האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

עברית תקנית | דיון, יום השפה העברית שמח!!!!
פורסם ב: Jan 5 2021, 13:33 PM
צטט הודעה

עובד משרד הקסמים

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 70001
מגדר:female
משתמש מספר: 71976
חפצי המשתמש: צפה

עברית תקנית
דיון

שלום משתמשים ויום העברית שמח (תוכלו לקרוא על יום העברית פה)! בגלל יום העברית חשבתי על הנושא של השפה התקנית.
גם אתם מסוג האנשים האלה שמתקנים (או מתאפקים לא לתקן) כל אדם שאומר אפילו את הטעות הכי קטנה? לדוגמה, מבלבל בין שלוש לשלושה? אני פעם תיקנתי תמיד, אבל היום אני כבר לא.
לדעתכם חשוב לדבר עברית תקנית?
לדעתי זה די חשוב כי נעים יותר לשמוע עברית נכונה, אבל לא באמת צריך להגזים. אבל באמת שזה מובן שאנשים מדברים בשפה לא תקנית, כי יש המון חוקים לעברית תקנית וקשה לזכור אותם , וגם זה נשמע תמיד רשמי ומוזר כשמדברים בשפה תקנית, חוץ מזה שנוח יותר לדבר בסלנג וכאלה. אף אחד (כמעט) גם לא טורח להשתמש בנקודות או פסיקים, וגם מכפילים אותיות המון פעמים. אני לא חושבת שיש עוד מה להרחיב, כי כולם מכירים את הנושא. אבל שאלות לכיוון:
לדעתכם זה חשוב לדבר עברית תקנית? למה? האם אתם נוהגים לדבר עברית תקנית? האם זה בסדר לתקן אנשים שמדברים שפה לא תקנית?

דונו בנעימים.

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Jan 6 2021, 15:50 PM
צטט הודעה

קוסם מתחיל

פרטי משתמש
קבוצה: גריפינדור
חרמשים: 19378
משתמש מספר: 73121

אני לא יודעת מה להגיד mellow.gif

אני מהסוג שכותבת בעברית תיקנית, אבל אני ממש לא מדברת בעברית תיקנית. אפשר למצוא אותי אומרת הרבה פעמים "כע" במקום "כן" לדוגמא, או "שלוש" במקום "שלושה" ודברים כאלה. אני כן מקפידה על עברית תיקנית (כשאני זוכרת), אבל לא תמיד.

בקשר לשאלות:
לדעתכם זה חשוב לדבר עברית תקנית? למה? זה ממש תלוי. בחיי יום יום, עם משפחה וחברים, לא. אפשר לדבר איך שרוצים. אבל אם מורים לדוגמא עדיף לשמור על עברית נכונה ותיקנית.
האם אתם נוהגים לדבר עברית תקנית? כפי שציינתי למעלה, לא.
האם זה בסדר לתקן אנשים שמדברים שפה לא תקנית? כן, כי בסך הכול עוזרים להם לדבר בצורה יותר נכונה.

--------------------
🌻MIKA||SHE\HER🌻

מסטיקים|ציניות|הארי פוטר|פרסי ג'קסון

User Posted Image

תפרצו לי כבר לחתימה מעצבנים

---------
פורסם ב: Jan 6 2021, 20:38 PM
צטט הודעה

קוסם מתחיל

פרטי משתמש
קבוצה: גריפינדור
חרמשים: 50999
משתמש מספר: 73558

אני, כפי שאפשר להבין מהחתימה שלי, מאד משתדלת לדבר עברית תקנית.
ולכן, כמובן, באופן טבעי, אני גם חושבת שזה מאד חשוב. אני חושבת שאם יש לנו שפה מסוימת, במיוחד שזה עברית, שזו שפה מאד מיוחדת, מהמקורות, אז צריך לדבר אותה תקין, ולא לעוות אותה.
אני מאד אוהבת למצוא חידושים בעברית למילים שעד עכשיו יכלו להגיד אותם רק בלעז, ובכלל לדקדק בכל הדקדוקים של הלשון. אבל אני מודה שאני לא מדקדקת במילים של "אינו" במקום "לא", כי זה נראה לי קצת יותר מדי נשמע שפה גבוהה כזאת, אם אתם מבינים למה אני מתכוונת. אבל אין לדעת, יש מצב שמתישהו אני אתחיל לדקדק גם בזה...
אני חושבת שאין שום סיבה שתיקונים בשפה העברית יעשו. בסך הכל זה משפר את העברית של האנשים, שידברו עברית תקינה יותר, וזה לא פוגע באף אחד. זה לא שאני מעליבה את האדם הזה או משהו, זה פשוט שאני אומרת לו מה נכון, כשזה מאד ידוע שהרבה אנשים טועים, אין סיבה להיפגע מזה. אז אני דווקא חושבת שלתקן אנשים זה מאד מבורך, ואני בעצמי עושה את זה (אבל לאנשים בפועל, לא פה...), וגם הרבה מהמשפחה והחברים שלי עושים, אז למה לא.

--------------------
User Posted Image

שני | קוראת מנוסה | 23 | בטאית ומתרגמת | עברית | לוקווד ושות' | כלל העוגיות

כחול ולבן זה הצבע שלי - ישראלית גאה✡️

---------
0 משתמשים צופים באשכול זה (0 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3797 7004 4217 2219

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025