה אם יש מישהו שגדת בבית אתאיסטי ועבר לדת.
בלי לחפור יותר מדי, רק רציתי להגיד שגם אני מאמיןה שבאנו ממקום כלשהו, שהתפתחנו ממקום כלשהו. מבחינתי, ההסבר היחיד לכך שאני יושב.ת פה עכשיו וכתב.ת את התגובה הזאת היא לא אלוהים - היא אבולוציה, מדע וטבע. -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||||||
|
פורסם ב: Aug 31 2016, 10:56 AM
|
||
![]() קוסם מצטיין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
הדיון הזה צריך שיסדרו אותו, וממש אין לי ראש לזה.
אני בכל זאת רוצה להגיב לסיום של ההודעה האחרונה - בעצם, תם, האלוהים שלך זה האבולוציה, המדע והטבע: ישויות מופשטות שמנהלות את העולם. -------------------- אלידע ♦ 23 ♦ חייל קרבי משוחרר ♦ הישיבה הגבוהה "אור עציון" ♦ ישל"צניק, בזמנו --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Sep 1 2016, 21:01 PM
|
||
![]() חבורה סודית מאוד שאוהבת במבה ובה סופר פוטר ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ככ חשוב לי להגיב פה אז אני דרך הפלאפון ומנצלת זמן יקר.
האם התחנכת להאמין באלוקים? פחות או יותר. במשך שנים גדלתי בבית חילוני אבל עם שמירת מסורת של חגים וכשר, אם כי לא מעבר. בתור ילדה במערכת החינוכית קיבלנו כעובדה שיש אלוהים ולא נחשפתי למעבר, אבל בבית ובמסגרות חוץ-חינוכיות יותר נחשפתי לרעיונות אחרים. האם כיום את/ה מאמין/ה באלוקים? התשובה הזו עומדת להיות ארוכה. באתי לענות שלא. אני מגדירה את עצמי כאתאיסטית מאז סוף ו' - תחילת ז', אחרי שנחשפתי לעוד רעיונות שונים - למרות שכבר בזמן לפני היו לי מחשבות. אני לא מאמינה באלוהים המקובל ואני לא מאמינה שמישהו יצר את העולם הזה ואת היקום כולו. אבל זו לא התשובה המלאה. בכותרת מצוין שזהו דיון פילוסופי, לא דתי.כלומר, לא על אלוהים של הדת (כל דת) אלא אלוהים פילוסופי. ובעצם כאן יש את השאלה הפילוסופית של מהו אלוהים פילוסופי בכלל. אני בוחרת להגדיר לעצמי אלוהים אישי. אני חושבת שהשתקף בדיון הזה שיש כאן אנשים שהם אנשים מאמינים והאלוהים שלהם הוא בעצם, אולי, השקפת חיים, הגדרת ערכים. ובעצם, לפי זה, לכולנו יש אלוהים מסוים, לפחות לחלקנו. כי אם אלוהים בדיון פילוסופי הוא למעשה ערכים טובים ומוסר, דרך ארץ, דמוקרטיה - כן, באלוהים הזה אני מאמינה כי אלו ערכים. למה את/ה מאמין/ה שיש/אין אלוקים? כיוון שזה דיון פילוסופי, אני חושבת שהתשובה למעלה מסכמת למדי. -------------------- ג'ורדי • לא כאן • תשמעו פודקאסטים של ראסטי קוויל לא תתחרטו מבטיחה --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() ![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |