![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Dec 24 2020, 18:49 PM
|
||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
אריק רקס כל סדרת הספרים * רק רציתי לציין שזה הסיקור הראשון שלי. ועבדתי על הסיקור הזה המון. וגם, תכתבו תגובות בבקשה... ![]() תעודת זהות *הוספתי קצת מאפיינים מהמדריך של פורום הספרים, כי זה נראה לי מתאים ✦ שם הסדרה: אריק רקס – Erec Rex ✦ מחבר(ת): קאזה קינגסלי – Kaza Kingsley ✦ שמות הספרים על פי סדר יציאתם: "אריק רקס: עין הדרקון", "אריק רקס: בארץ המפלצות", "אריק רקס: החיפוש אחר האמת", "אריק רקס: ופיות הזעם", "אריק רקס: הסוד של אשונה" ✦ שנת יציאה: 2006 באנגלית, ו2009 בעברית ✦ ז'אנר: הרפתקאות ופנטזיה ✦ מתרגם: בן ציון הרמן ✦ הוצאה: ספר לכל/זימזון ✦ ספרי המשך: אמנם הסופרת הבטיחה ספר שישי, אך הוא לא נכתב עד היום למרות שכבר עברו מאז הבטחתה יותר מ6 שנים (מ2014). לכן, לא צפויים ככל הנראה ספרי המשך, למרות שהם בהחלט דרושים. ✦ עיבוד לסרטים: הייתה מחשבה לעבד את אריק רקס לסרט, אבל לצערנו זה לא יצא לפועל. תקציר מגב הספרים * הערה חשובה: כמובן שכל תקציר של ספר מכיל מעט קלקלנים לספרים הקודמים בסדרה, אז אולי כדאי לכם לקרוא רק עד הספר הבא בסדרה אחרי הספר האחרון שקראתם... גב הספר הראשון – "עין הדרקון": אריק רקס נתלש מעולמו המוכר ומוטל כנגד רצונו ללב סכנה של עולם הקסמים. תוך כדי כך הוא לומד להסתדר במקום החדש, וגם מגלה כמה אמיתות מפיעות על עצמו... וכדי להציל את אמו ואת אליפיום כולה, הוא מוכרח ללמוד על כוח האמון והאהבה. אליפיום היא עולם נסתר בתחומי העולם הזה שלנו, שבו נשמר ידע קסמים עתיק - יומין, ויצורים מופלאים מהלכים בו. זה מקום יפה ומסתורי, אך דבר מה השתבש בו לאחרונה. סיפור מרגש, מלא וגדוש פעולה, הומור, שלל דמויות ססגוניות ועלילה מחשמלת. המחברת, קאזה קינגסלי, מוליכה אותנו ביצירת ביכוריה לעולם של סכנה וריגוש. אריק רקס הוא דמות כובשת והרפתקאותיו דורשות ממנו ומידידיו אומץ לב, אינטליגנציה וזריזות מחשבה ופעולה. אריק רקס עין הדרקון הוא הראשון בסדרת ספרים מצליחה ועטורת פרסים. גב הספר השני – "בארץ המפלצות": האנדרלמוסיה חוגגת בממלכת אליפיום: גוזלי הדרקונים נעלמו באורח מסתורי, והמלך פיטר איבד את אֵמון נתיניו. וזה לא הכול: בלור ודיימון שטיין עתידים להפוך לשליטים החדשים אלא אם כן יסכים אריק לחזור לאליפיום ולקרוא עליהם תיגר. אריק אינו יכול לאפשר לתאומים המרושעים להשתלט על ממלכות השומרים, אבל הוא יודע גם שאם יעלה לכס המלכות, כוחו של השרביט המלכותי עלול להרוס אותו כליל. אריק מתחיל לעבור דרך משימות המלכות הקטלניות, ולומד עוּבדות חדשות על עצמו ועל עברו. הוא מגלה שהנתיב הנכון מביא עמו סיכונים רבים ותגמולים מעטים. כשמגיע הרגע שעליו לצלול אל תוך החומר הראשוני שביסוד עולמנו עליו לגייס את כל כוחותיו כדי לשרוד. הצטרפו אל אריק כשהוא מתמודד עם נוכלים זדוניים, קרב לחיים ולמוות, מעריצה סודית, חנות להשתלת זיכרונות, המון נזעם, אבות קדמונים שקמים לתחייה וקרבן עילאי. מסע מסעיר רצוף סכנות וריגושים שבו אנחנו מגלים יחד עם אריק מי הן המפלצות האמִתיות. גב הספר השלישי – "החיפוש אחר האמת": אריק רקס יוצא למשימות קשות ומסוכנות עוד יותר, שמעמידות אותו בפני בחירות בלתי אפשריות. המשימה הנוכחית בדרך לכס המלכות נראית התאבדותית ממש, ויש לה משמעות מעבר לזכייה בכתר ממלכת אליפיום: אם אריק לא יצליח במשימתו, ארץ עליונה עלולה להיכחד מעל פני האדמה. לפני שיוכל לבצע את משימתו, אריק חייב להעמיד ידיד קרוב בסכנת חיים, ולהכריע האם חייו של אותו ידיד שקולים כנגד הישרדותה של ארץ עליונה. בדרך להצלחה עליו להתמודד עם מאבק כוחות פנימי, תשוקות ותאוות, מבחני ידידות, מטלות קטלניות וסיכונים נועזים במהלך סיפור הרפתקה עוצר נשימה זה. גב הספר הרביעי – "ופיות הזעם": ידידתו הטובה של אריק, נלכדת בידי נסיך הצללים הרשע, כל הסימנים מעידים שאין דרך להצילה. כשנפתח לבסוף פתח קלוש של סיכוי מוטלים חייו של אריק בסכנה גדולה מכפי שהיה יכול לשעֵר. שֵׁדֵי צללים, זוֹמבּים ומפלצות מזוויעות שומרים יומם ולילה על המצודה שבּהּ היא מוחזקת... אבל הסכנה המחכה להם בִּפנים גדולה ומפחידה לאין שיעור. במהלך ההרפתקה רצופת הריגושים אריק חייב לאתר את פֵיית הליצנים הנעדרת, לצאת בשלום מממלכת הסיוטים הנוראה ולהתמודד עם רגשותיו המשתנים כלפּי ידידתו הטובה. אבל שום דבר לא הכין אותו למשימתו האחרונה, בה עליו להתייצב מול שלוש פֵיות הזעם... בידיעה שאין דרך לחזור משם חי. אריק רקס ופֵיות הזעם הוא הרביעי בסדרה. גב הספר החמישי – "הסוד של אשונה": אריק רקס השיג את הבלתי אפשרי... הוא מת וחזר לחיים. אבל עכשיו, כשהכל נרגע והוא שוב בחיק משפחתו אריק מגלה שלא יצא מן החוויה בלי פגע - למעשה, הוא חסר את נשמתו. הדבר משאיר אותו פגיע למתקפה מצד טרבוס הרשע, וכשהאחים שטיין עומדים להיות מוכתרים למלכים, עליו להשלים במהירות את משימתו הבאה, עם נשמתו או בלעדיה... תקציר העלילה במילים שלי ![]() אריק מול פיית זעם אריק רקס הוא ילד רגיל, או לפחות כך הוא חושב. טוב, חוץ מעין הזכוכית שלו, וחוץ מהשיער שלו שמאחור מתולתל, ומלפנים חלק, וחוץ מזה שהוא מאומץ, וחוץ מהאחים המאמצים שלו שלכל אחד מהם יש בעיה משלו, וחוץ מכל מיני חפצים בבית שיכולים ללכת ולעשות דברים מרצונם החופשי... בסדר, אז אולי הוא לא כל כך רגיל. אבל ברצינות, הוא סתם ילד, ממשפחה שאולי קצת לא רגילה, שעושה דברים רגילים לגמרי, כמו ללכת לבית הספר, ולריב עם אחיו המרובים. אבל יום אחד, הכל משתנה. אמו נעלמת, ובעזרת מחשבות ערפל (את ההסבר מה זה תצטרכו לקרוא בספר), (תחילת קלקלן)המתבררות מאוחר יותר ככישרון הקסם שלו(סוף קלקלן), הוא יוצא לחפש אותה. בדרכו הוא מתוודע לעולם שלם של קסם, ממלכות השומרים, שהיה ממש מתחת לאפו (או יותר נכון, מתחת למדרכה). ויחד עם ידידתו החדשה, בתאני, שפגש באמצע הדרך ושהציעה לעזור לו בחיפושו, הוא נכנס לאותו עולם ומגלה על השומרים (שומרי הקסם) – כלומר, בני האדם שוכני ממלכות השומרים – ועל הקסם שלהם. ולעומת זאת, הוא מבין שככל הנראה הוא נקרא מפסיד (מפסיד הקסם), כיוון שגדל בעולם הרגיל, ללא קסם, הנבדל כבר אלפי שנים מהעולם הקסום. מתברר לו שלעולם הקסום הזה, ישנן שלוש ממלכות שעליהן שולטים שלושה מלכים: אליפיום – שנמצאת בשמיים ונשלטת על ידי המלך פיטר, אשונה – שנמצאת במים ונשלטת על ידי המלכה פוזי, ואיורת – שנמצאת מתחת לפני האדמה ונשלטת על ידי המלך פלוטו. וכעת מתקיימות תחרויות שנועדו לקבוע מי יהיו המלכים הבאים – כל ילד בעולם שרוצה להיות המלך, יכול לבוא לטירה של אליפיום (שם התחרויות מתבצעות), להירשם כמועמד ולהתמודד על כך, והשלושה שינצחו בגמר התחרות יזכו להיות המלכים העתידיים של ממלכות השומרים. הוא רוכש בדרך חברים חדשים, ג'ק ואוסקר, המספרים לו על כל זה, והם בעצמם הולכים לתחרויות הללו. מכיוון אריק ובתאני אינם יודעים מה לעשות, הם מחליטים ללכת בתחילה להיכן שמתרחשות התחרויות, ולשהות במגורי המתחרים (בטירה), ולאחר מכן לראות מה יעשו כדי לעזור לאמו של אריק. בסופו של דבר, אריק מאתר את אמו, (תחילת קלקלן)בעזרת המשקפים הקסומים שלה,(סוף קלקלן) ונודע לו שהיא בכלא (תחילת קלקלן)של המלך פלוטו(סוף קלקלן). היא מספרת לו כיצד ניתן להציל אותה, אך מבקשת ממנו להשתתף בתחרויות – גם בשביל להקל עליו בדברים שיצטרך לעשות לשחרורה, וגם למטרת התחרות עצמה – לכן בתאני ואריק נרשמים לתחרויות וממשיכים בשהותם בטירה. במהלך התחרויות, ישנם הרבה שלבים ומשימות בדרך ליעד הסופי, שדורשות גם כשרון (קסום בדרך כלל), וגם חשיבה. אבל ישנן גם בעיות: מתגלות חבּלות רבות המפריעות להמשך התחרויות. אריק גם מגלה שישנו אדם, שמו בסקניה, שרודף אותו מיום היוולדו, ומנסה להורגו. איש זה גם זומם להשתלט על העולם, והוא גם האחראי לחבלות בתחרויות שנעשות בעזרת מאמיניו. אריק מנסה לעצור בעדו, וכמובן זה יוצר לו הרבה בעיות והרפתקאות. לבסוף, לאחר גמר כל התחרויות, (תחילת קלקלן)בהן ניצח בסופו של דבר, ולאחר שחרורה של אמו מהכלא(סוף קלקלן), הוא חוזר לביתו שבעולם הרגיל ולכאורה הכל בסדר. *עד כאן, מה שקרה בספר הראשון. הקלקלנים שנקראים סתם "קלקלן" הם קלקלנים לספר הראשון, כל השאר, הם למאוחרים יותר. בספרים הבאים, (תחילת קלקלן)מכיוון שניצח בתחרות והוא עתיד להיות המלך, (סוף קלקלן) על אריק רקס לעשות שתים עשרה משימות (תחילת קלקלן)שיפגינו את זכאותו למלוכה, ויוכיחו שהוא אכן כשיר וראוי להיות מלך(סוף קלקלן). כל משימה משלימה פלח בקמע מיוחד שיש לו, ומגלמת תכונה טובה אחת (תחילת קלקלן)שחיונית שתהיה אצל מלך, (סוף קלקלן) ומראה שהוא אדם טוב. המשימות נקבעות על ידי האורקל ושלושת הגורלות, שמתאימות אותן גם למצב ולאירועים העכשוויים. את המשימות הוא מבצע יחד עם חבריו (במיוחד עם בתאני, שהפכה לחברה קרובה מאד, (תחילת קלקלן לספרים מאוחרים)ולבסוף לאהבתו המוצהרת(סוף קלקלן לספרים מאוחרים)), וחווה הרפתקאות רבות במהלכן. במהלך הספרים וההרפתקאות הרבות שקרו לו שם, הוא חושף הרבה דברים חדשים שלא ידע על עצמו ועברו, על אמו המאמצת, ואפילו גם על אחיו המאומצים. כמובן, תוך כדי המשימות הוא גם צריך ללחום ברוע – בסקניה – ולסכל את מזימותיו הרבות נגד העולם, ואריק בפרט. לא ידוע מה קורה בסוף הסיפור, מכיוון שהסדרה לא הושלמה, וככל הנראה גם לא תושלם לעולם, אבל אפשר לנחש שבסופו של דבר אריק ינצח את בסקניה(תחילת קלקלן לספר הראשון), ויהפוך למלך אליפיום לצד שני המלכים הנוספים(תחילת קלקלן לספרים הבאים) – שני אחיו התאומים הנותרים (שכנראה נגלה מי הם)(סוף קלקלן לספרים הבאים)(סוף קלקלן לספר הראשון). המשימות ותכונותיהן ![]() קמע הסגולות * סעיף זה מכיל קלקלנים רציניים לכל הסדרה, אז אם לא קראתם אותה, אל תקראו את זה! כאן אכתוב מה המשימות שאריק היה צריך לעבור (ואסביר על כל אחת בקצרה), ומה התכונות שהן גילמו. התכונות צבועות באותם הצבעים שהן היו על הקמע (אבל מכיוון שאני לא זוכרת את כל הצבעים, ואין לי עכשיו את הספרים, אז אני אעשה מה שאני זוכרת, וגם זה לא בטוח נכון, והשאר אני מנחשת פחות או יותר, וכשאני אוכל, אני אעדכן למדויק): הקרבה עצמית (אדום עמוק) – אריק מתבקש להבקיע גוזלים של דרקונים, ולטפל בהם עד שהאמא שלהם תבוא, בשביל להמשיך את התרבות גזע הדרקונים שכיום מתחיל להתמעט. בסופו של דבר, הוא נאלץ להאכיל את אחד מהגוזלים שנפצע בידו החשופה ובעצם לתת לו לשתות מדמו שלו. צדק (סגול-כחלחל כהה) – במשימה נכתב לו שהוא צריך להילחם במפלצות בתחילה הוא סובר שהוא צריך להילחם נגד המפלצות בארץ האחרות, מה שכל האנשים בממלכות השומרים מתכוונים לעשות בפיקודו של בסקניה. בסופו של דבר הוא מבין שהמפלצות האמיתיות אינם היצורים ששוכנים בארצות ההם אלא האנשים הרשעים שבאים להילחם נגדם, והוא מתבקש להפסיק את הלחימה. אכפתיות – במשימה זו הניסוח לא ברור, אך אריק ובתאני הולכים לארץ האחרות, ומגיעים לביתו של אדם אחד מוזר. הם מגיעים למסקנה בסופו של דבר שצריך לשחרר את איילת הדבורים המוחזקת שם, בשביל לפזר את החומר הראשוני שהיא מושכת. הבעיה היא שאיילת הדבורים שמרה על האנשים בבית מהמנטיקור, ולכן, בגלל האכפתיות של אריק רקס הוא נאלץ למצוא פתרון גם לזאת. ויתור (בתכונה הזו אני לא בטוחה, יכול להיות שזה משהו אחר) – במשימה זו נאלץ אריק לאסוף את חמשת האוונים, שהם מן גבישים עם כוחות מיוחדים, ולחבר אותם ביחד ולתקן את החומר הראשוני על ידם. הוא נתקל בהמון קשיים ונעזר בהרבה מאד אנשים, ולבסוף אף צריך להחליט החלטה קשה שמכריעה בין שמירה או ויתור על כוח גדול מאד שהיה בידיו. אהבה (לבן כסוף) – במשימה נכתב לו שהוא צריך לבקר את מלך הסיוטים ולהציג את עצמו. בסופו של דבר, הוא צריך גם להשתחרר מממלכת הסיוטים ועושה זאת, אך זאת בזכות אהבתו לבתאני שנחטפה בידי בסקניה ורצונו העז לשחרר אותה. הוא גם משחרר בסופו של דבר את בתאני מהמבצר, והמשימה נגמרת כאשר הוא משחרר את ונדבל, פיית הליצנים שהייתה אסירה אצל המלך אוגיאס (מלך הסיוטים). חמלה (תכלת שמיים) – כאן אריק צריך לבוא אל המערה בה כלואות פיות הזעם, על אף העובדה שיצטרך לעבור את נהר הסטיקס וכנראה למות בשביל זה. הוא עושה זאת, על מנת להציל את כל העולם. כאשר הוא מגיע לטרטרוס (מקום פיות הזעם) הוא מצליח להתיידד עם פיות הזעם על ידי כך שהפגין חמלה כלפיהם, ושכנע אותם להפסיק לכעוס על אחיותיהם.(הוא אמנם מת, אך לאחר מכן חוזר לחיים). גבורה (זהב) – במשימה זו נאמר לו במפורש שהוא עתיד למות באמצעותה, אך למרות מותו כבר במשימה הקודמת הוא לא חושש ופועל להשלמת המשימה. שם הוא מגיע למקום עם יצורים קדמוניים המאוחסנים בתוך בורות, שלוקחים את היקר ביותר לאנשים הנופלים אליהם. הוא נאלץ להקריב את חייו, ואף אולי את נשמתו על מנת להציל את כל האחרים שהיו שם באותו הזמן. הוא עושה הרבה דברים כרוח רפאים, חוזר לחיים, ובסופו של דבר גומר את המשימה בכך שהוא משחרר את פיות הזעם מכלאם, ותוך כדי כך גם את הנשמות הכלואות שם. אינסטינקט (ירוק זוהר) - במשימה הזאת הוא מתבקש לעשות דבר נורא: על מנת לשחרר את אשונה מהלחץ הנורא הוא צריך להרוג אדם שמוקרב כקורבן על ידי חנית כאשר הוא רוכב על גבי סוסון ים שדוהר במהירות אדירה. כאשר הוא מתקרב לקורבן, הוא מגלה שזו בתאני, ידידתו ואהבתו, שהקריבה את עצמה מרצונה החופשי. הוא לא מוכן לעשות זאת ובאינסטינקט הוא מוריד את החנית בשנייה האחרונה ולא הורג אותה, מה שבסופו של דבר מציל באמת את העיר. דמויות ראשיות ✦ אריק רקס – גיבור הסיפור, ילד בתחילת גיל העשרה. (תחילת קלקלן)כשרון הקסם שלו הוא מחשבות ערפל. הוא בעל עין דרקון (ולאחר מכן שתיים), מה שמקנה לו כוחות נוספים.(סוף קלקלן) הוא גר ב"ארץ עליונה", כלומר בעולם הרגיל שלנו, אך בא כל פעם בשביל להשלים את המשימות. (תחילת קלקלן)הוא גם בנו של המלך פיטר (כפי שמתברר אחר כך), והמלך העתידי של אליפיום.(סוף קלקלן) ✦ בתאני – חברתו הטובה ביותר של אריק, (תחילת קלקלן) ואהובתו בספרים מאוחרים יותר.(סוף קלקלן), בגילו של אריק. היא מאד חכמה, ויש לה כישרון גדול במתמטיקה (תחילת קלקלן) - זה כשרון הקסם שלה (סוף קלקלן). בתחילה גודלה באכזריות על ידי דודה ארל בארץ עליונה, (תחילת קלקלן)אך לאחר מאסרו היא גדלה בטירה כבת מאומצת של המלך פיטר. היא ביתה של יועצת הנסתרות המנוחה רות קלירי.(סוף קלקלן). ✦ ג'ק – חברו הראשון של אריק מממלכות השומרים, גר באיורת, בגילו של אריק. חבר קרוב של אוסקר. (תחילת קלקלן)כשרון הקסם שלו הוא לדבר עם בעלי חיים.(סוף קלקלן) הוא טוב לב, והיה סבלני כלפי "המפסידים", הוא זה שהפך להיות חבר של אריק ובתאני למרות השוני. הרבה פעמים מסייע במשימות של אריק. ✦ אוסקר – חברו הקרוב של ג'ק, וחבר נוסף של אריק מממלכות השומרים, גם גר באיורת. (תחילת קלקלן)כשרון הקסם שלו הוא למצוא חפצים יקרי ערך.(סוף קלקלן) יש לו בעיות עם אביו, והוא מאד רוצה להרשים אותו ולגרום לו להיות גאה, וזה משפיע על הרבה מבחירותיו. (תחילת קלקלן)לבסוף מתגלה שהוא גם רוסקו, עוזרו הקרוב של בסקניה, לאחר שחזר בזמן.(סוף קלקלן) מאד נלהב ורוצה לעזור לאריק במשימותיו. ✦ ג'אם – הוא רב המלצרים בטירת אליפיום, אדם מבוגר. התלבטתי אם לכתוב אותו כדמות ראשית, אך למרות שהוא מופיע רק מהספר השני והלאה, הוא מאד פעיל ומופיע רבות בספרים. (תחילת קלקלן)כשרון הקסם שלו הוא להיות מוכן לכל דבר. (סוף קלקלן) מתואר כאדם מאד אדיב וחביב, ורוצה לעזור. באופן מפתיע הוא גם עוזר לאריק רקס רבות במשימותיו המגוונות, ואף הייתה משימה בה היה לבדו עם אריק. דעה אישית ![]() אריק ובתאני רוקדים טוב, אני מאד אהבתי את הספרים של אריק רקס, ולכן מאד התאכזבתי שאין המשך. הגילאים שמתאימים למי שקורא את הספר הזה לדעתי הוא מגיל 10 (אולי אפילו קצת פחות) ומעלה. אני יודעת שיש הרבה אנשים שאולי לא יסכימו איתי, ויאמרו שזה לא מתאים למבוגרים, אבל לדעתי, אם אתם חושבים שהארי פוטר מתאים למבוגרים, אין שום סיבה שזה לא. אני גם באופן אישי אוהבת לקרוא רק ספרים לנוער (אגב, כך גם אמא שלי ואפילו סבתא שלי. כנראה זה עובר בגנים...), לכן בכלל לא אכפת לי בעניין הזה, למרות שבאופן רשמי אני כבר מבוגרת... אני מכירה הרבה אנשים שמשווים את הספר הזה עם הארי פוטר, ואני מבינה אותם: כל העולם של הקוסמים שמוסתר מאלה ללא הקסם, כל העניין של נבל מרושע אחד שרודף את הגיבור, יש משחק מיוחד לקוסמים (אמנם במקרה זה הוא נמצא גם בעולם הרגיל, אבל בכל מקרה זה לא משהו שאנחנו מכירים אלא הסופרת המציאה), אפילו כסף מיוחד לקוסמים יש שם... בקיצור, אם רוצים לחקור יש הרבה דמיון. אבל אני חושבת שזו לא סיבה מספיקה לפסול את הספר הזה. יש בו כל כך הרבה דברים אחרים ששונים מהארי פוטר, וגם הרבה דברים מקוריים שלא ראיתי בשום ספר אחר של פנטזיה. וחוץ מזה, גם אם זה דומה, זה עדיין עלילה אחרת עם אנשים שונים, ותמיד מעניין לקרוא על עוד דברים בסגנון הזה (לפחות בשבילי, אני אוהבת את הסגנון הזה). כמו שאח שלי (הגדול, תתפלאו) אומר על זה: זה אולי חיקוי, אבל חיקוי טוב ומוצלח. אגב, אני מתכננת לכתוב גם סיקור על העולם הקסום של אריק רקס (ממלכות השומרים), אז תוכלו לראות שם פירוט יותר טוב על זה מתישהו... מאד אהבתי את הגיבור, שתמיד דואג לחבריו, ותמיד שואף לצדק. כמובן, זה די ברור שהוא יהיה טוב, מכיוון שהוא צריך לעבור את כל המשימות ההם, שזה בעצם אומר שכל התכונות הטובות שהן מגלמות נמצאות בתוכו. גם אהבתי את עצם העניין שהוא צריך להיות אדם טוב בשביל להיות ראוי למלוכה. אמנם זה אולי נשמע קצת חינוכי, אבל זה נחמד שממש מגדירים את זה, ושמעריכים בגלוי את האופי של הגיבור. זה דבר שלא נראה הרבה בספרים, ואפילו יש גיבורים שהם לא כל כך נחמדים ומשום מה אוהבים אותם, אבל אני אוהבת אנשים שיש להם תכונות טובות ונחמדות. אבל הדבר שאני הכי אוהבת זה איך שהספרים בנויים. פשוט רואים איך שהיא תכננה לפרטי פרטים כל דבר שהיא כתבה, כי כל דבר שכתוב, אחר כך פתאום אנחנו מבינים עוד משמעויות. אהבתי מאד את התעלומות הרבות שהסופרת השאירה לנו במהלך הסדרה, ושאנחנו יכולים לנסות לפתור בעצמנו. יש המון דברים בספרים שאנחנו לא מבינים, או לא יודעים, ואז אחר כך הם מתגלים, ופתאום רואים איך שבעצם הכל היה ככה מהתחלה, רק פשוט לא הבנו את זה. אמנם חבל מאד שהיא לא גמרה את הסדרה, וזה בעצם הסיבה היחידה שאני חושבת שהיא מוצדקת למי שלא קורא את זה, אבל זה לפחות נותן לנו אפשרות לחשוב ולנסות לפתור את התעלומות בכוחות עצמנו, על ידי הנתונים שנמצאים בספרים הקיימים. אני גם באופן אישי ניסיתי לפתור כמה מהתעלומות, וגם כתבתי אותם למי שרוצה בסעיף נפרד. רק חבל שאני לא באמת יודעת אם צדקתי... מאד עצוב לי שהיא לא המשיכה את סדרת הספרים, ואפילו ניסיתי לבקש ממנה אישית להמשיך (אגב, זה לא הצליח :(). אבל אני באמת לפעמים תוהה איך היא התכוונה לסיים את הסדרה רק עוד 3 ספרים בלבד, כאשר יש כל כך המון דברים לא פתורים, ובעיות שרק הסתבכו עם התקדמות העלילה. אולי בגלל זה היא הפסיקה... אבל למרות זאת, אהבתי מאד את הסדרה, ואני חושבת שהיא הייתה יכולה להיות מוצלחת מאד אם היא רק הייתה גמורה. ואני גם מאד ממליצה לכולם לקרוא את הסדרה, למרות שאין לה סוף, כיוון שגם היא כשלעצמה מאד מרתקת ומוצלחת. התאוריות שלי *סעיף זה מכיל קלקלנים מאד גדולים לכל הספרים שבסדרה, אך הם אינם מסומנים כיוון שאם אצטרך לעשות זאת אאלץ לסמן את כל הסעיף, מפאת עצם משמעות הנושא של הסעיף. כפי שכתבתי קודם, הסדרה לא הושלמה, וככל הנראה גם לא תושלם לעולם. הבעיה היא שבמהלך הספרים נוצרו המון תעלומות רבות שעדיין לא נפתרו, ואיננו יודעים את פתרונם, כיוון שהיו אמורים להיכתב בספרי ההמשך. כמו למשל: מי היא אמו של אריק רקס? איפה היא נמצאת? מי הם אחיו התאומים ואיפה הם? מה פשרו של בלתזאר אוגרי – האם הוא רע או טוב? איך אריק יוכל לנצח את בסקניה לפני שיהרוס את העולם? ועוד הרבה מאד תעלומות שלא זכרתי. מכיוון שהשאלות הללו הפריעו לי מאד, חקרתי הרבה מאד את הסדרה, וניסיתי לפתור כמה מהתעלומות לעיל. אני רק רוצה לציין, שבניחושי הסתמכתי גם על האווירה שעולה מסגנון הסופרת, ועל "תחושות" שהיו לי שככה הסופרת הייתה עושה. בנוסף, יש לי קצת נסיון בניחוש מהסוג הזה, וכבר כמה פעמים התברר שהניחוש שלי לא היה רחוק בכלל מהאמת, אז אתם יכולים להיות די בטוחים שזה לפחות בכיוון הנכון. כמובן, אם יש לכם מה להעיר על זה, או להוסיף תאוריות משלכם, אשמח לשמוע. והנה הממצאים: ✦ האמא המאמצת (ג'וּן אוהרה) היא האמא האמיתית (המלכה הסטי) של אריק רקס – זוהי התיאוריה הכי מבוססת שלי. אני מודעת לכך שישנם פרטים בספרים שלכאורה סותרים זאת, אך לאחר שחקרתי רבות הגעתי למסקנה שזו התשובה הנכונה ביותר. התאוריה היא שאמנם כמו שרואים בספרים, ישנה אישה שנקראת ג'וּן אוהרה והיא הייתה המטפלת של אריק רקס, אבל אמו המאמצת אינה היא. במהלך ההתקפה על הטירה, כאשר חטפו אחד מהתאומים המלכותיים (מתואר בסוף הספר הראשון) המלכה הסטי פשוט לקחה את שני התאומים הנותרים (כן, שניהם, את זה אני אסביר אחר כך) וברחה. כפי שאנחנו יודעים היא שינתה את המראה של אריק רקס, אז מדוע שלא גם את שלה? לדעתי, היא שינתה את המראה שלה שתיראה כאילו היא ג'וּן אוהרה שהייתה המטפלת של אריק רקס. מדוע דווקא אליה? את זה אני לא בטוחה, אולי שינתה קודם את המראה שלה ואז שלא יחשבו שזה מוזר שהיא הולכת עם הנסיך, אולי שבתת מודע אריק יזהה אותה ויבין שהיא טובה, או משהו אחר. ועכשיו יש את השאלה, אז מה קרה לג'וּן אוהרה עצמה? טוב, אז על זה אני לא ממש חשבתי יותר מדי. אולי היא מתה במהלך ההתקפה, אולי היא בעצמה ברחה למקום נסתר, מה שברור שהיא לא כאן עכשיו, והיא לא האמא המאמצת של אריק רקס. ואתם עוד תסכימו איתי אחרי שתראו את כל הראיות, ותגידו: "איך לא חשבנו על זה קודם?". אז הנה הראיות (אגב, כמעט כולם מהספר הראשון): ✾ פעם אחת בספר הראשון כאשר היא מדברת עם אריק רקס בכלא היא התבלבלה וכמעט אמרה את השם הפרטי של המלך – פיטר – במקום להגיד המלך ("אני לא מאמינה. פיטר... המלך פיטר לא היה נותן לדבר כזה לקרות." - ג'וּן לאריק על המינוטאור במסיבת המנצחים בתחרות). האם זו התנהגות נורמלית למשרתת? דווקא מי שעובד בארמון צריך להיות הכי רגיל להגיד הוד מעלתו או משהו כזה, ממש לא אומרים את השם הפרטי. ומי בעצם היחיד שכן יכול לומר את השם הפרטי של המלך? ברור, המלכה, אשתו. ✾ בספר הראשון היא אומרת לאריק להביא למלך רימון כי היא יודעת שהוא אוהב רימונים. ג'וּן אוהרה המקורית הייתה המטפלת של אריק רקס. אולי המשרתים שמגישים את האוכל יודעים דברים כאלה, וגם זה לא בטוח, אבל מה זה קשור למטפלת? התשובה היא שהמלכה היא שיודעת את האהבות הסודיות של המלך. ✾ אנחנו רואים שיש לה הרבה כסף בעולם הקסום – היה לה את כל הכסף הזה שבא ביחד עם הנעליים החמקניות, ובכלל היו לה נעליים כאלה משוכללות. וזה עוד היה רק לגיבוי - כלומר במקור היה לה הרבה יותר. חוץ מזה אנחנו רואים שכאשר אריק רואה אותה בכלא היא שמה על עצמה טבעות ותכשיטים, והיא טוענת שהיא הייתה רגילה לדברים כאלה אבל אמיתיים ויקרים. היא אפילו אמרה, שהיא יכולה להגיד לאריק איך לפרוץ את הכספות של הטירה - ושכל הכסף שם שלה! האם למשרתת פשוטה יהיה כל כך הרבה כסף? סדר גודל כזה של כמות הכסף שיש לה נראים מתאימים רק למלך, או למלכה. ✾ יש לה את המשקפיים הקסומים ההם שאפשר לראות בהם את מי שאתה הכי מתגעגע אליו – אבל המלך אומר שם (בספר הראשון) שמשקפיים כאלה ממש מיוחדים, והם נעשו במיוחד מוולקן. הוא אומר שיש רק שניים כאלה, ודווקא לו יש את הזוג השני. גם אנחנו רואים שהוא משתמש בהם בשביל לתקשר עם אישתו (הוא בוכה, וקורא למישהי הזאת יקירתי, זה די ברור שזה היא). ולעומת זאת אנחנו רואים שגם אמא שלו תמיד כשהיא הסתכלה במשקפיים היא רק בכתה. קודם כל: למי כבר היא יכולה להתגעגע, וחוץ מזה למה היא לא מדברת אליו. והתשובה היא שזה היה המלך תחת הכישוף. איך יכול להיות שדווקא למשרתת פשוטה נתנו את המשקפיים המיוחדים ההם, במיוחד כאשר הזוג השני נמצא אצל המלך. אז התשובה היא שהיא המלכה, וזה נועד בשבילה לתקשר עם המלך כאשר היא לא נמצאת איתו. ✾ היא תמיד דיברה עם אריק רק על האבא שלו, ולא על האמא. אין שום סיבה הגיונית לעשות זאת, שהרי היא לא מתה. גם תמיד היא לא יודעת מה להגיד כשהוא שואל אותה על אמו. והתשובה היא שזה פשוט בגלל שהיא אמא שלו בעצמה. ✾ היא יודעת כל מיני דברים סודיים על הטירה – ידעה איפה מחסן התחמושת ואת קוד הכניסה שלו, ואפילו איפה מחסן האספקה של הקטי ג'קיל הטבחית. מטפלת פשוטה לא אמורה לדעת דברים כאלה, לעומת זאת המלכה כן. ✾ היא קוסמת ממש מוצלחת – אנחנו רואים איך שהיא יודעת ליצור דברים יש מאין, ואשליות ממש טובות. היא גם יודעת לשנות מראה לאנשים. בקיצור זו רמה גבוהה מאד של קסם שלדעתי לא מתאים למשרתת פשוטה, ואילו למלכה זה מאד מתאים (במיוחד שגם המלך אמור להיות עם כוח קסם גדול עם השרביט שלו). ✾ בספר החמישי נמצאת באשונה (יחד עם אריק), כאשר נאמר לאריק שאמו נמצאת באשונה. מצד שני לא יודעים איפה היא, מה שאומר שהיא מחופשת בצורה כלשהיא. ✦ וורד גמין הוא אדוארד רקס (אחיו התאום של אריק רקס) – זו התאוריה שחשבתי עליה ראשונה. תחשבו על זה, מה שאנחנו יודעים הוא שבמהלך ההתקפה ילד אחד נחטף בידי בסקניה ועוזריו. כלומר, הילד ההוא חייב לחיות עם הרעים, או למות. אין מצב שהוא מת, הרי לא הגיוני שהסופרת תשאיר אותנו ככה בלי אח לאריק, מה שמשאיר לנו רק את האפשרות שהוא חי עם הרעים. זה מסתדר מאד לוורד, שהרי לא סתם: הוא חבר של האחים שטיין, שהם בעצם הבנים של בסקניה. והוא כל הזמן עם בסקניה ועושי רצונו. מצד שני, הוא במקורי אדם טוב, אז צריך להיות איפשהו בתוכו את הרצון הטוב שלו, ואנחנו יכולים לראות את זה: הוא עזר לאריק בספר הראשון בכך שהוא הפך אותו בחזרה אחרי שבלור ודיימון הפכו אותו רק כדי להשיג את המשקפיים הקסומים. הוא אפילו ביקש ממנו סליחה על זה! גם רואים שבאופן כללי הוא הבן אדם הכי פחות גרוע מכל החבורה הזאת שלהם. גם בסופו של דבר בתחרויות תכננו להדיח דווקא אותו שהוא לא ינצח (ולדעתי זה בדיוק בגלל שהוא דווקא אחד מאלה שכן אמורים לקבל את הכתר - שהוא הרי אחד מהאחים). דבר נוסף שאפשר לראות הוא, שתמיד כל מחשבות הערפל עד עכשיו היו כדי להציל את אריק איכשהו, דברים שהם הכרחיים וחשובים מאד, אבל יש משהו מוזר אחד: אריק הציל את וורד מהמוחות ההם בבורות (בספר החמישי) במחשבת ערפל. אז איך זה יכול להיות? והתשובה היא, שזה בגלל שהוא אח של אריק , וזה נצרך מאד בשבילו שהוא יחיה. ✦ נל היא אחותו התאומה של אריק רקס, אליזבת – זו אמנם התאוריה האחרונה שהגעתי אליה, אבל אם חושבים על זה, זה די ברור שזה נכון. ההנחה שלי היא שבסופו של דבר אנחנו מכירים את האחים של אריק רקס, אבל רק נגלה מי הם בסוף. שהרי זה כל הקטע בספרים האלו. תחשבו על זה: אנחנו יודעים שג'וּן אוהרה (שלדעתי היא גם המלכה הסטי) ברחה לאחר התקרית בטירה ביחד עם אריק רקס. ואנחנו יודעים שאח אחד של אריק רקס נחטף. אז מה עם האח (האחות) השני? הרי גם הוא נעלם, אז מה קרה לו? מה שלדעתי קרה הוא שפשוט גם אותו ג'וּן לקחה, הרי זה הדבר ההגיוני ביותר להניח. אם היא לקחה אחד, היא גם תיקח את השני. וסביר להניח שהיא שינתה גם את המראה שלו. מכיוון שאני חושבת שמי שנחטף הוא אדוארד, אז מי שנשארה היא אליזבת שלדעתי היא בעצם חייבת להיות אחת מהאחים המאמצים של אריק רקס. העניין הוא, שעל כל האחים האחרים של אריק רקס אנחנו יודעים מי הם בסוף (טרוור אחיה של בתאני, ודני וסמי המלך והמלכה של הליצנים), חוץ משתיים בודדות: נל וזואי. אלה שתי האפשרויות היחידות. אבל הגיוני מאד שזה לא זואי, מכיוון שאחותו של אריק רקס אמורה להיות בגילו, וזואי הרבה יותר קטנה ממנו. מה שמשאיר לנו באופן הגיוני מאד את נל, שבהחלט בסביבות הגיל של אריק. מה שעוד יותר חיזק את ההשערה היא מה שקרה לנל בספר החמישי: קודם כל נאמר לאריק שאחותו נמצאת באשונה, בדיוק כשכל משפחתו נמצאת באשונה. וחוץ מזה, רואים שבזמן שאריק עושה את המשימה שלו היא חשה משיכה מוזרה להתעסק עם כל המערכת של אשונה, ובזמן הפיצוץ היא נמצאת איפה שה"מנוע" שלה כשכולם בכלל לא היו יכולים לעשות כלום. ולמה זה קרה לדעתי? מכיוון שהיא המלכה העתידית של אשונה, ולכן יש לה סוג של ידע כזה כבר על אשונה, והיא מנסה לעזור במשימות (שבעצם גם היא אמורה לעשות כמלכה עתידית), או משהו בסגנון... ![]() אריק מחבק את אביו בפעם הראשונה עובדות מעניינות *כולל לעיתים קרובות גם את הדעות שלי על העובדות באופן כללי: ✦ כאשר קאזה קינגסלי הוציאה לאור את ספריה, היא ערכה עסקה בינה לבין ההוצאה לאור (Simon & Schuster) שהיא תכתוב בסדרה לפחות 8 ספרים (מתוך ויקיפדיה). למרות זאת, עד היום היא כתבה רק 5 מתוך השמונה, ולא נראה שהיא ממשיכה עם זה. מצד שני, ראיתי באתר אחד (בקישור הזה – לחיץ) שלפני 7 חודשים בלבד מישהו אמר שהוא שאל את קאזה קינגסלי על העניין, והיא אמרה לו שהיא עדיין עובדת על זה, רק ש"החיים הפריעו לה". אני לא יודעת כמה אפשר לסמוך על זה, אבל אולי יש עדיין תקווה להמשך... ✦ כל ספר בסדרה חוץ מהספר הראשון מכיל 2 משימות, לכן הניחוש שלי הוא שבסדרה היו אמורים להיות בדיוק שמונה ספרים – שישה בשביל המשימות (הרי יש 12 בסך הכל), ועוד אחד בהתחלה (כבר ראינו) ואחד בסוף (בשביל לסכם את העניינים). על התרגום: ✦ בספר המקורי הגיבור נקרא Erec ולא Eric. כלומר לכאורה המתרגם היה צריך לתרגם כאֶרֶק ולא אריק. הדבר מתבקש במיוחד מכיוון שיש גם קטע בספר הראשון שמדברים על כך שהשם שלו מוזר/מיוחד, ואז לדוברי עברית זה קצת קשה להבין למה, שהרי אריק זה לא שם מוזר במיוחד... לא מצאתי בשום מקום את הסיבה לתרגום הזה דווקא, אז זה עדיין לא ברור לי (אבל מצד שני אני לא ממש מתמצאת בתרגום מקצועי). ✦ המתרגם משלב בתוך הספר הרבה פעמים ביטויים בעברית שדווקא בשפה הנפוצה מדוברים בדרך כלל דווקא בלועזית, לדוגמא: טוגנים – במקום צ'יפס (הוא אפילו כתב את זה על החטיף!), חומיות – במקום בראוניז (לקח לי המון זמן להבין מה זה אומר). אני באופן אישי מאד אוהבת לדבר רק עברית, ולמצוא לכל דבר את המילה הנכונה לכך בעברית (תוכלו להבין את זה גם מהחתימה או מהפרופיל), אז מאד אהבתי את העניין הזה. מצד שני יש גם פעמים שהוא כתב דברים גם בעברית וגם באנגלית, כמו: רשת הקסם ומג'יק נט. על פרטים בספר: ✦ עובדה מעניינת היא שאמנם בדרך כלל העיניים (הרגילות) של אריק רקס מתוארות בצבע כחול, אך פעם אחת בספר הראשון העין שלו דווקא מתוארת בצורה שונה: "בצדו האחד של גלגל העין החלקלק הייתה קשתית חומה בגוון אגוז עם שביבים של ירוק, בדיוק כמו העין שלו." (אריק רקס על עינו המחוברת לעין הדרקון בספר הראשון). ✦ בספרים ישנם הרבה מאד אזכורים של המיתולוגיה היוונית, ביניהם: האורקל של דלפי, המנטיקור, המינוטאור, הידרה (אמנם הן מאד שונות מאיך שהן מתוארות במתולוגיה, אבל עדיין), הגורלות, פיות הזעם (האירניות), נהר הסטיקס, כארון, אמברוזיה ונקטר, ועוד. *שתי העובדות הבאות הן ניחוש שלי (ושל אחי) המתבסס על עובדות מהספר והגיון. ✦ כהמשך לעובדה הקודמת, כל המלכים בממלכות השומרים נקראים על שם שלושת האלים הגדולים של היוונים/הרומאים, בהתאם לממלכה עליה הם אחראיים: פיטר – מלשון יופיטר (זאוס) אל השמיים והברק. פוזי – מלשון פוסידון (נפטון), אל הים. פלוטו – מלשון פלוטו (האדס), אל השאול והעושר (ובעצם זה שנמצא מתחת האדמה). ✦ כהמשך לשתי העובדות הקודמות, גם וולקן, האיש שאחראי על חנויות הוולקן הנודדות ועל החפצים הקסומים שבהן – ככל הנראה הוא מלשון וולקן (הפיסטוס), אל הנפחות והאש. וגם המלכה הסטי - נקראת (אולי) על שם הסטיה, אלת הבית, המשפחה ואש האח. תמונות ופנארטים בהתחלה בקושי מצאתי פנארטים או תמונות, אבל זה הראשון שמצאתי: ![]() אריק ובתאני ראיתי הרבה פנארטים של אריק רקס עם אנשים בתור חתולים, אז למרות שזה מוזר, הנה אחד (שלדעתי היה הכי מוצלח): ![]() ג'אם (רב המלצרים) ואריק רקס כחתולים אמנם לא עשו מאריק רקס סרט, אבל כן עשו איזה סרט אנימציה קשור אליו: ![]() אריק עם דרקון (בסרט אנימציה) ו... טוב, כל שאר התמונות כבר הכנסתי באמצע הסיקור... -------------------- כחול ולבן זה הצבע שלי - ישראלית גאה✡️ --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 24 2020, 20:55 PM
|
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
וואו, אריק רקס. קראתי את הספר הראשון לפני (אוקיי, אני לא יודע באמת לפני כמה זמן) שנתיים כנראה, ותמיד חיפשתי את ההמשכים (והאמת היא שלא ידעתי שיש לזה כל כך הרבה ספרים. או שזה נראה כמו הרבה ספרים) עד שמצאתי את הספר השני ממש השנה, אחרי שנתיים. הבעיה היא שכבר הרגשתי מנותק מהדבר הזה ולא הבנתי כלום (בכל זאת, עבר זמן) אז כנראה שאצטרך לקרוא את הספר הראשון שוב כדי לקרוא את השני. אבל עכשיו, מספיק עם החפירה.
טוב, אז זה סיקור מדהים. יותר ממדהים, אפילו! כל הכבוד, באמת. רואים את ההשקעה האדירה שהייתה בסיקור הזה, ובתור סיקור ראשון זה הסיקור הכי טוב שקראתי עד עכשיו בפורטל (אולי אפילו גם לא בתור סיקור ראשון...). אהבתי מאוד שלא חסכת בפרטים והוספת גם חלקים משלך כמו תאוריות, עובדות וכדומה. לצערי לא יכולתי לקרוא את הסיקור בפרטי פרטים, כי קראתי רק את הספר הראשון והסיקור הזה עשה לי חשק להמשיך את הסדרה הנפלאה הזאת. אגב, אולי זה קצת מובן מאליו - אבל אולי כדאי שתשימי אזהרה לספויילרים מהתקצירים של הספר השני ומעלה, כי בעיקרון הם חושפים פרטים על הספרים הקודמים שלא יכולנו לראות בתקצירים הראשונים. את לא חייבת כי זה באמת די מובן מאליו, אבל אולי כדאי בכל מקרה למי שלא ישים לב. ולסיכום, אחד הסיקורים הכי טובים שיצא לי לקרוא פה. זה סיקור מבריק ומפורט מאוד, ואני חייב להגיד שאם העבודה שלך הייתה ליצור סיקור שיגרום לקוראים שלו להתעמק בנושא המסוקר - את עשית את זה ובגדול. כל הכבוד, מוסיף ללינקייה! :> --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 24 2020, 21:16 PM
|
||
תודה רבה!
האמת היא שלא באמת הייתה המטרה שלי שאנשים יתעמקו בספרים האלו, זה פשוט יצא לי ככה, כי אני בעצמי מאד התעמקתי בזה. ועשיתי את זה, גם בגלל שזה היה לי מאד מעניין, וגם בגלל שהעניין הזה שלא המשיכו את הספרים גרם לי לרצות לגלות את התשובות לכל התאוריות האלו. ובשביל זה הייתי צריכה מאד להתעמק, ולהסתכל על כל פרט. ואז, במהלך ההתעמקות, שמתי לב גם לכל מיני פרטים קטנים, אז חשבתי שזה יהיה מעניין לשים את זה כאן. ולגבי התאוריות, אני מאד עבדתי קשה להמציא לעצמי את התאוריות, אז חשבתי שיהיה נחמד אם אני אחלוק אותם עם כולם, שלא רק אני (והמשפחה שלי, שאגב הם מסכימים איתי) אדע... אגב, זו בעצם הסיבה האמיתית שבחרתי לסקר דווקא את סדרת הספרים הזו - כדי שאני אוכל לכתוב את כל התאוריות שלי עליה... -------------------- כחול ולבן זה הצבע שלי - ישראלית גאה✡️ --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 25 2020, 03:12 AM
|
||
![]() "Different doesn't mean wrong" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
סליחה על זה שאני מתבב גרוע
![]() וואו וואו וואו וואו וואו! ה- סיקור הכי מושקע שראיתי פה (סליחה מסקרים אחרים) כולל את הסיקורים שלי! (סתם, חחח, הסיקורים שלי בכלל לא ברמה כדי להשוות). קראתי את הסדרה ממש מזמן לפני איזה שש שנים ופתאום לפני שנתיים בערך גיליתי אץ הספר החמישי ומיד הלכתי לקרוא אותו, הבעיה היתה שלא זכרתי כלום ושום דבר ואני לא אוהב לקרוא ספרים פעמיים (למעט בודדים) לכם קראתי רק את החמישי. הבעיה עכשיו שאני לא זוכר כלום ממה שכתבת, זה רק מעומעם לי בראש. ממש ממש אהבתי את הסיקור, הוא מפורט וממש יפה ואני היחיד מהמשפחה שלי שאהב את הסדרה הזו אין לי מושג למה זה קשור עכשיו אבל התחשק לי להוסיף. אזזזז בנוגע לתקציר, מדהים! ממש יפה ומעניין. בנוגע לשאר... ![]() זה יותר ממושלם! קראתי את כל התיאוריות מילה במילה כדי לא בטעות לפספס משהו! בעיה קטנטה (אצלי) שחתי מהדמויות לא זכרתי אז אין לי מושג למה הן מתקשרות, אופס, חחח. למשל אדוארד אח של אריק, בהתחלה חשבתי שאת מדברת על שלישיית האחים של בסקנה (לא זכרתי את השם עד שכתבת) ש קלקלן: הם תוצר של עצם כבשה ובשר? לא זוכר כל כך, אבל הם שיבוטים או משהו. : סוף קלקלן. לא זכרתי גם את כל האחים שלו, חחח. אבל את מה שכן זכרתי למשל אמא שלו ממש אהבתי את התיאוריה עליה וגם על השאר. זה ממש מדויק ומפורט שבאמת מתחשק לי לקרוא הכל שוב כדי לנסות להבין לבד מה שרשמת. גם העובדות עצמן היו ממש יפות, לא ידעתי שום דבר ממה שכתבת (למרות שאת הקטע עם השמות של האלים זה נשמע לי מוכר כאילו מישהו אמר לי את זה פעם, אבל אין לי מושג). בסופו של דבר, נשמח אם תכתבי עוד סיקורים!! כי הן ממש ממש יפים! נ.ב. בגלל שמה שאת כותבת מאוד מאוד מעניין הייתי שמח לדעת אם יכולת להכניס אותי ל"רשימת התפוצה" שלך, מה שאומר שכל פעם שתפתחי סיקור או פעילות או כל דבר מעניין אחר אני אשמח אם תשלחי לי ינשופ כדי שאני אוכל להשתתף/לקרוא/להגיב. ![]() אני הייתי רינג ולדעתי זו התגובה הארוכה ביותר שלי עד היום וזה הכל בזכותך, תודה! לילה טוב לכולם! ובוקר טוב לכולם! נ.ב.נ. למקרה שחשבת שזה לא ברצינות, זה רציני, אני רציני, אני יותר מאשמח אם תשלחי לי. ![]() -------------------- Ring 🌀 Quit 🌀 I wrote it for some reason 🌀 Credit to Idio ![]() "Trying to forget someone you love is like trying remember someone you never met." (Yuu Otosaka, Charlotte) --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 25 2020, 03:30 AM
|
||
אה, וואו, תודה רבה על התגובה הנלהבת! וסוף סוף יש כאן מישהו שבאמת קרא את הספרים ויכול לקרוא את התאוריות! אני מאד שמחה על זה, כי זאת בעצם הסיבה שכתבתי את הסיקור. אני גם שמחה שאהבת אותן כמובן...
(תחילת קלקלן) אגב לגבי השלישיה של בסקניה, הם שיבוטים שלו. ובגלל שלקחו דגימה מעצמו כשהוא בדיוק אכל בשר כבש, השיבוט קצת התפקשש, ויצא שדיימון עם עצם בראש, ודוליק הוא חצי כבשה... אז, כן, הם די חלק מכבשה... (סוף קלקלן) ואני יודעת בדיוק מאיפה הרעיון הזה של שמות האלים מוכר לך, פשוט מאד: מהפאנפיק של מידד. הוא בעצם זה שגם הציע את התאוריה הזאת. האח הזה שאני כותבת בסיקור הוא מידד, והוא חשב על הרעיון שהמלכים הם כמו שלושת האלים הגדולים, והוא גם הזכיר את זה בפאנפיק שלו בלאגן על מימדי בהוגוורטס - הרי יש שם גם את אריק רקס... אז אל תחשוב שזה איזה משהו שתמצא סתם באינטרנט או משהו, זה לגמרי משהו מקורי, אולי לא ספציפית שלי, אבל רק במשפחה שלי יודעים את זה (וגם כל מי שקרא את בלאגן על מימדי בהוגוורטס...). אגב, גם כל העובדות שכתבתי הם דברים ששמתי לב אליהם בעצמי, ולא ראיתי אותם כתובים בשום מקום באינטרנט או משהו אחר... בכלל, אין כמעט שום דבר שאפשר למצוא באינטרנט על אריק רקס, בשביל לסקר. כלומר יש טיפה באנגלית, אבל בכלל לא מספיק בשביל לכתוב את כל מה שכתבתי, אז לגמרי הייתי צריכה לעשות הכל בעצמי... בכל מקרה תודה רבה! והאמת היא שאין לי עדיין שום "רשימת תפוצה" כזאת, אבל אין לי בעיה לעשות את זה ולהכניס אותך ראשון... אבל אני רק רוצה להזהיר אותך, שמכיוון שאני מאד משקיעה במה שאני עושה, עובר המון זמן בין אשכול אחד לשני. למשל עכשיו אני עובדת על עוד סיקור, אבל אני בכלל לא בטוחה שהוא יצא בקרוב, יש מצב שזה יהיה אפילו עוד איזה חודשיים... -------------------- כחול ולבן זה הצבע שלי - ישראלית גאה✡️ --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 25 2020, 10:29 AM
|
||
![]() מסדר מרלין ![]() ![]() ![]() ![]() |
יופי של סיקור! סיקור נפלא! אין לי זמן לכתוב תגובה מספיק גדולה, אבל לא נורא.
מאיפה כל התמונות האלו? תמונות של אריק רקס זה ממש נדיר! אין לי זמן לכתוב על הכל למרות שהייתי רוצה, אז אני אכתוב רק מה שממש חשוב לי להגיד. את כתבת שאלה היו ניחושים שלך (ושלי), אבל אני הייתי זה שהמציא את זה! את רק לקחת! אני אמרתי את כל הקטע עם האלים! גם את וולקן! ושכחת להגיד שאליפיום זה האולימפוס, אשונה זה אטלנטיס, ואיורת זה השאול: אליסיום, שדות אספודל, ושדות הייסורים. יש מצב שרות קלירי הייתה אמורה להיות אתנה, ומה שבטוח זה שהמלכה הסטי היא הסטיה. יום טוב! -------------------- אלה ברכב ואלה בקסמים ואנחנו בשם ה' אלוהינו נזכיר ה' עימך גיבור החיל! חכם סיני אחד אמר לי פעם: “吃奇怪的西红柿袜子的头,因为我认为人类是来自外太空的外星人!” 哦,我不确定他很聪明... --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Dec 25 2020, 10:47 AM
|
||||
טוב, לגבי התמונות, כמו שאמרתי, באמת היה מאד קשה למצוא אותם, אבל חיפשתי המון, והיה איזה אתר של פנארטים, והיה שם כמה תמונות - משם לקחתי כמעט הכל... ולגבי העניין הזה שאתה המצאת, שמע, זה בעצם ניחוש שלי, עצם זה שאני מאמינה לך, כי אני מנחשת שזה נכון... מה שרציתי להגיד בזה, שזה לא ממש עובדה ברורה, אלא ניחוש, והזכרתי אותך, אז אל תתלונן יותר מדי. ולגבי אליפיום כמו אולימפוס וכל אלה, זה פשוט לא נראה לי מספיק ברור ויפה כמו האחרים - כלומר, השם אשונה ואטלנטיס לא ממש דומים, ועוד יותר איורת והשאול... רציתי רק לכתוב את הדברים שהם ממש נראים יפה, וברורים יותר. לא את הניחושים המפוקפקים יותר. ולגבי הסטי והסטיה, באמת שכחתי אותם, אולי אני באמת אוסיף... -------------------- כחול ולבן זה הצבע שלי - ישראלית גאה✡️ --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Dec 25 2020, 11:25 AM
|
||||
![]() "Different doesn't mean wrong" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
אההההה, תודה נכוןןןןןן, משם זה מוכררררררר, באמת לא זכרתי, חחחח יאי, רשימת תפוצההההה, לא נרוא, נחכה כמה שאפשר בשביל זה :). ולתגובה הבונה שוב כדי שיהיה אפשר להגיב פה. זה נראה ממש ממש קשה להמציא את התאוריות אז כל הכבוד! אני בוודאות לא הייתי מצליח. ספויילרים: ערכתי את זה בתאריך ה29.12 אנשים במשפחה של אריק יש שישה אחים, נכון? אמרת שהתאומים הם ליצנים, האח הקטן הוא ממשפחת בתאני אריק ונל הם אחים ויש את הקטנה, מה איתה? מה מסופר עליה? היא מאומצת? היא בת אמיתית? מה היא? זהו להיום חברים בייביי סוף ספויילר. נענה בפרטי ![]() -------------------- Ring 🌀 Quit 🌀 I wrote it for some reason 🌀 Credit to Idio ![]() "Trying to forget someone you love is like trying remember someone you never met." (Yuu Otosaka, Charlotte) --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Jan 4 2021, 16:52 PM
|
||
![]() כותרת אישית חדשה או משהו כזה ![]() ![]() ![]() ![]() |
ואוו!
איזה סיקור יפה ומושקע! התחלתי לקרוא את הסדרה לפני שנה או שנתיים, אבל לא המשכתי והסיקור גרם לי לרצות לקרוא את ספרי ההמשך! אהבתי שהוספת תאוריות משלך, עובדות מעניינות על הסדרה והרבה תמונות, זה ממש העשיר את הסיקור ועזר לדמיין את הדמויות והעלילה. רואים שהשקעת בסיקור הזה המון וחקרת מלא על הסדרה:) -------------------- יעל - באלי לישון - זה לא נגמר עד שזה לא נגמר --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jan 14 2021, 19:00 PM
|
||
![]() Memento mori ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
לא קראתי אבל זה נשמע מעניין
תודה על ההמלצה -------------------- I am Sam Sam-I-am ![]() Green eggs and ham forever ![]() תלחצו, בני תמותה, תלחצו. נטעעע אני אוהב אותך את מקסימונת ואת קרואלה אז בכלל תמישיכי להיות מקסימה ולכתוב מהמם בססש ולהתקיים פשוט לאב יו 3> --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jan 14 2021, 19:04 PM
|
||||
שלום נטע, שמח לראות שנהנית מהסיקור! שימי לב שתגובות שמכילות תוכן כגון רק "אהבתי, יפה" ודומיהן נחשבות לספאם. זכרי את זה לפעמים הבאות שתפרסמי תגובות בפורומים :> המשך גלישה נעימה! --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Jan 14 2021, 20:41 PM
|
||
![]() ההאלהה בפנינו ![]() ![]() ![]() ![]() |
וואו, אריק רקס. קראתי את הסדרה הזאת לפני שנים (חוץ מהספר הראשון שקראתי מחדש לאחרונה) ואני לא בטוחה איפה עצרתי. תמיד חשבתי שהסיבה שלא הגיעו ספרים חדשים של אריק רקס לספריה היא שהם לא תורגמו, לא תיארתי לעצמי שהם לא נכתבו! הסיקור הזה בהחלט חידש לי. וגם הוא מעוצב היטב, עם כל מיני בונוסים מעניינים שבהחלט לא היית חייבת להוסיף והיה כל כך מעניין לקרוא אותם. התרשמתי!
-------------------- סאחים וחננות חייבים למות (אופס אני שניהם) פרק חדש! בפאנפיק שבטח פספסתם! לא נורא! אם אתם רוצים רענון סתיו אולי אני אעשה אחד כזה. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jan 21 2021, 11:04 AM
|
||
![]() טרול ![]() ![]() |
טוב, למרות שאת יודעת כבר מה אני חושבת על הסיקור הזה שלך, חשבתי שזה פשוט לא בסדר לא להגיב עליו, כי הוא פשוט ממש מדהים (ועדיין אפשר להגיב עליו), אז בעצם אני אעשה את זה כדי שכל שאר המשתמשים יראו ויראו, מה שנקרא.
אז קודם כל, זה באמת אחד הסיקורים המושקעים והיפים ביותר שראיתי, אני חושבת אפילו שזה הכי מושקע ויפה (וזה לא רק כי את התאומה שלי), הוא גם ממש מעוצב יפה עם כל הכותרות האלה (עם צבעים מתאימים לספר!), וגם כל סעיף ממש מפורט ומסוכם מדהים - אני בחיים לא הייתי מצליחה לכתוב כל כך יפה, גם כל הקלקלנים מסומנים ממש טוב - לא יותר מידי ולא פחות מידי - זו ממש עבודה קשה לעשות את זה, והשקעה רבה, אז כל הכבוד! גם ממש מדהים איך מצאת את כל התמונות האלה ושילבת אותם ממש יפה בסיקור, כך שהוא נהיה יותר יפה וצבעוני. הסיקור הזה גם ממש מקורי - הוספת את כל הסעיפים האלה: המשימות ותכונותיהם, התאוריות שלך ועובדות מעניינות - פשוט כי חשבת שמתבקש להוסיף אותם, והיה לך הרבה מה לכתוב על זה - אני לא יודעת איך את מצליחה לחשוב על הדברים האלה, וגם לכתוב אותם בסעיפים מסודרים בסיקור, זה מדהים! כמובן, כמו שאת יודעת, אני ממש מסכימה עם התאוריות שלך, אני אפילו חשבתי על חלק מההוכחות אליהן, ונראה לי אפילו שאני חשבתי על התאוריה של נל (קלקלן)שהיא אחות של אריק(סוף קלקלן), או שאולי שתינו חשבנו על זה? לא יודעת. בכל מקרה ממש מדהים איך מצאת וזכרת את כל ההוכחות האלה, וכתבת אותם יפה ומסודר. וגם כמו שאת יודעת אני גם ממש מסכימה עם חוות הדעת שלך, מילה במילה, אז אין לי כל כך מה לכתוב על זה, אבל בכל מקרה הצלחת לסכם את זה ממש יפה, ולא שכחת כלום (לפחות אני חושבת, אני לא זוכרת עוד משהו), אז זה ממש יפה! טוב, כל שאר הסעיפים כתבתי עליהם באופן כללי, אז לסיכום, הסיקור מדהים! (למה אני מרגישה שאני חוזרת על עצמי?), ואנשים, אתם פשוט חייבים לקרוא אותו וללמוד ממנו איך לעשות סיקור מושקע (אני לא מצפה מכם להצליח לעשות כל כך יפה, אני לא הייתי מצליחה, אבל לפחות תתרשמו ממנו, ותלמדו ממנו קצת), וגם אם אתם לא מתכוונים לסקר כלום, תקראו אותו, כי יש בו המון דברים שיכולים להוסיף לכם והוא ממש מעניין למי שקרא את הספרים, וגם אם לא קראתם אותם, אתם יכולים להתרשם מהם ע"י הסיקור ואז לקרוא אותם, ואח"כ תוכלו לחזור לקרוא את הסיקור עם כל הקלקלנים שלא יכולתם לקרוא עד אז. זהו. אז כל מי שעדיין לא קרא, קדימה להתחיל! -------------------- תכלת | 22 | קוראת מקצועית | משתמשת סמויה --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jan 24 2021, 17:31 PM
|
||
![]() מוגל |
היה יפה מה שכתבת יפה מאוד
-------------------- גריפינדור - כי האריה הוא מלך [החיות]!
גריפינדור - כי חייב ליהיות מישהו שיבעט בגברת נוריס. גריפינדור - כי מישהו חייב לנצח את כולם. גריפינדור - כי רק האישה השמנה שלנו יכולה לפוצץ את החלון של החדר מועדון בעזרת צרחת - קול - גבוה - ומטריד... גריפינדור - כי קווידיץ' הוא השם השני שלי... גריפינדור-כי אנחנו הכי אמיצים גריפינדור-כי אנחנו עוזרים לחברים גריפינדור-אנחנו הכי שווים גריפינדור-אנחנו הכי טובים גריפינדור-הארי הוא שלנו גריפינדור-גם המנהל אוהב אותנו --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jan 24 2021, 18:14 PM
|
||
היי ספריה, תגובתך דלה ועל כן נחשבת לספאם. תגובות כמו "יפה מאוד אהבתי" או "מדהים" נחשבות לספאם, השתדלי שלא לחזור על כך.
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |