האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

חייזרים \\ דיון
פורסם ב: Jan 5 2021, 21:45 PM
צטט הודעה

בילי קרמייקל היה שם

פרטי משתמש
קבוצה: מסדר מרלין
חרמשים: 150601
מגדר:male
משתמש מספר: 61386
חפצי המשתמש: צפה

חייזרים
דיון

User Posted Image

לי יוצא לשמוע לא מעט פעמים על חייזרים, בין אם זה באינטרנט או מאנשים שאני מכיר.
המושג הזה עולה מדי פעם בדיון, וכמעט תמיד מעורר שאלות.
השאלה הכי פשוטה והכי נשאלת, היא "האם חייזרים בכלל קיימים?" - בספרים רבים שקראתי (וגם סיפור אחד שכתבתי) חייזרים אכן קיימים, וגם עם קצת נבירה במעמקי האינטרנט תוכלו למצוא "עדויות" לעב"מים שחוטפים בני אדם או לנשק חייזרי שהתגלה, שהצבא מסתיר מאיתנו. על ספרים בדיוניים או על מידע לא מאומת באינטרנט אי אפשר תמיד לסמוך, אז לא הייתי ממליץ לכם להשתמש באחד מהם כעמדה בדיון הזה.
השאלה הבאה והיותר עמוקה באותו נושא, היא "אם חייזרים אכן קיימים, האם זה יכול להשפיע עלינו במובן כלשהו?" - כלומר, יכול להיות שחייזרים אכן קיימים, אבל מה אם החייזרים האלה כל כך רחוקים מאיתנו שלא ייתכן שתהיה בינינו אף אינטרקציה?
זה אומר שאפילו אם איכשהו נגלה שהם אכן קיימים, לא נוכל לעולם לפגוש אותם, אלא פשוט להיאחז בעובדה שקיימים חייזרים כלשהם במקום כלשהו רחוק מאוד מאיתנו, ולעולם לא נגיע אליו - זה סתם מדכא.
הסתירה לשאלה הזאת, שבטח אלה מכם שראו יותר מדי סרטים, היא שהחייזרים היו יכולים להתפתח משמעותית יותר מאיתנו, ואולי להיות מסוגלים לאתר את כדור הארץ ולקיים את האינטרקציה בינינו לביניהם (לטוב ולרע).
על כל הדברים האלה אפשר להתדיין גם עד שנה הבאה, אז אל לי לעכב אתכם יותר מכך! מוטב שתתרכזו תחילה בשלוש השאלות המרכזיות, ומאוחר יותר תוכלו להתפצל לנושאים אחרים שקשורים לחייזרים.

דיון פורה ומהנה! smile.gif

--------------------

User Posted Image

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Jan 5 2021, 21:55 PM
צטט הודעה

טרול
**

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 2055
משתמש מספר: 74281

האם חייזרים בכלל קיימים?אתה מצפה שאני ידע?
אם חייזרים אכן קיימים, האם זה יכול להשפיע עלינו במובן כלשהו?יכול להיות שכן ויכול להיות שלא
החייזרים האלה כל כך רחוקים מאיתנו שלא ייתכן שתהיה בינינו אף אינטרקציה?יכול להיות כנראה שכן בגלל שהחייזרים כנראה (אם הם קיימים בכלל) רחוקים מאוד(מאוד)(מאוד)(מאוד)(מאוד)(מאוד)(מאוד)

--------------------
User Posted ImageUser Posted ImageUser Posted ImageUser Posted ImageUser Posted ImageUser Posted ImageUser Posted ImageUser Posted ImageUser Posted ImageUser Posted ImageUser Posted ImageUser Posted Image
הארי פוטר(Harrius Potter)🦌🎩🦌3⒐6(XXXIX.IX)🦌🎩🦌 ראש מחלקת ההילאים 🦌🎩🦌 כושף ראשי בקסמדרין🦌🎩🦌 מביס האופל 🦌🎩🦌 גריפינדורי גאה 🦌🎩🦌 מחפש וקפטן 'ברק הקווידיץ' 🦌🎩🦌משקפיים עגולים לי יש
User Posted Image
User Posted Image

---------
פורסם ב: Jan 5 2021, 22:11 PM
צטט הודעה

נגזרת זה לא תחליף לשכל

פרטי משתמש
חרמשים: 6
מגדר:
משתמש מספר: 72867

קודם כל אני חייב לציין את את הגיף המקסים שמצאת על בייבי יודה.האם חייזרים בכלל קיימים?- יש הרבה צבירי גלקסיות ביקום. בכל אחד מהם גלקסיות. בכל גלקסיה מערכות. בכל מערכת כמה כוכבי לכת. מכאן אפשר להסיק שהסיכוי לכוכב לכת בו יימצאו חיים די גבוה.אם חייזרים אכן קיימים, האם זה יכול להשפיע עלינו במובן כלשהו?- תלוי מה תהיה התגובה של שני הצדדים ברגע שיידעו. סביר להניח שהם לא ייצרו איתנו אינטראקציה כלשהי, כי, טוב, אני לא מוצא הרבה סיבות שתיווצר אינטראקציה. ואני מתעלם מזה שסביר שלא יצליח ניסיון ליצירת אינטראקציה, כי הם יהיו רחוקים מדי (כנראה) ובסך הכול גם אם הם ייתפתחו עד כדי שהם יכולים לבצע מסע בין כוכבים ארוך מאוד זה ייקח להם יותר מדי זמן כי מהירות האור וזה. ובסך הכול יש לנו את אותם חוקי פיזיקה, אז הם לא יוכלו ליצור אינטארקציה (עם הנחה שהם רחוקים מאיתנו).

--------------------
כוסאומו למה הורידו לי את ההרשאה של ההודעות
מזל טוב פורטלוש

---------
פורסם ב: Jan 6 2021, 09:36 AM
צטט הודעה

קוסם מתחיל

פרטי משתמש
קבוצה: גריפינדור
חרמשים: 50999
מגדר:female
משתמש מספר: 73558

אני מאמינה שהכי הגיוני שכנראה יש חייזרים, הרי לא יכול להיות שהעולם כזה גדול ואין אף אחד חוץ מאיתנו. אבל לדעתי, כמעט אין שום סיכוי שנוכל לתקשר איתם בדרך כלשהי. לא משנה אם הם רחוקים מאד או לא - מה שיותר סיכויים שבאמת הם רחוקים.
מכיוון שבכלל לא ברור שהם דומים בכלל לבני אדם, בשום דרך שהיא. קודם כל, לא ברור שהחייזרים האלה יהיו תבוניים, כלומר שהם בעצמם יוכלו לתקשר בינם לבין עצמם בשפה משלהם, או כל מיני דברים שנדרשים בשביל תקשורת, אז ברור שהם בכלל לא יתקשרו איתנו. חוץ מזה צורת התקשורת שלהם יכולה להיות כל כך שונה מאיתנו שלא נוכל בשום דרך לתקשר איתם, כי הרי אנחנו בכלל לא יודעים איך הם יוכלו להיות. יש מצב שהם פשוט יתקשרו בינם לבין עצמם בעזרת... לא יודעת, שינוי איזה חומר שאנחנו אף פעם לא שמענו עליו באוויר. זה יכול להיות כל כך המון דברים שאף פעם לא שמענו עליהם, ואין לנו שום מושג עליהם, שפשוט לא נוכל לתקשר איתם, לא משנה כמה נהיה נחמדים, וכמה נרצה, ואפילו גם אם נהיה קרובים.
אז לא, לא נראה לי שנוכל לתקשר איתם אי פעם, גם אם הם יהיו קרובים.
ולגבי אם הם ישפיעו עלינו? נראה לי שאין סיבה שהם ישפיעו עלינו אם לא נדע עליהם - בדיוק כמו שאנחנו עכשיו, אבל אם נדע עליהם, מה שזה ישפיע עלינו, זה שננסה ליצור איתם קשר, ולא נצליח - בקיצור, לא הרבה...

--------------------
User Posted Image

שני | קוראת מנוסה | 23 | בטאית ומתרגמת | עברית | לוקווד ושות' | כלל העוגיות

כחול ולבן זה הצבע שלי - ישראלית גאה✡️

---------
פורסם ב: Jan 6 2021, 09:57 AM
צטט הודעה

סקיב
*

פרטי משתמש
חרמשים: 455
משתמש מספר: 74466

צונזר

--------------------
פרשתי

---------
פורסם ב: Jan 6 2021, 09:58 AM
צטט הודעה

קוסם מתחיל

פרטי משתמש
חרמשים: 19378
משתמש מספר: 73121

לפני שאני מתחילה, חשוב לי להגיד שבהודעה הזאת אני לא מתכוונת להעליב אף אחד (יכול להיות שזה יראה ככה אבל זאת ממש לא הכוונה שלי happy.gif)

אז לפי הדעה שלי, חייזרים, התקיימות של יצורים ירוקים מוזרים שיכולים לתקשר אחד אם השני, זה לא קיים. אבל אני בטוחה לגמרי שאיפשהו ביקום יש התקיימות של חיים תבוניים (חוצנים).
עכשיו, אני הבהיר משהו- ההבדל בין חוצנים וחייזרים הוא גדול. לדוגמא זאת ההגדה של חייזר:
את המילה "חייזר" (חי-זר) יצר עמוס גפן, מתרגם ספרי המדע הבדיוני, כתרגום למילה alien.
(תודה לויקיפדיה)

וזאת ההגדה לחוצן:
חוצנים הוא כינוי ליצורים חיים שמקורם אינו בכדור הארץ, ושקיומם מעולם לא הוכח או הוצג לציבור.

עכשיו נעבור להאם נצליח ליצור איתם קשר? כמובן. אם לא נצליח ליצור איתם קשר ב1000 שנים הקרובות, אז כבר אין לזה סיכוי. בסך הכול צריך טכנולוגיה יותר מתקדמת ממה שיש היום, ויותר מדינות שמוכנות להשקיע כסף בשביל הטכנולוגיה הזאת.

האם הם ישפיעו עלינו? לא ממש הבנתי למה צריך לשאול את זה. הרי חוצנים וחייזירם כבר השפיעו עלינו! על המדע (על החיפוש שלהם, זאת הכוונה) בספרים, בסרטים, בתחפושות, אבל כשימצאו אותם? (כן, כתבתי כש ולא אם) בטוח לגמריי שהם ישפיעו עלינו יותר ממקודם. החייזרים והחוצנים יכולים לשנות את האנושות ברמה שלא חשבנו שנגיע עליה! למרות שהכול לגמרי תלוי בתגובה של שני הצדדים כשתתקיים הפגישה (שוב, כש ולא אם). יכול להיות שהחייזרים\חוצנים ירגישו מאוימים ולכן יתקפו, ואנחנו הרי לא מכירים את שיטות הלחימה שלהם, לא?

מקווה שהבהרתי מספיק טוב את דעתי, ושוב, לא התכוונתי לפגוע באף אחד happy.gif

--------------------
🌻MIKA||SHE\HER🌻

מסטיקים|ציניות|הארי פוטר|פרסי ג'קסון

User Posted Image

תפרצו לי כבר לחתימה מעצבנים

---------
  פורסם ב: Jan 6 2021, 10:27 AM
צטט הודעה

סקיב
*

פרטי משתמש
חרמשים: 4256
משתמש מספר: 72371

טוב, אז נפלתם על חובבת מדע, היסטוריה ופילוסופיה. איך זה קשור? תגלו בהמשך.
האם חייזרים בכלל קיימים? כן לא ואולי. בשביל לקבל את התשובה, אני אקשר פה לפודקאסט עם תשובה לשאלה. אבל ביינתים, אני רק אגיד שזה לא שאלה אחת, אלה שלוש שאלות שונות.
אם חייזרים אכן קיימים, האם זה יכול להשפיע עלינו במובן כלשהו? זה תלוי. אם הם יותר מפותחים, ויגיעו לכוכב שלנו, זה ישפיע על תחומים שונים בכמות שונה. לדוגמא- על עולם המדע, הדת וההיסטוריה זה בטוח ישפיע, אם כי אני בספק שזה ישפיע על תרבות הקולנוע. חשוב לזכור שהיקום הוא ענק, וביקום הידוע לנו עד עכשיו, מדענים מעריכים שיש יותר ממאתיים מיליון כוכבי לכת. עוד פרט חשוב - אנחנו גם לא יודעים איך החייזרים נראים נראים או מתנהגים.
האם החייזרים האלה כל כך רחוקים מאתנו שלא ייתכן שתהיה בינינו אף אינטראקציה? כמו שכבר אמרתי, יש המון כוכבי לכת, והמרחקים בני הכוכבים נמדדים בשנות אור.
אם אי פעם נמצא חייזרים, נצטרך לבנות חללית עם כל כך הרבה שיפורים, שזה כמעט בלתי אפשרי.
הדעה האישית שלי: אני חושבת שהיקום ענקי, ושזה לא הגיוני שרק בכוכב שלנו יש חיים. חוץ מזה, זה קריפי לחשוב שהכוכב שלנו הוא הכוכב היחידי שבו נוצרו חיים. זה כאילו אנחנו לבד ביקום. רק המחשבה עושה לי בחילה:) .

---------
פורסם ב: Jan 6 2021, 10:46 AM
צטט הודעה

ההאלהה בפנינו

פרטי משתמש
קבוצה: אחראית מערכת הפאנפיקים
חרמשים: 10768
משתמש מספר: 61382

לפי דעתי, יש סיכוי גבוה מאוד שחייזרים קיימים. היקום הרי כל כך גדול ומלא בכוכבי לכת וירחים, ובטוח יש יותר מאחד מהם עם תנאים ליצירת חיים. החיים האלה יכולים לנוע בין דמויי חיידקים לבין כאלה מפותחים ברמה שמקבילה לנו, אם כי הם מן הסתם ייראו שונים לחלוטין.
האם החייזרים התאורטיים האלה ישפיעו עלינו? אני שומרת על ראש פתוח ואומרת שיכול להיות שכן. זה שעד עכשיו לא נפגשנו בהם (עד כמה שידוע לנו... 👽) לא אומר שלא ניפגש. הרי אנחנו כל כך מתאמצים להושיט יד אל החלל, שולחים לוויינים וטלסקופים ומסרים בכל השפות- כולל שירת לווייתנים!
אני חושבת שבהחלט סביר שבסופו של דבר המאמצים האלה יניבו פרי- בין אם זה יקרה בעוד שנתיים או בעוד עשרת אלפים שנה.
האם זה יהיה טוב בשבילנו לפגוש בחייזרים? אי אפשר לדעת, אבל זה בהחלט יהיה מרתק, יותר מכל מה שספרי וסרטי מדע בדיוני יכולים להציע- הרי המציאות עולה על כל דמיון.
אם בגלל המפגש העתידי הזה נמצא את עצמנו במלחמה איומה עם גזע חייזרים מתקדם ומוצלח יותר מאיתנו, נוכל להיזכר בסרטים וספרים מסוימים, להנהן ולומר: "טוב, אנחנו לא יכולים להגיד שלא ביקשנו את זה."

עריכה: אוהבים חייזרים? תוכלו לקרוא על מחזמר שקשור לחייזרים בקישור שנמצא ממש כאן בחתימה שלי!

הודעה זו נערכה ע"י חולמני ב Jan 6 2021, 10:48 AM

--------------------

סאחים וחננות חייבים למות
(אופס אני שניהם)

פרק חדש!
בפאנפיק שבטח פספסתם! לא נורא!

אם אתם רוצים רענון סתיו אולי אני אעשה אחד כזה.

---------
פורסם ב: Jan 6 2021, 11:27 AM
צטט הודעה

עובד משרד הקסמים

פרטי משתמש
חרמשים: 70001
משתמש מספר: 71976

יש סיכוי שחייזרים קיימים ויש סיכוי שלא. חייזרים הם כמו דגים - יש להם תנאי מחייה שונים משלנו, יש להם צרכים שונים משלנו ומראה שונה משלנו (בגלל איזור המחייה ותנאי המחייה שלהם), כל זה במידה והם קיימים. רוב הסיכויים שהם כן קיימים, הרי יש עשרות, מאות ואלפי גלקסיות ביקום. אבל גם אם הם כן קיימים, לא חושבת שהם מסוגלים לתקשר איתנו והכול, נראה לי שהם כמו חיות כאלה. לא יגע לנו הקיום שלהם כנראה, כי א. רוב הסיכויים שלפחות רובם הם כמו מן חיות ב. הם לא נמצאים בכוכבים הקרובים כנראה.

---------
פורסם ב: Jan 7 2021, 21:13 PM
צטט הודעה

בילי קרמייקל היה שם

פרטי משתמש
קבוצה: מסדר מרלין
חרמשים: 150601
משתמש מספר: 61386

האם הם ישפיעו עלינו? לא ממש הבנתי למה צריך לשאול את זה. הרי חוצנים וחייזירם כבר השפיעו עלינו! על המדע (על החיפוש שלהם, זאת הכוונה) בספרים, בסרטים, בתחפושות, אבל כשימצאו אותם? (כן, כתבתי כש ולא אם) בטוח לגמריי שהם ישפיעו עלינו יותר ממקודם. החייזרים והחוצנים יכולים לשנות את האנושות ברמה שלא חשבנו שנגיע עליה! למרות שהכול לגמרי תלוי בתגובה של שני הצדדים כשתתקיים הפגישה (שוב, כש ולא אם). יכול להיות שהחייזרים\חוצנים ירגישו מאוימים ולכן יתקפו, ואנחנו הרי לא מכירים את שיטות הלחימה שלהם, לא?

מה שאת מדברת עליו זה לא ההשפעה של הקיום שלהם, אלא ההשפעה של הרצון שלנו לרצות בקיומם.
אני דיברתי על ההשפעה שתהיה לנו עם האינטרקציה הישירה שיכולה להיות בינינו לבין החייזרים, או כמו שדייקת - חוצנים.

--------------------

User Posted Image

---------
פורסם ב: Jan 7 2021, 21:41 PM
צטט הודעה

קוסם מתחיל

פרטי משתמש
חרמשים: 19378
משתמש מספר: 73121

QUOTE (Dolphin @ Jan 7 2021, 19:10 PM)

מה שאת מדברת עליו זה לא ההשפעה של הקיום שלהם, אלא ההשפעה של הרצון שלנו לרצות בקיומם.
אני דיברתי על ההשפעה שתהיה לנו עם האינטרקציה הישירה שיכולה להיות בינינו לבין החייזרים, או כמו שדייקת - חוצנים.

לא ממש הבנתי שהתכוונת לזה ככה, אבל גם כתבתי על הרעיון של פגישה בין חייזירים (או ליתר דיוק- חוצנים) ובני אדם.

--------------------
🌻MIKA||SHE\HER🌻

מסטיקים|ציניות|הארי פוטר|פרסי ג'קסון

User Posted Image

תפרצו לי כבר לחתימה מעצבנים

---------
פורסם ב: Jan 8 2021, 11:00 AM
צטט הודעה

Memento mori

פרטי משתמש
חרמשים: 11065
משתמש מספר: 69760

הייתי רוצה להאמין שחייזרים קיימים זה משונה אבל קשה לי להאמין שאנחנו היחידים ביקום האינסופי
https://www.youtube.com/watch?v=k_f3ElTrJvs
בהמשך זה נהיה מעניין יותר מהפרק הראשון

--------------------
I am Sam
Sam-I-am

User Posted Image

Green eggs and ham forever

User Posted Image

תלחצו, בני תמותה, תלחצו.

נטעעע אני אוהב אותך את מקסימונת ואת קרואלה אז בכלל
תמישיכי להיות מקסימה ולכתוב מהמם בססש ולהתקיים פשוט לאב יו 3>

---------
0 משתמשים צופים באשכול זה (0 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
הגב לנושא זה פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3797 7004 4217 2219

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025