![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Feb 14 2021, 14:40 PM
|
||
![]() Anything for our moony. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
הפרדת יצירות ממעשיהם של האמנים - דיון היי לכולם! אז אני מניחה שכולכם אוהבים לשמוע מוזיקה או לראות יצירות אמנות, או להנות מכל סוג אחר של אמנות (קולנוע, ספרות וכדומה). אבל, גם האנשים שיוצרים את האמנות הם בני אדם. ולצערנו, חלקם עשו מעשים... לא ממש טובים. אני אתן דוגמא - מייקל ג'קסון. מייקל ג'קסון היה זמר מאוד מצליח, ורבים מאיתנו אוהבים מאוד את המוזיקה שלו; אבל בשנים מאוחרות יותר גילינו שהוא עשה הרבה "מעשים מגונים" בילדים, ויכול להיות שלחלקם הרס את הילדות. ויש כמובן עוד הרבה דוגמאות... אבל אני אישית פחות מכירה. שאלות לדיון: האם לדעתכם אפשר להפריד את היצירות מהבן אדם שיצר אותם? האם אפשר להעריץ את האמנות של אדם שעשה מעשים נוראיים? אילו עוד מקרים כגון המקרה של מייקל ג'קסון אתם מכירים? אם הייתם מגלים שהזמר.ת\שחקן.ית\סופר.ת\כל סוג אחר של אמן.ית האהוב.ה עליכם עשה.תה פשע כגון רצח, אלימות, אונס וכדומה - האם עדיין הייתם ממשיכים להעריץ אותו? כל דבר אחר שתרצו להגיד על הנושא? שיהיה דיון פורה ומעניין! -------------------- נעמי - 16! - היא/את ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Feb 14 2021, 15:03 PM
|
||
![]() אל תסתכל בתנור אלה במה שיש בו. ![]() ![]() ![]() |
במקרה של אומן.ית עם דעות שאני מאוד לא תומך בהם, אני חושבת שצריך לעשות הפרדה בין להנות מדברים שלא מקדמים את האומן, לדוגמא לשמוע מוזיקה ביוטיוב או בדרך "פיראטית" או להנות בצורה שמקדמת את האומן, כמו לקנות אלבומים או כרטיסים להופעות
אני משתדל לא לקדם אומנים בעייתים בעייני, לא קונה כרטיסים להופעות או משלמת על תוכן, אבל עם אני אוהבת את היצירה אני כן צורך אותה בדרך שמקדמת את האומן כמה שפחות. במקרה של אומן.ית שממש פגעו באנשים (ועדיין חיים), (לדוגמא אייל גולן או מומי לוי) אני אשתדל כמה שיותר לא לצרוך תוכן שלהם, אני חושבת שבזה שאני צורך תוכן של אנשים.ות שפגעו אני נותנת להם את הקהל והמקום כדיי לפגוע. הודעה זו נערכה ע"י number 5 ב Feb 14 2021, 15:12 PM -------------------- --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Feb 14 2021, 23:13 PM
|
||
![]() טרול ![]() ![]() |
את האמת?
אין לי מושג. אני עדיין יכול להעריך מאוד את הסרט "הפסנתרן", ולא לתמוך ברומן פולנסקי. הארי פוטר זו סדרת הספרים האהובה עליי, אבל אני לא תומך בדעותיה של ג'יי.קיי.רולינג. אבל האם זה בסדר? האם בכך שאני מקדם את היצירות שלהם, אני מקדם את האנשים עצמם? האם לפעול נגד האדם אך להעריך את יצירתו זו צביעות? אלו שאלות שאני עדיין מנסה להתמודד איתן. אני משתדל מאוד להפריד בין הדברים, אך לעיתים הדבר קשה ביותר. זה מנחם אותי לחשוב שאני לאו דווקא מקדם יותר את הספר-אני עוזר לחנות להרוויח כסף ולחברות הדפוס גם כן, כשאני צופה בסרט או סדרה אני יודע שגם אם מי שהגה את הרעיון אליו הוא לא בן אדם טוב, אני עדיין רוצה שהעבודה של השחקנים, המפיקים וצוות הצילום תוערך ותתוגמל. ואולי סתם, יש יצירות טובות וחשובות מדי שפשוט לא ניתן שלא לבצע את ההפרדה, על מנת שלא לפספס את הדבר. אולי. -------------------- ארן יגארררררררררר
--------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |