האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

יש להם.ן שפה משלהם.ן||פרסום
פורסם ב: Dec 18 2020, 09:42 AM
צטט הודעה

נו לכו כבר להשתתף בבלוגוורטס

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 66098
מגדר:female
משתמש מספר: 72606
חפצי המשתמש: צפה

אני רוצה להבהיר שאני לא כתבתי את זה, זה מתוך כתבה בעיתון בשבע לציבור הדתי וזה פורסם בערוץ שבע, יש למטה קישור.
יש גם מייל לתגובות, ובגלל שאני יודעת שיהיו פה המון כאלה, לתגובות: Hagitr72@gmail.com

יש להם.ן שפה משלהם.ן

User Posted Image

נראה שהארגונים הפמיניסטיים הצליחו כבר לכבוש את מרבית החלקות הטובות בחברה הישראלית. אחרת קשה להבין מה גרם להם להסתער על אחד המעוזים האחרונים שמהווים מכנה משותף לעם היושב בציון, ולנסות לקעקע גם אותו בדרכן אל המטרה המקודשת. על המוקד הועלתה הפעם השפה העברית על 22 אותיותיה, כולל סימני הפיסוק המוסכמים שבה.

לפני חודשים אחדים נתקלה עו"ד נעמה סלע בפרסום רשמי של משרד הבריאות שעסק במאפייני הנבדקים של נגיף הקורונה. הנתונים עניינו אותה פחות, ועיניה התמקדו בעיצוב הלשוני החדש במסמך לבידול זכר ונקבה. את הלוכסן המוכר החליפה פתאום נקודה באמצע מילה. כך במקום נבדק/ת, נכתב במסמך נבדק.ת. כך גם במילים נושא.ת את הנגיף, או אזרח.ית.

סלע הזדעזעה מהעיוות הלשוני, שברור היה לה מה מקור השפעתו. זעמה הופנה בעיקר כלפי העובדה שגופים רשמיים של מדינת ישראל משרתים את האג'נדה הרדיקלית שמכתיבה שינויים במוסכמות הכתיב הבסיסיות של השפה העברית. סלע פנתה למשרד בתלונה על קלקול העברית ושם בדקו את העניין, התנצלו בפניה ותיקנו את הנוסח. זמן קצר לאחר מכן היא גילתה שלא רק משרד הבריאות נכנע לתכתיב הפמיניסטי, אלא גם משרד החינוך. באיגרת שנשלחה לבוגרי שנת ההתמחות בהוראה מטעם המשרד חזר שוב נוסח שכזה: "הייתן.ם שותפות.ים", או: "יחד עם המנהל.ת או המפקח.ת". סלע לא התעצלה ושלחה תלונה דומה לשר החינוך.

"את הכתב החדש סיגלו לעצמן הפמיניסטיות בישראל, שהופכות כל מילת גוף לזכר ונקבה באמצעות שימוש בנקודה", הסבירה סלע את תלונתה באתר 'חדשות המשק', "זה ניסיון של ארגוני הפמיניסטיות לאנוס את השפה ולהראות שגם היא פטריארכלית. הניסיון הזה מגיע ממקום שבו הפמיניסטיות רואות בכל דבר דיכוי. גם אם נניח שזה שינוי שולי ואין הצדקה לעסוק בו, הרי ברור ששיטה שפתית חדשה זו, שבאמצעותה מחליפות הפמיניסטיות את הלוכסן המסורתי בנקודה, היא סימן למרד בשפה". במשרד החינוך התנצלו ותיקנו את הניסוח, וגורמים במשרד הבהירו כי לא מדובר במדיניות מגבוה אלא ככל הנראה בהחלטה של פקיד זוטר.

לאחרונה נתקלה סלע שוב בנקודה הרב־מגדרית, הפעם בפרסום של קופת חולים מאוחדת באתר ובאפליקציה. בתגובה לפנייתה זכתה סלע למענה רשמי שטלטל אותה, מענה שלא כלל התנצלות ובוודאי שלא תיקון. דוברת הקופה הסבירה לסלע כי הם שמחים להיות חלק מתהליך השינוי שמתרחש בשפה העברית. התגובה הזאת קוממה עוד יותר את סלע, שסבורה כי אין מתפקידה של קופת החולים לחנך את הציבור אלא להעניק לו שירותי בריאות בלבד. היא פנתה לגורם בכיר מאוד בקופה, ובימים אלה היא עדיין ממתינה לתשובתו.

שיבושי השפה הללו הביאו את סלע, יחד עם פעילים חברתיים וארגונים נוספים, להוביל את קמפיין המאבק בנקודה, שבמסגרתו נשלחו עד כה יותר מאלף פניות לקופת החולים נגד כתיב הנקודה. "השפה העברית תחת מתקפה ובית היוצר הוא הפמיניזם הרדיקלי", נכתב בדף הקמפיין. "שפת הלאום הוכפפה לקרב בין המינים. זוהי קריאת תיגר על בסיס הזהות שלנו ועל מוסד המשפחה".

על טענת הפמיניסטיות שהעברית היא שפה פטריארכלית ולכן יש צורך בשינוי אומרת סלע: "שפה לא יכולה להיות פטריארכלית. זו אג'נדה חיצונית. בעברית השימוש בזכר הוא שימוש סתמי, ללא כל טעם, וכולל גם זכר וגם נקבה. הפמיניסטיות רואות בכל מבנה חברתי ישן פטריארכליות, ולכן לשיטתן יש להרוס ולשנות. השינוי אצלן הוא כלי וגם יעד".

סירוס העברית בשירות האג'נדה לא נעצר בנקודה. לפני כשנה וחצי הציגה מיכל שומר, סטודנטית במכון הטכנולוגי בחולון, את פרויקט הגמר שלה: טיפוגרפיה – צורת אותיות חדשה, למה שהיא מכנה עברית רב־מגדרית. בדברי ההסבר שלה לפרויקט, לא טרחה שומר להסתיר את המוטיבציה שמאחוריו: "לעברית הרב־מגדרית שתי מטרות מרכזיות: הנכחת הנשים בשפה העברית באופן ויזואלי, ויצירת מרחב חדש לזהויות מגדריות א־בינאריות. בנוסף, עוצב סימן ניקוד רב־מגדרי להקלה בקריאה. ניגשתי אל הפרויקט מתוך ההבנה שהשפה העברית היא שפה פטריארכלית, שבה במקרים רבים הנשים מודרות מהשיח, כך שמצאתי שאני בעצמי לעיתים לא נוכחת בו. בנוסף, בעברית ישנה חלוקה ברורה בין גבר לאישה ואין מקום לרצף המגדרים שביניהם. אם לפשט את הדברים, חשתי שישנה חוסר הלימה בין השפה ובין מי שהיא מייצגת בסופו של דבר. בפרויקט הגמר קיוויתי לעדכן את השפה כך שהיא תבטא אפשרות חדשה לייצוג מלא של סקאלת המגדרים בקריאה וכתיבה".

אך החלו האותיות לפרוח באוויר העולם, וכבר יש מי שתפס אותן בידיו ועשה בהן שימוש. לא מדובר באדם פרטי או בגוף בלתי רשמי, אלא דווקא בראש מועצה אזורית שבחרה לעטר באותיות החדשות את הכניסה לבניין המועצה. לפני כחודש וחצי חנכה רותם ידלין, ראש המועצה האזורית גזר, את הכניסה החדשה לבניין המועצה ועליה הכיתוב "ברוכים הבאים" באותיות הרב־מגדריות. העיצוב החדש מעוות את האותיות באופן שניתן לקרוא בהן בו זמנית פנייה לשני המינים: ברוכים הבאים, ברוכות הבאות. "שפה משנה מציאות", הכתירה את התמונה בחשבון הטוויטר שלה.

ארגון 'בצלמו' שיגר אל ידלין מכתב מחאה, שבו הוא מתריע כי היא משתמשת בכספי ציבור בניגוד לחוק המחייב את העברית התקנית כשפת המדינה. ידלין לא התרגשה, ובמכתב מנומק שטחה את האג'נדה הפמיניסטית שהניעה אותה לקביעת האותיות על קיר הבניין. "מי שלא מבין כי בעידן הנוכחי נשים משנות מציאות, שיתרגל", צייצה בחשבון הטוויטר בעקבות ההתכתבות. בינתיים הסבב האחרון בעימות הזה היה במכתב ששלחו ארגונים חברתיים דוגמת 'פורום קפה שפירא', 'בוחרים במשפחה' ו'שוברות שוויון' אל ידלין, ובו קבעו כי הצעד שנקטה הוא "אנטי דמוקרטי בעליל, שפועל לפירוק החברה. השפה היא הכלי המחבר בין כולנו והניסיון שלך לכפות את האג'נדה שלך באמצעות שינוי שפה, הוא צעד דורסני שיביא להרס ולא לשוויון".

מומחי לשון שאליהם פנינו חששו להגיב באופן פומבי לסירוס העברית בידי גורמים רדיקליים, אך שלא לציטוט הביעו את מחאתם מהפגיעה החמורה בשפה. יש לקוות כי אלו שאמונים על התחום יתעוררו מבעוד מועד, לפני שנישאר כולנו בלי מילים.

תודה לערוץ 7. מתוך עיתון בשבע.

--------------------
רחלי ⚜ דתיה ⚜ סגול ⚜ דיונים ⚜ מנהלת בלוגוורטס

User Posted Image

לפני יותר מחודש הגענו לחניך חונך,
קיווינו שנלמד ושגם יהיה לנו כיף!
צוות החונכים שקד לילי וזיו,
אחרון חביב הוא אורי המזניב!

נפצח בשיר קורע לב
על אורי, ההנהלותי שבהנהלה לא מזמן השתלב!
אורירון חונך אהוב
פספס בשבילנו שיעור מתמטיקה חשוב
מנסח בטיל כל אשכול
לא מסוג האנשים שבזום ילחצו על "מיוט אול"
שולח תגמולים על כל פעילות
יודע לעשות דברים ביעילות ובמהירות
סובל את הפשלות שלנו בלי סוף
רוצה לברוח מאיתנו ולפצוח במעוף
בזכותו עוד נגיב בבולד
נארוב למטריל ונהנה מאוד
בסוף הפרויקט נהיה מנהלים
בזכות אורי, מלך החונכים
החונך אורירון המדהים
האורייונים אותך אוהבים

אני תוהה מה יש בלינק הזה. אולי תלכו להשתתף?

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Dec 18 2020, 15:42 PM
צטט הודעה

קוסם מתחיל

פרטי משתמש
קבוצה: גריפינדור
חרמשים: 50999
משתמש מספר: 73558

וואו, איזה קטע. תמיד חשבתי שהעניין הזה שכותבים נקודה במקום לוכסן זה בגלל שכשהמקלדת בשפה האנגלית, כאשר אנחנו רוצים לעשות לוכסן אנחנו לוחצים על מקש הנקודה בעברית. ואז יש אנשים שהתרגלו להקליד באנגלית, ובטעות יצא להם נקודה, ואחר כך זה פשוט השתרש איכשהו. אף פעם לא חשבתי שזה עניין של הפמניסטיות...
ואני ממש מסכימה עם הכתבה הזאת - אני לא חושבת שצריך לשנות את השפה רק בשביל הפמניסטיות. ככה זו השפה - וזה אפילו לדעתי יותר טוב מהשפות שלא מבדילות בין בנות לבנים, כאן ממש נותנים לבנות משלהן במיוחד - ולא משנים אותם בגלל גחמות של אנשים מסויימים.
כמו שאפשר לראות מהחתימה שלי, אני מאד משתדלת לדבר בעברית, ועברית תיקנית. צריך לדבר כמו המקור, ולסלף את העברית זה לדעתי ממש לא נכון, לא משנה מה הסיבה. כאשר אנחנו מדברים עברית, העניין שלנו הוא לחזור למקורות הקדומים פחות או יותר. ודבר כזה זה לא רק מוסיף מילים או משהו, זה ממש משנה משהו מהותי ביותר בשפה העברית. אם עושים את זה, אי אפשר לקרוא לזה כבר עברית.

--------------------
User Posted Image

שני | קוראת מנוסה | 23 | בטאית ומתרגמת | עברית | לוקווד ושות' | כלל העוגיות

כחול ולבן זה הצבע שלי - ישראלית גאה✡️

---------
פורסם ב: Dec 18 2020, 16:07 PM
צטט הודעה

life is a big shit

פרטי משתמש
קבוצה: גריפינדור
חרמשים: 737
מגדר:
משתמש מספר: 71743

כל הכבוד על הפרסום!
כיף לדעת תמיד ובזכות אשכולותיך אני לומד עוד כל פעם!
תמשיכי להשקיע ולפרסם פרסומים!
צלש!

--------------------
עומר

---------
פורסם ב: Dec 19 2020, 18:35 PM
צטט הודעה

עובד משרד הקסמים

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 70001
משתמש מספר: 71976

אני קראתי את הכתבה הזאת לפני זה, האמת, ואני לא חושבת שמשהו לא בסדר.
כלומר, אין בזה פמניזם מיותר. מישהי לקחה על עצמה פרויקט לעשות שהשפה תהיה טובה גם לנשים וגם לגברים, וזה רק במקלדת, לא בכתב יד. והפתרון שהיא מצאה ממש מעולה. האישה ההיא שהתעצבנה על . במקום / יצאה די מטומטמת, כי בסך הכול לאנשים נוח יותר לכתוב נקודה, וזה יותר אוטומטי. אין שום קשר לדרדור של השפה, ובאמת שהיא ממש חיפשה מה לא בסדר, וזה באמת מוגזם לדעתי.

---------
0 משתמשים צופים באשכול זה (0 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3797 7004 4217 2219

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025