![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Dec 29 2020, 18:36 PM
|
||||
![]() תפוח אדמה זה שלמות הבריאה והתגלמות הטוב בעולם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
הקורונה בראי ההיסטוריה שלב שני "מה זה היה?" שאלתי את אם ישר כשחזרתי להווה. "חזרת בזמן!" התלהבה אם "זה באמת עובד!" "רגע, אז את בעצם ניסת את זה עלי?! ואם היה קורה לי משהו?!" צעקתי אם הסמיקה קלות "סליחה." מלמלה "בכל אופן, את מסכימה שנקפוץ גם לעתיד?" "סבבה" גלגלתי עיניים. הפעם אם לחצה על כפתור סגול. שוב הסתנוורתי מאור, הפעם צהוב. וכשפתחתי את עיניי מצאתי את עצמי במרכז כיתה רועשת במיוחד. שלום לכם משתמשים ומשתמשות וברוכים הבאים לשלב השני של עוד פעילות בפורום דיבורים! אז רציתי לספר לכם שיש מקצוע אחד מבין כל המקצועות בבית הספר שמשעמם אותי במיוחד ותמיד אני נרדמת במהלכו. אז אם עדיין לא הבנתם על איזה מקצוע אני מדברת, אני מדברת על היסטוריה. אז בזמן האחרון קצת קשה לי להרדם ואמרתי לעצמי, אם רק היו לי שיעורי היסטוריה, הייתי נרדמת כל כך בקלות! ואז, בדיוק יום אחרי שעלתה המחשבה הזאת במוחי, קפצתי בזמן בעזרת המכונה של אם, והגעתי בדיוק לתחילת שיעור היסטוריה שהמורה משום מה נעדר ממנו. ומי התלמידים חשבו שהמורה המחליפה? אני כמובן. ובגלל זה, אני צריכה את עזרתכם. ממ מה את צריכה? שתכתבו לי את השיעור שאני צריכה ללמד! ועל מה השיעור אתם שואלים? על הקורונה כמובן! על המגפה שהתרחשה לפניי חמש מאות שנה והטריפה את כל העולם! על התקופה שבה אנשים לא יכלו לחבק אחד את השני, והיו חייבים ללכת עם מסכות, וכל כך סבלו! וכמובן שגם תספרו לתלמידים איך הסתיימה מגפת הקורונה. ואל תשכחו לספר לנו איך התלמידים הגיבו לזה! אז בשביל להשתתף בשלב הזה של הפעילות עליכם למלא את הטופס הבא:
על השתתפות בשלב הזה של הפעילות תקבלו 200 חרמשים! מהרו להשתתף, יש לכם שבוע בדיוק! -------------------- הודיה, 17, פעם הייתי פעילה היום פחות. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Dec 30 2020, 15:37 PM
|
||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
שם+ כינוי: שני, תולעת ספרים אמיתית
שיעור ההיסטוריה שלי: שלום, ילדים, היום אנחנו נלמד על מגפת הקורונה הנוראה שהתחילה לפני 500 שנה. איך התחילה מגפת הקורונה אתם יודעים? הכל התחיל בסין בדצמבר 2019, שאנשים נדבקו בנגיף הקורונה מבעלי חיים ככל הנראה, ומשם זה התחיל להתפשט, עד שזה כבר הפך למגיפה שלמה המתפרסת על העולם כולו. הקורונה היתה מחלה שתסמיניה דומים לשפעת: חום, שיעול, קוצר נשימה, וקשיי נשימה. אבל היא הייתה הרבה יותר מדבקת ממנה, ולכן גם הרבה יותר קטלנית ומסוכנת. ניתן היה להעביר את הנגיף, סתם דרך הנשימה, או דרך מגע פשוט. וכלל אדם זקן, או בעל רקע בעייתי מבחינה רפואית, היה סיכון גדול מאד שאם הוא ידבק - הוא ימות. ואכן, במהלך המגיפה מתו אלפי בני אדם בישראל (ומאות אלפי בכל העולם)! וחלו עוד יותר! בתחילה בארץ שלנו לא היה פחד גדול מהקורונה, היינו בטוחים שזה לא יגיע אלינו. אבל אז, רגע אחרי פורים, פתאום הכל נסגר. התחיל להיות סגר, וכבר לא יכולנו ללכת לבית הספר או לעבודה. בהתחלה אולי חשבו שזה זמני, אז הילדים הקטנים פשוט לא למדו, אבל אחר כך, כשקלטו שזה רציני, וזה מתפשט עוד יותר, התחילו ללמוד בלמידה מקוונת. כן, כן, במקום ללכת לבית הספר ממש, הם התחילו למידה מרחוק, אז זה היה דרך זום (או דברים דומים לזה). הממשלה התחילה לעשות כל יום הנחיות חדשות בנוגע לקורונה, כמעט כל הזמן היו צריכים להתעדכן אילו הנחיות חדשות יש, כי זה כל הזמן היה משתנה. אבל היו דברים קבועים: קודם כל, היו צריכים מסיכה, כל הזמן, על האף וגם על הפה - היו אנשים שעשו את זה, אבל משום מה היו גם אנשים שחשבו שאולי הקורונה עוברת דרך הסנטר. בנוסף, היו צריכים לשמור על מרחק של שני מטרים בין כל בן אדם - את ההנחיה הזו היה קשה מאד לבצע, ובודדים הקפידו עליה בשלמות. דבר שלישי, היו צריכים כל הזמן לשמור על הגיינה, אפילו היו הנחיות מיוחדות איך בדיוק לשטוף את הידיים בצורה הטובה ביותר! כשהיו כבר יכולים גם לצאת מהבית, היו חייבים גם תמיד למדוד חום לפני כן, ולא לצאת, גם אם אתה רק קצת לא מרגיש טוב. כל הזמן, זה לא היה ברור, לפעמים החליטו על סגר - שזה אומר שצריך להיות כל הזמן בבית בלי לבקר אנשים, ואין הרבה דברים פתוחים, ומותר רק לצאת מרחק קטן מהבית - ולפעמים פתאום החליטו לבטל אותו. כל הזמן חיינו בידיעה ששום דבר לא ברור, ושום דבר לא פתוח. כמובן, כמעט כל אמצעי הבידור היו סגורים, ורק דברים חשובים וחנויות חשובות היו פתוחות (אחר כך זה לפעמים הוקל, אבל אף פעם לא עד הסוף). והדבר הכי נורא: היו אסורות התקהלויות. תמיד הייתה הגבלה של כמות האנשים שיכולה להיות במקום אחד, אם במבנה, ואם במקום פתוח. זה אומר שלא היו אירועים נורמליים - אפילו לא חתונות. זה אומר שגם אנשים לא יכלו ללכת לבית כנסת בצורה נורמלית, או בכלל לא. כמות האנשים שמותרת, השתנתה כל הזמן, והגיעה אפילו עד כדי איסור של שני אנשים במבנה! אנשים השתגעו מזה, בקושי הצליחו לשמור על ההנחיות. כמו שאמרתי, לא כולם שמו מסכות, וגם אם כן, לא תמיד בצורה הנכונה. ההתקהלויות היה דבר ממש קשה, וזה אמר שזה אסר על כל מפגש חברתי, אנשים לא היו פוגשים את החברים שלהם במשך חודשים! גם לאנשים המבוגרים היה קשה מאד עם זה שהרבה איבדו את היכולת לעבוד, וזה יצר קשיים כלכליים, וגם לילדים זה הפריע להיות כל הזמן בבית ולא להיות יכולים קצת להתאוורר. היו עוד המון דברים שקרו במהלך הקורונה, אבל לבסוף אחרי חודשים ארוכים, כמעט שנה שעברה, המציאו את החיסון נגד הקורונה המופלא, שהתחלק לשתי מנות שצריכים להזריק. היו המון התנגדויות לכך מצד הציבור, והרבה לא התחסנו בהתחלה, אך לבסוף אנשים התחסנו וזה מה שעצר לנו את כל המחלה. זה לקח המון זמן, מאז המצאת החיסון, עד לגוויעת המגיפה, כיוון שהרבה לא רצו, וגם בגלל שזה היה כל כך נרחב. ולכן עבר עוד שנה שלמה מאז, עד שלבסוף, נגמרה המגיפה לחלוטין בתחילת שנת 2022. ומזה אנחנו לומדים ילדים, שלא כדאי היה לחיות בתקופה שלנו... תגובות של תלמידים : ילד ראשון: אוף, איזה משעמם. מה זה כל החפירות האלה? בשביל מה אנחנו צריכים לדעת את כל כללי הקורונה אם אנחנו לא היינו שם?! ילד שני: שתוק, טיפש. אתה צריך להיות יותר מכבד! תראה איך כל כך הרבה אנשים מתו מהקורונה, איך זה היה כל כך טרגי... צריך לעשות יום זיכרון לכבוד חללי הקורונה המכובדים. ילד שלישי: וואו! כל כך הרבה דברים הם לא יכלו לעשות? זה נורא! אני לא הייתי יכול לסבול את זה בחיים! מה הם עשו כל הזמן בבית? איך הם לא השתעממו?! ילד רביעי: אהה! עכשיו אני מבין מתי התחילו כל הלימודים המקוונים האלה שעכשיו יש לנו אותם כל הזמן! אבל להם את זה היה כל כך פרימיטיבי, איזה מסכנים... ילד חמישי: אוי! והם היו צריכים לעשות חיסון! אני כל כך מפחד מחיסונים. אם אני הייתי במקומם, לא הייתי עושה את החיסון, במיוחד שזה בשתי מנות! *מצטמרר* הארות\ הערות\ שאלות\ חלומות פז: וואו, יצא ארוך! היה קשה לסכם כל כך בקצרה את כל הקורונה! יש כל כך הרבה דברים להגיד על זה. והיה כיף לכתוב את התגובות של הילדים... -------------------- כחול ולבן זה הצבע שלי - ישראלית גאה✡️ --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jan 3 2021, 18:59 PM
|
||
![]() עובד משרד הקסמים ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
שם+ כינוי:
שיעור ההיסטוריה שלי: שלום לכל התלמידים! כולם בטח שמעו על הקורונה. אני אספר עכשיו ביותר פירוט אבל על מה עברו אבותינו בקורונה. הקורונה התחילה בסין. היה מישהו שאכל עטלף, והעטלף הזה היה חולה במחלה לא מזוהה. האדם החל לחלות והל לרופא, אבל הרופא לא זיהה את המחלה. חקרו אותה וגילו זן חדש ומדבק במיוחד של נגיף. לאחר כמה זמן הוא הדביק עוד ועוד אנשים, והמון המון אנשים בסין נהיו חולים בקורונה. ערים שלמות נכנסו לסגר והמחלה עדיין הייתה לא מזוהה ולא נמצאה לה תרופה או חיסון. אבל המחלה התחילה להתפשט גם למדינות הקרובות. הסגרים הקשוחים לא עזרו. לאחר כמה זמן של פחד הגיעה הקורונה גם לישראל, בסביבות פורים, בשנת 2020. כל אדם שהיה ליד החולים הבודדים שהיו באותה תקופה הוכנס לבידוד. מה זה אומר בידוד? אספר עכשיו. בידוד אמר להיות בחדרך, לבד, אסור שאף אחד מבני הבית ייפגש איתך. כמובן שמביאים לך אוכל ומים וכדומה. אם תרצה להתקלח תצטרך לומר לכל בני הבית לא לצאת מהחדר כמה דקות כדי שתוכל להגיע למקלחת. לאחר כמה זמן הקורונה התפשטה יותר ויותר ברחבי הארץ, והחליטו לעשות סגר. זאת אומרת, אסור ללכת לבתים של אנשים אחרים, בית הספר מבוטל (וזה לא היה נחמד כמו שאתם חושבים), רק חנויות נחחוצות מאוד פתוחות. היה נורא משעמם. רק בדצמבר 2020 הצליחו לפתח חיסונים, וישראל מיהרה לרכוש כ4 מיליון חיסונים, וחיסנו במהירות מטורפת את כל המבוגרים והצוות הרפואי. שיעור הבא אמשיך את הסיפור. תגובות של תלמידים : "וואו, בטח חייתם בפחד לא נורמלי כל הזמן!" -"לא נשמע ממש מרשים, זה כמו שפעת" "בלי בית ספר? את צוחקת עליי? איזה מגניבבב, איך אפשר להתלונן?" הארות\ הערות\ שאלות\ חלומות פז: פעילות מעולהה --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jan 4 2021, 11:38 AM
|
||||||||
![]() קוסם מתחיל ![]() ![]() ![]() ![]() |
שם+ כינוי: סקאר, Dracomyhosband
שיעור ההיסטוריה שלי: שלום לכם תלמידים יקרים, היום בשיעור ההיסטוריה שלנו נלמד על... קורונה! הקורונה היא מגפה שהתחילה בסין ותקפה את כל העולם. ישנם הרבה ניחושים איך הקורונה התחילה. חלק אומרים שהסינים הינדסו את הנגיף, חלק אומרים שזה בגלל שהסינים אכלו עטלף (איכ) וחלק בכלל חושבים שזה התפתח בעקבות הצפיפות והחום! מאז שהתחילה הקורונה, הטיסות נפסקו, כולם חיטטו את הידיים בכל פעם שהם נגעו במשהו, ואפילו נתנו קנס של 500 שקל לאנשים שהלכו בלי מסכות! בגל הראשון, שהוא התפרצותה הראשונה של הקורונה, נהיה סגר. רק העובדים החיוניים עבדו ולא התנהלו לימודים, אישרו התקהלות של עד 10 איש וכמעט כל החתונות בוטלו. אנשים ישבו בבית למשך כמה חודשים! ואז, התירו קצת את הרסן. נתנו לאנשים לחזור לבית הספר (בקפסולות כמובן), המבוגרים חזרו לעבודה ונדמה שהכל חזר להיות (כמעט) כרגיל. אבל אז החל הגל השני. ושוב כמות גדולה של אנשים נדבקו! אז נכנסנו לסגר שני. ואז שלישי. מצאו לקורונה חיסון כמובן, אך היעילות שלו עדיין לא ברורה, ורק לאוכלוסייה בסיכון ולעובדים חיוניים יש את האפשרות לקחת אותו. תגובות של תלמידים : התלמידים בהו אחד בשני פעורים פה. ולמשך כמה דקות אף אחד לא דיבר. אז, פצה את פיו ילד מסוף השורה הראשונה ושאל שאלה. ופתאום כל הכיתה כאילו התעוררה מטראנס ןהמשיכה לשאול שאלות ברצף הולך וגובר עד כדי כך שהשיעור אפילו דלג להפסקה! הארות\ הערות\ שאלות\ חלומות פז: היה מוזר לכתוב את זה ביי -------------------- *חתימה זו נמחקה לצמיתות/ עד שיהיה לי כח לערוך אחת אחרת* הייתי חייבת להוסיף פה משהו, כי כן אני נואשת. תשרשרו איתי, זה טעם החיים שלייי (ופליז אל תנטשו). ג'סט שלחו ינשוף.
כל הזכויות על הציטוטים שמורות לדוד ריק שיצר את מאגר הציטוטים הנפלא העונה לשם מגנס צ'ייס --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||||||
|
פורסם ב: Jan 4 2021, 12:22 PM
|
||
![]() "Different doesn't mean wrong" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
שם+ כינוי: רינג, רינג
שיעור ההיסטוריה שלי: תלמידים יקרים, כפי שכולכם זוכרים בהיסטוריה המוזרה שלנו הייתה קורונה עד אמצע סוף 2021 מכיוון שהיו בעיות עם החיסונים ולחלק זה לא עבד ככה שנוצר גל חמישי והיה סגר מפורים עד שבועות, מי שיצא היה נענש. למי שלא יודע מתי היתה הקורונה - הקורונה היתה בתקופת הבחירות לממשלה כשהיו מלא מלא מלא בחירות. זה התחיל בסוף 2019 והמשיך עד אמצע סוף 2021 וכולם היו מאוכזבים אבל אף אחד לא שם על הסגרים כבר ופשוט כולם היו יוצאים ולפעמי המשטרה לא עשתה כלום כי לא היה לה כוח עד שיום אחד המדטרה נתנה קנס של 1,000,000 שקלים חדשים לכל מי שיצא וכולם היו מרוששים והיה מלא כסף למדינה ככה שהם יכלו לעשות גם בחירות חמישיות וזה מה שקרה. בסוופ של דבר הקורונה נוצחה על ידי תרופה שחברה בשם להבת וירוסים יצרה. בהתחלה חשבו שפייזר או מודרנה יצליחו אבל הם לא, מפתיע ממש. אחרי חודש כולם קיבלו את החיסון ואז כולם היו ברייאם והכל חזר לחיים ולמה שהיה לפני! תגובות של תלמידים : איך התלמידים הגיבו לשיעור? לפחות שלוש תגובות. 1. קורונה? אתה ממציא לנו מחלה? לא אמין בכלל. 2. יוא! אני לא מאמין! קורונה! הצילוווווווווו, היא באה לתקוף אותנווווווווו, להסתתררררררר!!!!!! 3. נו ו..?, לא אכפת לי. הארות\ הערות\ שאלות\ חלומות פז: -------------------- Ring 🌀 Quit 🌀 I wrote it for some reason 🌀 Credit to Idio ![]() "Trying to forget someone you love is like trying remember someone you never met." (Yuu Otosaka, Charlotte) --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jan 5 2021, 22:39 PM
|
||
![]() תפוח אדמה זה שלמות הבריאה והתגלמות הטוב בעולם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ננעל.
תגמולים ישלחו בקרוב. ![]() -------------------- הודיה, 17, פעם הייתי פעילה היום פחות. --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |