![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
פורסם ב: Jul 14 2024, 11:39 AM
|
||||
![]() I said I love The Smiths ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
בס״ד
Sleep In The City That Never Wakes Up אתגר כתיבה Who wants to sleep in the city that never wakes up? Blinded by nostalgia Who wants to sleep in the city that never wakes up… / New York, New York I wanna wake up in a city that doesn’t sleep And find I’m king of the hill, top of the heap שלום לכל המשתמשים והחביבים אני יודעת שזה פורום של סיפורת ושירה אבל מסקרן אותי לדעת אם אתם מכירים אחד משני השירים כאן למעלה. למקרה שלא, הקטע הראשון הוא פזמון השיר Old Yellow Bricks של להקת ארקטיק מאנקיז, והשיר השני הוא New York, New York של פרנק סינטרה. שניהם באנגרים מוצלחים לכל הדעות, אבל מה הקשר בינהם אתם שואלים? לא שאלנו- אני שמחה ששאלתם! בשיר של סינטרה הוא מתאר את ניו יורק כעיר שוקקת חיים - הוא רוצה להתעורר בעיר ש״אף פעם לא הולכת לישון״ - כמו שנאמר בפזמון. הפזמון של Old Yellow Bricks הוא מעין ניגוד שכתבו ארקטיק מאנקיז לשירו של סינטרה. אני אישית חושבת ש־Old Yellow Bricks הוא גאונות לשמה. הוא מתייחס לרצון של ילדה צעירה לעזוב את העיירה השוממת שהיא גרה בה לטובת עיר שוקקת חיים תוך כדי הבנה שהבית הוא המקום הבטוח ביותר עבורה, ומשלב רפרנסים מספר הילדים הקוסם מארץ עוץ (בין אם זה בשמו של השיר או באזכור בסוף השיר לציטוט האייקוני של דורות׳י - “There’s no place like home”) אז בעצם sleeping in a city that never wakes up זה תיאור של אורך החיים ההפוך משל איש שחי בניו יורק. כי הרי ניו יורק ״אף פעם לא הולכת לישון״, זו עיר מלאה בבידור, רכילות ותרבות, שאלו שלושה מאפיינים עיקריים של ערים, זה מה שהופך את ניו יורק מסתם עיר רגילה למרכז שוקק חיים. בעוד ש״עיר שלעולם לא מתעוררת״ מתייחס למקום קטן ורגוע, חסַר צבע ועניין- רומי, נראה לנו שהתבלבלת בפורום עוד לא הגעתי לנקודה!! יש אנשים שאוהבים את הטרופ הספרותי של ״לישון בעיר שאף פעם לא מתעוררת״, ויש כאלו שפחות, אבל לצערכם (או למזלכם), אתגר הכתיבה של היום הוא לכתוב בהשראת המשפט. זה יכול להיות סיפור קצר, פואמה או אפילו ספר בהמשכים - זה לא משנה! מה שמשנה זה שאתם צריכים לכתוב על בן אדם שישן בעיר שלא מתעוררת (נו, אתם יודעים, מקום משעממם ומעפן כזה). אני מאמינה בכם שתצליחו להוציא עניין ורגש גם מהמקומות השוממים ביותר שיש. המשפט ״לישון בעיר שאף פעם לא מתעוררת״ לא בהכרח חייב להופיע ביצירה שלכם, אבל זה לגמרי בונוס ולפי דעתי הוא יכול לתת כיוון טוב לכתיבה :) ולפני שאתם רצים לשאול — על השתתפות באתגר יוענקו לכם 120 חרמשים ו-15 נקודות בית! לקטע היצירתי ביותר יוענקו 30 חרמשים נוספים או 15 נקודות בית נוספות! האתגר יסגר ב-30.7 אז מהרו להשתתף!
-------------------- בס״ד
15 • לין לאוד ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|||
|
פורסם ב: Jul 20 2024, 22:00 PM
|
||
![]() קוסם מתקדם ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
B]שם וכינוי:[/B] אורי, master of puppets
בית: אני לא בעלת תפקידים, אבל סלית׳רין היצירה שכתבתי: https://hportal.co.il/index.php?showtopic=1...entry10062831 [B]הערות/הארות/מחשבות: נקודות בית --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Jul 21 2024, 22:19 PM
|
||
![]() קוסם בינוני ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
שם וכינוי: רונית, Fandom Girl
בית: גריפינדור (אני רוצה נ"ב) היצירה שכתבתי: https://hportal.co.il/index.php?act=ST&f=43&t=175477 הערות/הארות/מחשבות: היה לי כיף להתנסות בכתיבת אימה -------------------- רונית~חננה ממש וופ וופ~פאנדומים, כל הפאנדומים~גונבת את הארי פוטר מהטרפיות~לשעבר קורה111~עושה משהו עם החיים שלי מי היה מאמין~
תראו אני גם בao3 ![]() ![]() ![]() --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Aug 8 2024, 15:29 PM
|
||
![]() קוסם בינוני ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
שם וכינוי:ליה, Hermione Potter~
בית:רייבנ היצירה שכתבתי: https://hportal.co.il/index.php?act=ST&f=43&t=175582 הערות/הארות/מחשבות: נ"ב -------------------- ליה✧מ.רייבנקלו✧מ.תולעי הספרים✧42✧רוקדת✧בטאית מ"ת קסום במיוחד- מהרו להרשם! הקבוצה הכי מדהימה בפורטל3> ![]() טיילור סוויפט | בלאקפינק | ביטיאס | סטריי קידס | מחוננת | חנונית גאה | קסם 🎗️ --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
פורסם ב: Aug 14 2024, 17:11 PM
|
||
![]() קוסם מצטיין ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
שם וכינוי: מיכל בצד
בית: סלית, נב היצירה שכתבתי: https://hportal.co.il/index.php?act=ST&f=43&t=175615 הערות/הארות/מחשבות: -------------------- מיכל∼היא\את∼מורדת "היא נראתה לי עצובה כששאלתי אותה מדוע היא ענתה שהיא כל יום עצובה, רק שהיום היא עייפה מידי מלהסתיר זאת." ![]() You should know that you are beautiful just the way you are" And you don't have to change anything "...The world can change its heart --------- הארי פוטר - Hportal.co.il |
|
|
![]() |
|
ניקוד הבתים · תיעוד עריכת הנקודות · חדר הגביעים | |||||||
גריפינדור | הפלפאף | רייבנקלו | סלית'רין | ||||
|
|||||||
|
![]() |
קיצורי דרך מיוחדים: הארי פוטר | אודותינו | צור קשר | הפורומים | HPlanet - הסיור הווירטואלי | פאנפיקים | האנציקלופדיה האנציקלופדיה: אלבוס דמבלדור | לונה לאבגוד | היער האסור | משרד הקסמים | חדר הנחיצות | גילדרוי לוקהרט | קווידיץ' | דראקו מאלפוי | אוכלי המוות | מצנפת המיון | סוורוס סנייפ | סדריק דיגורי | הוגסמיד | סמטת דיאגון | פוטרמור | הקרב על הוגוורטס עוצב על-ידי Design by JBStyle © כל הזכויות שמורות ל-All rights reserved to HPortal 2007-2025 |