האתר והפורומים  ·   מדיה  ·   הספרים  ·   הדמויות  ·   הסרטים  ·   השחקנים  ·   שונות

ברוך הבא, אורח ( התחבר | הירשם )

0 חרמשים
פורומיםפאנפיקיםHPlanetהאנציקלופדיהמערכת הדו-קרבהוגסמיד

מממנים

נושא נעול פרסם נושא חדש פרסם סקר

דרארי (דראקו והארי) / סיקור שיפ
פורסם ב: Apr 28 2018, 15:59 PM
צטט הודעה

We accept the love we think we deserve

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 103528
מגדר:female
משתמש מספר: 62024
חפצי המשתמש: צפה

דרארי
סיקור שיפ

User Posted Image

שמות חברי השיפ: דארקו מאלפוי (Draco Malfoy) והארי פוטר (Harry Potter).
שם השיפ: דרארי (Drarry).
שנות לידה: 5 ביוני 1980 (דראקו), 31 ביולי 1980 (הארי).
האם הם קאנון: לא.
מצבם המשפחתי: בסוף הספרים דראקו נשוי לאסטוריה גרינגראס (ונולד לו בן בשם סקורפיוס), והארי נשוי לג'יני וויזלי ויש להם שלושה ילדים בשמות ג'יימס סיריוס, אלבוס סוורוס ולילי לונה. כולם נקראים על שמות בני משפחותיהם וחבריהם של פוטר (או מכרים וותיקים).

רקע
הארי פוטר הוא הדמות הראשית והפרוטגוניסט בסדרת הספרים "הארי פוטר". הסדרה כוללת שבעה ספרים ונכתבה ע"י הסופרת הבריטית ג'יי קיי רולינג. הספרים מתארים את תקופת בגרותו של הארי פוטר, מגיל אחת עשרה עד סיומו בבית הספר "הוגוורטס". הארי מגלה ביום הולדתו האחד עשר שהוא קוסם - בן של הקוסמים ג'יימס ולילי פוטר. הוא גם מגלה כי נבל בשם וולדמורט רודף אותו מאז ילדותו והוא הסיבה האמיתית למותו של הוריו. עד אז האמין כי מתו בתאונת דרכים, כפי שדודיו סיפרו לו. עד אז, הוא גר אצל דודתו מצד אמו (פטוניה) ובעלה ורנון, יחד עם ילדם דאדלי. הייתה לו ילדות קשה והוא חי בחדר המתואר ככוך מתחת למדרגות הבית. חייו משתנים כאשר הוא מקבל מכתב המזמין אותו לבית הספר לקוסמים - הוגוורטס, שם הוא עובר לא מעט הרפתקאות ומגלה את עצמו ואת ייעודו האמתי. בנוסף, הוא מכיר את חבריו הטובים - הרמיוני גריינג'ר ורון וויזלי ובסופו של דבר את אשתו לעתיד, ג'יני וויזלי.

דראקו מאלפוי הוא דמות משנית ואחד מהאנטגוניסטים בסדרת הספרים "הארי פוטר". הוא מופיע בכל הספרים ומתואר כאחד מאויביו הראשיים של הארי פוטר. הם לומדים באותה השכבה. הורי דראקו הינם הקוסמים לוציוס ונרקיסה מאלפוי. הוא טהור דם ונולד למשפחה מיוחסת. יש לו שני חברים טובים בשמות קראב וגויל, אבל הם יותר כמו שומרי הראש שלו מאשר חבריו. לא הייתה לו ילדות קלה והוא משתדל להתקדם בדרגות ולהשתלב בחברה.

הארי פוטר ודראקו מאלפוי נפגשים לראשונה בגילאי אחת עשרה. הארי מגיע לסמטת דיאגון. שניהם רוכשים גלימות ב"מדאם מלקין גלימות לכל עת". דראקו לא הכיר את מראהו של הארי פוטר כשפוגש אותו לראשונה, ומנסה להתיידד איתו בעת שמודד גלימות. הארי מאידך, נרתע מהיהירות שלו ולא מחבב אותו כבר מההתחלה. ניתן לומר שהארי שופט אותו, ואולי כך הוא חורץ את עתיד כל הריבים שקורים בספרים. במפגש הבא ביניהם דראקו מלגלג על משפחתו של רון ויזלי (שבינתיים התחבר עם הארי) ומנסה שוב להתחבר עם הארי, שמצדו דוחה את ההצעה שנית. דראקו, כאשר כבודו מעט רמוס, מתחיל לשנוא את הארי - וכך נוצרת היריבות ביניהם.
מספר פעמים דראקו מנסה לגרום לסילוקו של הארי מבית הספר "הוגוורטס", אך כשנכשל בכך בפעם הראשונה - הוא גורם לצירופו של הארי לקבוצת הקווידיץ' של בית גריפינדור (וממש לא בכוונה). שניהם מתעבים אחד את השני ולא מעט פעמים גם מנסה לפגוע אחד ברעהו. בספר השני, דראקו מצטרף לקבוצת הקווידיץ' של סלית'רין כמחפש, לאחר שאביו משחד את שאר חברי הקבוצה עם מטאטאים חדשים ומהירים. דראקו בז לכל מי שלא טהור דם, אבל רק בגלל חינוכו. ניתן לראות שהוא בן אדם טוב שמנסה להשתלב בתוך החברה הקיימת. לא הייתה לו ילדות קלה, כנ"ל לגבי הארי. שניהם לא הפסיקו לריב ולרדת אחד על השני במהלך הספרים. גם לדראקו וגם להארי אין חיי משפחה פשוטים ושניהם מתעקשים להישאר מעל המים. למעשה, יש להם במשותף הרבה יותר ממה שהם יודעים. אולי אם הארי היה נותן לדראקו צ'אנס אמיתי ומשתדל לעזור לו להבין מה הוא עשה לא בסדר - הספרים היו משתנים לחלוטין. בסופו של דבר, בסוף הספר האחרון, באפילוג, דראקו נד בראשו בנימוס כלפי הארי - הם אמנם לא נעשים חברים אבל דראקו מעריך את הארי למרות הכל. בסופו של דבר (ב"הארי פוטר והילד המקולל"), אלבוס (אחד מבניו של הארי) וסקורפיוס (בנו של דראקו) נעשים חברים טובים, ואולי אף יותר מזה.

אנשים משפפים אותם כיוון שלא מעט פעמים אויבים נעשים לאוהבים, וניתן לראות את המשיכה ביניהם במהלך הספרים. הם אמנם כועסים ורבים, אבל יש ביניהם מתח שחלק מהקוראים מפרשים אותו כמתח מיני. דראקו מאוד משתדל להיראות מוצלח יותר בסביבת הארי, אולי לא רק כיוון שהוא מנסה להאפיל עליו אלא כי הוא מחבב אותו. הדבר נתון לפירוש אישי, אבל הקוראים ואף הצופים בסרטים חושבים שהם נראים חמודים יחד - ושעניין המריבות ביניהם הוא רק הצגה או אקט. או מה שהם התאהבו במהלך אחד הריבים שלהם - הרי קו הגבול בין אהבה לשנאה הוא מאוד דק.

ציטוטים אהובים
★ "בקרוב תגלה שיש משפחות קוסמים פחות טובות מאחרות, פוטר. לא מומלץ לך להתחבר לסוג נחות. אני יכול לעזור בזה."
"אני חושב שאוכל לזהות את הסוג הנחות בעצמי, תודה." ~ דראקו מאלפוי והארי פוטר.

★ "לולא ידעתי שזה לא יכול להיות, הייתי אומר שאתה מפחד."
"אני לא מפחד, פוטר!" ~ הארי ודראקו מאלפוי בזמן החיפוש אחר החד-קרן הפצוע ביער האסור.

מה רולינג מספרת
לדברי רולינג, דראקו ניסה להתחבר עם הארי כיוון ש"זה יהיה מגניב להגיע לבית הספר כחבר של הארי פוטר, כיוון שהארי מאוד מפורסם". לפי רולינג הארי לא היה מעוניין להתערות בחברת דראקו כיוון שהוא "היה כה גס רוח כלפי רובאוס האגריד ורון, שאותם הארי חיבב מאוד". היא אף טענה כי דראקו "בעל יכולת גבוהה מאוד להפריד בין חייו לבין רגשותיו". היא מספרת שהוא החזיק את הרחמים שלו והדחיק את החמלה, כדי להפוך לאוכל מוות.
היא סיפרה על הארי כי, "היתרון של גיבור או גיבורה בדיוניים, הוא שאתה יכול להכיר אותם יותר טוב מאשר גיבורים לא בדיוניים, שאת רובם לעולם לא תפגוש... אני מרוצה מכך שאנשים אוהדים את הארי ומזדהים איתו, כיוון שאני חושבת שהוא מאוד חביב".
רולינג לא מאשרת את קיומו של השיפ באופן קאנוני, אבל היא לא אמרה מעולם שהיא מתנגדת אליו בצורה נחרצת.

פאנפיקים מומלצים
*מכיל תכנים מיניים.
הפיקצרים שכתבתי
בקבוק אלכוהול מנופץ
ירוק לא הולך עם אפור
מרכיבים פאזל בגשם

מרחבי האינטרנט
קישור למספר פאנפיקים
הדבר הטוב הבא
שמונה ימים בנובמבר
אולי אחרי המלחמה
מאהבים ללא הזמנה
חבר כמותי
יסודות
ליבה
הוא לא היריב שלך אם אתה לא מתנגד לו
Left My Heart
עסקה מהגיהינום

פאנארטים
User Posted Image
User Posted Image
User Posted Image
User Posted Image
User Posted Image
User Posted Image
User Posted Image
User Posted Image

חוות דעת אישית
דרארי הוא אחד השיפים החמודים בכל סדרת "הארי פוטר", כולל השיפים הקאנונים וגם אלו שלא. אפשר להתחיל עם זה שזה שיפ "בלתי אפשרי" לכאורה - שני אויבים שנהיים ביחד. זה לא כזה נדיר, אבל זה מוסיף מין אפקט של מתח מיני ומדגיש את הגבול הדק בין אהבה לשנאה. הרבה קוראים שמים לב לכימיה הנהדרת ביניהם, שחלה ברגע ששניהם מפסיקים להיות עקשנים כמו פרד. הרי אם דראקו היה פחות פוגעני הארי היה מחבב אותו מאוד. הם פשוט גדלו בדרך כל כך שונה ולפעמים לפערים קשה להיות מגושרים.
השיפ הוא גם סלאש, שזה דבר קסום בפני עצמו. יש כל כך הרבה פאנארטים ופאנפיקים וזה ממש נחמד לדעת שיש תמיכה רבה בשיפ ובאהבה חד מינית בכללי. הם ממש חמודים בתור זוג ותמיד כיף לקרוא על השיפ, כאנגסט, פלאף או אפילו בקטע מצחיק. גם הארי וגם דראקו הם דמויות נהדרות שלא הייתי מהססת לקרוא עליהן כמה שיותר. הפאנפיקים שקראתי בעברית היו מדהימים ותיארו את מערכת היחסים שלהם בכזו הדיקות וכזה צבע שיכולתי להתמוסס לשלולית בו במקום.
הארי הוא הדמות הדומיננטית לרוב והוא דמות מאוד ניגודית - הוא יכול להיות גם ביישן וגם פתוח לחלוטין, אף אדם שבתכליתו שמח וגם מורבידי בו זמנית. דראקו הוא דמות פחות ניגודית וכשמשלבים אותם ביחד מקבלים פתח לעולם אחר שמכיל המון פלאף ואהבה מתוקה. אני מאוד אוהבת אותם גם בתור דמויות וגם בתור שיפ. והכי חמוד זה שגם הילדים שלהם זוכים לשיפ קטן יחדיו (ואז יש גם פאנפיקים שהם מתאהבים בזכות החברות של ילדיהם).
אז אני ממש ממליצה להתמוסס מהפאנארטים ולקרוא את הפאנפיקים עליהם. אבל בכל אופן, הם זוג ממש מתוק וחבל שהם לא קאנון בספרים עצמם. וול, אפילו דמבלדור הוא גיי מחוץ לקלעים.

--------------------

אלכס • רוק ומטאל • הנהלת הפורומים בדימוס • באפי • קפה וחתולים
"I'm in shock! Look, I've got a blanket!"

User Posted Image

כבר לא פעילה.

---------
הארי פוטר - Hportal.co.il
פורסם ב: Apr 28 2018, 23:37 PM
צטט הודעה

אני ואתה נשנה את העולם!

פרטי משתמש
קבוצה: גריפינדור
חרמשים: 2052
מגדר:female
משתמש מספר: 65434

סיקור מקסים, מפורט מאד ומכיל את כל הסעיפים הנדרשים ואף הרבה יותר מכך. אהבתי ששמת קישורים לפאנפיקים רבים - לטובת כולנו.
זהו בהחלט סיקור מצויין על שיפ מוכר (שאמנם אני לא מתחברת אליו, אבל הוא בהחלט מסקרן, והצלחת לתאר אותו מעולה,) ולכן הוא מתווסף ללינקייה.
אשמח לקרוא סיקורים נוספים שלך, את עושה את זה מצויין! (:

--------------------
אביטל (:

---------
פורסם ב: Feb 14 2021, 12:23 PM
צטט הודעה

טרול
**

פרטי משתמש
קבוצה: רייבנקלו
חרמשים: 1525
מגדר:
משתמש מספר: 74886

ממש טוב

--------------------
חוכמה בלי גבולות היא אוצר לדורות

I love books

אני חכם אני ברבלינקו
אריאלIדתיIאלרג"הI12Iרבליינקו

לתרום לי חרמשים וספרים בבקשה

---------
פורסם ב: Feb 14 2021, 12:43 PM
צטט הודעה

טרול
**

פרטי משתמש
קבוצה: גריפינדור
חרמשים: 175
מגדר:
משתמש מספר: 75248

זה ממש טוב הסיקור בין שניהם!
הארי - אמיץ, דואג לחבריו, אהוב...
דראקו - פחדן, עושה שחבריו ידאגו לו, מציק...
ממש השוואה טובה וסיקור טוב! גם הכל פה קל להבנה והסיקור הזה מראה לנו שזאת השוואה מסובכת.
מסקנות: אחלה סיקור, כתוב מצויין ונשמח עם ויהיה עוד...

--------------------
מסדר עוף החול

User Posted Imageupload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d1/Fenix-1.gif
User Posted Image
[URL=https://hportal.co.il/index.php?
User Posted Image
תלחצו על הקישור!!!
https://hportal.co.il/index.php?showuser=75248

---------
0 משתמשים צופים באשכול זה (0 אורחים ו 0 משתמשים אנונימיים)
0 משתמשים:

אפשרויות נושא
נושא נעול פרסם נושא חדש פרסם סקר

ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית'רין
גריפינדור הפלפאף רייבנקלו סלית
3797 7004 4217 2219

פורטל הארי פוטר הישראלי קיצורי דרך
מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה
האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס

עוצב על-ידי Design by JBStyle
© כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal
2007-2025