האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

קפיצה לעמוד (3) 1 [2] 3  קפיצה לעמוד V    ( עבור להודעה החדשה ביותר שלא קראת )
נושא נעול פרסם נושא חדש פרסם סקר

סלית'רין || דיון
פורסם ב: Feb 17 2021, 15:19 PM
צטט הודעה

To be a Rock and not to Roll

פרטי משתמש
קבוצה: מנהלי פורומים
חרמשים: 3709
מגדר:female
משתמש מספר: 73261
חפצי המשתמש: צפה

QUOTE (סוד סודי @ Feb 17 2021, 13:18 PM)
קשה לי להתייחס לאופי של מישהו על פי פאנפיק, - וכן, זה פאנפיק - גם אם הוא מאוד מפורסם וגם אם עשו ממנו מחזה.
אנחנו יודעים שדמבלדור הציע לו אפשרות אחרת, והוא לא בחר בה.

אממ, צר לי לבשר לך, הילד המקולל זה ממש לא פאנפיק.
הכותבת של הארי פוטר ליטרלי כתבה את זה.
זה לא חלק מהסדרה המקורית של הארי פוטר אבל אי אפשר להשוות את זה לפאנפיק.
זה "ספר" המשך ("ספר"= מחזמר).
אני לא רוצה להמשיך להתווכח על זה כי אני לא רואה את הטעם להתווכח עם מישהו על משהו שהוא לא דעה, זאת ללא ספק עובדה.
d4e4b46b.gif

--------------------
User Posted Image
Heather, my love, there is a new sheriff in town
Heathers

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Feb 17 2021, 15:44 PM
צטט הודעה

סוהרסן

פרטי משתמש
קבוצה: סלית'רין
חרמשים: 7208
משתמש מספר: 63575

אינני מסכימה איתך, אבל זה לא הנושא פה.

--------------------
קראו לי דרקונית
אין לי באמת כוח ליצור חתימה יפה ומושקעת.
רוצים לדעת עליי דברים? שלחו ינשוף!

---------
פורסם ב: Feb 17 2021, 17:12 PM
צטט הודעה

Memento mori

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 10953
משתמש מספר: 69760

הארי פוטר והילד המקולל זה לא פאנפיק כי פאנפיק זה סיפור מעריצים ואת הילדה המקולל כתבה רולינג
דראקו הוא אדם טוב שסיפורו מעולם לא סופר
כל אחד פועל על פי מה שהוריו אמרו לו נכון?
בגיל 17 (מתוך ויקיפוטר בזכות אסטוריה אשתו לעתיד הוא הרג אוכל מוות)
הוא נשאר בודד אחרי מות אישתו ודד ועצוב
והילד המקולל גרם לי לרחם עליו
אני לא חושבת שסלית'רינים רעים נקודה.

--------------------
I am Sam
Sam-I-am

User Posted Image

Green eggs and ham forever

User Posted Image

תלחצו, בני תמותה, תלחצו.

נטעעע אני אוהב אותך את מקסימונת ואת קרואלה אז בכלל
תמישיכי להיות מקסימה ולכתוב מהמם בססש ולהתקיים פשוט לאב יו 3>

---------
פורסם ב: Feb 17 2021, 17:33 PM
צטט הודעה

קוסם מתקדם

פרטי משתמש
חרמשים: 6139
מגדר:male
משתמש מספר: 73250

רק תזכורת, הדיון הוא לא על הילד המקולל...

--------------------
פרשתי

---------
פורסם ב: Feb 17 2021, 18:44 PM
צטט הודעה

To be a Rock and not to Roll

פרטי משתמש
קבוצה: מנהלי פורומים
חרמשים: 3709
משתמש מספר: 73261

וגם לא על האם דראקו טוב או רע lol. d4e4b46b.gif

--------------------
User Posted Image
Heather, my love, there is a new sheriff in town
Heathers

---------
פורסם ב: Feb 17 2021, 18:54 PM
צטט הודעה

Memento mori

פרטי משתמש
חרמשים: 10953
משתמש מספר: 69760

בכל מקרה אני חושבת שהבהרתי שסלית'רינים לא רעים

--------------------
I am Sam
Sam-I-am

User Posted Image

Green eggs and ham forever

User Posted Image

תלחצו, בני תמותה, תלחצו.

נטעעע אני אוהב אותך את מקסימונת ואת קרואלה אז בכלל
תמישיכי להיות מקסימה ולכתוב מהמם בססש ולהתקיים פשוט לאב יו 3>

---------
פורסם ב: Feb 18 2021, 13:05 PM
צטט הודעה

מוגל

פרטי משתמש
חרמשים: 2100
מגדר:
משתמש מספר: 74770

אני לא חושב שיש דבר כזה בית טוב או בית רע כל אחד נבחר לבית שהכי טוב ומתאים לו

---------
פורסם ב: Feb 18 2021, 13:53 PM
צטט הודעה

טרול
**

פרטי משתמש
קבוצה: גריפינדור
חרמשים: 5234
משתמש מספר: 74930

אני יודעת שלא כל האנשים בסלית'רין הם רעים, ויכולים להיות שם אנשים טובים - אפילו מרלין עצמו היה שם - וגם התכונות המאפיינות את הבית לאו דווקא ממש רעות, ויכולים להשתמש בהם לטוב, אבל עדיין, אני לא ממש אוהבת את סלית'רין.
התכונות האלה - עורמה ושאיפה לכח - הן יותר תכונות אנוכיות, בעצם האדם רוצה שיהיה לעצמו יותר כח, שיהיה יותר חזק, והוא משתמש בערמומיות כדי להשיג דברים. אני יודעת שאפשר להשיג בעזרת התכונות האלה דברים טובים, אבל עדיין, לדעתי זה לא האידאל, אני חושבת שהכי טוב זה כאשר האדם הוא גיבור, שהשאיפה שלו היא פשוט שיהיה טוב לכל הסובבים אותו - כמו גריפינדור, שבגלל זה אני הכי אוהבת את הבית הזה - אומנם אפשר שהוא יעשה את זה בעזרת כח שיש לו, אבל שהשאיפה שלו לא תהיה הכח עצמו, אלא להגן על כולם ולעזור להם שיהיה להם הכי טוב.
בנוסף לכך, אדם כזה, ערמומי ושואף לכח, פחות אפשר לסמוך עליו, אתה אף פעם לא יודע מה הוא מתכנן, אם הוא באמת מתכוון למה שהוא אומר, או שהכל חלק מתוכנית ערמומית כלשהי. אמנם יכול להיות שלאדם הזה יש כוונות טובות, וגם אם יש לו תכניות ערמומיות כלשהן, זה לא חייב להיות משהו רע, ואפילו זה גם יכול לשמש למשהו ממש טוב, אבל עדיין, לי באופן אישי פחות נח עם אנשים כאלה, ואתה באמת לא יודע אף פעם מה לחשוב על אדם כזה. אומנם, כמובן, אם אתה באמת מכיר את האדם הזה כבר והכל, אז אפשר אפילו להיות חברים ממש טובים שלו, וכמובן לסמוך עליו בכל מה שהוא עושה.

העניין הוא שהתכונות של הבית הזה הן תכונות מפתח של כל נבל, לכן, הרבה אנשים רעים באמת היו מבית סלית'רין, אבל עדיין, זה לא אומר שכל מי שיש לו את התכונות האלה הוא אדם רע, יכולים להשתמש בתכונות האלה לדברים טובים, ואם הבנאדם הוא טוב בסך הכל, בלי כוונות זדוניות לעולם, ועם כוונות טובות בסה"כ, הוא יכול להיות אדם טוב שהוא מאד חזק, כמו מרלין לדוגמא, ולכן יצאו מסלית'רין גם אנשים טובים (וגם חזקים). אני חייבת לציין שלדעתי סנייפ הוא לא כזה אדם טוב לדעתי, כמו גם מאלפוי, אמנם הם באמת לא כל כך מרושעים כמו אוכלי מוות וכזה, אבל עדיין, הם לא כאלו נחמדים. סנייפ תמיד הפלה את הארי והציק לו בלי סיבה (זה שאבא של הארי היה מרושע אליו זו לא סיבה - זו לא אשמתו של הארי), וגם במקור הוא היה בעד טוהר דם וכד', ומאלפוי תמיד הציק לאנשים שחשב שפחותים ממנו, זלזל בהם וצחק עליהם, והיה בעד טוהר דם ונגד בני מוגלגים והכל, זה שבסוף הם היו גיבורים ונלחמו למען הטוב, לא מבטל את כל מה שעשו לפני כן, הם אפילו לא באמת התחרטו על כל זה, אז זהו. אבל הדיון לא באמת על זה.

לסיכום, אני חושבת שהתכונות של סלית'רין הן לאו דווקא רעות ויכולות לשמש לטוב, ובעזרתם יכולים לצאת אנשים טובים וחזקים, כמו מרלין, אבל התכונות האלה הן גם התכונות שהכי יכולות לשמש לרע, ולכן דווקא מהבית הזה יצאו רוב האנשים המרושעים במיוחד, כמו וולדמורט. וגם אני אישית, לא ממש אוהבת את התכונות האלה, אלא יותר את התכונות של גריפינדור.

נ.ב. הייתי חייבת לומר - הילד המקולל זה לא פאנפיק, וזו עובדה, אי אפשר לא להסכים עם זה. פאנפיק זה ספרות מעריצים, ואת הילד המקולל כתבה רולינג עצמה, לכן זו לא ספרות מעריצים אלא ספר נלווה לסידרה (או משהו כזה), את יכולה אפילו לבדוק בהגדרה במילון כלשהו או בויקיפדיה.

--------------------
תכלת | 22 | קוראת מקצועית | משתמשת סמויה

---------
פורסם ב: Feb 18 2021, 14:14 PM
צטט הודעה

קוסם מתחיל

פרטי משתמש
חרמשים: 50999
משתמש מספר: 73558

מסכימה במאה אחוז עם מה שאחותי למעלה (תכלת) כתבה. כל מילה ומילה מזה.
באמת שאין לי הרבה מה להוסיף חוץ מזה שהיא פשוט כתבה בדיוק כל מה שחשבתי בצורה מושלמת!
יש לי אמנם קצת להוסיף בקשר לעניין של אי אהבת סנייפ ודראקו, וגם בקשר לחסרונות של גריפינדור (שאני לא מסכימה איתם), אבל מכיוון שזה לא הדיון כאן, אני אעזוב את זה ואסתפק במה שהיא אמרה.

--------------------
User Posted Image

שני | קוראת מנוסה | 23 | בטאית ומתרגמת | עברית | לוקווד ושות' | כלל העוגיות

כחול ולבן זה הצבע שלי - ישראלית גאה✡️

---------
פורסם ב: Feb 23 2021, 14:25 PM
צטט הודעה

קוסם מתחיל

פרטי משתמש
חרמשים: 7031
מגדר:
משתמש מספר: 73986

אני לא כל כך בטוחה בבית הזה בקטע של הספרים. סלית'רין הוא בית ניטרלי, אם לא מתייחסים לספרים, ששם זה פחות הגיוני ממה שזה אמור להיות.
סלית'רין הוא לא בהכרח רע רק אם כמה אוכלי מוות בספרים באים משם (אפילו שבספרים דיי כן). גם בבתים אחרים יכולות להיות גם תכונות רעות, אבל לא כבר אוכלי מוות.
הקטע הוא לא אמור להיות רשעים, הקטע הוא נראלי בכלל שאיפות. אפילו מצנפת המיון אמרה: "אך באשר אמצע עורמה ושאיפה לכוח, אורה מיד את התלמיד לסלית'רין לשלוח" ו"אך סלית'רין שאפתנים יותר מכול אהב.". אם סנייפ רוצה להיות מורה להתגוננות מפני כוחות האופל, ושואף לזה, אז הוא מגיע לסלית'רין. אני עדיין לא כל כך הבנתי, בגלל שסלית'רינים שואפים כמעט באותה המידה של שאר הבתים. הם לא כל כך שונים מהבתים האחרים. לשאוף לכוח זה נורמלי, לא כל אחד ששואף לכוח עושה את זה לדברים כמו להחליט להיות אוכל מוות. אפשר להשתמש בזה לרע ולטוב באותה המידה. אבל בספרים זה לא נורמלי. אני לא מבינה מה הקטע שכולם כמעט בסלית'רין רעים. זה מוזר שמצנפת המיון לא בכוונה ממיינת לסלית'רין רק את האוכלי מוות. אין כל כך היגיון בזה שאוכלי המוות רק מסלית'רין. אפשר להשתמש באומץ ובחכמה לרעה, (לא נראה לי אפשר להשתמש בטוב לב לרעה), אז אוכלי המוות יכולים להיות גם מגריפינדור ומרייבנקלו כמעט באותה מידה.

---------
פורסם ב: Feb 24 2021, 01:11 AM
צטט הודעה

טרול
**

פרטי משתמש
חרמשים: 5234
משתמש מספר: 74930

דווקא יש היגיון בזה שדווקא את רוב המרושעים שולחים לסלית'רין, כי בד"כ המרושעים (לפחות היותר ראשיים ומובילים) הם ככה דווקא מכיוון שהם שואפים לכח כל כך, ומרוב שהם כל כך רוצים אותו הם עושים כל דבר, גם מעשים שלא יעשו, כדי להשיג אותו, עד שהם מאבדים שליטה ומשתגעים כמעט לגמרי ברדיפתם אחרי הכח, כך שהם כמעט מאבדים את אנושיותם, וכבר לא אכפת להם לעשות כל דבר מרושע כדי להשיגו.
אנשים כאלה, כמובן שימוינו לסלית'רין - כי שאיפתם לכח היא הגדולה בתכונותיהם - אחרת לא היו עושים את הכל רק כדי להשיג כח.
חוץ מזה, העניין שהוגוורטס התפרק לבתים היה גם בגלל שסלית'רין לא היה מוכן לקבל לבית הספר קוסמים שאינם טהורי דם, ולכן החליט שבביתו יקבלו רק את טהורי הדם, כך שהגיוני שאוכלי מוות יהיו בסלית'רין, כי חלק גדול מהעניין שלהם הוא לשמור על טוהר הדם, והרי זה מה שסלית'רין רצה, וכמובן שהם עצמם חייבים להיות טהורי דם (אחרת איך הם רוצים לשמור על טוהר הדם, אם הם בעצמם לא כאלה?), אז יש להם עוד פוטנציאל להיכנס לסלית'רין. (כמובן שלא כל טהורי הדם נכנסים לסלית'רין - כמו משפחת וויזלי - פשוט זה נותן עוד פוטנציאל לכך).
כמובן שיכולים להיות גם אנשים מרושעים מבתים אחרים (כמו פיטר פטיגרו - אומנם הוא היה די חלש, ורק עשה זאת בגלל שהוא כל כך חלש בנפשו ולא רצה להסתכן במותו, וגם בסוף ימיו הוא כן עשה את הדבר הנכון), ועוד יותר ברור שלא כולם בסלית'רין מרושעים לגמרי (כמו שכתבתי בהודעה הראשונה שלי כאן בדיון), אבל אני אומרת שזה כן סביר והגיוני שרוב האנשים המרושעים יהיו בסלית'רין.

--------------------
תכלת | 22 | קוראת מקצועית | משתמשת סמויה

---------
פורסם ב: Feb 26 2021, 16:20 PM
צטט הודעה

נוב מדרגה ראשונה

פרטי משתמש
חרמשים: 9115
משתמש מספר: 69795

סלית'רין זה לא בית רע פשוט הרבה אנשים שאפתנים כשהם רוצים כוח הם לא עושים את זה בדרכים הכי טובות

--------------------
אני
פרשתי.

---------
פורסם ב: Mar 1 2021, 10:52 AM
צטט הודעה

סקיב
*

פרטי משתמש
חרמשים: 547
משתמש מספר: 74407

הם לא רעים אבל יש להם רעים זה שונה

--------------------
הארי פוטר זאת ההמצאה האנושית החשובה ביותר חוץ מהגלגל והכתב

---------
פורסם ב: Mar 1 2021, 11:42 AM
צטט הודעה

A Cat With A Hat In A Hat

פרטי משתמש
חרמשים: 17646
משתמש מספר: 62302

בקשר לילד המקולל - דבר ראשון רולינג לא כתבה את זה היא רק עזרה בכתיבה, וגם אם היא כן הייתה כותבת את זה יש שם כל כך הרבה סתירות ביחס לסדרת הספרים המקורית שאי אפשר בכלל להתייחס לזה בתור קאנון.
בקשר לסלית'רין, זה לא בית רע. מכל הבתים יצאו קוסמי אופל (חוץ מהאפלפאף אבל תאמינו לי שהם לא טהורים), לא רק מסלית'רין. זה שרולינג החליטה להראות רק את הסטיגמות על כל הבתים לא אומר שזה נכון. התכונות של סלית'רין הן לא רעות. שאיפה לכוח זה משהו טוב, וזה לא חייב להיות אנוכי כמו שאמרו פה. איך שאיפה להיות אדם משפיע שיכול לשנות את העולם לטובה זה רע? כי לרוב זה מה שאנשים שואפים אליו. ואם לא זה, אז למשהו כל כך קטן שקשה בכלל להחשיב את זה לאנוכי כי זה כל כך לא משפיע על כל הסביבה. אתם לא הייתם רוצים להיות מצליחים בחיים? זה בהכרח הופך אתכם לאנוכיים?
עכשיו אל תשכחו שסלית'ריני היה הראשון שעמד מול וולדמורט והצליח, והיה הראשון שהתייחס לגמדוני בית כאל שווים אליו ולא כאל משרתים. רגולוס היה הראשון שאשכרה העיז לצאת מול וולדמורט, ומת במחשבה שהוא הביא לניצחון, ולמרות זאת כולם זוכרים אותו בתור הנבל. ולמרות זאת, הוא ממש מראה את הצדדים הטובים של סלית'רין.
אז לא, לא כל הסלית'רינים רעים וזה גם לא שכל הרעים מתמיינים לסלית'רין. סלית'רין זה בית ניטרלי בדיוק כמו שאר הבתים (גם הפלפאף זה בית ניטרלי, אגב. ברגע שאתה מקבל את כולם אתה בהכרח הופך לבית ניטרלי, זכריה סמית הוכיח את זה).

--------------------
"Magic isn't just a performance art, it's also a way of thinking. Many things in this world seem simple at first glance but play host to all sorts of secrets if you look deeper."

my name is not Ian but ok
he/him
Zenless Zone Zero|Genshin Impact|OMORI|Your Turn To Die|Project Sekai

User Posted Image

---------
פורסם ב: Mar 1 2021, 11:43 AM
צטט הודעה

סקיב
*

פרטי משתמש
חרמשים: 547
משתמש מספר: 74407

זה לא פאפיניק זה כתוב על ידי הסופרת

אבל זה לא הנושא עכשיו

--------------------
הארי פוטר זאת ההמצאה האנושית החשובה ביותר חוץ מהגלגל והכתב

---------
0 משתמשים צופים באשכול זה (0 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושאקפיצה לעמוד (3) 1 [2] 3  קפיצה לעמוד V 
נושא נעול פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3717 7004 4152 2139

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025