האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

נושא נעול פרסם נושא חדש פרסם סקר

זמן || דיון, רינג
פורסם ב: Dec 24 2020, 14:00 PM
צטט הודעה

"Different doesn't mean wrong"

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 37585
מגדר:
משתמש מספר: 73807
חפצי המשתמש: צפה

זמן

שלום קוסמים וקוסמות קטנים שלנו שלא קשורים לספרי הארי פוטר אלא לדברים עצמם כמו אוכל ובגדים ועוד fadeba25z.gif
מה שלומכם? מה נשמע? מעולה! נתחיל אז את הדיון!!!

משום מה צצה בראשי מחשבה על הפורום המדהים שלנו הקלחת הרותחת (לעוד פרטים עמוד 76 (גולש ל- 77) ב-מ"ב של רייבנקלו fadeba25z.gif, כל מי שלא יכול להיכנס כנראה הוא לא מהבית השווה ביותר d16c4689.gif, יאי!) והחלטתי להכין דיון!!

חשבתי וחשבתי על מה כדאי להכין דיון, הלכתי ללינקיות, ומה בדקתי? בדקתי באיזו אות אין דיון וחשבתי על מילה שקשורה לכך!!
האות שמצאתי היא האות ז', כל מי שרוצה להמשיך ככה יש את האות נ' ועוד כמה אותיות, יאי. d16c4689.gif

נעבור עכשיו לנושא הדיון עצמו: זמן.

הקוסמים שלנו הם אנשים שאוהבים זמן, (כי מי לא אוהב?) לכן שאלתי את עצמי למה בסופו של דבר הם הרסו את מחוללי הזמן, למה הם לא יכלו להמציא המצאה שגורמת לכך שלא תוכל לפגוש את עצמך העצמי בחזרה בזמן שלך למשל?
או למה הם לא מוסיפים לעצמם זמן בדרכים אחרות? כי זמן זה דבר מאוד חשוב, בסופו של דבר, הזמן הוא המצרך הנדיר ביותר בחיים כמעט.
נסביר עכשיו על מחוללי זמן למי שלא זוכר. מחולל זמן זה חפץ קסום שיכול להחזיר אותך אחורה בזמן ובכך לשנות דברין בעבר. מחולל זמן יכול להיות מסוכן כי אם אתה פוגש את עצמך מהעבר זה יגרום לשיבוש על זמני, אבל מחולל זמן הוא גם דבר טוב מכיוון שאפשר להציל איתו חיים (כמו שהם הצילו את החיים של באקביק למשל).
נעבור לשאלות המנחות? יאללה, נעבור.

* האם לדעתכם מחוללי הזמן הם חפצים מסוכנים, ולמה?

* האם אתם חושבים שאפשר לתת לקוסמים רגילים להשתמש במחוללי זמן, כל עוד הם נזהרים ונשמעים לחוקי השימוש?

* האם צריך להוסיף הגבלות על השימוש?

* למה לדעתכם הקוסמים לא השאירו את מחוללי הזמן והמציאו איזו המצאה שתגרום למה שרשמתי בדיון עצמו (זה ארוך פשוט לכתוב שוב, סליחה)?

* נניח והם היו עושים את זה, איזו המצאה לדעתכם היתה עוזרת להם?

* למה הקוסמים לא מנסים להשיג זמן בדרכים אחרות? בסופו של דבר זמן הוא דבר חשוב.

* הוסיפו לדיון כרצונכם (בדברים הקשורים כמובן d16c4689.gif).

User Posted Image

תודה לאריאל מנהלת הפורום על העזרה עם הדיון. fadeba25z.gif

--------------------

Ring 🌀 Quit 🌀 I wrote it for some reason 🌀 Credit to Idio

User Posted Image

"Trying to forget someone you love is like trying remember someone you never met."
(Yuu Otosaka, Charlotte)

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Dec 24 2020, 14:24 PM
צטט הודעה

קוסם מתחיל

פרטי משתמש
קבוצה: גריפינדור
חרמשים: 50999
מגדר:female
משתמש מספר: 73558

טוב, זה דיון מאד מעניין, ודווקא יש לי תאוריות מאד ברורות על הנושא הזה:
חזרה בזמן. חזרה בזמן זה דבר מאד מאד מאד מסובך. אתה אומר כאן להמציא המצאה שהקוסמים לא יוכלו לפגוש את עצמם, אבל זה לא יפתור את הבעיה העיקרית בחזרה בזמן, שהיא בעצם הסיבה העיקרית למה בחיים האמיתיים זה בלתי אפשרי, ואין סיכוי שימציאו המצאה כזאת של מכונת זמן או משהו כזה כמו שהרבה ספרים של מדע בדיוני עושים.
אם חוזרים בזמן, לא משנה מה עושים או לא עושים, עצם זה שחזרת בזמן, כבר משנה את המציאות, ובצורה בלתי נשלטת. אתה יכול אולי לא לראות את זה, וכל מיני דברים נראים לך מאד קטנים ומאד לא חשובים, אבל זה יכול להשפיע המון בעתיד.
למשל, סתם זה שפגשת איזה חתולה שעוד שנייה טבעה, ואז הצלת אותה, נראה אולי ממש לא חשוב. אבל זה יכול להשפיע מאד על כל רצף הזמן. קראתי בדיוק ספר על הדבר הזה, הוא נקרא "מלבד הכלב", וכל מה שהאנשים שם עושים, זה שהם מנסים לתקן משהו אחד קטן שמישהו עשה בעבר, וכך קלקל את כל ההסטוריה (בדיוק הקטע עם החתולה, זה מה שהם ניסו לתקן). אחר כך מתברר, שהמשהו הזה שהם היו בטוחים שהוא בעיה, היה בעצם תיקון בשביל תיקון בשביל תיקון של בעיה שבעצם בכלל תתרחש רק עוד 6000 שנה. כלומר, רק בשביל איזה משהו קטן, שמישהו עוד 6000 שנה עשה בעבר, ושינה את ההסטוריה, בשביל לתקן את זה היה צריך לייצר עוד "טעות בהסטוריה", שתיצור עוד "טעות" בהסטוריה, שתיצור את הבעיה שלנו, שחשבנו שהיא הבעיה.
בקיצור, מה שרציתי להגיד כאן, זה שכל דבר קטן שאנשים עושים בעבר יכול לשנות את כל המציאות של העתיד, אפילו כשזה נראה לנו מאד זניח.
אז זה לא משנה אפילו אם הבן אדם רואה את עצמו בעבר, או לא, זה כבר בעייתי מיסודו. וזו נראה לי הסיבה שכבר לא ניסו לייצר עוד מחוללי זמן, וגם לא כאלה שגורמים לכך שאדם לא יפגוש את עצמו. חוץ מזה, אם הוא לא יפגוש את עצמו, אז בעצם, אתה רוצה שמי שחוזר בזמן יכנס לתוך עצמו שבעבר? זה יכול לגרום לעוד יותר בעיות, כי הרי זה משנה את כל המציאות. אני יודעת שאולי אתה חושב שזה טוב לשנות את העבר, אבל הבעיה היא שזה בלתי נשלט, אי אפשר לדעת מה יקרה כתוצאה ממה שתעשה שם. ואפשר אפילו לראות את זה מאד טוב בספר השמיני של הארי פוטר - הם ניסו לעשות דבר טוב בסך הכל, אבל זה גרם לשנות את כל המציאות לרעה.
חוץ מכל זה, בכלל העניין הזה שלחזור בזמן ולשנות את המציאות לא הגיוני, כי זה פשוט יוצר לנו יקום מקביל עם השינוי שעשינו... ואז, איך בכלל אתה מתכוון לחזור ליקום שלך? ואם אתה חוזר - אז זה בכלל לא משנה את המציאות שלך, כי זה רק היקום המקביל... בקיצור, אי אפשר באמת לעשות חזרה בזמן אמיתית ולשנות מציאות - אבל זה כבר דיון יותר לפורום מדע בדיוני, ולא לכאן, אז תתעלמו.

אה, ולגבי השגת הזמן בדרכים אחרות - נכון, אפשר לעשות גם קסם של עצירת זמן למשל, ואז אפשר לעשות הרבה דברים בזמן שהזמן עוצר, וכולם לא יכולים לעשות שום דבר באמצע שאתה עושה את זה. אין לי מושג למה הם לא חשבו על זה, כי בכמה ספרים של פנטזיה אחרים, דווקא כן חשבו על דבר כזה... אבל אולי זה קסם מסובך מדי בשבילם?

--------------------
User Posted Image

שני | קוראת מנוסה | 23 | בטאית ומתרגמת | עברית | לוקווד ושות' | כלל העוגיות

כחול ולבן זה הצבע שלי - ישראלית גאה✡️

---------
פורסם ב: Dec 29 2020, 11:59 AM
צטט הודעה

You're still a Bitch, Thank God

פרטי משתמש
חרמשים: 11020
משתמש מספר: 68642

רינגג איזה דיון מקסים!

טוב בכללי זמן זה נושא די מורכב. אני זוכרת שהרבה פעמים כשקראתי את הספר השלישי של הארי פוטר (שם יש התעסקות עיקרית במחוללי זמן) הייתי צריכה לעצור בכמה קטעים כדי לשחזר את הקטע ולהבין בראש שלי למה ואיך זה בעצם קרה, בהשפעת מחולל הזמן. כמו ששני אמרה ואני מסכימה:
אם חוזרים בזמן, לא משנה מה עושים או לא עושים, עצם זה שחזרת בזמן, כבר משנה את המציאות, ובצורה בלתי נשלטת.

מה שכבר יוצר מורכבות, אפילו בעייתיות, בנושא החזרה בזמן.

האם לדעתכם מחוללי הזמן הם חפצים מסוכנים, ולמה? לדעתי, ממש כן. הם עושים נזקים בעבר וככה משפיעים על ההווה והעתיד בצורה בלתי הפיכה. שוב, כמו שאמרה שני, בגלל שהזמן הוא דבר מאוד מאוד רגיש ומדויק אפילו כל פרט זניח שתשנה עלול לשנות את הרצף לגמרי. נגיד, אני יכולה לחזור בזמן כדי להציל מישהו ממוות, אני אציל אותו, הוא ימשיך לחיות, אבל בדיעבד יתברר שהוא גדל להיות רוצח (נו אין לי דוגמאות עכשיו) או משהו בגלל ההצלה הזאת זאת. כמו מן לולאה.

האם אתם חושבים שאפשר לתת לקוסמים רגילים להשתמש במחוללי זמן, כל עוד הם נזהרים ונשמעים לחוקי השימוש? לא. עלולות לקרות תאונות ואתם אף פעם לא יכולים באמת לסמוך על אנשים בנושאים חשיבותיים, במיוחד לא כשמדובר בדבר כזה גדול.

האם צריך להוסיף הגבלות על השימוש? כמובן. הגבלת זמן שימוש, הגבלת עיתויי שימוש, והגבלה רצינית על חזרה בזמן שלא קשורה למטרה בגללה ניתן לך המחולל.

למה לדעתכם הקוסמים לא השאירו את מחוללי הזמן והמציאו איזו המצאה שתגרום למה שרשמתי בדיון עצמו (זה ארוך פשוט לכתוב שוב, סליחה)? זה דיון אחר, אבל אני לא חושבת שקסם הוא "כל יכול" כזה. בגלל זה גם אני חושבת על זה כשורות קוד במחשבים (ש ק ט), שכאילו, אפשר להגיע עם זה לתוצאות גדולות ומדהימות, אבל גם בשביל זה צריך הרבה ידע ומאמץ. פשוט, אולי זה אפשרי, אבל מסובך... לא יודעת. ולמה לקוסמים להתאמץ ולהמציא משהו אחר אם כבר יש להם משהו אחד? אני מניחה שאם באמת יש אפשרות להמציא משהו חדש, זאת הסיבה שהם לא השתמשו בו.

למה הקוסמים לא מנסים להשיג זמן בדרכים אחרות? בסופו של דבר זמן הוא דבר חשוב. כמו שאמרתי קודם, זמן זה אחד הדברים הכי רגישים ומדויקים שיש. מחולל הזמן עצמו הוא ליטרלי המצאה שנוגדת את הטבע, ואני מניחה שזה העיקרון בגללו נוצרת רוב הבעייתיות של חזרה בזמן. אבל כן, זו לא סתם בעיה. זו גם סכנה. סכנת חיים כמעט. יכול להיות שהקוסמים הבינו שמחוללי הזמן היוו קצת בעיה והפסיקו לייצר אותם.

שוב, דיון מקסים! כל הכבוד! smile.gif

--------------------

ᗩᖇIEᒪ ∞ 4.7 ∞ 𝔱𝔥𝔢 𝔬𝔯𝔦𝔤𝔦𝔫𝔞𝔩𝔰 ∞ 𝓛𝓮𝓰𝓪𝓬𝓲𝓮𝓼
פרשתי❤️

---------
פורסם ב: Jan 7 2021, 17:20 PM
צטט הודעה

כותרת אישית חדשה או משהו כזה

פרטי משתמש
קבוצה: הפלפאף
חרמשים: 2832
משתמש מספר: 73755

* האם לדעתכם מחוללי הזמן הם חפצים מסוכנים, ולמה? בהחלט. זה כתוב בספר- קוסמים רבים הרגו את עצמם בטעות. מחוללי זמן אמנם יכולים להועיל, אבל הם גם מסוכנים מאוד.
* האם אתם חושבים שאפשר לתת לקוסמים רגילים להשתמש במחוללי זמן, כל עוד הם נזהרים ונשמעים לחוקי השימוש? כן.
* האם צריך להוסיף הגבלות על השימוש? לא.
* למה לדעתכם הקוסמים לא השאירו את מחוללי הזמן והמציאו איזו המצאה שתגרום למה שרשמתי בדיון עצמו (זה ארוך פשוט לכתוב שוב, סליחה)? כמו שאריאל כתבה- קסם הוא לא כל יכול. זה כמו לשאול למה הקוסמים לא מכינים אי מכושף שאף אוכל מוות לא יכול להיכנס אליו. אני מניחה שצריך כוחות קסם מאוד מאוד מאוד חזקים כדי להכין משהו כמו מחולל זמן, וכוחות חזקים פי כמה כדי להמציא משהו כמו שכתבת.
* נניח והם היו עושים את זה, איזו המצאה לדעתכם היתה עוזרת להם? אולי משהו כמו מגן כזה, אולי גלימה שלובשים שמסתירה אותך מפני אנשים מזמן אחר.

--------------------
יעל - באלי לישון - זה לא נגמר עד שזה לא נגמר

---------
פורסם ב: Jan 16 2021, 20:48 PM
צטט הודעה

Memento mori

פרטי משתמש
חרמשים: 10953
משתמש מספר: 69760

שינוי הזמן זה דבר מסוכן כמו שהרמיוני אמרה שקוסם יכול בטעות להרוג את עצמו בעבר ובעתיד

* האם אתם חושבים שאפשר לתת לקוסמים רגילים להשתמש במחוללי זמן, כל עוד הם נזהרים ונשמעים לחוקי השימוש?
אני לא בטוחה זה היה יוט אילו ווולדמורט היה מקבל מחולל זמן

כן הרבה הגבלות
* למה לדעתכם הקוסמים לא השאירו את מחוללי הזמן והמציאו איזו המצאה שתגרום למה שרשמתי בדיון עצמו (זה ארוך פשוט לכתוב שוב, סליחה)?
אולי זה מסובך מידי
אולי משהו שבו אפשר להיות רק נוכח בזמן ולא לשנות כלום (למרות שככה סיריוס לא היה ניצל)
אני מניחה שיש קוסמים שכן ניסו להשחיג לעצמם זמן אבל זה בטח קסם ממש חזק
* הוסיפו לדיון כרצונכם (בדברים הקשורים כמובן
אם נגיד יהרגו את טום רידל הארי לא היה נולד כי לילי לא הייתה כועסת שסנייפ מתחבר עם אוכלי מוותוזה פשוט היה הורס את העלילה

--------------------
I am Sam
Sam-I-am

User Posted Image

Green eggs and ham forever

User Posted Image

תלחצו, בני תמותה, תלחצו.

נטעעע אני אוהב אותך את מקסימונת ואת קרואלה אז בכלל
תמישיכי להיות מקסימה ולכתוב מהמם בססש ולהתקיים פשוט לאב יו 3>

---------
פורסם ב: Feb 2 2021, 15:09 PM
צטט הודעה

מוגל

פרטי משתמש
חרמשים: 2
מגדר:male
משתמש מספר: 75125

לדעתי מחוללי הזמן מסוכנים מעוד!!!
רק תחשבו כמה נזק היה גורם טום רידל אם היה לו מחולל זמן(הוא בכלל יודע על קיומם???)

--------------------

🦁גריפינדורי🦁

"זה די מרגש, לא? לשבור את החוקים?"

"אל תדאג, אתה שפוי בדיוק כמוני."

"אני מקווה שאתה מרוצה מעצמך. יכלנו כולנו להיהרג, או גרוע מכך – להיות מושעים.''

גריפינדור - כי האריה הוא מלך [החיות]🦁
גריפינדור - כי חייב ליהיות מישהו שיבעט בגברת נוריס.
גריפינדור - כי מישהו חייב לנצח את כולם.
גריפינדור - כי רק האישה השמנה שלנו יכולה לפוצץ את החלון של החדר מועדון בעזרת צרחת - קול - גבוה - ומטריד...
גריפינדור - כי קווידיץ' הוא השם השני שלי...
אה, וגם, אסור לשכוח, כי לגריפינדור יש הכי הרבה כוח,
יצירתיות שופעת, טוב לב ואומץ, כי כאן אין שום קומץ.

תקראו, זה מעשיר את ידע עולם הכיף :)
ותכתבו, זה עושה כושר לידיים :)

איש סיני חכם אמר פעם:
哇,你有谷歌翻譯。我也有!

---------
פורסם ב: Feb 2 2021, 16:31 PM
צטט הודעה

טרול
**

פרטי משתמש
חרמשים: 1628
משתמש מספר: 73887

* האם לדעתכם מחוללי הזמן הם חפצים מסוכנים, ולמה? הם מסוכנים כי אפשר לשנות בהם בעצם, הכל אם חוזרים בזמן

* האם אתם חושבים שאפשר לתת לקוסמים רגילים להשתמש במחוללי זמן, כל עוד הם נזהרים ונשמעים לחוקי השימוש? לא

* האם צריך להוסיף הגבלות על השימוש? כן שרק קוסמים שקיבלו "רשיון מחולל זמן" יוכלו להשתמש

* למה לדעתכם הקוסמים לא השאירו את מחוללי הזמן והמציאו איזו המצאה שתגרום למה שרשמתי בדיון עצמו (זה ארוך פשוט לכתוב שוב, סליחה)? זו ההמצאה שלהם, מחולל זמן

* נניח והם היו עושים את זה, איזו המצאה לדעתכם היתה עוזרת להם? היא עוזרת להם לחזור בזמן :)

* למה הקוסמים לא מנסים להשיג זמן בדרכים אחרות? בסופו של דבר זמן הוא דבר חשוב. זה מה שהם השיגו

* הוסיפו לדיון כרצונכם (בדברים הקשורים כמובן d16c4689.gif).

--------------------

---------
פורסם ב: Feb 3 2021, 09:26 AM
צטט הודעה

חברים הם כמו דיסקים... הטובים תמיד שרוטים

פרטי משתמש
חרמשים: 175474
משתמש מספר: 73903

תשובה: כן, לגמרי, אנשים יכולים לחזור בזמן, ולהרוג נגיד את דמבלדור ואז העתיד ישתנה ויגרום לגרינדלוולד להרוג את כולם והעולם ישתנה מקצה לקצה (וזה רק דוגמא)
ממש לא, כי יש קוסמים שמנצלים את זה לרעה.
לא. לא צריך שיהיה שימוש בחפצים כאלה.
כי זה עדיין מסוכן מדי.
כל המצאה יכולה להשתבש ובמובנים האלה שום דבר לא צריך להשתבש אבל בכל מקרה ישתבש משהו.
אולי מכונה נגד ההתקרבות שלך אל הכפיל? שאתה לא יכול להתקרב אליו יותר מקילומטר, ואם הוא מתקרב לכיוונך, אז אתה עף אחורה.
כי הם מבינים שעם כל החשיבות, זמן הוא דבר מסוכן ולא ממציאים דברים בהינף שרביט...

---------
פורסם ב: Mar 1 2021, 14:21 PM
צטט הודעה

מוגל

פרטי משתמש
חרמשים: 35
מגדר:
משתמש מספר: 75451

מחוללי הזמן מסוכנים כי אם משתמשים בהם לא נכון אתה עלול להרוס את העולם

---------
פורסם ב: Mar 1 2021, 16:48 PM
צטט הודעה

נוב מדרגה ראשונה

פרטי משתמש
קבוצה: סלית'רין
חרמשים: 9115
משתמש מספר: 69795

.הם יכולים לגרום לפרדוקס

--------------------
אני
פרשתי.

---------
פורסם ב: Mar 1 2021, 16:57 PM
צטט הודעה

Memento mori

פרטי משתמש
חרמשים: 10953
משתמש מספר: 69760

נכון בעיה בזמן

--------------------
I am Sam
Sam-I-am

User Posted Image

Green eggs and ham forever

User Posted Image

תלחצו, בני תמותה, תלחצו.

נטעעע אני אוהב אותך את מקסימונת ואת קרואלה אז בכלל
תמישיכי להיות מקסימה ולכתוב מהמם בססש ולהתקיים פשוט לאב יו 3>

---------
פורסם ב: Oct 24 2021, 22:27 PM
צטט הודעה

קוסם מתחיל

פרטי משתמש
חרמשים: 5455
משתמש מספר: 81792

כן, הם יכולים להשמיד הכל בקליק, אבל עדיף שיהיו כמה ליתר בטחון.
כן, רק עם הם לא עשו שום פשע בעבר ולא יגוע על שיחוח שלהם עם גורם מסוכן, חדוב להיצמד להוראות!
כן, הרבה מאוד הגבלות, מו- הא הא הא.
כי הם מוזרים.
לא יודעת, אני לא טובה בשאלות כאלה חחחח.
כי.... כי הם קוסמים, שקוסם יענה על זה, מה אתם רוצים ממני #@%&!?
וזהו,

--------------------
🐺🐺🐺🐺🐺🐺🐺🐺🐺🐺🐺🐺🐺🐺
[] נגה!!! [] פורום משחקי תפקידים! [] משחקי תפקידים! [] ארטמיס [] רייבנקלו [] זאבים שולטים תתמודדו [] 🐺[] אאווווו []
היי, השם שלי הוא נגה (NOGA. לא NAGA. ברור?!), ו... זהו, בעצם!
הרשמו למ"ת שלי TEN WORLDS, TEN STONES
אה, ו.... פורום מ"ת שולט!
בקרו בפורומ"ת המדהים, תעזרו להפעיל אותו, ו... זהו, והפעם באמת! (נראה לי....)

דרך אגב, רק ארבעה מהמקומות מהמ"ת שלי נותרו (כדור הארץ, גסטרופלונד, סלטרפנד, קרפסל)!!!!

---------
1 משתמשים צופים באשכול זה (1 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
נושא נעול פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3717 7004 4152 2139

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025